Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otazka je, kolik rodicum je, jestli te treba jen nezneuzivaji a ty to nechces videt. Jestli si pak nestezujes, ze jsi unavena, jestli zvladas i svou domacnost, praci, peci o dite, venovat se manzelovi, vylet.
Kdyby muj muz travil dvakrat tydne x hodin u svych rodicu - fit sedesatniku - zurila bych hodne.
@JancaS84 píše:
Tak to jsi si našla teda pěknýho sobce.No, třeba se mu to někdy vrátí až bude potřebovat pomoc on.
Jemu pomuze jeho zena. Ale kdo pomuze zakladatelce? ![]()
Je to smutne. I kdybys jezdila k rodicum 2× tydne jen na kavu, tak je to v poradku. Jsou tvoje rodina ![]()
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Chodím do práce na celý úvazek a dítě mám. Ale na pomoc rodičů si vždycky najdu čas, i když je to občas náročný.
Kolik je rodičům a jaké mají zdravotní problémy?
@Anonymní píše:
@Sany80s Pomáhám jim tak že jím po každé přivezu jídlo, umyju okna, úklidim za ně chodbu a schody, rodiče bydlí v bytě kde prostě mají takové úklidové služby. Občas jim vyperu/vyžehlim. Nejde o nějaké velké věci, ale rodiče mají svoje zdravotní problémy a starosti. Takže jim i maličostky pomáhají a navíc sebou vždycky beru syna. Takže si syn užije rodiče a rodiče jeho.
a svoje věci doma stíháš?
@Anonymní píše:
@Sany80s Pomáhám jim tak že jím po každé přivezu jídlo, umyju okna, úklidim za ně chodbu a schody, rodiče bydlí v bytě kde prostě mají takové úklidové služby. Občas jim vyperu/vyžehlim. Nejde o nějaké velké věci, ale rodiče mají svoje zdravotní problémy a starosti. Takže jim i maličostky pomáhají a navíc sebou vždycky beru syna. Takže si syn užije rodiče a rodiče jeho.
Tvoji rodiče tyhle věci nezvládnou, protože jsou nemocní a nebo příliš staří?
Kolik je rodičům? Jsou jak limitováni v mobilitě? To nezvládnou hodit prádlo do pračky, zapnout, pak pověsit?
Nezvládnou vysat? Nelze třeba úklidovou službu v domě delegovat za příplatek na někoho jiného/profi úklidovou firmy?
Nákup lze zajistit přes rohlík/košík/Tesco apod.
No, ale zakladatelka nepsala, že jí to vadí.. Prostě její rodiče si hrají se synkem a ona zatím něco udělá. Dítě má možnost trávit čas s lidmi starší generace, což je plus a ona pomůže rodičům a tím úklidem si třeba přijde na jiné myšlenky… Já jsem třeba úklid nikdy moc neřešila, ale co mám 2 děti, tak se večer už těším, až usnou, já si pak pustím příjemnou hudbu a uklízím, mohu vypnout a je to taková chvilka pro mě..
Tady to prostě jen vadí tomu manželovi..
Zakladatelko, a to jim ta okna myjes každý týden? Nebo tu chodbu? U nás v domě byl systém, že se byty střídaly, tak ta služba vyšla jednou za 3 týdny a byla to práce na 20 minut a dvakrát za rok byl větší úklid, tam to trvalo trochu déle..
@Murka píše:
Rázně jsem se tedy ohradila. Od té doby se mnou nemluví.
Prosím tě a co je oficiální důvod jejího uražení? To je neuvěřitelný, fakt. ![]()
Podle toho, jak jsi se hned ujala tchýně, tak mi spíš přijde, že děláš služku manželovi. A navíc si hraješ na samaritánku. Tak jsem na tebe zvědavá, až budeš mít na krku domácnost svou, dítě, domácnost rodičů, plus nemohoucí rodiče, domácnost tchýně a nemohoucí tchýni.
Takže ano, pomoc rodičům samozřejmě, vše ostatní ale škrtnout.
@Svistice píše:
Kolik je rodičům? Jsou jak limitováni v mobilitě? To nezvládnou hodit prádlo do pračky, zapnout, pak pověsit?
Nezvládnou vysat? Nelze třeba úklidovou službu v domě delegovat za příplatek na někoho jiného/profi úklidovou firmy?
Nákup lze zajistit přes rohlík/košík/Tesco apod.
Jak je ten život jednoduchej, samé tlačítko, knoflík, internet, a je vše vyřešené ![]()
Tak záleží na tom, jak jim pomáháš, jestli jsou schopni ale ty jim tam jezdíš každej víkend prát, žehlit a vysávat, tak je to přehnaný, je hezký jim pomáhat, ale zas aby jsi tim nezanedbávala svoji rodinu ![]()
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Chodím do práce na celý úvazek a dítě mám. Ale na pomoc rodičů si vždycky najdu čas, i když je to občas náročný.
A je nutný tam jezdit dvakrát týdně.
My jsme prarodičům zařídili dovoz jídla. A úklid jim stačil jednou týdně.
Dvakrát týdně při plném úvazku a dítěti mi přijde dost.
@Kubula.K píše:
Prosím tě a co je oficiální důvod jejího uražení? To je neuvěřitelný, fakt.
Nevím, asi to, že jsem ji prokoukla a dovolila si ji říct, že když zvládne pěší výstup na Sněžku, tak si zvládne i vyluxovat ![]()