Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak záleží jaké je příjmení:) Emily není špatné, ale pro typicky české příjmení se mi víc líbí Emilie s krátkým i nebo Ema. Taky je pěkná varianta jména: Emilia ![]()
Nelíbí, ale ja nemám rada jména, ktera se hojně používají v zemích, kde se mluvi anglicky. Takze jmena viz Emily, Jessica, Samantha atd. Navíc chlapecek je Milanek? Milan a Emily mi k sobě zní hrozně. To je jak Samantha Smith a Franta Růžička. ![]()
Jméno se mi moc líbí, ale byla bych opatrná, k jakému příjmení ji budete dávat. Btw. robota Emila neznám - to byla nějaká pohádka?? ![]()
Pro holčičku by se mi moc líbilo jméno Evita, nezní úplně cize, ale je neobvyklé, v ČR jich je jen 8. Zní něžněji než Eva..
@kočkodlak píše:
Pro holčičku by se mi moc líbilo jméno Evita, nezní úplně cize, ale je neobvyklé, v ČR jich je jen 8. Zní něžněji než Eva..
Evita je moc pěkné
jinak Emily se mi taky líbí, klidně bych do toho šla.
@Klopotkova ono kazde jmeno se da zprznit. Samozrejme tyto zminene tvary nejsou ty nejhezci, ale ja se pri vyberu jmena ridim srdcem a spojitosti (napriklad po prabababicce) nez ruznymi tvary jmena…
Měli jsme jednu Emily ve školce a stejně ji jak děti tak my učitelky oslovovaly spíš EMI, Emčo málokdy to byla Emily - ale zase byla opravdu jediná
Mě se třeba líbí Alžběta, Elen, Justýna ![]()
@Milka111 1. Stejně bude Emička nebo Emilka, stejně jako všechny ostatní Emy a Emmy.
2. Emily Vopičková bude vypadat, jako že chcete být „světoví“ a je to fakt trapné. Kdybyste byli Hoffmannovi nebo Walterovi nebo Deusovi nebo tak něco, tak by to tak uši netrhalo, ale k českému příjmení, pokud je máte, je to fakt blbý.
Dobrý den mám už doma Nikola a Blanička a třetí holčičku čekám a vůbec si nevím rady k příjmení Kammerherová děkuji za radu
Klárka, Anna, Sára…vybírala bych k tomu příjmení něco kratšího ![]()
@Simule 39 píše:
Dobrý den mám už doma Nikola a Blanička a třetí holčičku čekám a vůbec si nevím rady k příjmení Kammerherová děkuji za radu
Jakože Nikolka a Blanka? No nic ve zlém ale moc se k sobě nehodí. ![]()
Lucie, Julie, Marie, Anna, Hanka…něco takového kratšího a jemnějšího k tomu příjmení vašemu.