Jsem neschopná matka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2612
2.7.14 15:38

Také se co nevidět chystáme na nový pokojíček, teď je to provizorka. Už mám objednaný látky na závěsy a povlečení, tatínek vyrábí postel a nábytek. Těším se, doufám, že se to bude líbit i dítku, pro které to vlastně všechno děláme.
Teď jsme po pár dní taky zkusili, že po přečtení knížky jí jdeme vrátitt (vysvětlujeme, že jdeme vrátit knížku) a pak ještě přijdeme. Asi 2× se stalo, že usnul sám…Jinak mě to hrozně překvapilo, že takhle začal „prudit“ s usínáním večer. Také vždy usínal večer sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
2.7.14 15:40

@MarkétkaBeruška
Samozřejmě, že se s ním taky mazlíme, děláme blbiny, říkáme mu, jak ho máme rádi. Toho není nikdy dost. Ono to v mém příspěvku vyznělo, že ho mám jen pořád plný zuby a křičím na něho. To ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
2.7.14 15:48

@Krakatice88 Když s tím začal, byly mu dva, ted už 2,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.7.14 15:57

@Adinka_2012 Hele je hezký, jak jsi napsala, že kdybyste nestihli splodit miminko do jeho období vzdoru, tak druhé by hooodně dlouho nebylo. Já to nestihla a další si pořídila až cca po 7 letech. Dcera byla opravdu výživná a druhý je taky, jen v bledě modrém. Jen to už beru s větším nadhledem. Je to tu podruhé, už to znám. Někdo někdy tady na emiminu napsal, že v chování batolete a šílence není v podstatě žádný rozdíl… a měl pravdu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
2.7.14 15:59
@Adinka_2012 píše:
@MarkétkaBeruška
Samozřejmě, že se s ním taky mazlíme, děláme blbiny, říkáme mu, jak ho máme rádi. Toho není nikdy dost. Ono to v mém příspěvku vyznělo, že ho mám jen pořád plný zuby a křičím na něho. To ne.

ne tak jsem to nemyslela. Já vím že ho máte rádi, ale děti to potřebují slýchat strašně moc často, člověk by řekl že až moooc často, ale pomáhá to. Také bych pak zkusila ne na něj křičet, ale pochválit ho když něco udělá dobře, poslechne. A co mám já vyzkoušené že pomáhá tak to když už se to dítě vzteká, hází ručičkama, záchvaty, násilím chytit a přitisknout k sobě, tak aby nemohl utéct a hladit, říkat že ho mám ráda a tak…já jsem třeba typ že já ze zásady děti „nemlátím“, ožná přehodnotím názor až budu mít vlastní, ale á vždy takto uklidním a pak vysvětlím co se stalo, to dítě když se cítí v bezpečí, tak poslouchá.

• Citovat
  • Upravit
81500
2.7.14 17:06

Přečetla jsem úvod, diskuzi ne. Přijde mi to taková směs už uondané matky v posledním trimestru a normálního batolete.

Co mi zaujalo jsou 2 věci
proč ho nenecháš asistovat v kuchyni? mě to přijde pro ně největší zábava. nechtěj se zabavit u lega, když maminka si hraje v kuchyni. Doporčiji zapojit. knedlíčky sice nebudou knedlíčky, ale nějaké patvary, ale plácat je může dítě. do polévky uvařit zeleninu, nakrájí dítě. jde to i tupym. naši teda ve 2 krájeli už ostrym, ale asi na to každý nemá nervy. může strouha, mazat chleba, přelejvat různé ingredience, sypat… Možná to bude trvat dýl, ale bude to bez takových nervů.
Nebo vařit večer. Ale jestli si vyfluslá, tak chápu, že je to to poslední, co se ti chce večer dělat.

Nechodíte na návštěvy ani k tobě nechodí - nebylo by to lepší s návštěvou? myslím dětskou. 1-2 maminkky s dětmi. Sice je pak binec, ale děti se 2 hodiny zabaví a trochu vypadneš z toho stereotipu a hlavně izolace s klukem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
2.7.14 18:09

@Klarinetka1 toho bych chtela taky dosahnout. Ona se taky těší do postýlky, ale proto, ze vi, ze tam bude pohádka. Ne na spani:) Je ve velke posteli a ani z ni moc nevylézá. To už musí byt. Ale když by vylezla a já ji přísně vrátila zpět, myslim, ze by tam zůstala. Ona je celkem hodna, není vyloženě záměrně naopak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
2.7.14 19:11

@Lama Lama
tak to je hezký, ale našeho 2 letého bych rozhodně u vaření asistovat nenechala, nechám ho max. tahat věci ze šuplíků. Ale on by se mi motal okolo hrnců a to je opravdu o průser, nošem by posekal nejprve kuchyň, mě a pak sebe a u dřezu by byla dřív nebo později potopa-tam ho teda někdy hrát nechám, ale jsem pořád ve střehu, takže vaření trvá o to dýl. Jde právě o to, že jak je živý, tak nějaký mlácení vařečkama o hrnce mu vydrží tak pikovteřinu a pak alou vymyslet další ptákovinu-třeba štelovat knoflíky u trouby :). A dát mu do rukou jídlo, tak máme vymalováno :). Ani suchý potraviny-jako fazole a tak, ho nebaví, to je v mžiku rozházený po celým bytě…A návštěvy bych i zvala, ale jaksi moc není kdo. Když řeknu kamarádkám, tak ta že mají jiný program a nikoho jinýho tady nemám. To kdyžtak jedem k našim, ale oni chodí do práce, tak to není tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
2.7.14 19:19

@Lama Lama
ale to už vypadá, že vymýšlím důvody, proč to a to nejde, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
2.7.14 19:22

Jinak teď jsme se vrátili od našich a tam byl jak andílek (teda s ďáblem v těle), ale docela poslouchal, dal se zabavit. To je pak úplně jiná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
17.7.14 22:28

Sice nemám s takhle malými dětmi zatm žádnou zkušenost, ale když byli moji mladší bratři v tomto věku a ječeli že se jim něco nelíbí (třeba usínat sám, když mamka dokončovala práci) nebo si něco podobným způsobem vynucovali, taťka vždy mamce říkal, že jakmile jednou ustoupí, tak mrňous pozná, že jakmile si zařve, bude po jeho. A potom bude ječet furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí