Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lama Lama hele, další děti a dalšího partnera si můžu pořídit tehdy, pokud to neovlivňuje stávající děti, protože ty stávající vlastní jsou jaksi na prvním místě. Alespoň vidíš tu absurditu, samozřejmě, že fér střídání děti nezajistíš, to prostě nelze, prptože už samotné to střídání dětí je šílenost. Ovšem upřednostníš nové děti. Proč se etdy nemohou stěhovat nové děti? Nebo děti partnera? Proč to musí být tyhle děti?
@Lama Lama píše:
a když tam budou děti z původního vztahu partnera?
já fakt nevim. tak já to řešit nemusim, žádno své nové neplánuju. a děti se stěhováním nemaj problém, až začnou, tak to budem řešit.
když tam budou děti z původního vztahu partnera, tak co, tak jsou důležitější než druhé děti? Tak si holt nemůžu s ohledem na své děti najít partnera s jinými dětmi. je to prostě celé absurdní, úplně a maximálně. Nadále jediné správné východisku je dítě v jednom domově, které může volně dle svého uvážení za druhým rodičem.
@Lama Lama píše:
ale jo, jasně. proto píšu, že to jde za předpokladu, kdy v tom nejsou další děti.
ale co když nová partnerka už děti má nebo si nové pořídá?tak bez stěhování harantů se to prostě neobejde.
ale tak zase pokud děti mají doma kamarády, tak se taky neřeší, že je týden neuvidí… tak se holt dospělí budou muset smířit s tím, že v případě stěhování se za dětmi by se týden neviděli nebo že by děti druhého z partnerů zrovna v tom termínu byly se svým druhým rodičem, no. a proč vlastně upřednostňovat děti partnera před vlastními dětmi? oni jsou něco víc, než děti vlastní?
ono když se chce, tak se přece všechno dá zorganizovat
nikdo přece netvrdí, že rozvody jsou jednoduché, že jo ![]()
jinak za mne ze života - střídání u dětí prosazoval můj ex. představoval si to tak, že všechno bude fungovat, jako doteď, akorát že jeden týden bude v bytě bydlet s dětmi jeden, druhý týden druhý. přeloženo: já bych platila byt (protože já jsem jenom blbej zaměstnanec s pravidelným příjmem, kdežto on jako podnikatel přece nemůže platit pravidelně inkaso, když nemá příjem pravidelný), já bych v bytě uklízela (protože to tak jsem to přece dělala, tak proč to měnit), já bych se dětem starala o prádlo (jak o přísun nového, tak o péči o staré… no, prostě jako dosud), já bych dětem nakupovala potřebné věci a chodila s nimi po lékařích (protože jako zaměstnanec mám přece fůru času a pravidelnou pracovní dobu, kdežto on jako podnikatel je věčně v jednom kole) a na oplátku on by mi neplatil žádné alimenty, protože přece by s dětmi dva týdny z měsíce bydlel. byla to představa, která mě úplně uchvátila, ale protože jsem zlá a mstivá, tak jsem tuto lákavou nabídku odmítla a navrhla mu, ať si radši vezme do své péče on. no, nechtěl a ještě byl naštvanej ![]()
Mno, mně právě vrtá hlavou, proč je pro mnohé berná mince vše z USA.
Vzhledem k tomu, že nastražit pastičku na myši bez loveckého průkazu je v Kalifornii mimo zákon, jsem zvědavá, kdy na to přijdeme i my v ČR ![]()
http://chcidoameriky.cz/…y-kalifornie
(A to je jen „Kalifornie“
)
@Ela515 píše:
Pro zajímavost - v USA ve státě Texas je tohle přímo uzákoněno. Násilník který zplodí dítě, má právo na jeho výchovu a žena nemá právo na potrat. Zákony jsou v US odlišné stát od státu, ale tohle je prostě texaský precedent. Šílenost
Můžu pozeptat, co si představuješ cca pod spojením „nechutně moc“?
Já chápu, že se dá zdůvodnit, že i několik je moc
Já se s nimi v reálném životě téměř (píšu téměř!) nepotkávám, a to zohledňuji i 15 let, kdy se mě rozvody dotýkaly pracovně. Já netvrdím, že to nemůže být někde problém, ale tak nějak plošně určitě né..
@Lama Lama píše:
a tou zodpovědnou osobou se pasuješ ty?Hele, já ti sama nevim, jak se postavit ke střídavce proti vůli jednoho z rodičů. Na jednu stranu, ano odnese to dítě. Na druhou stranu to primární nastavení nahrává matce nespolupraccovat, protože jí to zajistí její péči. A další věc- myslím, že je nechutně moc masatek manipulátorek, které chtějí děti od otce odstřihnout a tam je jediná šance, jak jí tomu zabránit, právě střídavka.
@terinka4444 píše:deti to ovlivni tak jako tak. jak rikam, pokud bych nechtela ovlivnit stavaji deti, musela bych byt bez partnera. to jako obet detem jednak odmitam. druhak to ani lvuli nim nepovazuji za dlouhodobe optimalni. ale tady ty polemiky nemaj smyl. ty preferujes jeden domov, ja oba rodice. pro me je optimalni asymetricka stridavka. a ze se to muze zmenit na symetrickou mi zily netrha.
@Lama Lama hele, další děti a dalšího partnera si můžu pořídit tehdy, pokud to neovlivňuje stávající děti, protože ty stávající vlastní jsou jaksi na prvním místě. Alespoň vidíš tu absurditu, samozřejmě, že fér střídání děti nezajistíš, to prostě nelze, prptože už samotné to střídání dětí je šílenost. Ovšem upřednostníš nové děti. Proč se etdy nemohou stěhovat nové děti? Nebo děti partnera? Proč to musí být tyhle děti?
@sagina to jsi ale hnusná exmanželka, a proč jsi mu na to jako nepřistoupila, na takový hezký návrh
jenom jestli ty jsi se mu nechtěla mstít ![]()
@Magdaleeena píše:
Můžu pozeptat, co si představuješ cca pod spojením „nechutně moc“?Já chápu, že se dá zdůvodnit, že i několik je moc
Já se s nimi v reálném životě téměř (píšu téměř!) nepotkávám, a to zohledňuji i 15 let, kdy se mě rozvody dotýkaly pracovně. Já netvrdím, že to nemůže být někde problém, ale tak nějak plošně určitě né..@Lama Lama
ja znam osobne 3.
Matek, ktere by byly schopne kvuli detem potlacit sve urazene a zhrzene ego, a v zajmu ditete se snazit usnadnit diteti kontakt s ditetem mimo standart 2/14 znam 2. Zbytek pak spousty rozvedenych paru, kde tada spor neni zadny- matka pecuje, chce pecovat, otec o vic nez 2/14 nejevi zajem. To asi nema cenu resit
@Lama Lama vidíš, ty jsi neobjektivní, 3 dělají problém, dvě nedělají problém. Zbytek otců ze spousty lidí okolo nemá zájem o víc než 2/14. Takže to bránění těch harpyjí matek zase není tak žhavé a tak hrozné, aby paušálně pro všechny děti byla střídavka, nebo alespoň pro většinu dětí. Já znám z okolí taky drtivou většinu toho, kdy si otec žije svůj spoky život, vyhovuje mu děti jednou za 4 dnů, když je dobře, pošle alíky a víc ho netrápí a nezajímá.
Věřím, že otec Tvých dětí dokáže na věc podívat tím správným a nezaujatým pohledem a právě na tímto potvrdit fakt, že se nechováš jako správná matka neobětujíc vše pro své děti, aby mohly mít více styku s otcem, jak si, jak sama píšeš, i on přeje ![]()
@sagina píše:
ale tak zase pokud děti mají doma kamarády, tak se taky neřeší, že je týden neuvidí… tak se holt dospělí budou muset smířit s tím, že v případě stěhování se za dětmi by se týden neviděli nebo že by děti druhého z partnerů zrovna v tom termínu byly se svým druhým rodičem, no. a proč vlastně upřednostňovat děti partnera před vlastními dětmi? oni jsou něco víc, než děti vlastní?ono když se chce, tak se přece všechno dá zorganizovat
nikdo přece netvrdí, že rozvody jsou jednoduché, že jo
jinak za mne ze života - střídání u dětí prosazoval můj ex. představoval si to tak, že všechno bude fungovat, jako doteď, akorát že jeden týden bude v bytě bydlet s dětmi jeden, druhý týden druhý. přeloženo: já bych platila byt (protože já jsem jenom blbej zaměstnanec s pravidelným příjmem, kdežto on jako podnikatel přece nemůže platit pravidelně inkaso, když nemá příjem pravidelný), já bych v bytě uklízela (protože to tak jsem to přece dělala, tak proč to měnit), já bych se dětem starala o prádlo (jak o přísun nového, tak o péči o staré… no, prostě jako dosud), já bych dětem nakupovala potřebné věci a chodila s nimi po lékařích (protože jako zaměstnanec mám přece fůru času a pravidelnou pracovní dobu, kdežto on jako podnikatel je věčně v jednom kole) a na oplátku on by mi neplatil žádné alimenty, protože přece by s dětmi dva týdny z měsíce bydlel. byla to představa, která mě úplně uchvátila, ale protože jsem zlá a mstivá, tak jsem tuto lákavou nabídku odmítla a navrhla mu, ať si radši vezme do své péče on. no, nechtěl a ještě byl naštvanej
Zřejmě jiný oddíl
, já osobně a ze soukromí neznám vlastně nikoho, pracovně tipuji tak 1 ze 100, možná lehce víc, ale to bude i tím, že jsem většinou neznala rozvod a porozvodové (či porozchodové) problémy těch, kteří vlastně problémy neměly..
@Lama Lama píše:
ja znam osobne 3.
Matek, ktere by byly schopne kvuli detem potlacit sve urazene a zhrzene ego, a v zajmu ditete se snazit usnadnit diteti kontakt s ditetem mimo standart 2/14 znam 2. Zbytek pak spousty rozvedenych paru, kde tada spor neni zadny- matka pecuje, chce pecovat, otec o vic nez 2/14 nejevi zajem. To asi nema cenu resit
@terinka4444 píše:
@Lama Lama vidíš, ty jsi neobjektivní, 3 dělají problém, dvě nedělají problém. Zbytek otců ze spousty lidí okolo nemá zájem o víc než 2/14. Takže to bránění těch harpyjí matek zase není tak žhavé a tak hrozné, aby paušálně pro všechny děti byla střídavka, nebo alespoň pro většinu dětí. Já znám z okolí taky drtivou většinu toho, kdy si otec žije svůj spoky život, vyhovuje mu děti jednou za 4 dnů, když je dobře, pošle alíky a víc ho netrápí a nezajímá.
Ale ja nejsem pro pausalni stridavku. To jsi blbe pochopila. Ani nebojuju za vsechny otce. Kdyz se starat nechteji, tak at… Ja jen rikam, ze pokud otec stridavku chce a je kompetentni se starat, tak by to melo byt umozneno
@Lama Lama píše:
Ale ja nejsem pro pausalni stridavku. To jsi blbe pochopila. Ani nebojuju za vsechny otce. Kdyz se starat nechteji, tak at… Ja jen rikam, ze pokud otec stridavku chce a je kompetentni se starat, tak by to melo byt umozneno
jenomže vůbec nezohledňuješ to, že většina těch otců tou střídavkou vyhrožuje a chce ji jen jako trest pro tu matku, nikolivv zájmu dětí. Víš co já znám osobně za případy, kdy ten otec dělá matce peklo přes děti? Prostě v tomhle není univerzální recept, a ani pro děti otce, který tu střídavku chce, to prostě nemusí být vhodné.
@Pavlos-Grey píše:
Nic si nepředstavuju, já to prožil. To že se lidi nedokáží domluvit je jen jejich hloupost. S tím střídavka nemá co dělat.
proto střídavka není vhodná pro všechny děti a všechny rodiče ![]()
@Anna766 píše:
Promiň ale to si děláš legraci? To jsou naprosto vypovídající příspěvky lidí kteří SP prošli, vyrostli v ní. To uż nevim kdo jinej je pro tebe kompetentní tyto zaležitosti lidem osvětlit. Pro mě to má mnohem větsí vypovídající hodnotu neż jakýsi pofiderní vyzkumy z usa nebo odkud čerpáš.
Ano, jsou to subjektivní pohledy na věc. To že tady jeden člověk napíše, že je to špatný přece neznamená, že jinde dalších deset nepíše, že je to super. Jak říkám, žádná vypovídající hodnota.
Proč pofiderní výzkum, proč to hned shazovat, když to neznáš? Je to výzkum, který zadávalo ministerstvo zdravotnictví, mělo by to být v pořádku.
Vycházím z té nejlepší jakou každý z nás může mít. Jak jsem psal, sám s tím mám osobní zkušenost.