Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuju. Je mi trošku líp. Mě nikdy žádnej chlap moc nechtel, z partnerem jsme si zbyli. A tenhle vul z toho badoo, jsem mu uvěřila, že se mu líbím a chtěl by mě poznat. No vidět jsme se měli v neděli, tak nic no, ani nevím, proč jsem v bloku, nijak jsem neotravovala.
Foto jsem neviděla, asi už je smazane. Z toho bloku si nic nedělej, není to tebou. Píšeš, že jste si posílali lechtive věci, ten si ho u toho akorát honil a nic jiného od začátku neplanoval. To není žádná tvoje chyba, na seznamkach je spoustu individuí. A další věc - ze zkušenosti vím, že vztahy nejsou o kráse a krásné ženské nevyberou vždy ty nejlepší chlapy. V mém okolí, pokud je nějaký fakt solidní chlap (vysoký, pěkný, zajištěny, chytrý atd), má vedle sebe úplně obyčejnou průměrnou ženskou.
Jaký mas vztah s dětmi? Můžeš si najít nějaký koníček? Co zkusit třeba nějakou skupinku na fb, kde lidi podnikají společné výlety, běh atd.? Třeba najdeš alespoň kamarádku, nemusí to být hned chlap. Držím ti palce
sice jsem neviděla fotku, ale fakt často bývá ten problém hlavně v hlavě. Co ještě připojit terapii a pokusit se zapracovat na sebevědomí? Kolikrát ženské, co fakt nejsou kandidátky na Miss, mají nápadníků kopu, protože jsou uvolněné a vyzařujií pozitivitu a pohodu? Myslím že tohle, společně s tím, co tady radily holky přede mnou, udělá úplný divy a nakonec si ještě budeš vybírat nebo (za mě v tom lepším případě) vzbudíš opět jiskru v manželovi? Držím moc palce a hlavu vzhůru
![]()
Nevidela jsem foto, ale verim ostatnim, ze jsi ok. To odpovida i tomu, ze ti chlapci odepisuji.
Jestli chces uklidnit, ja jsem (byla) dost pekna a nemam ani zdaleka 100% zasah
to je zivot, no. Je to neprijemny, ale rozhodne zadna tragedie. A na seznamkach i v realu je spousta vypisovacu a honicu ega, kterym ani zdaleka nejde o vztah, ba ani o sex, jsou spokojeni s mirne lechtivou korespondenci a konec. Ze jde chlapum jen o to jedno, je proste stereotyp
pripadne by si i jednorazove vrzli, ale vlastne nehodlaj vyvinout zadnou extra aktivitu, ocekavaj, ze vse zaridi zena, vcetne pripravy luzka i proviantu, a jeste ocekavaj, ze je budes trosicku premlouvat
Jako takovy fakt nechces ![]()
Hlavne se hod do pohody, zapracuj na zjevu, hlavne, at se libis sama sobe, jinak budes silet z kecu kdejakyho otrapy ![]()
Kdy vyjde článek a kde? Rozštěp až do nosu? Zlatý voči. To se operuje brzy po narození. Fakt už je to otravné, samý hloupý troll. Ale fakt hloupý.
@inkakřivák píše:
Kdy vyjde článek a kde? Rozštěp až do nosu? Zlatý voči. To se operuje brzy po narození. Fakt už je to otravné, samý hloupý troll. Ale fakt hloupý.
Zakladatelka sem vkládala fotku, už ji smazala, ale tady opravdu troll nebude ![]()
@Proseccová Ok, fotku jsem neviděla, stejně jako člověka s rozštěpem. Kdysi daaaavno jsme měli ve třídě holku po operaci, ale to je nejmíň 55 let. Navíc nechápu,, proč to tedy nenechá operovat. Šilhavost se dá taky spravit, o obezitě nemluvím. Jako jo, může být, že se blbě vnímá. Ale taky může vzít fotku odkudkoliv. Moc to ve mě důvěru nevzbuzuje.
@inkakřivák ahoj, samozřejmě mám rozštěp operovany a byla jsem několikrát na korekci. Ale vidět jizvy, nesouměrný nos a ret, to vidět prostě je. Na operaci šilhavosti jsem byla 3×, to už jsem psala.
Ano, rady holek si beru k srdci. Nemám se ráda, vím to. A tak je pro mě obtížně něco pro sebe dělat, je mi to až proti srsti. Mam za sebou čtyři roky psychoterapie.
Abych tedy nebyla zase za trola, dávám na chvíli fotku, foceno právě teď za tímto účelem.
@Anonymní píše:
@inkakřivák ahoj, samozřejmě mám rozštěp operovany a byla jsem několikrát na korekci. Ale vidět jizvy, nesouměrný nos a ret, to vidět prostě je. Na operaci šilhavosti jsem byla 3×, to už jsem psala.
Ano, rady holek si beru k srdci. Nemám se ráda, vím to. A tak je pro mě obtížně něco pro sebe dělat, je mi to až proti srsti. Mam za sebou čtyři roky psychoterapie.
Abych tedy nebyla zase za trola, dávám na chvíli fotku, foceno právě teď za tímto účelem.
Tyjo, pekna zenska, trochu typ Aleny Mihulove. Ji taky trochu ujizdi ocicko a sarmu to nebrani. Namalovat, ucesat, obliknout
![]()
@Anonymní píše:
hele, já jsem včera také fotku nestihla, až teď - jsi normální spíš docela hezká ženská, když si dáš make-up, abys trochu sjednotila pleť, pudr, linku na rty a rtěnku, trošku korektor na unavená víčka, tak budeš úplná kočka - je to u tebe opravdu v hlavě a skutečnost je úplně jiná, fakt vypadáš dobře, jen to ještě trošku podtrhni ![]()
@stinga píše:
hele, já jsem včera také fotku nestihla, až teď - jsi normální spíš docela hezká ženská, když si dáš make-up, abys trochu sjednotila pleť, pudr, linku na rty a rtěnku, trošku korektor na unavená víčka, tak budeš úplná kočka - je to u tebe opravdu v hlavě a skutečnost je úplně jiná, fakt vypadáš dobře, jen to ještě trošku podtrhni
Zakladatelka vypadá dobře. Za svůj vzhled se nemusí stydět.
Zakladatelko jsi krásná. Udělej makeup, rozpusť vlasy, vezmi šik oblečení a chlapi budou stát frontu.
Jedna kámoška vypadá podobně, teda myslím (nenalíčenou jsem ji viděl jen jednou), a chlapi ji oslovují běžně na ulici.
@inkakřivák píše:
@Proseccová Ok, fotku jsem neviděla, stejně jako člověka s rozštěpem. Kdysi daaaavno jsme měli ve třídě holku po operaci, ale to je nejmíň 55 let. Navíc nechápu,, proč to tedy nenechá operovat. Šilhavost se dá taky spravit, o obezitě nemluvím. Jako jo, může být, že se blbě vnímá. Ale taky může vzít fotku odkudkoliv. Moc to ve mě důvěru nevzbuzuje.
Existuje šilhavost, která operací nelze zlikvidovat operací.
Znala jsem kluka, kterému každou chvíli ujíždělo jedno oko, nikdy jsme nevěděli, kterým přesně se kouká. To bylo naprosto příšerný, a neoperovatelný.
Ten kluk byl strašně prachatej proti ostatním, kdyby to šlo, zbavil by se toho.
Zakladatelka je proti tomu slabý odvárek. Na příkladu jiné osoby zase vím, že do jisté míry lze šilhání upravit brýlemi - nějak tlačí (nutí) problematické oko se dávat konkrétním směrem, hlavně při pohledu do dálky.
A pak mám v rodině jednu osobu, která když sundá brýle na blízko, tak jedno oko ujíždí mírně ven. A říkala mi, že právě ty brýle to pomáhají držet.
Takže nějaké, minimálně částečné řešení by na tu šilhavost bylo k dispozici.
Jsi normální ženská, musíš se mít ráda
Je těžké k tomu dojít, ale jde to! Před dvěma lety mi vypadly všechny vlasy, hlavu mám jak koleno, teď zmizlo i obočí
Mám alopecii. Byla to sakra těžká cesta přijmout samu sebe takhle, vylézt tak mezi lidi…
Je to obrovsky tězké, nikdo to za tebe ale neudělá ![]()
@Anonymní píše:
Ok, zase jsem přišla pozdě, ale nevadí. Pak radim jediné - na blba ze seznamky se vykašli. Ale najdi si psychoterapeuta, který ti pomůže se vyrovnat sama se sebou. Přestat se vnímat jako ošklivá. Zřejmě ty čtyři roky byly málo, tak ještě pokračuj. Potřebuješ prostě sebevědomí. Musíš se dobrat k tomu, proč se tak špatně vnímáš a to zpracovat. Okolí tě totiž vnímá tak, jak se vnímáš sama. Je to těžké, ale s pomocí dobrého psychologa to půjde. Svět není jen pro dokonalé modelky. A navíc, vdelas někdy, jak vypadají v civilu, mimo módní mola a objektivy foťáku? K nepoznání. Tak si věř. A na jizvy by možná pomohl korektor. Anebo plastická chirurgie, vždyť ty umí divy.