Jsem alkoholička? Šumivé vino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1950
16.6.21 21:00
@Pavlik Morozov píše:
Ty jsi nepochopila zaklad. Proc si vubec flasku omlouvat? :nevim: a silnejsi jedinci zerou antidepresiva. To je vyhra. Hlavne ze muzou dale hakovat jako strhani. AD uz jsou normalka jako lentilky, tak proc ne. Hlavne si nedat vino a cigaro. To je ted out.

Pavlíku, tak ještě jednou a pomaleji: nikdo si nemusí flašku omlouvat, ale omlouvají ji ti, co mají problém. Chápeš to? Zdravý jedinec nevidí důvod, proč by měl řešit, že si jednou týdně dá lahvinku. AD jsou skutečně nadužívána, na druhou stranu, proč taky ne, když většina zdejších uživatelek dostane na každé bebí radu, zajdi k psychiatrovi. Něco jiného jsou ale hluboké deprese nebo úzkosti, které znemožňují běžné fungování. V takovém případě je medikace nutná, ale zároveň musí jít léčba ruku v ruce s psychoterapií. Protože samotná medikace neléčí, pouze upravuje a tlumí nežádoucí projevy. Takovému člověku dát alkohol…tak je pr*ser na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
16.6.21 21:00

Z pohledu společnosti jsem zřejmě alkoholička, já se za ní však nepokládám :mrgreen: A proto…přestaneme žít tak, jak to po nás chce společnost, odborníci, tabulky a grafy, ale tak, aby nám v tom životě bylo příjemně. Pokud to znamená vypít denně skleničku 6% šumivého vína, je to OK, pokud denně láhev vína je to svým způsobem taky v pohodě. Je to náš život. Kdo určil co je a co není v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.6.21 21:15
@baracudas píše:
Z pohledu společnosti jsem zřejmě alkoholička, já se za ní však nepokládám :mrgreen: A proto…přestaneme žít tak, jak to po nás chce společnost, odborníci, tabulky a grafy, ale tak, aby nám v tom životě bylo příjemně. Pokud to znamená vypít denně skleničku 6% šumivého vína, je to OK, pokud denně láhev vína je to svým způsobem taky v pohodě. Je to náš život. Kdo určil co je a co není v pořádku?

Třeba lékaři? Adiktologové? Oni vidí, kam to může zajít. To si ti každodenní jednoskleničkáři nepřipustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.6.21 21:17
@baracudas píše:

mnoho alkoholiků se za alkoholiky nepovažuje, to je naprosto normální

a měřit to jen tím " chlastat tak, aby nám bylo v životě příjemně"…to je racionalizace jak vyšitá…lahev vína denně v pohodě není, i když si alkoholik v rámci sebeobmluvy bude stokrát namlouvat že je

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.6.21 21:19
@Russet píše:
Třeba lékaři? Adiktologové? Oni vidí, kam to může zajít. To si ti každodenní jednoskleničkáři nepřipustí.

ono by to byla „každého věc“ kdyby zde neexistovalo žádné zdravotní ani sociální pojištění

ale to że někdo chlastá a pak jeho zdravotní následky a invalidní důchody solidárně platěj ti ostatní, to OK není a tímpádem to není „každého věc“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
16.6.21 21:20

@Borrealis Většina alkoholiků se důchodu nedožije. Uchlastají se dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.6.21 21:22
@Kazimíra Olejovka píše:
AD jsou skutečně nadužívána, na druhou stranu, proč taky ne, když většina zdejších uživatelek dostane na každé bebí radu, zajdi k psychiatrovi.

hmmm, člověče, z praxe bych fakt neřekla že AD jsou nadužívána…spíše naopak

je hromada úzkostných poruch, často i těžkých, která by se léčit měla a k léčbě je nedostanete nikdy ani heverem…ani k tomu psychoterapeutovi, což je základ, natož k lékům…

část z nich to pravidelně rozpouští v alkoholu…což pak dříve nebo později vypluje a je to o to horší

alkohol je depresogen, to bohužel…problém dočasně „překryje a oddálí“ ale dlouhodobě ho jen zhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
16.6.21 21:24
@baracudas Kdo určil co je a co není v pořádku?

závislost není v pořádku

proto je to závislost a ne stav dobrého zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
16.6.21 21:34

Hele podle mě to tu moc hrotite. Já jsem na MD a taky chlastam. A co?
Proste holt různý situace hůř nesu, tak si proste cucnu a zas jedu dal.
Rozhodne se neoziram. Ani nic podobneho.
Proste beru to trochu jako berlicku, jak nezesilet doma s ditetem.
Vino mi chutná a když fakt už nemám naladu ani sílu, tak si dam sklenku a zase mě to nastartuje, ze proste se vlastně nic nedeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
16.6.21 21:52
@Borrealis píše:

je hromada úzkostných poruch, často i těžkých, která by se léčit měla a k léčbě je nedostanete nikdy ani heverem…ani k tomu psychoterapeutovi, což je základ, natož k lékům…

část z nich to pravidelně rozpouští v alkoholu…což pak dříve nebo později vypluje a je to o to horší

alkohol je depresogen, to bohužel…problém dočasně „překryje a oddálí“ ale dlouhodobě ho jen zhorší
Že jsou nadužívána mi už potvrdilo několik odborníků ze své praxe. Ale ano, máš pravdu, že k těm potřebným se většinou nedostane, protože mají strach, nevyhledají pomoc, bojí se, co to s nimi udělá, stydí se. V mém okolí vím o pár lidech, kteří jsou na AD a řekla bych, že jejich problémy by se daly zvládnout v terapii, na druhou stranu ti, co jsou na tom opravdu hodně špatně, nechodí ani na tu terapii, natož k psychiatrovi. Chce to odvahu, která mnohdy díky všem těm problémům chybí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
16.6.21 22:01
@Borrealis píše:

alkohol je depresogen, to bohužel…problém dočasně „překryje a oddálí“ ale dlouhodobě ho jen zhorší

Dost mě překvapilo, když jsem v časopisu Téma nedávno četla článek o tom, kolik lidí má v ČR problém s alkoholem a docela mnou otřásl ten příběh, co je zpracovaný i knižně, té bývalé alkoholičky Michaely Duffkové, který jsem nedávno zaregistrovala v 7 pádech Honzy Dědka. Nejsem abstinent, akorát asi věkem (dřív jsem to nevnímala) po alkoholu abnormálně špatně spím a když se proberu, tak mám strašně špatnou náladu, takže jsem ho dost omezila. Lidstvo ale už dlouho pije alkohol a osobně na tom nevidím nic špatného, pokud se alkohol pije na oslavu něčeho. Jentak pro hezký večer pro někoho může být oslava taky, ale asi je potřeba si ohlídat, jestli je to ta oslava nebo už vlastní potřeba. I si umím v těžkých krizových situacích představit, že to někdo s chlastem výjimečně přežene, protože prostě potřebuje něco zapít a neviděla bych toho člověka jako alkoholika. Ale neměl by to tak řešit systematicky. V hodně širokém příbuzenstvu jsme měli alkoholika, co byl v Mense. Stal se z něj bezdomovec a zadusil se zvratkama. Je ho škoda. A nadměrné pití alkoholu odnesla bohužel také jedna žena v našem okolí, o které vím. Lidi, co pijou dýl a ženy jsou asi ohrožené víc, co vím, tak inklinujou častěji k mrtvici. A to se jí taky stalo. Skončila jako ležák a už se z toho nedostane. Je živá, ale vnímá velmi omezeně. Možná je to tak pro ni lepší. Dožívá v ústavu. Strašný osud.
Ohledně těch prášků na úzkosti netuším, jestli jsou nadužívané. Ale moje babi už asi 20 let má předepisovaný neurol a nemyslím si, že je to ok. Rozhodně ho nemá na klasické úzkosti. Prostě před hodně lety měla pár týdnů běžné starosti, co občas lidé mívají (naštěstí nikdo blízký neumřel, nebyl nemocný, ani mu nehrozil exekutor nebo tak něco) ale ty léky jí tak nějak zůstaly doteď. Nebere je každý den, ale jednou do měsíce taky ne. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
16.6.21 23:35
@baracudas píše:
:pankac: :kytka: Tak nějak…a takhle já to vidím ve všech oblastech života. A třeba mě v 50 klepne, ale alespoň si můžu říct, že jsem žila podle sebe a ne tak, jak se to očekává.
  • Citovat
  • Upravit
Sonarka
16.6.21 23:38
@Charmeuse píše:
Dost mě překvapilo, když jsem v časopisu Téma nedávno četla článek o tom, kolik lidí má v ČR problém s alkoholem a docela mnou otřásl ten příběh, co je zpracovaný i knižně, té bývalé alkoholičky Michaely Duffkové, který jsem nedávno zaregistrovala v 7 pádech Honzy Dědka. Nejsem abstinent, akorát asi věkem (dřív jsem to nevnímala) po alkoholu abnormálně špatně spím a když se proberu, tak mám strašně špatnou náladu, takže jsem ho dost omezila. Lidstvo ale už dlouho pije alkohol a osobně na tom nevidím nic špatného, pokud se alkohol pije na oslavu něčeho. Jentak pro hezký večer pro někoho může být oslava taky, ale asi je potřeba si ohlídat, jestli je to ta oslava nebo už vlastní potřeba. I si umím v těžkých krizových situacích představit, že to někdo s chlastem výjimečně přežene, protože prostě potřebuje něco zapít a neviděla bych toho člověka jako alkoholika. Ale neměl by to tak řešit systematicky. V hodně širokém příbuzenstvu jsme měli alkoholika, co byl v Mense. Stal se z něj bezdomovec a zadusil se zvratkama. Je ho škoda. A nadměrné pití alkoholu odnesla bohužel také jedna žena v našem okolí, o které vím. Lidi, co pijou dýl a ženy jsou asi ohrožené víc, co vím, tak inklinujou častěji k mrtvici. A to se jí taky stalo. Skončila jako ležák a už se z toho nedostane. Je živá, ale vnímá velmi omezeně. Možná je to tak pro ni lepší. Dožívá v ústavu. Strašný osud.
Ohledně těch prášků na úzkosti netuším, jestli jsou nadužívané. Ale moje babi už asi 20 let má předepisovaný neurol a nemyslím si, že je to ok. Rozhodně ho nemá na klasické úzkosti. Prostě před hodně lety měla pár týdnů běžné starosti, co občas lidé mívají (naštěstí nikdo blízký neumřel, nebyl nemocný, ani mu nehrozil exekutor nebo tak něco) ale ty léky jí tak nějak zůstaly doteď. Nebere je každý den, ale jednou do měsíce taky ne. Bohužel.

Já nevím…vy tady pořád ty alkoholiky litujete, jaký to mají hrozný osud…ale nenapadlo vás nikdy, že oni tak prostě žít chtějí?? Že jsou tak spokojení? Že by jim třeba váš život přišel nudný? Každý má právo na to, žít, jak sám chce. Jak jsem psala, alkoholika máme v rodině a nezdá se, že by na tom chtěl cokoliv měnit, dokonce se jí jako nadprůměrně spokojený…on žije úplně jinak, ze dne ne den…netrápí ho většina běžných věcí, vlastně mu to někdy závidím…a každý čerpá tu radost někde jinde, někdo ve vztahu, někdo v sexu, někdo v dětech a někdo má alkohol…tihle lidi lítost nepotřebují, jsou možná mnohem šťastnější, než mnoho z vás. Jen zkrátka nežijí podle tabulek.

Příspěvek upraven 16.06.21 v 23:44

• Citovat
  • Upravit
6827
16.6.21 23:38
@divine woman píše:
Nejdřív se rozvedli rodiče, pak problémy s klukama a chytila se špatný party.

Tak to moc chytra nebyla. Kdyz za dve ze tri zivotni utrapy si mohla ciste sama a rozvedeni rodice zase nejsou takova rana. To ma kde kdo :nevim: Vlastne ani jedna z toho neni nejaka zivotni rana.

Na me to pusobi jako klasicka modelova situace. Buchta co se na prvni dobrou jevi pro okoli normalne celkem inteligentne ale neumi absolutne odhadovat lidi, kluky si vybira grazly a dela jim loutku. Nakonec se nesrovna z rozvodem a vysmazi se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
17.6.21 01:01
@Oli.Lyon píše:
Nevyspani je fakt hrozně vycerpavajici. Kolikrát vstavam a jsem vic unavena nez kdyz jsem sla spat. Blbě to snasim. Nechapu, jal někdo muze mit vic jak dve deti. To jsou snad robotky ty matky. :lol:

Mam vyzkousene, ze nez jit spat na 3h, tak uz radsi vubec. Ja mam hrozny problem vstavat kolem 4,5,6 hodiny. Vyjimecne musim, ale je to boj. Pak trpim cely den. Zkousel jsem jit spat i treba v 9 jakoze rano bych mel byt v pohode. Ale nebyl jsem vubec i kdyz jsem spal 8 hodin. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí