Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SibyllaTrelawney píše:
Já jsem totální abstinent ze zdravotních důvodů - nedám si ani přípitek. V mém okolí stačilo říct jednou, že nepiju a důvod a už mi nikdo nikdy nic nenabídl a nenosí mi už ani víno k narozeninám. Důrazně bych znova zopakovala, že nepiju a hotovo. Člověk se nepotřebuje připít, aby se bavil. Já jsem se alkoholu kdysi nebála, dokázala jsem se slušně setnouta pak přišel problém a najednou vidím, že bez chlastu se bavím úplně stejně jako kdysi s ním. Navíc to má bonus - jsem vždy k dispozici jako řidič.
No jak kdo, já jsem taky dost introvert a alkohol mne dostava do nálady
@Venetia Taky se nepovažuju za extroverta, ale nechám se vždycky strhnout skupinovým veselím. Jasně, každý to má jinak, je to o zvyku. Taky jsem si to neuměla představit, ale když člověku nic jiného nezbyde, vyrovná se s tím. Přece nebudu kvůli abstinenci do smrti stranou, ne… ![]()
@SibyllaTrelawney píše:
@Venetia Taky se nepovažuju za extroverta, ale nechám se vždycky strhnout skupinovým veselím. Jasně, každý to má jinak, je to o zvyku. Taky jsem si to neuměla představit, ale když člověku nic jiného nezbyde, vyrovná se s tím. Přece nebudu kvůli abstinenci do smrti stranou, ne…
Tak samozřejmě, když to z nějakých důvodů nejde, nedá se nic dělat… asi bych se víc držela doma.
Divní jsou oni. Chlast považují za normu.
S tím nic nenaděláš, jen si vždycky připrav nějakou hlášku, kterou je odpálkuješ.
Např. měla jsem epi záchvat, dneska řídím já, nechci skončit s demencí (jako vy), američtí vědci zjistili… apod. Jestli vymyslíš něco řízného, podruhé se tě už ptát nebudou ![]()
Já taky nesmím pít, ale na přípitek si dám třeba nealko šampáňo. Co vím, existuje i víno, ale to jsem ještě neochutnala…