Jsem alkoholička? Šumivé vino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
16.6.21 10:02

@Sonarka Taky znám holku, co se upila a zřejmě i ufetovala cca v 25. A také hezká a chytrá. Jsou to smutné příběhy :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.21 10:28

Žijeme v zemi, kde pít je standard. Když někdo nepije je divný nebo nemocný. Bohužel. Jak se říká, nad alkoholem nikdo nevyhrál, jen moraváci remizovali…

Alkohol není dobrý prakticky v žádném množství. Tělo se s ním umí jakž takž vypořádat, ale je to jako s nemocí. Taky není fajn být nemocný, ale přežijeme to a vyléčíme se. Ale když musí řešit alkohol, nemůžeš řešit jiné věci. Horší kvalita spánku, regenerace,…

Je mnoho studií jak ten či onen alkohol pomáhá na některou věc, akorát to nedělá ten líh v tom, ale některá část té ovocné složky, líh škodí vždy. Chcete si užít to zdravé co vám má dát víno? Jezte hroznové víno…

Když se u nás řekne, že je někdo alkoholik, tak se to bere až v tom stavu, že vyžahne láhev tvrdýho, má na pohled kalné oči a červený nos. Ale jinde to tak není a stačí pravidelné pití.

Ale podle mě alkoholismem zavání cokoliv co vám dá záminku - piju pro dobrou náladu, na smutek, oslava,…
Máme partu přátel a akce děláme jen u jednoho z nich, protože bydlí v chatové osadě, kde ale není tolik lidí a dá se tam pařit jak dlouho se chce, zatím co ostatní žijí ve městě, nebo vesnici. A právě ten, co bydlí takhle bokem, vždy radši řekne, že se něco udělá u nich, protože mu nepříjde, že jinde si to nemůže pořádně užít, když se tam končí tak o půlnoci, nemůže si pustit repráky naplno,… A ve výsledku není skoro nikdo, kdo by se tam uměl bavit aniž by se napil. Kromě mě. A pak všichni říkají, že já jsem vlastně divnej, že se UMÍM bavit, aniž bych předtím vypil flašku vína.
Ale ve výsledku je jedno, jestli si to „hezký“ umíte udělat s vínem, pivem, rumem, nebo kokainem.
I moje žena měla takové období, kdy si otevřela láhev klidně v deset dopoledne (na druhou stranu je třeba vzhůru od 4 ráno) a za den si dal 4 deci. Jako není to moc, ale bylo to pravidelně. Nebo pivko. Nebo dvě, tři… „To přece není moc“
No na druhou stranu řeší, jak jsme nikdy nebyli na dovolené u moře, nebo by chtěla udělat plastiku prsou, ale bohužel nemáme peníze. Tak jsem jí vyčíslil, že to co v průměru vypije a dobu co jsme spolu (a celou tu dobu ty prsa chce) tak jsem jí dal částku, že za tu dobu, kdyby si místo nákupu každýho toho alkoholu tu částku odložila, má ty prsa kvalitní, anatomický na luxusní klinice a ještě by zbylo na nějakou dovolenou, kde by je mohla ukázat v plavkách…

Tak máme asi měsíc, kdy jsem řekl, že každý týden, co se nic nekoupí odložím ekvivalent asi 210 Kč (ekvivalent 2 deci vína a 1 pivo denně) a když si za ten týden koupí byť jedno jediný, tak to neodložím. tak zvládla 3 týdny. zatím…

• Citovat
  • Upravit
53518
16.6.21 11:47
@Borrealis píše:
@Russet a kde?

na té MD…no, stává se to, i když ne že by to byl nějaký častý fenomen…

ženy, jak mají malé děti, mají pak i motivaci to utnout, uměj se hecnout a přestat…kvůli dětem, kvůli sobě a dávají to a rozkážou si…

pak se někdy stává že pár let pak dobrý, pak dojde kumulace stresu z práce a nějaké manželku. problémy a začnou znovu…už hůře

obecně ženy to více tají a nepřiznají a popírají… :think:…chlap kolikrát nemá problém přijít a říct " jsem zvíře, chlastám nad míru, pomoc, musím něco dělat…"…ženy to / asi/ častěji skrývají, mám pocit

nyní se právě obávám že po pandemii vypluje více příběhů žen, co se rozchlastaly nad míru, měly fakt naloženo, děti doma, práce z domu, zavřeny v báni…bylo toho moc…ale třebas to bude dobrý, uvidíme…

v létě to většinou lidi moc neřeší, jedna grilovačka, druhá, párty…pak to začnou řešit na podzim, nebo kolem Vánoc, klasicky samozřejmě po novém roce…uvidíme… :think:

Osobně pijící matku na MD neznám, už jsme skoro všechny opět v práci, ale řekla bych, že je to dost časté podle toho, jak už jsem o tom víckrát četla nebo slyšela.

V létě je tak nějak běžnější, že lidé víc díky setkávání a moc si to nepřipouštějí. Docela dobrý je suchej únor. Za zkoušku to stojí. Ale pořád je u nás tolerance popíjení dost vysoko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 11:48
@FlorenceF Jenkins píše:
@Sonarka @Pavlik Morozov vy jste tady jak AT poradna :lol: prej vetsinou, prej obvykle, jako kdybyste byli zameatnanci lecebny v Kromerizi

Co jsem nacetla, a ze jsem to jeden cas kvuli blizkemu cloveku studovala…tak ne, fakt alkoholik nemusi pit kazdy den, tomu se rika kvartalni alkoholici, fakt nemusi pit tvrdej, da se to hezky kombinovat treba vinko+prasky nebo jenom vinko

Fakt se to nelame po 60 atd…

Taky jsem cetla o syndromu damskych kabelek -anxiolytika, v USA zase vrcholi opiatova krize, novejsi, ale ne uz uplne novy fenomen manažeři-feťáci

Opet ta nase predstava takovyho toho typickyho vypityho strejce, co rano zacina vodkou a konci vecer 6 kouskama, blaboli a pocurava se, a dokud takhle nebudu vypádat ja, tak jsem cajk

Atd.

Cetla jsi vubec nase prispevky? Kdyz k tomu zeres prasky, tak uz nejsi primarne alkac ale jsi vicebojar jak jsem psal vyse ;) to ze manazeri jsou fetaci mne nemusis rikat, to uz vim davno. :lol: jeste jsem nevidel manazera co by nemel nejakeho cvrcka.

Otazka zaverem. Je spatne byt alkac, kdyz ti to nenici zivot? Je to potom alkac? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.6.21 11:50
@Anonymní píše: Žijeme v zemi, kde pít je standard. Když někdo nepije je divný nebo nemocný. Bohužel. Jak se říká, nad alkoholem nikdo nevyhrál, jen moraváci remizovali…

Alkohol není dobrý prakticky v žádném množství. Tělo se s ním umí jakž takž vypořádat, ale je to jako s nemocí. Taky není fajn být nemocný, ale přežijeme to a vyléčíme se. Ale když musí řešit alkohol, nemůžeš řešit jiné věci. Horší kvalita spánku, regenerace,…

Je mnoho studií jak ten či onen alkohol pomáhá na některou věc, akorát to nedělá ten líh v tom, ale některá část té ovocné složky, líh škodí vždy. Chcete si užít to zdravé co vám má dát víno? Jezte hroznové víno…

Když se u nás řekne, že je někdo alkoholik, tak se to bere až v tom stavu, že vyžahne láhev tvrdýho, má na pohled kalné oči a červený nos. Ale jinde to tak není a stačí pravidelné pití.

Ale podle mě alkoholismem zavání cokoliv co vám dá záminku - piju pro dobrou náladu, na smutek, oslava,…
Máme partu přátel a akce děláme jen u jednoho z nich, protože bydlí v chatové osadě, kde ale není tolik lidí a dá se tam pařit jak dlouho se chce, zatím co ostatní žijí ve městě, nebo vesnici. A právě ten, co bydlí takhle bokem, vždy radši řekne, že se něco udělá u nich, protože mu nepříjde, že jinde si to nemůže pořádně užít, když se tam končí tak o půlnoci, nemůže si pustit repráky naplno,… A ve výsledku není skoro nikdo, kdo by se tam uměl bavit aniž by se napil. Kromě mě. A pak všichni říkají, že já jsem vlastně divnej, že se UMÍM bavit, aniž bych předtím vypil flašku vína.
Ale ve výsledku je jedno, jestli si to „hezký“ umíte udělat s vínem, pivem, rumem, nebo kokainem.
I moje žena měla takové období, kdy si otevřela láhev klidně v deset dopoledne (na druhou stranu je třeba vzhůru od 4 ráno) a za den si dal 4 deci. Jako není to moc, ale bylo to pravidelně. Nebo pivko. Nebo dvě, tři… „To přece není moc“
No na druhou stranu řeší, jak jsme nikdy nebyli na dovolené u moře, nebo by chtěla udělat plastiku prsou, ale bohužel nemáme peníze. Tak jsem jí vyčíslil, že to co v průměru vypije a dobu co jsme spolu (a celou tu dobu ty prsa chce) tak jsem jí dal částku, že za tu dobu, kdyby si místo nákupu každýho toho alkoholu tu částku odložila, má ty prsa kvalitní, anatomický na luxusní klinice a ještě by zbylo na nějakou dovolenou, kde by je mohla ukázat v plavkách…

Tak máme asi měsíc, kdy jsem řekl, že každý týden, co se nic nekoupí odložím ekvivalent asi 210 Kč (ekvivalent 2 deci vína a 1 pivo denně) a když si za ten týden koupí byť jedno jediný, tak to neodložím. tak zvládla 3 týdny. zatím…

Asi s tebou souhlasím. Až na ta prsa. Plastika je nepřirozený zásah do těla a nemusí dopadnout dobře. To si opravdu radši dál sklenku bílého než toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 11:54
@FlorenceF Jenkins píše:
Jakoze 3 flasky za vecer je super, jo :P

Ja nerikam, ze je to super. Jen ze si je v klidu dam. Jsem alkac?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 11:55
@Russet píše:
Asi s tebou souhlasím. Až na ta prsa. Plastika je nepřirozený zásah do těla a nemusí dopadnout dobře. To si opravdu radši dál sklenku bílého než toto.

Proc prsa? Je to stejny zasah. Navic to vypada hnusne a neprirozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 11:55
@divine woman píše:
@Sonarka Taky znám holku, co se upila a zřejmě i ufetovala cca v 25. A také hezká a chytrá. Jsou to smutné příběhy :,(

Jsi si jista, ze byla chytra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.6.21 11:56
@Pavlik Morozov píše:
Proc prsa? Je to stejny zasah. Navic to vypada hnusne a neprirozene.

Chce je popíjející manželka jednoho z diskutérů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 12:01
@Anonymní píše: Žijeme v zemi, kde pít je standard. Když někdo nepije je divný nebo nemocný. Bohužel. Jak se říká, nad alkoholem nikdo nevyhrál, jen moraváci remizovali…

Tak máme asi měsíc, kdy jsem řekl, že každý týden, co se nic nekoupí odložím ekvivalent asi 210 Kč (ekvivalent 2 deci vína a 1 pivo denně) a když si za ten týden koupí byť jedno jediný, tak to neodložím. tak zvládla 3 týdny. zatím…

Ja se s timto nehzotoznuji. Jsou to blaboly, kde se vykreslujes (anonymne) jako lepsoclovek. Co ma s pitim spolecneho, jestli se umis nebo neumis bavit? Ja si nedam vino protoze se chci bavit :zed: ale protoze mne chutna. Co telu neskodi? Vsechno. Kdybys nechodil jako curo do prace, tak se dozijes stovky s prstem v nosem. To asi o tom co telu skodi. Porad se lepe spi po chlastu nez po nocni :lol:

Fascinuje me, jak si kazdy jede to, ze mu skodi chlast, cigara a nevim co vsechno ale nejvice vam skodi stres spojeny s praci a jeste k vsemu pracovni prostredi a prace samotna, smeny, cesta do prace, umele osvetleni a mnoho dalsiho. Vsechno v praci. Na to by se dala sepsat prace. Ale o tom se vubec nemluvi, protoze je to spolecensky zadane ublizovat si praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
16.6.21 12:05
@Russet píše:
Chce je popíjející manželka jednoho z diskutérů.

Tim se ji zvedne sebevedomi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.21 12:18
@Pavlik Morozov píše:
Ja se s timto nehzotoznuji. Jsou to blaboly, kde se vykreslujes (anonymne) jako lepsoclovek. Co ma s pitim spolecneho, jestli se umis nebo neumis bavit? Ja si nedam vino protoze se chci bavit :zed: ale protoze mne chutna. Co telu neskodi? Vsechno. Kdybys nechodil jako curo do prace, tak se dozijes stovky s prstem v nosem. To asi o tom co telu skodi. Porad se lepe spi po chlastu nez po nocni :lol:Fascinuje me, jak si kazdy jede to, ze mu skodi chlast, cigara a nevim co vsechno ale nejvice vam skodi stres spojeny s praci a jeste k vsemu pracovni prostredi a prace samotna, smeny, cesta do prace, umele osvetleni a mnoho dalsiho. Vsechno v praci. Na to by se dala sepsat prace. Ale o tom se vubec nemluvi, protoze je to spolecensky zadane ublizovat si praci.

Tyvole, zase s tebou souhlasim! 8o

Chtěla jsem napsat něco podobného jako Pavlík. A upřímně, nemyslím, že jsi pro ně divnej, protože se dokážeš bavit bez vína. Spíš proto, že se nedokážeš bavit. Mám spoustu přátel abstinentů a rozhodně se jim nikdo nepodivuje, že nepotřebují pít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.21 12:19
@Russet píše:
Asi s tebou souhlasím. Až na ta prsa. Plastika je nepřirozený zásah do těla a nemusí dopadnout dobře. To si opravdu radši dál sklenku bílého než toto.

To je její věc a dnešní medicína není taková řezničina a už se tělu rozumí výrazně víc.

@Pavlik Morozov píše:
Ja se s timto nehzotoznuji. Jsou to blaboly, kde se vykreslujes (anonymne) jako lepsoclovek. Co ma s pitim spolecneho, jestli se umis nebo neumis bavit? Ja si nedam vino protoze se chci bavit :zed: ale protoze mne chutna. Co telu neskodi? Vsechno. Kdybys nechodil jako curo do prace, tak se dozijes stovky s prstem v nosem. To asi o tom co telu skodi. Porad se lepe spi po chlastu nez po nocni :lol:Fascinuje me, jak si kazdy jede to, ze mu skodi chlast, cigara a nevim co vsechno ale nejvice vam skodi stres spojeny s praci a jeste k vsemu pracovni prostredi a prace samotna, smeny, cesta do prace, umele osvetleni a mnoho dalsiho. Vsechno v praci. Na to by se dala sepsat prace. Ale o tom se vubec nemluvi, protoze je to spolecensky zadane ublizovat si praci.

A já někde píšu že není? Ale na druhou stranu, ne každý pracuje v práci která ho nebaví, stresuje a ničí. Znám spoustu lidí, které jejich práce baví a naplňuje a těší se do ní. A navíc tu akorát nalháváš sobě i ostatním. Tomu jak škodí stres ať už v práci tak kdekoliv se psalo a píše často, vliv umělého osvětlení je znám dlouho,… naopak cigarety, které škodí nejen kuřákům, ale všem v okolí, ale i ten alkohol se bere furt jen jako „zábava a povyražení“ a šáhnout na to lidem tak se bouří.
Anonymě píšu, protože píšu i o jiných konkrétních osobách, než jsem já. Byť je nejmenuju, tak potom kdo ví, kdo jsem, pozná o kom píšu… mimochodem, ty ze sebe taky děláš lepšočlověka, nemáme si co vytýkat.

• Citovat
  • Upravit
6827
16.6.21 12:41
@Anonymní píše:
A já někde píšu že není? Ale na druhou stranu, ne každý pracuje v práci která ho nebaví, stresuje a ničí. Znám spoustu lidí, které jejich práce baví a naplňuje a těší se do ní. A navíc tu akorát nalháváš sobě i ostatním. Tomu jak škodí stres ať už v práci tak kdekoliv se psalo a píše často, vliv umělého osvětlení je znám dlouho,… naopak cigarety, které škodí nejen kuřákům, ale všem v okolí, ale i ten alkohol se bere furt jen jako „zábava a povyražení“ a šáhnout na to lidem tak se bouří.
Anonymě píšu, protože píšu i o jiných konkrétních osobách, než jsem já. Byť je nejmenuju, tak potom kdo ví, kdo jsem, pozná o kom píšu… mimochodem, ty ze sebe taky děláš lepšočlověka, nemáme si co vytýkat.

To ze nekoho bavi prace snad znamena, ze mu neskodi? Samozrejme, ze ti skodi. Kdyz nekoho bavi fotbal hraje jej profi, tak myslis ze na jeho zdravi neni 30 let drilu videt? Resime jako spolecnost, jestli si da nekdo nad normu chlastu ale to ze nekdo ma chodit jako kreten na nocni dvacet let je ok? Smesne, smutne. V dnesni dobe snad neni vubec nutne chodit na nocni az na par vyjimek. K cemu se dela nocni nekde ve fabrice na vyrobu sroubu? Na nic akorat kolenovrt nechce koupit jednu linku navic, ale radeji stavajici drzi v provozu nonstop lidi nelidi. Ale to je odbocka a tema prachy nadevse.

Zase rudy hadr na ksichtu a cigara skodi lidem a okoli, pojdme je lyncovat. Kdyz bude bydlet uprostred sumavy nebo nekde uprostred finske divociny, gak muzes palit krabicku denne a tve plice jsou s tim ok. Problem je, kdyz palis krabicku v praze nebo v ostrave. Ale cela spolecnost resi jako duvod cigara. Ne sklenikove mesto, kde dychas neskutecny sracky. Nektere veci se lidem zamlcuji protoze to nezapada do spolecenskeho hesla chcipnout v praci.

Nejvice smesny je zakaz koureni v putice. Tak se vsichni vyroji ven a ti nad pajzlem chcipnou na smrad a nevyspi se hlukem. Pecka. Pomohli jsme kretenum kterym vadilo inhalovat cigara v hospode. Kdo chtel chodit po pajzlech a nehulit? Netusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
16.6.21 12:43

@Sonarka
Vidíš, to bych mohla říct tátovi, že nebyl alkac, když pil jen víno a neopijel se do němoty. Akorát už umřel, v 55 na cirhózu jater.
A alkoholik by používal přesně takovéto výmluvy, co píšeš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí