Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janichka to byl příklad. Já se teda nikde neučila, měla jsem první pomoc jen ve škole. Člověka bych z auta teda vytáhla, nevím, jak bych poznala úraz páteře. Prostě bych nenechala krvácejícího člověka (případně nedýchajícího) v autě. Jak mu asi udělám masáž a dýchání? Jinak my se učili to 30:2 nebo když nevíme, nedýchat vůbec
Já takto jednou pomáhala sousedovi s parkinsnem, furt padal, jenže měl 80 kg a ještě se zpíral a rupli mi super záda, že jsem skončila v nemocnici na dvaceti obstřikách…takže já už jsem poučená a pokud nebyl doma manžel, aby souseda zvednul, tak prostě volali jinam. Teď už pán umřel ![]()
jinak péče o staré lidi mi nevadí, mám 92 letou babičku, máma jí má doma a ještě když jsem byla doma na rodičáku, a naši jeli na dovču, tak jsem jí hlídala já, ale asi to bere člověk jinak když je to rodina.
taky obdivuji sestřičky a pečovatelky, fakt klobouk dolů, už jen tím, kolikrát musí tahat, zvedat pacienty. ![]()
@lucenka
zdůvodnit si to umíš. Ale nevím, jestli bys to takhle omluvila, kdyby se někdo tak zachoval třeba k tvýmu dítěti.
Možná, kdyby nebyla maminka doma(takže jiná možnost),tak nezaváháš. Stalo se mi, že staré paní sousedce praskla céva, strašně to prýštělo, dokázala jsem jí to stáhnout i zavolat záchranku a rozsypala jsem se až když, jsem to chtěla po telefonu vysvětlit její dceři. Bylo mi krásně, to chápeš, ale taky se mi pořád honilo hlavou, jak by mi bylo, kdybych ji tam nechala vykrvácet, ale ona -nebyla jiná možnost, volala telefonem ať hned přijdu, nebyl čas něco vymýšlet. Zásadně nesouhlasím s nějakým: No jak jsi mohla, no to já bych nikdy, já bych URČITĚ šla pomoct.."On si o sobě každý myslí to lepší, ve skutečnosti nikdy nevíme dopředu co uděláme, ať už dobře nebo špatně.
@Žirafátko to by me asi kleplo kdyby se to s tou postylkou stalo me Jeste ze tam byli polstarky. Manzelovi se stalo ze nesl malou v takovym tom lehatku, vzal to za tu hrazdicku, ta se vyvlikla a preklopilo se to i s malou, kdyz jsem slysela ten rev tak jsem dvakrat skocila a manzelovi v tu chvily takovou ubalila ze mel dva dny moji ruku na zadech
nastesti v tom byla mala pripoutana a jen se tukla do oboci ale v tu chvily jsem byla v takove razi ze bych to lehatko byla schopna roztrhat ![]()
@TroisChéris neplati to ale u tonouciho. Ten ma obeh bez kysliku!!! Tam se prvni vdechuje!!!
@anet007 píše:
Zakladatelko vůbec nic si z toho nedělej, já bych asi taky nešla, pokud by nešlo o život, raději bych vymyslela něco jiného, jednou jsem byla u nehody a pomáhat jsem taky nešla, nedala bych to. Jednou jsem jela do práce na kole, na zemi ležel člověk, rychle jsem ho objela a ujížděla dál, bylo ráno kolem půl 6 a opravdu nejsem takovej blázen abych zastavila a šla se pídit po tom co se dotyčnému stalo, po pát metrech jsem volala na píše: Více
to mi připomíná, že jsme jeli tenkrát s manželem od tchánů z hor, a před námi se na těch horských silnicích stala nehoda, tři auta v sobě, když jsme přijížděli, říkala jsem si co se děje..protože asi deset aut stálo u krajnice a všichni!! seděli v autech…pak jsme místo minuli a jediný vylezli a poskytli první pomoc, volali záchranku atd…pohled to byl šílenej, ale spíš bych zabila ty, kteří jen čuměli a nezavolali ani blbou záchranku.
Ted jsem si vzpomnela…taky se priznam. Minuly tyden jsme byli na vylete, ja s muzem a detmi, sedime na lavicce, manzel drzel mladsiho, ja ho krmila, dcera pobihala okolo. Kousinek od nas sla nejaka pani a zakopla, tak jsem nakrocila, ze ji pujdu zvednout, ale prislo mi, ze se zveda sama a ze to bude dobry. Ale ono ji to neslo, ale mela krec v noze nebo co a to uz k ni leteli nejaci dva lide co byli o kus dal. No taky jsem se pekne stydela. Mohla jsem ji pomoct, ale nevyhodnotila jsem situaci nebezpecnou, tak jsem dala prednost krmeni.
Jani tak jak by to teda mělo být u tý autonehody? Nevytahovat?
já naštěstí nikdy u žádný nebyla, fuj. Manžel volal záchranku pánovi, co se vyboural na kole (ožralej jak prase) a rozsekl si hlavu na kost o roh paneláku
, asistoval mu u toho syn, chudák z toho měl noční můry. Ten chlap jezdí ožralej furt ![]()
Tak koukám, že každý záchranář jiný názor nato, co ještě má laik dělat… A čím spíš uškodí než pomůže… ![]()
Zakladatelko vůbec nic si z toho nedělej, já bych asi taky nešla, pokud by nešlo o život, raději bych vymyslela něco jiného, jednou jsem byla u nehody a pomáhat jsem taky nešla, nedala bych to. Jednou jsem jela do práce na kole, na zemi ležel člověk, rychle jsem ho objela a ujížděla dál, bylo ráno kolem půl 6 a opravdu nejsem takovej blázen abych zastavila a šla se pídit po tom co se dotyčnému stalo, po pát metrech jsem volala na 112