Jsem na zhroucení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LKL
1114
4.2.17 19:06

@anonymnimamka chapu jak se citis, vzdycky kdyz se takhle citim ja tak to neni znameni ze musim neco udelat s manzelem / detma ale SE SEBOU!!! muj muz „pije“ kazdy den, da si pivo k obedu apod. kdyz zpozoruju ze mi to zacina vadit, vim, ze jsem nespokojena a uz me vsechno drti a musim se zamerit na lepsi vlastni intelektualni vytizenost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.2.17 19:08

Zase další zoufalá žena, s dětmi, problémový muž, nemá kam jít, bez koruny.To je snad nakažlivý. Ve vedlejší diskusi řešíme totéž. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.17 19:13

Já nevím, myslela jsem, že se můžu takhle svěřit, když už nemám tady v okolí nikoho, to se už ani tohle dneska nesmí? Kdysi se volalo na linku důvěry, dneska je internet.. děkuji všem za reakce, nechci ať pobuřuju další lidi, to nebylo v úmyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
4.2.17 19:13

@anonymnimamka Mě to nepohoršilo, akorát mi přišlo, že to popisuješ tak, že za všechno může tvůj manžel, který si občas dá pivo, nevydělá dost a ještě ke všemu chodí na ryby.
Já vím, že s malými dětmi je hrozný problém najít si čas na sebe. Ale musíš, nebo se zblázníš. A pak všechnu svoji tenzi a naštvanost vyliješ na chlapa a na děti. Já to znám, taky jsem to párkrát zažila. Že jsem měla všeho plné zuby, zavřená doma s dětmi a pak jsem všecko vyblila na chlapa hned jak přišel z práce, protože jsem měla pocit, že za všecko může on. Ale u mě to byly jen takové chvilkové záchvěvy, u tebe se zdá, že je to dlouhodobé. U mě se to zlepšilo, když děti povyrostly a já se vrátila do práce měla zase svůj život. Ale já na mateřské chodila s dětmi plavat, do center, s holkama do cukráren… doma jsem neseděla.
Tak si představ, že bys od něj odešla. Čím by sis pomohla? Pokud byste si stanovili pravidlo, že např. neděli odpoledne budeš mít sama pro sebe a on bude mít děti, tak měla bys vůbec co dělat? Jak bys ten čas vyplnila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.17 19:18

Ale já to nedávám všechno jemu za vinu. Proto to píšu na net, pokud se můžu vykecat, ať to neschytá on, když za to nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
4.2.17 19:19
@anonymnimamka píše:
Já nevím, myslela jsem, že se můžu takhle svěřit, když už nemám tady v okolí nikoho, to se už ani tohle dneska nesmí? Kdysi se volalo na linku důvěry, dneska je internet.. děkuji všem za reakce, nechci ať pobuřuju další lidi, to nebylo v úmyslu.

Ale to si tady nesmíš všechno tak brát. Tady píše každý co chce, někdo se sem chodí bavit tím, že provokuje, a tak. Ale zase na druhou stranu, je tady hodně děvčat, které chtějí opravdu upřímně pomoci a poradit.Ber to jako takový
kurz asertivity. Aspon se trochu otrkáš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
4.2.17 19:19

Tak možná to jen tak vyznělo a nemyslelas to tak. A kde je podle tebe zakopaný pes tvého problému a jak by se to dalo změnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.17 19:30

Jak to změnit? Chtěla jsem jít do práce, měla jsem hodně dobrou a hodně dobře placenou práci, klidně bych mohla já chodit do práce a on doma s malým nebo jen v dílně.. NE. Tak ať on změní práci, o čemž mluví asi 4 roky, aby dostával výplatu najednou. A ne, že dostane 2000,– a nevíme co dřív, zda nakoupit jídlo, nebo zaplatit služby, nebo pojistky dětem. Aby nemusel chodit do dílny. I s tou dílnou se nemáme nejlíp. Pak bychom mohli i jet na výlet jako rodina, nebo bych mohla vypadnout z baráku sama v klidu, to nejde protože musí jít do dílny. Začarovaný kruh. Jednou týdně by pohlídal děti, ať můžu vypadnou, tak asi fakt začnu chodit někam do lesa. Ale jinak to nejde. A nejsem to jen já kdo je protivný. Není svatý. Když v práci slibují výplaty a nic nic, pořád nic, tak je jak tělo bez duše, to se stáhnu s dětma a jdeme mu raději z očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.2.17 19:35

Myslím, ž eproblém je hlavně u tebe..máš nějakou depku či co. :hug: hlavně bych se přes zimu vypdla na školku, jaký to má smysl, když máš pak prcka furt nemocnýho? radši mít děti zdravý, a sáňkovat, koulovat se, stavět sněhuláka. nebo aspoň ejdnou za čas na nějaký kratší výlet, jestli u vás jezdí vlak nebo bus, apsoň pár kiláků někam jet, a nějakou procházku. a hlavně si zkusit najít kamarádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
4.2.17 19:35

A jak máš staré děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.17 19:36

@anonymnimamka A kdy se ze samostatné soběstačné ženy stala udřená ženská ve finanční nouzi? To jsi ten byt prodala a peníze někde zahučely? Dům je napsaný na oba? Neštve Tě, že jsi veškeré svoje prostředky vrazila do prostředí, kde se ti nelíbí? Mně přijde, že tyhle stavy (které pak zrcadlí naše děti a bývají podstatně protivnější) pramení nejvíc z naštvání člověka na sebe, ale zástupně to hledá okolo. A pojmenovat to „alkohol u manžela“ je velmi jednoduché a nabízí se to.
Potřebuješ nějaký ventil a potřebuješ mít chvíli jen pro sebe.
Můj manžel taky pije pravidelně (výjimkou jsou dny bez kapky alkoholu), a je to jediná věc, která mě na něm štve. Když jsme spolu chodili, přišlo mi vínko večer příjemné, když jsme spolu bydleli, začalo mi vadit, že to má jako pravidelnost (buď pivo nebo víno, občas panáka) - neopíjel se, ale prostě si musel dát každý večer. Byla jsem protivná, on nechápal, co mi vadí (když si na to vydělá a neopíjí se, do hospody chodí minimálně), tak jsem mu řekla, že kdyby si dal v průměru míň než 2 piva denně, tak by mi to nevadilo. On si běžně dával 3-4, ale za mnoho hodin podvečera a večera, takže poznat na něm nebylo nic, ale mně to přišlo moc. Vyřešil to tak, že si začal dávat 2-3 a občas nic, aby se tak nějak do těch cca 50piv měsíčně vešel. Po narození dětí si sám dal pravidlo, že kromě horkých letních dnů se alkohol otvírá až po uspání dětí. Pořád to nechápu, ale respektuju to. A světe div se, nejvíc mi to začíná zase vadit, když jsem já osobně v nepohodě (např. přiberu nebo se mi zhorší pleť, nezvládnu situaci s dětma a zbytečně na ně křičím apod.), prostě si to naštvání chci projektovat do někoho jiného, a protože je ten alkohol to jediné podstatné, co mi na manželovi nesedí, tak lup ho a mám toho zase plnou hlavu - naštěstí vím, že on dohodu dodržuje a tak to vždycky zase vytěsním - např. si udělám 70 sed-lehů a řeknu si, že bych se neměla starat o jeho pivo, ale o svůj špek na břiše :mrgreen: :mrgreen:. Ovšem manžel nikdy neměl s alkoholem spojenou agresi nebo hádky, to by asi nějaká dohoda byla těžší.

Anonym MM

• Citovat
  • Upravit
2628
4.2.17 19:38

Ony to holky mysli dobre. A opravdu to tak je. Kdyz je clovek dlouho doma tak mu to zacne lezt na mozek. Pak se ta frustrace shromazduje a nakonec vidi spoustu veci nespravedlive. Takze se kolikrat neudrzi doma zacne byt dusno a cely se to mota dokola. A vubec to nesouvisi s tim jestli deti milujes nebo ne..
Nezminujes tu moznost ze by vam pohlidal nekdo treti - babicky, segra, teta co ja vim kdo… to nejde?
Hele ja to taky tak mela. Muj muz teda hlida ale taky jsem resila kam s kym bych najednou mela jit. Tak jsem fakt zacala behat. Ze tacatku jsem narazela na to ze se mi strasne nechtelo pac jsem byla utahana jak pes. Ale jak jsem to prekousla tak zhruba do mesice jsem se naopak citila daleko vic nabita energii.
A jako bonus jsem fakt zhubla asi 5 kilo :)
Navic musim rict ze behem treti materske se u nas situace zmenila. Manzel zustal doma a ja vydelavam a pri vymene roli zas chapu ty jejich postoje. Taky mam kolikrat chut zalizt do kouta s delat ze tam nejsem. Kdez to on ceka ze jak prijdu tak se zapojim a on si trochu odfrkne. Fakt jak kdyz to bylo naopak a ja byla doma a on chodil do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
4.2.17 19:46

Zakladatelko, dokud jsi aspoň přibližně? Že bysme se sešli a poplkali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.17 19:49

Byt jsem měla na hypo, nechtěla jsem se sem stěhovat ale zvykla jsem si, bydlíme v baráku i s jeho rodiči. Každý má své patro, společný vchod, společná zahrada. Chtěla jsem jít na svůj vlastní dům. Našetřené peníze šly do rekonstrukce domu. To je na kapitolu zvlášť.
Hlídání..tcháni chodí do práce a pohlídají prcka, když musím odjet a je fakt marod, tak ho nemůžu brát sebou. Už nám to bylo vyčteno, že "musí " hlídat. Takže tam o pomoc nežádám, když nemusím a nehoří. Moje mamka je dost nemocná, jinak by hlídala. Třeba dcera je teď u ní, ale už má 5, tak je velké. Prcka by nemohla mít na víkend. Moje babi by hlídala, ale bydlí 40km daleko, sice je jí přes 70 ale je dost vitální. Jinak není kdo.

Už musím jít.
Dost mi to pomohlo se vykecat a slyšet „at se seberu“ ve zkratce. Tak to zkusím.
Není to lehké, když jsem v depce, proto to ventiluju všelijak ať to manžel nebo děti neodskáčou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2307
4.2.17 19:55

@anonymnimamka Nečetla jsem šechny reakce, ale zkrátka - máš depresi jako prase. Zašla bych k psychologovi. Držím ti palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí