Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám tříletou, aktuálně nemocnou a jsem na konci 32. týdne těhotenství. Dneska jsem nespala od půl 4 ráno, protože dcera měla v noci záchvaty kašle. Jsem totálně vyfluslá, nepříjemná i sama sobě a unavená. Manžel bude beztak déle v práci. Máma sice ve 3 volala, že přijede na chvíli, ale musí nejdříve vyvenčit psa, takže to je na dlouho
Dcera se hodná, ale pořád mluví, pořád se na něco ptá, chce odpovídat a kolikrát se ptá na takový kraviny neustále dokola. Teď mě začíná bolet hlava, takže jsem si dala za úkol už to jen nějak přežít. Vyhlídky na zítřek nejsou o nic lepší, dceři teplota roste a mě asi klepne.
@Anne87 Kýly by si dr. všimla, ne? On ji měl nějakou dobu a pak na čtyřměsíční prohlídce uz po kyle (pupecni) ani památky. Tak tím to snad nebude ![]()
@aneta_ka díky díky díky.. jsem ráda, že momentálně nejsem na dně jen já sama. Děti mám od října nemocné (kašel a rýma) s jedinou pauzou cca před měsícem. teď aktuálně už od ctvrtka průjmy, diagnostikovana salmonela. oba se celou noc budí, mladší ječí i 2 hodiny, do toho odbiham na zachod se starší. Z neustálých kolotočů kašle a soplu jsme se dostali sem
uvažuju nad antidepresivama. každy den večer když na chvilku usnou přemyslim jestli si odpocnout nebo se rozbrečet a složit rovnou..
Těším se na jedinou věc- na jaro, léto, teplo.. až zase vypadneme z téhle krabice ven a bude to všechno lepší.. doufám, protože to jediné mě momentálně drží nad vodou.
Omlouvam se za anonym, ale slzím už tu u toho jak to píšu..
@Anonymní píše:
@aneta_ka díky díky díky.. jsem ráda, že momentálně nejsem na dně jen já sama. Děti mám od října nemocné (kašel a rýma) s jedinou pauzou cca před měsícem. teď aktuálně už od ctvrtka průjmy, diagnostikovana salmonela. oba se celou noc budí, mladší ječí i 2 hodiny, do toho odbiham na zachod se starší. Z neustálých kolotočů kašle a soplu jsme se dostali semuvažuju nad antidepresivama. každy den večer když na chvilku usnou přemyslim jestli si odpocnout nebo se rozbrečet a složit rovnou..
Těším se na jedinou věc- na jaro, léto, teplo.. až zase vypadneme z téhle krabice ven a bude to všechno lepší.. doufám, protože to jediné mě momentálně drží nad vodou.
Omlouvam se za anonym, ale slzím už tu u toho jak to píšu..
Znám to - 2 kluci šílenci, se 4,5 letým to už jde, mladší téměř 2,5 letý, to je šílený a dohromady ještě šílenější, i kdybych se rozkrájela, stačit to nebude…jsem poslední dobou permanentně nas. aná, ke konci dne mě vytočí maličkost…jsem totálně vysátá, poznámka s upírama úplně sedí, za týden nastupuju do práce a tento týden je mám oba doma, protože byl starší nachlazený o víkendu, ve školce nemoci, radši jsem ho nechala doma, třeba mi hned neonemocní, když potřebuju do tý práce…mladší je nachlazený ještě trochu víc a fakt bych už mlátila hlavou do zdi…k tomu mají oba 2× denně cvičit- starší dobrý, mladšího jsem dneska už seřvala, nasekala na zadek a cvičit s ním už odmítám, co ten u toho dělá
a přitom to je zábava - ukazování, házení míčků, vše formou hry, nic ho u toho nebolí, jen holt musí trochu ty svaly zapojit…který si den jsem se od cvičení musela jít zavřít do technický, tam se vyječet a zmlátit utěrkou pračku, jinak bych už pukla
…co s tím, nevím, ale je to peklo…podle staršího (taky byl hroznej) si počkáme ještě 2 roky, než se aspoň trochu uklidní ![]()
Dcera byla taky energeticky upir, je porad hodne narocna, vyrazne zlepseni jsem zacala registrovat tak okolo 4. narozenin (aktualne 4,5r), ale nonstop rvani se hodne zlepsilo s lezenim (bylo ji 9m a 1tyden) a jeste vice s chozenim (13m). Leze uz mala? Spani celkem dobre tak od 2r a 3m. Jist jeste nezacala, je stale na 2. percentilu… uz neresim. Ale jak byla prvni dite, tak jsem se z toho taky „hroutila“. Ja zvolila strategii vydrzet
. Cekam treti dite, takze clovek se zjevne otrepe z lecccehos
. ![]()
Já třetí ani omylem, ani kdyby to mělo být dítě se svatozáří, krásně by se kojilo, nepíplo, nebyla by separační úzkost, období vzdoru, nic…protože ty 2 mi to tak zaváří, že by třetí byl přinejmenší chudák…nedávno jsem se probudila s tím, že jsem porodila 3. dítě a celý den mi bylo špatně jen z toho pomyšlení
![]()
@Adinka_2012 píše:
Znám to - 2 kluci šílenci, se 4,5 letým to už jde, mladší téměř 2,5 letý, to je šílený a dohromady ještě šílenější, i kdybych se rozkrájela, stačit to nebude…jsem poslední dobou permanentně nas. aná, ke konci dne mě vytočí maličkost…jsem totálně vysátá, poznámka s upírama úplně sedí, za týden nastupuju do práce a tento týden je mám oba doma, protože byl starší nachlazený o víkendu, ve školce nemoci, radši jsem ho nechala doma, třeba mi hned neonemocní, když potřebuju do tý práce…mladší je nachlazený ještě trochu víc a fakt bych už mlátila hlavou do zdi…k tomu mají oba 2× denně cvičit- starší dobrý, mladšího jsem dneska už seřvala, nasekala na zadek a cvičit s ním už odmítám, co ten u toho děláa přitom to je zábava - ukazování, házení míčků, vše formou hry, nic ho u toho nebolí, jen holt musí trochu ty svaly zapojit…který si den jsem se od cvičení musela jít zavřít do technický, tam se vyječet a zmlátit utěrkou pračku, jinak bych už pukla
…co s tím, nevím, ale je to peklo…podle staršího (taky byl hroznej) si počkáme ještě 2 roky, než se aspoň trochu uklidní
Uplne jako ja
ja se zas zavru nekam a musim s necim hodit o zem a zanadavat si
u toho cviceni bych taky silela, uplne se vidim. Mne staci, kdyz dceru v poledne krmim a ona me do lzicky zacne mlatit rukou a jidlo lita vsude a to zacinam silet
pak si zacne cpat nohu do pusy, pak ruce, pak se poblije, vsude je oranzova kase a ja jsem na prasky
![]()
@Adinka_2012 No, abych tady za tri mesice nezakladala zoufale diskuse. Kdybych nemela zalibu v cernem humoru, tak uz me ty dve torpeda asi taky udolala
. Mam taky deti 4,5 a 2,5. Starsi holka, od narozeni dnes a denne pochybuju, ze je normalni, mladsi kluk, ze zacatku prudil hlavne tim, ze v noci nespal, ted taky dost vystrkuje rohy, ale jsem v 7. mesici, tak s tim uz prd nadelam. Jsem ve fazi nejak bylo, nejak bude, hlavne, at to vecer zapadne neporusene do postele a aspon chvili to spi…
@Hobitka píše:
@Adinka_2012 No, abych tady za tri mesice nezakladala zoufale diskuse. Kdybych nemela zalibu v cernem humoru, tak uz me ty dve torpeda asi taky udolala. Mam taky deti 4,5 a 2,5. Starsi holka, od narozeni dnes a denne pochybuju, ze je normalni, mladsi kluk, ze zacatku prudil hlavne tim, ze v noci nespal, ted taky dost vystrkuje rohy, ale jsem v 7. mesici, tak s tim uz prd nadelam. Jsem ve fazi nejak bylo, nejak bude, hlavne, at to vecer zapadne neporusene do postele a aspon chvili to spi…
já to takhle vnímala, když jsme chtěli/čekali druhý…já fakt nechápu, že jsem to druhý chtěla
, starší byl úplně stejně šílený jako teď mladší…představa, že bych teď měla k nim další a ve stejném věkovém rozdílu
…nechápu, jak jsem to mohla zvládnout…asi bylo rozhodující, že jsem druhé prostě chtěla
Úplně si vzpomínám, jak manžel komentoval, když mladší začal jako mimino řvát stejně jako kdysi prvni…jakto že jsme zapomněli, jak se to chová!!?
. téma třetího nemám úplně uzavřené, nechci hned, v říjnu se chystám do práce. Tak uvidíme, jestli se nám bude chtít ještě třeba za 2-3 roky, to už bude i babička v důchodu… Ale nejsem žádná mladá kopretinka, tak kdoví, jestli to ještě bude reálné…
@citlivaduse Moje holčička měla tříselnou kýlu, a ta se projevovala zásadně při pláči nebo tlačení. Při běžné prohlídce to paní doktorka neměla šanci poznat… ![]()
Ahoj, třeba to tím nebude a prostě má určité „období“ ale ještě bych se zaměřila na to krmení…přijde mi že 9ti měsíční dítě si nemůže vystačit jen s kojením, na to jsou už nároky jeho organismu příliš velké a prostě nějaké příkrmy už mít musí. Takže jestli náhodou malá fakt nemá pořád hlad a i tak se jí nedaří pít z lahve a jíst příkrmy. Věřím že jste se opravdu snažili a zkusili jste co šlo, to je mi jasné.. Určo bych se poradila s vaší dětskou lékařkou aby se něco nezanedbalo, píšeš tu jak je holka hubená…
Taky jsi psala, že se s partnerem staráte oba jen co on přijde z práce - zkusila bych to spíš tak aby se vždycky staral jeden a pak jste se vystřídali (když vás i tak „vysaje“ úplně tak ať má aspoň jeden z vás trošku prostoru pro regeneraci).
Držím palce ať se to zlepší a pevné nervy!!!
@andrejon S tim jidlem se nic moc delat neda, s Dr. jsem to uz resila. Proste nabizet, zkouset. Obed papa pekne, ale jednu presnidavkovou sklenicku ma na 3 porce, tak ze ji jeste dokojuju, protoze ji tak malo prikrmu asi stacit nemuze. Ale proste vic nesni, pak uz se vzteka, ma zamcenou pusu a nebo ji ti zacne nazahovat a to vim, ze uz do ni dalsi lzicku cpat nesmim. Ovoce ji vubec nechutna, ani sladky banan, hrozne se u toho sklebi, sni 2 lzicky a pak uz odmita. Vecer ji davam akorat kasi. Jinak proste nic jineho neji a kojim ji. Nemyslim si, ze by brecela hlady a znam maminky, ktere skoro plne koji i v roce a pul
Mlicko se samo upravi podle pozadavku ditete. Ted asi 2 dny uz je zase docela v pohode, nevim co to mela za urvany a vztekaci obdobi :/
@aneta_ka zkus jídlo nabízet v jinou denní dobu. Náš např. je ochoten jíst až tak ve dvě
, nebo na procházce nebo večer ve vaně..