Jsem alkoholička? Šumivé vino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
16.6.21 17:14
@Pavlik Morozov píše:
Tim se ji zvedne sebevedomi?

Nevím, já bych si cpát silikon do těla nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.6.21 17:17
@Sonarka píše:
To je pravda…v práci zažíváme nejvíc stresů…taky myslím, že tohle, co je teď normou - jako práce v noci, 12 ti hodinové směny, vstávání ve 4 ráno, stresy se zákazníky, střídání směn, není pro tělo vůbec přirozené a škodí mu to v dost velké míře…oproti tomu je nějaká sklenička vína fakt neškodná. Na těle se nejvíc podepisuje nedostatek spánku a stresy, to mi nikdo nevymluví. A v dnešní uspěchané době, se pak nikdo nesmí divit, že spousta lidí hledá útěchu v alkoholu, on někdo třeba ani jinou radost v tom životě nemá.

Což je hodně smutný. Mám dvanáctky a na ranní vstávám ve 4.30. V práci se umime zasmát, stres se tím dost odbourává. Radost mi dělá syn. Nemusím popíjet, aby byl život růžovější. Je to volba. Někdo bere skleničku berličku, někdo umí i něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 17:47
@Russet píše:
Nevím, já bych si cpát silikon do těla nenechala.

Mne to prijde hlavne nevzhledny. Dve polokoule fakt sexy nejsou. Je jedno jaka velikost, proste silikon me nebere. Duvodum nerozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 17:48
@Russet píše:
Což je hodně smutný. Mám dvanáctky a na ranní vstávám ve 4.30. V práci se umime zasmát, stres se tím dost odbourává. Radost mi dělá syn. Nemusím popíjet, aby byl život růžovější. Je to volba. Někdo bere skleničku berličku, někdo umí i něco jiného.

Myslis si, ze ti to neskodi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
16.6.21 18:19
@Sonarka píše:
Já asi půjdu proti proudu, ale není naopak jedno, proč člověk pije? Nebo to to tělo nějak pozná? Když někdo pije například ze smutku, tak to je na ty játra nějak horší? :think: Já si naopak myslím, že záleží spíš na tom množství, než na důvodu. Když si někdo dá 3× týdně víno, protože mu to pomáhá psychicky a nijak dávky nezvyšuje, je na tom pořád lépe, než ten, co mu alkohol prostě jen chutná a nemá nějaký speciální důvod k pití a ve finále dá třeba dvě flašky za večer :lol: I odborníci píší, že nárazové pití alkoholu ve větším množství, je horší, než pravidelné pití menšího množství, což mi přijde logické.

Z hlediska zdraví to je jedno…alkohol škodí tělu. Z hlediska vzniku závislosti to jedno není. A to tady řešíme. Když budu pít ze smutku, mám mnohem větší šanci, že se stanu závislou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.6.21 18:24
@Pavlik Morozov píše:
Myslis si, ze ti to neskodi?

Chodím na pravidelné lékařské prohlídky a jsem zdravá. Nemyslím, že to budu dělat do důchodu, ale doposud to bylo dost výhodné kvůli hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
16.6.21 18:30
@Pavlik Morozov píše:
Vzdyt o to tady celou dobu jde. Ze dulezity je duvod piti a ne ani tak mnozstvi. Tim ze je nekdo bude zavisly na ritualu patecni lahve vina v altanu na zahrade preci nikomu neskodi. Kazdy je svym zpusobem zavisly. Myslis ze ti co zvedani kazdy den cinky nejsou zavisly? Nebo ti co cumi do telefonu? Kazdy ma nejakou zavislost. Dulezity aspekt je, jestli tim skodis okoli. Na odborniky v tomhle nedam, ti maji chlast a cigara jako dabla sveta. Ale jak jsem zde psal, prodtredi a prace je vubec netrapi. Vzdy se to da svest na alkohol a cigara.

Pavlíku, co na to říct…já opravdu nepročítám všechny příspěvky. Reagovala jsem na zakladatelku. Ty zas máš tendenci pročítat vše, tak máš potřebu rýpat a reagovat na vše. Podstata řečena byla. Závislost je problém, ne proto, že škodí i druhým, ale prostě proto, že je. Každá závislost škodí i okolí…ať je to teď nebo v dlouhodobém horizontu. Omlouvat flašku vína jednou týdně tím, že Máňa žere čokoládu, strejda maká dvanáctky a Franta buduje muskulaturu…je známka racionalizace závislosti. Mě nikdy nenapadlo omlouvat flašku vína s kámoškou tím, že každý je na něčem závislý. A to čistě jen proto, protože problém nemám a nemusím nic ničím omlouvat a vysvětlovat. A ke stresu v zaměstnání…tak ano, škodí…a jedním z neopomenutelných faktorů je to, že právě díky nadměrnému stresu se slabší jedinci uchylují k alkoholu, cigaretám, drogám… takže asi tak…ono je to ruku v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 20:04
@Russet píše:
Chodím na pravidelné lékařské prohlídky a jsem zdravá. Nemyslím, že to budu dělat do důchodu, ale doposud to bylo dost výhodné kvůli hlídání.

Spani v pohode? 5-6 hodin spanku staci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 20:07
@Kazimíra Olejovka píše:
Pavlíku, co na to říct…já opravdu nepročítám všechny příspěvky. Reagovala jsem na zakladatelku. Ty zas máš tendenci pročítat vše, tak máš potřebu rýpat a reagovat na vše. Podstata řečena byla. Závislost je problém, ne proto, že škodí i druhým, ale prostě proto, že je. Každá závislost škodí i okolí…ať je to teď nebo v dlouhodobém horizontu. Omlouvat flašku vína jednou týdně tím, že Máňa žere čokoládu, strejda maká dvanáctky a Franta buduje muskulaturu…je známka racionalizace závislosti. Mě nikdy nenapadlo omlouvat flašku vína s kámoškou tím, že každý je na něčem závislý. A to čistě jen proto, protože problém nemám a nemusím nic ničím omlouvat a vysvětlovat. A ke stresu v zaměstnání…tak ano, škodí…a jedním z neopomenutelných faktorů je to, že právě díky nadměrnému stresu se slabší jedinci uchylují k alkoholu, cigaretám, drogám… takže asi tak…ono je to ruku v ruce.

Ty jsi nepochopila zaklad. Proc si vubec flasku omlouvat? :nevim: a silnejsi jedinci zerou antidepresiva. To je vyhra. Hlavne ze muzou dale hakovat jako strhani. AD uz jsou normalka jako lentilky, tak proc ne. Hlavne si nedat vino a cigaro. To je ted out.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
16.6.21 20:08
@Pavlik Morozov píše:

Ja osobně po rok a pul trvajicim nevyspani (malé dítě) bych bez občasné dávky alkoholu uz davno hupsla nekam pod vlak (nadsazka). Nevyspani je pro mě osobně strasnej stres, pokud je takhle dlouhodobý. Navalnyj si ted ztezoval, ze ho muci buzenim každou hodinu. Mam pro nej jakesi pochopeni, ze se mu to nelíbí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 20:14
@Oli.Lyon píše:
Ja osobně po rok a pul trvajicim nevyspani (malé dítě) bych bez občasné dávky alkoholu uz davno hupsla nekam pod vlak (nadsazka). Nevyspani je pro mě osobně strasnej stres, pokud je takhle dlouhodobý. Navalnyj si ted ztezoval, ze ho muci buzenim každou hodinu. Mam pro nej jakesi pochopeni, ze se mu to nelíbí… :think:

Ja neumim fungovat dlouhodobe nevyspany. Delam chyby, zapominam, je to neefektivni.

Pro navalneho pochopeni nemam. Kdyz chce delat revoluci, tak mel pocitat s tim, ze to neco stoji :lol: jestli si myslel, ze bude rok rvat po namestich a putin mu preda trun, tak je dost naivni :lol: ale chapu, jak to myslis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
16.6.21 20:24
@Pavlik Morozov píše:
Tak se uchlastala? Z ceho byla tak nestastna?

Nejdřív se rozvedli rodiče, pak problémy s klukama a chytila se špatný party.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
16.6.21 20:32
@Pavlik Morozov píše:
Ja neumim fungovat dlouhodobe nevyspany. Delam chyby, zapominam, je to neefektivni.Pro navalneho pochopeni nemam. Kdyz chce delat revoluci, tak mel pocitat s tim, ze to neco stoji :lol: jestli si myslel, ze bude rok rvat po namestich a putin mu preda trun, tak je dost naivni :lol: ale chapu, jak to myslis ;)

Nevyspani je fakt hrozně vycerpavajici. Kolikrát vstavam a jsem vic unavena nez kdyz jsem sla spat. Blbě to snasim. Nechapu, jal někdo muze mit vic jak dve deti. To jsou snad robotky ty matky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
16.6.21 20:58
@Russet píše:

Tak já třeba nepiju kvůli stresům, ani kvůli smutku, v takové chvíli nemám náladu ani na alkohol…u mě je to naopak, čím víc jsem šťastná, tím větší chuť mám, dát si skleničku, protože jakožto moudrá žena vím, že alkohol prohlubuje aktuální pocity, tak proč si to štěstí neumocnit :lol: Já jsem vlastně takovej požitkář :P A před rokem a třičtvrtě jsem zkrátka potkala muže snů a od té doby asi slavím nebo co :lol: Dobrá zpráva je, že to má u mě sestupnou tendenci…inu už tak šťastná zase nejsem :mrgreen: Začínala jsem na tvrdém alkoholu, koupila jsem si třeba flašku rumu, nebo whisky a míchala to s colou…ale přestalo mi to brzy chutnat, tvrdej mi nikdy nejel…čili jsem přešla na víno a byly doby, kdy jsem pila téměř denně…teď už mě ani to nějak nebere, dám si 2× až 3× týdně ty mé dvě sklenky. Jestli je to alkoholismus, tak ať je, já jsem spokojená :P Musím i podotknout, že co piju víno, zlepšila se mi pleť a spánek o sto procent a celkově si přijdu taková vyladěná i mimo dobu, kdy piju samozřejmě ;) Víno je lék.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
16.6.21 21:00
@Pavlik Morozov píše:

Spát takhle málo dlouhodobě, tak za chvíli zkolabuju…spánek je základ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky