Jsem šíleně protivná máma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4315
21.2.17 16:04

Mám tříletou, aktuálně nemocnou a jsem na konci 32. týdne těhotenství. Dneska jsem nespala od půl 4 ráno, protože dcera měla v noci záchvaty kašle. Jsem totálně vyfluslá, nepříjemná i sama sobě a unavená. Manžel bude beztak déle v práci. Máma sice ve 3 volala, že přijede na chvíli, ale musí nejdříve vyvenčit psa, takže to je na dlouho :roll: Dcera se hodná, ale pořád mluví, pořád se na něco ptá, chce odpovídat a kolikrát se ptá na takový kraviny neustále dokola. Teď mě začíná bolet hlava, takže jsem si dala za úkol už to jen nějak přežít. Vyhlídky na zítřek nejsou o nic lepší, dceři teplota roste a mě asi klepne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.2.17 16:28

@Anne87 Kýly by si dr. všimla, ne? On ji měl nějakou dobu a pak na čtyřměsíční prohlídce uz po kyle (pupecni) ani památky. Tak tím to snad nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.17 16:29

@aneta_ka díky díky díky.. jsem ráda, že momentálně nejsem na dně jen já sama. Děti mám od října nemocné (kašel a rýma) s jedinou pauzou cca před měsícem. teď aktuálně už od ctvrtka průjmy, diagnostikovana salmonela. oba se celou noc budí, mladší ječí i 2 hodiny, do toho odbiham na zachod se starší. Z neustálých kolotočů kašle a soplu jsme se dostali sem :( uvažuju nad antidepresivama. každy den večer když na chvilku usnou přemyslim jestli si odpocnout nebo se rozbrečet a složit rovnou..
Těším se na jedinou věc- na jaro, léto, teplo.. až zase vypadneme z téhle krabice ven a bude to všechno lepší.. doufám, protože to jediné mě momentálně drží nad vodou.
Omlouvam se za anonym, ale slzím už tu u toho jak to píšu..

• Citovat
  • Upravit
2226
21.2.17 17:00
@Anonymní píše:
@aneta_ka díky díky díky.. jsem ráda, že momentálně nejsem na dně jen já sama. Děti mám od října nemocné (kašel a rýma) s jedinou pauzou cca před měsícem. teď aktuálně už od ctvrtka průjmy, diagnostikovana salmonela. oba se celou noc budí, mladší ječí i 2 hodiny, do toho odbiham na zachod se starší. Z neustálých kolotočů kašle a soplu jsme se dostali sem :( uvažuju nad antidepresivama. každy den večer když na chvilku usnou přemyslim jestli si odpocnout nebo se rozbrečet a složit rovnou..
Těším se na jedinou věc- na jaro, léto, teplo.. až zase vypadneme z téhle krabice ven a bude to všechno lepší.. doufám, protože to jediné mě momentálně drží nad vodou.
Omlouvam se za anonym, ale slzím už tu u toho jak to píšu..
:hug: Kluci byli taky prosinec leden na hromadě a přiznávám i neanonymně, že jsem si pobrečela…Jak se dostanete ven, bude líp! U nás už naštěstí je, ťuk ťuk.. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
21.2.17 17:15

Znám to - 2 kluci šílenci, se 4,5 letým to už jde, mladší téměř 2,5 letý, to je šílený a dohromady ještě šílenější, i kdybych se rozkrájela, stačit to nebude…jsem poslední dobou permanentně nas. aná, ke konci dne mě vytočí maličkost…jsem totálně vysátá, poznámka s upírama úplně sedí, za týden nastupuju do práce a tento týden je mám oba doma, protože byl starší nachlazený o víkendu, ve školce nemoci, radši jsem ho nechala doma, třeba mi hned neonemocní, když potřebuju do tý práce…mladší je nachlazený ještě trochu víc a fakt bych už mlátila hlavou do zdi…k tomu mají oba 2× denně cvičit- starší dobrý, mladšího jsem dneska už seřvala, nasekala na zadek a cvičit s ním už odmítám, co ten u toho dělá :cert: a přitom to je zábava - ukazování, házení míčků, vše formou hry, nic ho u toho nebolí, jen holt musí trochu ty svaly zapojit…který si den jsem se od cvičení musela jít zavřít do technický, tam se vyječet a zmlátit utěrkou pračku, jinak bych už pukla :oops:…co s tím, nevím, ale je to peklo…podle staršího (taky byl hroznej) si počkáme ještě 2 roky, než se aspoň trochu uklidní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.2.17 17:41

Dcera byla taky energeticky upir, je porad hodne narocna, vyrazne zlepseni jsem zacala registrovat tak okolo 4. narozenin (aktualne 4,5r), ale nonstop rvani se hodne zlepsilo s lezenim (bylo ji 9m a 1tyden) a jeste vice s chozenim (13m). Leze uz mala? Spani celkem dobre tak od 2r a 3m. Jist jeste nezacala, je stale na 2. percentilu… uz neresim. Ale jak byla prvni dite, tak jsem se z toho taky „hroutila“. Ja zvolila strategii vydrzet :mrgreen:. Cekam treti dite, takze clovek se zjevne otrepe z lecccehos :mrgreen::hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
21.2.17 17:54

Já třetí ani omylem, ani kdyby to mělo být dítě se svatozáří, krásně by se kojilo, nepíplo, nebyla by separační úzkost, období vzdoru, nic…protože ty 2 mi to tak zaváří, že by třetí byl přinejmenší chudák…nedávno jsem se probudila s tím, že jsem porodila 3. dítě a celý den mi bylo špatně jen z toho pomyšlení :,( :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
21.2.17 19:50
@Adinka_2012 píše:
Znám to - 2 kluci šílenci, se 4,5 letým to už jde, mladší téměř 2,5 letý, to je šílený a dohromady ještě šílenější, i kdybych se rozkrájela, stačit to nebude…jsem poslední dobou permanentně nas. aná, ke konci dne mě vytočí maličkost…jsem totálně vysátá, poznámka s upírama úplně sedí, za týden nastupuju do práce a tento týden je mám oba doma, protože byl starší nachlazený o víkendu, ve školce nemoci, radši jsem ho nechala doma, třeba mi hned neonemocní, když potřebuju do tý práce…mladší je nachlazený ještě trochu víc a fakt bych už mlátila hlavou do zdi…k tomu mají oba 2× denně cvičit- starší dobrý, mladšího jsem dneska už seřvala, nasekala na zadek a cvičit s ním už odmítám, co ten u toho dělá :cert: a přitom to je zábava - ukazování, házení míčků, vše formou hry, nic ho u toho nebolí, jen holt musí trochu ty svaly zapojit…který si den jsem se od cvičení musela jít zavřít do technický, tam se vyječet a zmlátit utěrkou pračku, jinak bych už pukla :oops:…co s tím, nevím, ale je to peklo…podle staršího (taky byl hroznej) si počkáme ještě 2 roky, než se aspoň trochu uklidní :zed:

Uplne jako ja :mrgreen: ja se zas zavru nekam a musim s necim hodit o zem a zanadavat si :D u toho cviceni bych taky silela, uplne se vidim. Mne staci, kdyz dceru v poledne krmim a ona me do lzicky zacne mlatit rukou a jidlo lita vsude a to zacinam silet :D pak si zacne cpat nohu do pusy, pak ruce, pak se poblije, vsude je oranzova kase a ja jsem na prasky :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
21.2.17 22:52

@Adinka_2012 No, abych tady za tri mesice nezakladala zoufale diskuse. Kdybych nemela zalibu v cernem humoru, tak uz me ty dve torpeda asi taky udolala :mrgreen:. Mam taky deti 4,5 a 2,5. Starsi holka, od narozeni dnes a denne pochybuju, ze je normalni, mladsi kluk, ze zacatku prudil hlavne tim, ze v noci nespal, ted taky dost vystrkuje rohy, ale jsem v 7. mesici, tak s tim uz prd nadelam. Jsem ve fazi nejak bylo, nejak bude, hlavne, at to vecer zapadne neporusene do postele a aspon chvili to spi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
21.2.17 23:07
@Hobitka píše:
@Adinka_2012 No, abych tady za tri mesice nezakladala zoufale diskuse. Kdybych nemela zalibu v cernem humoru, tak uz me ty dve torpeda asi taky udolala :mrgreen:. Mam taky deti 4,5 a 2,5. Starsi holka, od narozeni dnes a denne pochybuju, ze je normalni, mladsi kluk, ze zacatku prudil hlavne tim, ze v noci nespal, ted taky dost vystrkuje rohy, ale jsem v 7. mesici, tak s tim uz prd nadelam. Jsem ve fazi nejak bylo, nejak bude, hlavne, at to vecer zapadne neporusene do postele a aspon chvili to spi…

já to takhle vnímala, když jsme chtěli/čekali druhý…já fakt nechápu, že jsem to druhý chtěla :lol:, starší byl úplně stejně šílený jako teď mladší…představa, že bych teď měla k nim další a ve stejném věkovém rozdílu 8o…nechápu, jak jsem to mohla zvládnout…asi bylo rozhodující, že jsem druhé prostě chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
22.2.17 08:46

Úplně si vzpomínám, jak manžel komentoval, když mladší začal jako mimino řvát stejně jako kdysi prvni…jakto že jsme zapomněli, jak se to chová!!? :mrgreen:. téma třetího nemám úplně uzavřené, nechci hned, v říjnu se chystám do práce. Tak uvidíme, jestli se nám bude chtít ještě třeba za 2-3 roky, to už bude i babička v důchodu… Ale nejsem žádná mladá kopretinka, tak kdoví, jestli to ještě bude reálné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
23.2.17 14:38

@citlivaduse Moje holčička měla tříselnou kýlu, a ta se projevovala zásadně při pláči nebo tlačení. Při běžné prohlídce to paní doktorka neměla šanci poznat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.2.17 14:48

Ahoj, třeba to tím nebude a prostě má určité „období“ ale ještě bych se zaměřila na to krmení…přijde mi že 9ti měsíční dítě si nemůže vystačit jen s kojením, na to jsou už nároky jeho organismu příliš velké a prostě nějaké příkrmy už mít musí. Takže jestli náhodou malá fakt nemá pořád hlad a i tak se jí nedaří pít z lahve a jíst příkrmy. Věřím že jste se opravdu snažili a zkusili jste co šlo, to je mi jasné.. Určo bych se poradila s vaší dětskou lékařkou aby se něco nezanedbalo, píšeš tu jak je holka hubená…

Taky jsi psala, že se s partnerem staráte oba jen co on přijde z práce - zkusila bych to spíš tak aby se vždycky staral jeden a pak jste se vystřídali (když vás i tak „vysaje“ úplně tak ať má aspoň jeden z vás trošku prostoru pro regeneraci).

Držím palce ať se to zlepší a pevné nervy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
23.2.17 21:15

@andrejon S tim jidlem se nic moc delat neda, s Dr. jsem to uz resila. Proste nabizet, zkouset. Obed papa pekne, ale jednu presnidavkovou sklenicku ma na 3 porce, tak ze ji jeste dokojuju, protoze ji tak malo prikrmu asi stacit nemuze. Ale proste vic nesni, pak uz se vzteka, ma zamcenou pusu a nebo ji ti zacne nazahovat a to vim, ze uz do ni dalsi lzicku cpat nesmim. Ovoce ji vubec nechutna, ani sladky banan, hrozne se u toho sklebi, sni 2 lzicky a pak uz odmita. Vecer ji davam akorat kasi. Jinak proste nic jineho neji a kojim ji. Nemyslim si, ze by brecela hlady a znam maminky, ktere skoro plne koji i v roce a pul :) Mlicko se samo upravi podle pozadavku ditete. Ted asi 2 dny uz je zase docela v pohode, nevim co to mela za urvany a vztekaci obdobi :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
24.2.17 12:54

@aneta_ka zkus jídlo nabízet v jinou denní dobu. Náš např. je ochoten jíst až tak ve dvě :), nebo na procházce nebo večer ve vaně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová