Jaké je vaše oblíbené jméno pro holčičku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
628
14.1.17 16:10

Tak záleží jaké je příjmení:) Emily není špatné, ale pro typicky české příjmení se mi víc líbí Emilie s krátkým i nebo Ema. Taky je pěkná varianta jména: Emilia :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
14.1.17 16:12

Nelíbí, ale ja nemám rada jména, ktera se hojně používají v zemích, kde se mluvi anglicky. Takze jmena viz Emily, Jessica, Samantha atd. Navíc chlapecek je Milanek? Milan a Emily mi k sobě zní hrozně. To je jak Samantha Smith a Franta Růžička. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
14.1.17 16:12

Jméno se mi moc líbí, ale byla bych opatrná, k jakému příjmení ji budete dávat. Btw. robota Emila neznám - to byla nějaká pohádka?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
14.1.17 16:14
@M-A píše:
@Milka111 mě se líbí, Emílie víc nez Ema, protoze Em je ted spousta.. ja bych pro dceru chtela Anna nebo Kateřina

Anča nebo Kačena. No proč ne, v základním tvaru vcelku pěkná jména, ale ty asociace… škoda, že se jméno Kateřina zprznilo na Káču, Kačenu apod. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1819
14.1.17 16:24

Pro holčičku by se mi moc líbilo jméno Evita, nezní úplně cize, ale je neobvyklé, v ČR jich je jen 8. Zní něžněji než Eva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.17 16:31
@kočkodlak píše:
Pro holčičku by se mi moc líbilo jméno Evita, nezní úplně cize, ale je neobvyklé, v ČR jich je jen 8. Zní něžněji než Eva..

Evita je moc pěkné :palec: jinak Emily se mi taky líbí, klidně bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.17 16:33

Emily se mi moc nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.1.17 16:51

Jo, pro holčičku ze zahraničí, ne pro češku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
14.1.17 17:00

@Klopotkova ono kazde jmeno se da zprznit. Samozrejme tyto zminene tvary nejsou ty nejhezci, ale ja se pri vyberu jmena ridim srdcem a spojitosti (napriklad po prabababicce) nez ruznymi tvary jmena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.17 18:09

Měli jsme jednu Emily ve školce a stejně ji jak děti tak my učitelky oslovovaly spíš EMI, Emčo málokdy to byla Emily - ale zase byla opravdu jediná :-) Mě se třeba líbí Alžběta, Elen, Justýna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.1.17 18:43

@Milka111 1. Stejně bude Emička nebo Emilka, stejně jako všechny ostatní Emy a Emmy.
2. Emily Vopičková bude vypadat, jako že chcete být „světoví“ a je to fakt trapné. Kdybyste byli Hoffmannovi nebo Walterovi nebo Deusovi nebo tak něco, tak by to tak uši netrhalo, ale k českému příjmení, pokud je máte, je to fakt blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.9.17 10:52

Dobrý den mám už doma Nikola a Blanička a třetí holčičku čekám a vůbec si nevím rady k příjmení Kammerherová děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12592
16.9.17 12:02

@Simule 39 A co třeba Denisa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
16.9.17 12:06

Klárka, Anna, Sára…vybírala bych k tomu příjmení něco kratšího :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148509
16.9.17 13:27
@Simule 39 píše:
Dobrý den mám už doma Nikola a Blanička a třetí holčičku čekám a vůbec si nevím rady k příjmení Kammerherová děkuji za radu

Jakože Nikolka a Blanka? No nic ve zlém ale moc se k sobě nehodí. :kytka:
Lucie, Julie, Marie, Anna, Hanka…něco takového kratšího a jemnějšího k tomu příjmení vašemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze