Jsem hrozná kráva - péče o seniora

Napsat příspěvek
Velikost písma:
becky87
14.5.13 22:27
@pavučina píše:
No a holky, teď si třeba představte, že na ulici musíte poskytnout první pomoc, což je povinnost každého občana. Třeba vyndat zvratky z úst a poskytnout umělé dýchání.

ano, to je pro me naprosto normalni vec, kterou bych udelala. i kdyby ten clovek byl posr..ci zachca.. ;)

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
14.5.13 22:27

@Kamča.dalmatinka Ano, z krve je mi zle… A myslim, ze kdybych nekoho takoveho videla, udelam maximum, aby mu pomohl nekdo jiny nebo abych ho dostala aspon do stabilizovane polohy…

• Citovat
  • Upravit
862
14.5.13 22:28

@chatwenna kazdy jsme holt nejaky ale urcite bych se kvuli tomu nenazvala kravou, vzdyt hlavni je ze to dobre dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.5.13 22:29

A myslíš si že někomu tohle jako dělá dobře? :roll: To je spíš výjimka, ale když jde o pomoc nemohoucímu, tak bys alespon jednou měla přestat myslet jen na sebe :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
14.5.13 22:30

@blorchi No ale moc nás tady není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna

@Kamča.dalmatinka Nemyslim, myslim, ze jsou lidi, kterym to nedela zle a je to jejich povolani.

• Citovat
  • Upravit
becky87
@Kamča.dalmatinka píše:
A myslíš si že někomu tohle jako dělá dobře? :roll: To je spíš výjimka, ale když jde o pomoc nemohoucímu, tak bys alespon jednou měla přestat myslet jen na sebe :?.

tak tak. :?

• Citovat
  • Upravit
6956
14.5.13 22:31

Ja tohle nechapu :nevim: 80 procent lidi se sesype, potom neni schopny nikdo poskytnout napriklad prvni pomoc pri bouracce ( ani ji navic neumi) a zbytecne lidi umrou!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
@pavučina píše:
No a holky, teď si třeba představte, že na ulici musíte poskytnout první pomoc, což je povinnost každého občana. Třeba vyndat zvratky z úst a poskytnout umělé dýchání.

To je pro mne automatické, zvratky jsem vyndavala, pomáhala jsem člověku co se tak opil, že byl celý zesr. ný, poblitý atd, měl otravu ještě z léků a pomohla jsem mu a to mi bylo 14let..
A nebylo to jednou kdy sem se ocitla v takové situaci.
A chápu, že má někdo problém se na to dívat, ale pomoct člověku co to potřebuje je pro mě něco přirozeného at už vypadá jak vypadá..
Když to může udělat někdo jiný místo něj a má z toho strach to chápu, ale jednou se třeba stane, že tam nikdo nebude a pomoct bude muset. A pak to zvládne doufám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
@Black_Orchids píše:
jako že by volala městský?

No, ja sama bych ho stejne nevytahla…

• Citovat
  • Upravit
becky87
14.5.13 22:32
@pavučina píše:
@blorchi No ale moc nás tady není.

ja myslim, nebo verim, ze ano.Ale je pravda, ze uz jsem se setkala se situaci kdy leziciho cloveka na zemi prechazeli :?

• Citovat
  • Upravit
128

@chatwenna Ahoj,já pracuju v důchoďáku, vidím ledasco a nic to se mnou nedělá, ale buď v klidu, já jsem pako, mě to baví, a velmi mě zajímá vše okolo lidského těla. Nic si z toho nedělej, někdo na to prostě není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

Šla bych, ale absolutně tě neodsuzuju. Zvedala jsem prababičku, když upadla ve sprše a zlomila si krček, kdybych tam nešla, umřela by, spadla dost ošklivě, bouchla se do hlavy a byla jsem doma sama. Bylo mi asi dvanáct. Volala jsem záchranku a tak, úplně sama bych jí neuzvedla. Jen se ve mně objevilo takový nějaký racionálno a já věděla co mám dělat - snažit se jí probrat, mluvit na ní, držet jí za ruku (snad to bylo správně). Už je dva roky mrtvá, dožila se prapravnoučete, na konci už mě ani syna bohužel nepoznala. Zemřela v nemocnici, vzali jí celou polovinu těla (silná cukrovka a extrémní proleženiny - nemocnice to posrala). Nebyla jsem tam za ní, to bych nedala, pamatuju si jí krásnou, naučila mě spoustu básní od Wolkera

sorry za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.13 22:33
@pavučina píše:

ne každý to dokáže. A sice to je povinnost, ale pokud by se u toho člověk poskytující první pomoc složil, tak je to celkem k ničemu. Lepší je, když třeba zavolá rychlou a snaží se odchytit někoho poblíž, kdo pomoc dokáže poskytnout.

• Citovat
  • Upravit
462
14.5.13 22:33
@Prcek88 píše:
To je pro mne automatické, zvratky jsem vyndavala, pomáhala jsem člověku co se tak opil, že byl celý zesr. ný, poblitý atd, měl otravu ještě z léků a pomohla jsem mu a to mi bylo 14let..

Klobouk, dolů. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová