Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Že by jsi si konečně dovolila projevit emoce? Co je na tom, když tě něco rozčílí, i když to může být prkotina? Člověk nezůstane celý život stejný. Třeba teď začneš život žít. Já bych se s tebou nudila, ale zas každý máme něco.
Pokud by ostatní uznali, že jsi vážně k nesnesení a ty jsi se cítila nekomfortně, můžeš si nechat vyšetřit hladinu hormonů. Ale nemyslím si, že to bude nutné ![]()
Také jsem byla jeden čas bezstarostná. Zničeno nic jsem měla ze vseho tak křehké svědomí, trápilo mě i to, jestli jsem neřekla nějakou hloupost..Časem jsem zjistila, že mi přestala sedět antikoncepce a měla jsem nerovnováhu v hormonech. Přestala jsem ji jíst, začala jsem být hned vyrovnanější, více veselá.
Jsme ženský a hormony s náma prostě hrají, to ustane ![]()
Těhotenství, antikoncepce a nebo jsi se konečně vymanila ze škatulky hodné holčičky.
To je úplně normální. Když vstanu levou nohou, tak bych kolikrát sama sobě dala pár pohlavků. Dá se s tím pracovat, ale je to náročné.
Nechte si zkontrolovat štítnou žlázu, její špatná funkce má výrazný vliv na psychickou pohodu.
Pokud je to opravdu bez nějaké zjevné příčiny (braní HA, změna HA, těhotenství, nevyspání, změna stravování apod.), tak bych zašla k doktorovi. Můžou ti chybět nějaké vitamíny, minerály, možná i ta štítná žláza by za tím mohla být, jak tu někdo psal.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Vždycky jsem byla velmi vyrovnaná, nic jsem neřešila. Nikdy jsem se s nikým nehadala. Byla jsem i trošku naivní. Ne úplně flegmoš.
Když se stalo něco blbeho, řekla jsem si že to tak má být. Co jsem nemohla vyřešit hned, to jsem neřešila a co jsem mohla vyřešit hned, jsem vyřešila.Poslední dobou se nepoznávám. Jsem ješitná, urážlivá. Včera mě naštvalo, že mi chlap nezavolal. Musela jsem si jít opláchnout obličej. Taková pitomost. Ale mě to prostě naštvalo. Nepoznávám se. V hlavě mám úplně de… í a nesmyslné myšlenky. S nikým se zatím nehadám, ale bojím se to přijde.
Žádnou viditelnou příčinu to nemá. Už taková zůstanu???
Kolikrát jsem se musela kousnout do rtu, přitom šlo fakt o blbost.
No to je objev… podrážděný člověk je normální situace.
Třeba přepracování…
Ahoj.
Vždycky jsem byla velmi vyrovnaná, nic jsem neřešila. Nikdy jsem se s nikým nehadala. Byla jsem i trošku naivní. Ne úplně flegmoš.
Když se stalo něco blbeho, řekla jsem si že to tak má být. Co jsem nemohla vyřešit hned, to jsem neřešila a co jsem mohla vyřešit hned, jsem vyřešila.
Poslední dobou se nepoznávám. Jsem ješitná, urážlivá. Včera mě naštvalo, že mi chlap nezavolal. Musela jsem si jít opláchnout obličej. Taková pitomost. Ale mě to prostě naštvalo. Nepoznávám se. V hlavě mám úplně de… í a nesmyslné myšlenky. S nikým se zatím nehadám, ale bojím se to přijde.
Kolikrát jsem se musela kousnout do rtu, přitom šlo fakt o blbost.
Žádnou viditelnou příčinu to nemá. Už taková zůstanu???