Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše:
Spát takhle málo dlouhodobě, tak za chvíli zkolabuju…spánek je základ.
Mam vyzkousene, ze 7h davam s tim, ze o vikendech si dam vic a jsem dobrej. Vse pod tak trpim jako pes.
@Kazimíra Olejovka píše:
Pavlíku, tak ještě jednou a pomaleji: nikdo si nemusí flašku omlouvat, ale omlouvají ji ti, co mají problém. Chápeš to? Zdravý jedinec nevidí důvod, proč by měl řešit, že si jednou týdně dá lahvinku. AD jsou skutečně nadužívána, na druhou stranu, proč taky ne, když většina zdejších uživatelek dostane na každé bebí radu, zajdi k psychiatrovi. Něco jiného jsou ale hluboké deprese nebo úzkosti, které znemožňují běžné fungování. V takovém případě je medikace nutná, ale zároveň musí jít léčba ruku v ruce s psychoterapií. Protože samotná medikace neléčí, pouze upravuje a tlumí nežádoucí projevy. Takovému člověku dát alkohol…tak je pr*ser na světě.
To uz jsme vice ve shode. Problem je, ze hodne lidi si nepotrebuje nic omlouvat, ale nekdo z blizkeho okoli by to chtel. Protoze ma prave utkvelou predstavu, ze uz je to moc.
To ted v mode. Psychiatr, psycholog, poradny ale na priciny kasleme. Kolik lidi znam ze by nemuseli nic zobat ale stacilo by zmenit denni rad. Ale to se jaksi nedeje a zobani lentilek je lepsi. Pak je nejlepsi, kdyz takovy clovek zde zacne kvakat o tom, ze kazdy kdo si da par deci vina je zavislak.
@Russet píše:
Třeba lékaři? Adiktologové? Oni vidí, kam to může zajít. To si ti každodenní jednoskleničkáři nepřipustí.
Ja jsem toho nazoru, ze si kazdy muze nakladat se svym zivotem dle sebe. Pokud nekdo chce chlastat litr vodky denne a chcipnout, tak jeho volba. Proc ne. Pokud nekdo chce skocit z kominu, tak at si skoci. Pokud chce nekdo prosazet penize, tak proc ne. Do okamziku nez zacne skodit primo nekomu jinemu by to mela byt jeho vec. Ne vec statu, ze zacne regulovat reklamu na cigara nebo nedavat licence sazkovkam ci brat sebevrazdu jako trestny cin. Nejvice me bavi ten psychiatr z bohnic, co porad demonizuje chlast a vsichni jsou podle nej notorici. Tusim ze je tedy z bohnic, kdyztak me opravte. Vzdyt ten clovek je regulerni cvok sam a kaze ostatnim ![]()
@Borrealis píše:
mnoho alkoholiků se za alkoholiky nepovažuje, to je naprosto normálnía měřit to jen tím " chlastat tak, aby nám bylo v životě příjemně"…to je racionalizace jak vyšitá…lahev vína denně v pohodě není, i když si alkoholik v rámci sebeobmluvy bude stokrát namlouvat že je
Co na tom neni v pohode? 4 cokolady a pulka nutely v pohode je?
@Borrealis píše:
ono by to byla „každého věc“ kdyby zde neexistovalo žádné zdravotní ani sociální pojištěníale to że někdo chlastá a pak jeho zdravotní následky a invalidní důchody solidárně platěj ti ostatní, to OK není a tímpádem to není „každého věc“
Vliv zamestnani na nemoci a zdravi cloveka budeme ignorovat nebo ty jdou z jine hromady?
@Borrealis píše:
hmmm, člověče, z praxe bych fakt neřekla že AD jsou nadužívána…spíše naopakje hromada úzkostných poruch, často i těžkých, která by se léčit měla a k léčbě je nedostanete nikdy ani heverem…ani k tomu psychoterapeutovi, což je základ, natož k lékům…
část z nich to pravidelně rozpouští v alkoholu…což pak dříve nebo později vypluje a je to o to horší
alkohol je depresogen, to bohužel…problém dočasně „překryje a oddálí“ ale dlouhodobě ho jen zhorší
Deset veci dohromady davas zamerne? ![]()
@Borrealis píše:
ono by to byla „každého věc“ kdyby zde neexistovalo žádné zdravotní ani sociální pojištěníale to że někdo chlastá a pak jeho zdravotní následky a invalidní důchody solidárně platěj ti ostatní, to OK není a tímpádem to není „každého věc“
A nežijeme ve vzduchoprázdnu. Naše alkoholové propady vnímá rodina a taky to odnáší práce. Dát si opravdu skleničku jednou za čas je „každého věc“, ale nic se nesmí přehánět.
@Pavlik Morozov píše:
Co na tom neni v pohode? 4 cokolady a pulka nutely v pohode je?
Cukr je největší zabiják a zároveň nejvíce tolerovaná droga všech dob. Ale je to dobrý byznys, kam se hrabe chlast…o chlastu alespoň člověk ví, že je jeho nadužívání špatné. U cukru mi přijde, že si spousta lidí řekne " já mám dobrý metabolismus"… Ale pravdou je, že každý člověk, který má větší obvod pasu, než by měl mít, tedy lidově řečeno bříško
už má v nějaké míře inzulínovou rezistenci a nakročeno k cukrovce.
@Pavlik Morozov píše:
Mam vyzkousene, ze 7h davam s tim, ze o vikendech si dam vic a jsem dobrej. Vse pod tak trpim jako pes.
Já jsem medvěd
U mě je ideální 10 hodin spánku, ale i těch 9 je dobrých… Vše pod je pro mě málo a musím to pak dohánět ve volnu, kdy spím třeba i 12 hodin
I oněch 8 hodin, co se udává jako norma, je pro mě málo.
@annali píše:
Tak zkus pár týdnů nepít alkohol vůbec. Když to v pohodě vydržíš, nejspíš problém nemáš. Kdyby to nešlo a bez vína bys být nemohla, zamyslela bych se nad sebou.
Zamyslet se nad sebou moc nepomaha😀 lepsi je zajit k odbornikovi co te nebude soudit a to je psychiatr. Me aljohol pomahal s nespavosti. Praskx na spani mi nikdo nechtel napsat ze pry jsou prilis navykove. Tak jsem pila protoze nic jineho me neuspalo. Az u psychiatricky jsem konecne citila ze me chape a chce mi fakt pomoct. Ani psycholog nebyl tak empaticky. Proste alkoholismus je nemoc. A kdyz ma nekdo chripku jde k doktorovi a ten mu napise leky. Nesoudi ho. A ze by mohl. No jaktozr jste se pani vomackova poradne neoblekla? To si za to muzete sama kdyz chodite mezi smrkajici lid a jeste nenosite cepici. Ne… ale jakmile ma nekdo problem s chlastem uz ho lide nabadaji aby se nad sebou zamyslel, misto aby se snazili ho pochopit a pomoct. Neni pravda ze alkoholici pomoc nechteji a svuj problem nevidi. Ale v nasem state se proste alkohol za problem hrozne dlouho nepovazuje. Pijete sklenku, lahvinku, to je ok. Nikoho nenapadne ze potrebujete pomoct. Ale pak vas najdou ve skarpe a uz vas soudej jak jste desny. Pritom se to nestalo za tyden a oni tomu prihlizeli… tot muj nazor.