Jojo, první porod, první dítě

5173
24.3.10 10:41

jojo první porod,první dítě

zakládám tuto diskuzi pro budoucí prvorodičky a prvomatky…nebo čerstvé prvomatky…
pojďme pokecat o tom ( pro nás neznámu), čemu se vícematky a více rodičky už jen smějou a nebo hází za hlavu…
Já jsem v 16+4,jména máme vybraný už od úplného začátku :oops: …porod už mám možná nastudovanej víc než kdejaká porodní asistentka :lol: ,seznam věcí pro mimi už mám napsanej ( a několikrát zkontrolovanej :oops: ) barva do dětského pokojíku vybraná…
Jen by mě zajímalo jestli takhle budu aktivní i u druhýho těhotenství :think:
Co se týče miminka,každé rano si říkám jak poznám co prckovi oblíct :lol: čtu knihy jen a jen o mateřství,nevorozeněti,mateřství,šampony,mejdlíčka ručníky pro miminko jen značkové hlavně aby mu nic nevadilo,doma mám už určitě plno zbytečností které asi nikdy potřebovat nebudu,ale lepší je je mít co kdyby náhodou,že :-) Taky by mě docela zajímalo jestli tak budu blbnout u druhého mimi :think: :lol: .. Už teď pereme v batoleti,aby i naše oblečení nebylo pro mimi škodlivé :think:
Tak co je nás tu takových víc?! :kytka: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
24.3.10 10:53

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To jsem se s chutí zasmála :palec:
Ano, měla jsem to podobně.
Neboj :wink: u druhého na některé věci ani nevzpomeneš… :lol: a ono to i tak půjde! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
24.3.10 11:10

8-o 8-o 8-o Teda to je nadšení :palec: :palec: :palec:

Já byla na tohle zhnilá :oops: v sedmém měsíci jsme němla ani postýlku ani jedno oblečení :think: :think: dětskou dr. jsme sháněli až byla nat na světě, a naušnice kupovala až ve třech měsících :oops: všeobecně tohle šílenství mě minulo já měla spíš celé těhotenství strach aby mimi bylo zdravé a s těhle věcí jsme se moc netěšila protože jsme měla stracj že to zakřiknu :cry:

Každopádně doufám že někoho podobného najdeš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.3.10 11:23

Jé, tak tohle jsem taky nějak nezažila. Pořád až doteď se taky spíš strachuju, aby byla malá v pořádku a zdravá. Nakupovat jsem začala v 7. měsíci, ale už mám teda snad všechno, možná i pár zbytečností, ale snad moc ne :-) Knížky o mateřství jsem přečetla všeho všudy 2, ale hodně čtu různé diskuze o nošení v šátku, o látkových plenách apod. a bavím se pletením pro malou - ale to jen že mám na to čas :-D

• Citovat
  • Upravit
4118
24.3.10 11:29

Taky jsem se pobavila, ale příznávám, že jsem byla dost podobná :wink: Teď u druhýho nic neřeším, ještě ani nemám sepsanej seznam věcí, co je třeba dokoupit.
V tuhle dobu, kolem 20. týdne, jsem měla několikrát přepsanej přesnej seznam věcí, co je třeba koupit, vybranou autosedačku, prostudovaný plínky (který jsou nejvhodnější pro jak velký nebo tlustý miminko - fakt se o dá na netu najít :wink: ), pročtených několik publikací na téme péče o dítě a intenzivně jsem se věnovala výběru jména a kočárku (to mi zabralo minimálně měsíc, chlap byl už vytočenej :lol: ).
Takže holky, užijte si to! Řešte to ve velkým! A nenechte si zkazit náladu zaslouženýma maminama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
24.3.10 11:43

Byla jsem stejna…a musim rict, ze ohledne veci na miminko, vybavy, vse jsem mela nakoupene uz v 7. mesici, nechybelo mi NIC. Ale pokud to zpetne vyhodnotim, na druhe bych nekupovala vubec nic, a po porodu vyrazila do bejby centra a koupila vse najednou. Doma pouze kocar, postylka, prebalovak a ostatni bych koupila az podle potreb miminka.
Na to prani vasich veci v Batoleti se vyflakni, nepomuze to nicemu (akorat se vam operou barevne veci a bile zase moc dobre nevyperou) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.3.10 11:49
MadGirlNancy píše: …na druhe bych nekupovala vubec nic, a po porodu vyrazila do bejby centra a koupila vse najednou. Doma pouze kocar, postylka, prebalovak a ostatni bych koupila az podle potreb miminka…

Tak to mi zas nepřijde jako úplně nejlepší způsob, když ceny v obchodech jsou výrazně vyšší oproti těm na netu. Mě to taky pár lidí řeklo, že by nakupovalo až po porodu, ale já vím, že jsem nákupem přes net dopředu v různých akcích docela ušetřila a hlavně jsem nemusela vzít co je, jak to v kamenných obchodech bývá :roll: Ale chápu, že to asi někomu vyhovuje, jen bych to nebrala jako univerzální radu.

• Citovat
  • Upravit
4631
24.3.10 11:54

sice to neni uplne k tematu :) ale neco na tom pravdy bude
jaký dělají rozdíl ženy mezi 1.až 3.dítětem.. možná to znáte

Oblečení
1. dítě – Začínáte nosit těhotenské oblečení, jakmile vám doktor potvrdí, že jste těhotná.
2. dítě – Nosíte své normální oblečení tak dlouho, jak je to možné.
3. dítě – Vaše těhotenské šaty jsou vaše normální oblečení.

Jméno
1. dítě – Studujete knihy se jmény a trénujete vyslovování a psaní kombinací všech vašich oblíbených jmen.
2. dítě – Někdo musí pojmenovat své dítě podle pratety Alfonsie. Můžete to být klidně i vy.
3. dítě – Otevřete knihu se jmény, zavřete oči a přečtete jméno, do kterého se zabodl váš prst.

Příprava na porod
1. dítě – Pravidelně trénujete dýchání.
2. dítě – Nezdržujete se trénováním dýchání, protože si pamatujete, že posledně to vůbec nepomohlo.
3. dítě – Zažádáte o epidurál již v 8. měsíci.

Výbavička
1. dítě – Vyperete, roztřídíte oblečení podle barev a srovnané uložíte do skříňky.
2. dítě – Zkontrolujete zda jsou oblečky čisté a vyřadíte pouze ty s nejtmavšími skvrnami.
3. dítě – Chlapečci mohou taky nosit růžovou, ne?

Starostlivost
1. dítě – Při prvním náznaku zafňukání či zamračení zvedáte dítě do náruče.
2. dítě – Zvedáte dítě v okamžiku, kdy hrozí, že vzbudí prvorozeně.
3. dítě – Naučíte 3-leté dítě jak natáhnout mechanickou houpačku.

Aktivity
1. dítě – Berete dítě na každé cvičení rodičů s dětmi a vyprávění pohádek v knihovně či divadle.
2. dítě – Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi.
3. dítě – Berete dítě do supermarketu a čistírny.

Odchody z domova
1. dítě – Když poprvé zanecháte dítě doma s někým na hlídání, zavoláte během té doby 5 krát domů.
2. dítě – Před tím než odejdete zanecháte telefonní číslo, na kterém je vás možno zastihnout.
3. dítě – Zanecháte následující instrukce: Volat pouze tehdy, když se objeví krev.

Doma
1. dítě – Strávíte velkou část dne pouze pozorováním dítěte.
2. dítě – Strávíte část dne hlídáním, aby starší sourozenec nezmáčknul, nestrčil nebo neuhodil toho mladšího.
3. dítě – strávíte většinu dne ukrýváním se před dětmi.

Co se všechno člověk naučí od dětí
1. Brzdová kapalina smíchaná se Savem vytváří kouř – spousty kouře…
2. Šestileté dítě dokáže křemenem založit oheň i přesto, že dospělý tvrdí, že je to možné pouze ve filmu.
3. Lupou lze rozdělat oheň dokonce i za zamračeného dne.
4. Dříve než zapneš troubu, podívej se dovnitř.
5. Umělohmotné hračky nemají rády trouby.
6. Hasiči nikdy nepřijedou dříve než za 5 minut.
7. Lego je schopno projít zažívacím traktem čtyřletého dítěte.
8. Duplo toho schopno není.
9. Slova jako plastelína a mikrovlnná trouba by nikdy neměla být vyslovena ve stejné větě.
10. Videopřehrávač nevyhazuje sendviče s nugetou.
11. Z pytlů do koše nelze vyrobit kvalitní padáky.
12. Kuličky v nádrži auta způsobují za jízdy spoustu hluku…
13. Odstřeďovací režim automatické pračky nezpůsobí žížalám točení hlavy.
14. Avšak kočkám ano.
15. Ticho vždy neznamená – není třeba si dělat starosti.
16. Vodní dvojlůžko obsahuje tolik kapaliny, že stačí na vytopení 60 m2 bytu do hloubky 10 cm.
17. Když postříkáte chuchvalce prachu lakem na vlasy a přejíždíte přes ně na kolečkových bruslích, můžou se vznítit.
18. Hlas tříletého chlapečka je pronikavější než hlasy dvou stovek dospělých v narvané restauraci.
19. Když uslyšíte spláchnutí záchodu a slovo „jejda“, už je pozdě.

Také zjistíte, že
20. 80% žen tyto informace rozešle většině svých známých, ať už mají děti nebo ne.
21. 80% mužů po přečtení půjde zkusit smíchat brzdovou kapalinu se Savem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
24.3.10 11:56

Mufino, myslím, že to MadGirlNancy myslela tak, že je nejlepší nakoupit ty nejnutnější věci a zbytek až po porodu podle potřeby.
Když si vzpomenu na to, jak jsem v těhu zběsile nakupovala na netu a hřál mě u srdce dobrý pocit, jak jsem ušetřila, tak se musím smát :lol:
POlovinu z těch věcí jsem totiž nikdy ani nepoužila a až po porodu, když už jsem věděla, co je pro nás nejvhodnější, jsem dokupovala vše potřebné.
Ano, těhu nákupy k těhotenství patří, ale po porodu zjistíš, že víc jak půlka je ti k ničemu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
24.3.10 12:02

ahoj..ja jsem v 38tt a oblecky nakoupila babicka, postylka podedena, stejne tak vanicka…tasku do porodnice jsem dobalila min. tyden a vubec tyhle veci jdou trochu mimo me. Ke koupi kocaru jsem byla taky trochu dotlacena, jsem porad mela pocit, ze je cas…tak nevim :nevim: . Ted uz myslim jen na porod, na dny co mi zbyvaji a utikaji a jak to vsechno dopadne…na mimi se samozrejme tesim…ale bude prvni a jestli to budu zvladat a jak :nevim: ??? Uvidime :think: ,snad to zvladneme… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.3.10 12:05

Cappy, tak to jo :-) . Jinak, já tedy zběsile nenakupuju, tak jsem zvědavá jaká bude bilance zbytečností. Ono taky záleží na člověku, já se vždycky držím spíš při zemi a pokud u věci nevidím praktický užitek tak ji nekupuju - třeba nebesa k postýlce a peřinky do postýlky ani do kočárku - nic z toho nemám. Na mě ani moc nejde nasadit ten příspěvek od Moniky, třeba těhotenské kalhoty jsem začala nosit kolem 25. tt, kdy už jsem se nevešla do normálních a je to vlastně jediný těhotenský kousek oblečení co mám :lol: .

• Citovat
  • Upravit
4631
24.3.10 12:08

Mufi: samozrejme je to nadsazene trochu… taky jsem tehu kalhoty nosila o dost dyl :) hodila jsem to sem pro pobaveni, a nerikam ze kazdy je stejny… ale tak nejak to byva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.3.10 12:10

Akinom, no jasně, akorát ten 1. bod mi přijde přehnaný hodně :-D To ostatní už zas tak ne.

• Citovat
  • Upravit
6093
24.3.10 12:12

Muffi, já brala hadříky útokem a výsledek?
Bylo to zbytečné, Máťa ze všeho hned vyrostl a taky jsem měla doma hromadu věcí, které jsme vůbec nenosili.
Protože až po narození jsem zjistila, jaký styl oblékání mimi mi vyhovuje.
Vlastně ani kočár jsem si nekoupila ideální.
Jsou prostě věci, které prvomatka málokdy vybere dobře.
Ale k těhotenství to prostě patří :-D
S bříškem nakoupíš spoustu, s prominutím, krámů a po porodu se biješ do hlavy a rychle, rychle dokupuješ vše potřebné (a že toho v mém případě nebylo málo :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.10 12:15

Ahojky, tak já jsem vše nakoupila - to mě moc bavilo - oblečky, potřeby…nakupovala bych pořád:-)A zbytečnost jsem koupila jen jednu - spací pytel - malá v něm nechtěla být, ale to nikdo nemohl vědět - spousta maminek ho využívá.
Ale o porodu, o mateřství, to vše jsem radši ani nečetla, protože bych se vyplašila a cítila i to, co necítím:-) Žádné kurzy jsem nenavštěvovala, na sály se podívat nešla - a jsem za to ráda, stačilo mně to potom :mrgreen:
Výbavičku jsem dopředu vyprala v Lovele, ale naše oblečení jsem teda neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová