Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Opravdu jak píší ostatní, seber se co nejdříve a odejdi. Věk na dítko už dávno máš a s ním ztrácíš akorát čas. Je to bezohledný a bezcitný sobec. S ním tě šťastná budoucnost nečeká! Já jsem s manželem 10 let a oba se stále milujeme, dáváme si to najevo. Těšíme se na sebe a o všem spolu mluvíme. Tak by to mělo být a ne že travite volný čas odděleně a navíc on s jinými ženami. Je si tebou až moc jistý. Ukaž mu, že taková nejsi a máš svou hrdost! Držím palce ![]()
@LendulinkaD píše:
Ja vim, rozum to vi…ale to srdce… proc zustavam? Urcite to sebevedomi, mam strach, ze ve 30 jz nikoho nepotkam a nebudu mit nikdy deti, mam ho porad rada, jsem introvert, v praci nebo doma, nemam moc kamaradu, v praco same zeny… logicky taky vim, ze to vztah neni…ale on me furt presvedcuje, ze je to po tech letech normalni…s temi lidmi se bavi v praci, hlavne, akci maji nekolikrat do roka… rekne mi, ze muzu jit taky, ale ze on se tam se mnou bavit nebude, kvuli me tam nejde… a veta, ze prace bude vzdy na prvnim miste… holky, jak odejit, spolecna zrizena domacnost, zvyk, stejna nemocnice…:( galantni je na vsehny ostatni, tak ho vsichni zboznuji… takze divna jsem prece ja????
Nevěř mu, že je to po těch letech normální. Normální to není. Mojí kamarádku přítel přesvědčoval, že jejich vztah nikdy nebude jako na začátku, že se vyvíjí a kašlal na ní, jezdil na dovolený s kamarádkama, našel si koníčky a po 4 letech jí oznámil, že už o ní nemá zájem. Odejdi od něj, nepořizuj si s ním dítě. Neřeš co na to okolí, je to tvůj život. Ze zvyku s ním nezůstávej. Najdi si nové bydlení a třeba i práci jinde. Zkus začít znovu.
@LendulinkaD píše:
Vzdy ma nejake svetle chvilky, tedy kdyz jsme spolu sami, mezi lidmi nikdy… proste ho pry omezuji, vzdy se s nimi bude bavit a bude s nimi chodit ven a ja se s tim musim smirit????
Smířit se máš jen s tím co sama opravdu chceš. Je potřeba si jasně říct co máš za potřeby, pokud je tento partner nenaplňuje je potřeba se hnout a jít hledat nového. Udělala jsem to stejné ve 30ti a nelituju. Hrozně mi ten tvůj popis připomíná začátek filmu Čas sluhů, kdy tam ta uťáplá postava co ji hraje CHýlková přijde na promoci svého přítele, on se tam celou dobu baví s jinýma a na konci ji řekne: S tebou jsem nepřišel, s tebou neodejdu.
@LendulinkaD píše:
Ja vim, rozum to vi…ale to srdce… proc zustavam? Urcite to sebevedomi, mam strach, ze ve 30 jz nikoho nepotkam a nebudu mit nikdy deti, mam ho porad rada, jsem introvert, v praci nebo doma, nemam moc kamaradu, v praco same zeny… logicky taky vim, ze to vztah neni…ale on me furt presvedcuje, ze je to po tech letech normalni…s temi lidmi se bavi v praci, hlavne, akci maji nekolikrat do roka… rekne mi, ze muzu jit taky, ale ze on se tam se mnou bavit nebude, kvuli me tam nejde… a veta, ze prace bude vzdy na prvnim miste… holky, jak odejit, spolecna zrizena domacnost, zvyk, stejna nemocnice…:( galantni je na vsehny ostatni, tak ho vsichni zboznuji… takze divna jsem prece ja????
30 let neni zadny vek.
Jste jeste hodne mlada.
najdete si nekoho kdo vas bude milovat a vazit si vas…
hodne stesti… ![]()
Tak hlavni problem (vyhoda) introverta je, ze nema rad zmeny. Proto jsi s pritelem tak dlouho, i kdyz o tebe evidentne nestoji…
Z moji zkusenosti muzu rict - problem (nebo vyhoda…
introvertni zeny je to, ze neni koketa… Proste extrovertka ma potrebu bejt stredem pozornosti, stojit se, koketovat, ukazovat se…
Introvertka je schopna na druhy rande v 9 hodin vecer prijit ve stejnym obleceni, ktery mela celej vecer v praci… (a ze to bylo obleceni hooodne formalni…
)
Jak je asi zrejme - zenska s introvertnima rysama je pravej poklad pro chlapa, kterej ma zkusenosti s hysterkou. Ten klid a pohoda!!! Pro nevybourenyho dandyho je asi fakt tak trochu divna…
Z myho pohledu to muze bejt i tak, ze partner introvertni chovani partnerky interpretuje jako nezajem - a proto zajem hleda jinde. Ferovej chlap by to ale neudelal.
@LendulinkaD píše:
Ahoj holky, omlouvam se, ze anonymne, ale nikdo z okoli nic netusi… uz nejak nevim, zda ma vztah s pritelem cenu.. jsme spolu 9 let, nevzal si me, deti nemame, je nam 30… asi hlavni problem je, ze ja jsem inteovert, pritel extrovert, nadmiru spolecensky… jsme oba lekari, cili temer porad v praci… on jako lekar obklopen samymi zenami, se kterymi vse probira, zsmeji se…me trapi to, ze od nej neslysim noc jineho nez ze prece nemuzu chtit, aby me po 9 letech miloval, ze se bude bavit a kym chce a kdy chce, se mnou si nema co rict, o praci se bavit nebude… vzdy mi rekne, ze jsem divna a zarliva, ze mi vadi, ze se mnou se babit nechce…spolu nikam nechodime, spolecne pratele nemame, protoze moji ho nezajimaji a ti jejo pry zase nejsou zvedavi na me… takze mezi lidi chodi jen s lidmi z prace, prevazne zenami… tak nevim, jsem divna ja, ze mi vadi, ze se se mnou nebavi a radeji je v jejich spolecnosti? A to me ty zensky pomlouvaji a kritizuji… omlouvam se za zmateny text, nevim, jak zformulovat to, co me trapi????
Milá Lendulinko, zformulovala jsi to dostatečně. Moje rada zní: BIČ A PRYČ! Už jen to, co jsem označila z tvého psaní tučně, stačí na to, abys sklapla nikoli podpatky, ale kufry. Je ti třicet, můžeš ještě potkat deset lepších chlapů, který si tě budou vážit, a třebas (pokud o to teda stojíš ty sama) si tě rádi vezmou a možná založej i rodinu. Hlavně si nemysli, že už nikoho nepotkáš, nebo že by o tebe nikdo nestál, protože jsi „divná“, ačkoli se nedá vyloučit, že se ti právě tohle bude tvůj aktuální přítel snažit namluvit. Držim palec! Už máš sbaleno? ![]()