Jsem dost sama

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
125
18.5.13 09:21
@anatal.ka píše:
Ahoj, jsem na MD, dítě kluk 2 roky. Mám pocit, že jsem na všechno sama. Manžel dost pracuje, ráno odchází v 8:30, vrací se v mezi 18:00 a 19:00. 2 x týdně přijde později z důvodu práce nebo koníčků (sport). Občas se věnuje koníčkům i o víkendu.
Když je doma, snaží se pomáhat (koupe, krmí, ukládá, když je doma o víkendu stará se o dům, uklízí, nakupuje) Cca 4 půldny v týdnu mi choděj pomáhat mí rodiče. Občas si manžel vezme kluka s sebou na víkend, abych si mohla odpočinout. Stejně mám pocit, že jsem na všechno sama, na koníčky nemám vůbec čas.
Co můžu udělat pro to, aby byl víc doma?

Ahoj,
myslim, že problem neni v tech konickach, na ktere bych nemela cas. I kdyz si taky nedovedu predstavit nase jak je necham s dcerkou a mizim na cele (do)odpoledne. A ne proto, ze ze by to nezvladli.

Spis si myslim, že Ti chybi manzel, jeho pritomnost, ze jsi mozna myslela, ze bude s vami treba nejak vic, a ono se to treba ani s prichodem vaseho miminka nezmenilo. A ani nezmeni. Mozna citis, jak Ti chybi vase spolecne chvile, cas jen pro sebe. Projevy takoveho abstaku jsou takove jak pises, a zdejsi reakce na to, ze mas vlastne spoustu casu a pohodu, z Tveho vyzneni tak trochu logicky vyplyvaji.

Ja bych s manzelem promluvila. Asi nic na tom nezmeni moznost, ze s vami bude denne treba o dve hodiny vic, i kdyby to slo. Myslim, ze je na case si udelat nejakou kratkou spolecnou dovolenou jen ve dvou, mit cas jen pro sebe, a Tvoji rodice klidne muzou hlidat, kdyz je syn stejne uz zna a vi. Ja jsm takhle odjela na par dni pryc s kamaradkou (super akce, ani se mi nechtelo zpet), a s manzelem jsem to taky chystala o par mesicu pozdeji, ovsem trochu me predbehl, mezitim co ja jsem se o vse kompletne starala, nasel si milenku.

Je dobre, ze má o vas stale zajem a snazi se jak to jde. Pochval ho za to. S tim casem ale nejde nic vic udelat, pokud je ale opravdu jadro potizi v tom, ze s nim chces byt tak nejak vic. Obcas se ale clovek musi podivat hloubeji nez kam na prvni pohled dohledne, obcas cloveku trva nejaky cas nez vlastne sam v sobe zformuluje co ho skutecne trapi, a obcas potrebuje pochopeni a povzbuzeni, i kdyz to ostatnim muze pripadat smesne a banalni. Takze se nedej, a spis sama popremyslej kde je vlastne to prave jadro problemu.

Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.13 09:23

Dámy, ale no tak. Každá to cítí jinak, ne? Nemusíte se do zakladatelky hned pouštět :zed:.
Zakladatelko, dřív z práce asi manžel chodit nebude, protože tam chodit musí, ale být Tebou, tak si zorganizuju čas, kdy jsou tam rodiče pro sebe. Třeba cvičení, nebo solárko či třeba procházka jen sama. Nebo si najdi kamarádky a choďte ven a zabav se. A o víkendu plánujte něco jako rodina!
Já mám děti dvě, kluky, raubíře. Manžel je v práci jednou za tři dny a to 24 hodin. Jinak tu rodinu nemám. Moje rodiče jsou 240 km daleko, manželovi 65 km.
Jsem tedy sama, ale musím říct, že mám skvělého manžela, který pomáhá s dětmi, jak může.
Ale taky má svoje koníčky a taky ho někdy nevidím.
Takže si to musíš trochu přeorganizovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
18.5.13 09:28

Tak asi bych vyrazila mezi lidi, buď si najít práci na část úvazku anebo najít nějaké mateřské centrum apod..S manželem se dohodněte, že jednou za čas vyrazíte sami někam na víkend nebo do společnosti a udělejte si chvili pro sebe ;-) Snažte se i jezdit jako rodina na výlet, prostě cokoliv ti „vynahradi“ samotu..Jako upřímně ti závidím ale moje volba ;-) stejně jako tvá, užívejte si a radujte se, že jste zdravý ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
18.5.13 09:41

Musím se pousmát nad tím, co si někdo představuje pod pojmem samota :-) od začátku těhotenství jsem na neschopence, nyní teda už na mateřské, a manžela vidím jednou za 14 dnů o víkendu, jinak jsem sama doma jenom se psem a potkanem :-) takže si pod pojmem samota představuju trochu něco jiného…a můžu říct, že to legrace opravdu není.

• Citovat
  • Upravit
45688
18.5.13 09:45

Diskuzi nestíhám číst, ale 4 pul dny pomáhají rodiče? Tyjo to je luxus co ja bych dala za jeden pulden. Můj muz je v práci taky 8-19 a nikoho pres den na výpomoc nemám ani na chvíli. Měl by snad s tebou někdo byt neustale, nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
18.5.13 10:01

@Kopretinkaobecna vzdyt se do ni nikdo nepousti :zed: kazda pisem svuj nazor, ze ma super chlapa, kterej ji i pomuze a nic s tim neudela, chodit driv z prace nebude. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.5.13 10:11
@fatin píše:
A teda dámy - diskuze typu - já jsem na tom hůř, tak co si stěžuješ, by mi teda nepomohla! Vždycky se najde někdo, kdo je na tom hůř, ale i jiný, kdo je na tom lépe a co? Zakladatelka chce řešit svoji aktuální situaci. Nejspíš chtěla podpořit, pochopit, jinak by to nezakládala…

Ale v čem bys ji chtěla podporovat? v tom, že je znuděná a neví co by? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.13 10:13

Ahoj,
nemám čas pročíst celou diskusi, tak asi budu opakovat, to co už někdo psal.
Někdy mám taky takový pocity.
Na druhou stranu, když to popisuješ, tak máš docela nadstandardní luxus 8o 4× týdně půlden volna, jedno jediný dítě, máš chlapa - sice je hodně v práci, ale nakrmí, uloží, vykoupe, vezme o víkendu ven… To jsou uplně pohádkový scénáře! Jsou tu holky fakt opuštěný, na všechno samy, maj třeba dvě tři děti, bez partnera, rodiče x km daleko nebo nefungující, bez rodiny…

Když si po sobě přečteš ten tvůj popis, tak tam jednoznačně chybí slovo „kamarádka“. Já nejsem vůbec ten typ, kterej oblejzá kámošky, vlastně jich moc nemám, nemám žádnou „partu“ maminek kolem sebe… ale hodně si uvědomuju, že je důležitý ty kontakty udržovat, aspoň občas se každej ozvat a někam nás vytahnout. Moc mi to psychicky pomáhá.

Co třeba zkusit oprášit nějaký starý kámošky nebo zkusit najít nový, vzít dítko do nějaký kavárny/herny, najít pro vás nějaký aktivity - plavání, cvičení s dětma, kroužek malování (přestože ještě malovat neumí, to nehraje roli)… donutit se do toho a pak se na to naučit, fakt.
A taky vymyslet aktivitu jen pro sebe - třeba cvičení, jízdu na kole - zkrátka nějakej relax koníček. Co by jiný holky daly za tolik volnýho času… ty ho máš, ale neumíš ho naplnit, proto máš pocit prázdnoty a samoty.
Z osobní zkušenosti vim moc dobře, že to nepřijde samo, ale člověk se do toho musí donutit a prostě se to naučit. Naučit se nestydět se ozvat se kámošce, že bys je ráda viděla, naučit se donutit se dělat co mě baví (třeba focení a udělat dětem album apod.), donutit se najít nějaký aktivity pro mě a dítě…

Myslím, že tvojí situaci chápu a znám ty pocity. Zkus se fakt do toho obout a vem papír a vypiš si všechny možnosti, který máš - všechny známý a kamaráky, cvičení pro děti, dětský koutky/herny, aktivity co by tě bavily… a pak to postupně fakt plnit. Z toho se musíš takle fakt pracně vyhrabat, jinak v zimě padneš do depky a už se povezeš na lécích. Nejhorší je, když si člověk řekně, že vlasně všechno má suprový - rodinu, manžela, děti, peníze, byldlení, volnej čas… a přesto není šťastnej. Tak to nenech dojít tak daleko a nestyť se ozvat nějakej kamarádce, že potřebuješ vytahnout nahoru.
Držim palce.

• Citovat
  • Upravit
12505
18.5.13 11:51

Ahoj tak s chlapem asi nic udělat nepůjde, když je v práci a koníčky má rád..
A co kamarádky??My jsme se nedávno přestěhovaly do jiného města a behěm měsíce sem si našla tři kamarádky se kterýma chodím ven, chlap je taky často v práci..
Ono to vážně moc pomůže..
Jinak taky na všechno doma jsem většinou sama, ale mám to zorganizované ráno jak vstanu, uklidím jako pračka, vysávání atd odpo sme venku a večer zase uklízím, plus vařím..Ono to půjde neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
18.5.13 11:58

Já jsem sama celý týden, protože chlap jezdí domů jen na víkendy a někdy ani to né a taky z toho mívám depky. Jsem na vesnici, kde chcípl pes, takže zábava jak byk. A když si mu postěžuju, že už mi to leze na mozek, tak mi řekne, že mám na mateřské pohodičku a že by si to se mnou hned vyměnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
18.5.13 12:34
@LLL1 píše:
Já jsem sama celý týden, protože chlap jezdí domů jen na víkendy a někdy ani to né a taky z toho mívám depky. Jsem na vesnici, kde chcípl pes, takže zábava jak byk. A když si mu postěžuju, že už mi to leze na mozek, tak mi řekne, že mám na mateřské pohodičku a že by si to se mnou hned vyměnil.

Ti chlapi jsou nekdy trochu sobecti :-( neumeji se vzit do nasi situace a nasich pocitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.G12
18.5.13 13:05
@Kopretinkaobecna píše:
Dámy, ale no tak. Každá to cítí jinak, ne? Nemusíte se do zakladatelky hned pouštět :zed:.

Tak pokud se ptá, jak má přinutit manžela být víc doma, když kvůli práci být doma víc nemůže, tak nevím, jakou reakci a radu si zakladatelka představuje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1532
18.5.13 14:23

@anatal.ka : Já bych doporučila pořídit si další dítě, ať nejsi tak sama :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
19.5.13 12:00

@araw Spíš v tom, aby hledala, jak z toho ven - společné aktivity, koníčky… Některé příspěvky mi přišly hodně nepřátelské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí