Jsem zastáncem střídavky, ale...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
13.10.16 09:13
@jdukolem píše:
protože jim nechce ublížit. říkala že rodiče to neví, že jim to neřekne aby se nehádali a nebylo jim to líto jednomu z nich :nevim:

hm, taak to asi moc dobrý vztah ale nemají… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.10.16 09:16
@Lama Lama píše:
hm, taak to asi moc dobrý vztah ale nemají… :think:

ona je má ráda oba a jak to mají ni mezi sebou atd ty detaily to fakt nevím.. vím jen to, co jsem slyšela na vlastní uši od ní.. takže těžko soudit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.16 09:17
@Kobea píše:
Pěkné :potlesk:.
Ve střídavé péči jde akorát o prachy, o nic jiného :nevim:. Z dětí se dělají putující balíky. Já to pro svoje dětí nechci. A děti to také nechtějí.

a proč to tak zevšeobecnuješ?
proč by mělo jít hlavně o prachy?

že někdo neposlouchá, co děti chtějí, to není problém střídavky. to je problém dementních rodičů. a tím, že nebude střídavka to naa naslouchání dětem nic nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.16 09:38
@fifinka609 píše:
@strýček sally čtu dobře, neměj starost. A pokud jsou rodiče natolik inteligentní, tak mají dítěti zajistit jeden domov a nenutit ho, aby celý svůj,,domov,, našlapaly do jednoho zavazadla a tahaly ho s sebou jak bezdomovci.

tak co já vím, tak většinou ve střídacve mají děti právě většinu věcí 2×. Kufry stěhují při výlučné péči na styk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.16 09:39
@Anonymní píše:
Mnažel měl 2 dcery ve střídavé péči…
Jedné je 18,druhé je ted 13…obě mi řekly, že to bylo to nejhorší, že to takhle nechtěly, ale nikdo se jich neptal…neděli co neděli se pobalit a jet…
A to jsme je denně vozili do školy–cca 16 km, odpoledne zpět…Kamarádi tam, děti tady.
Vše začalo, když staší bylo 8
Tatínka milovaly, byly tady hrozně rády ale…
Prý by tu raději byly víkend co víkend, prázdniny a volna než toto…
mezi tím se i naše manželství rozpadlo…a náš syn by střídavku nedal…a to tatínka miluje, těší se a něj, styk je po dohodě. At ho má klidně denně, ale spát chce jet domů…Víkend u něj přespí jednu noc, ale na další už chce jet domů…
A jsem ráda, že se s chlapem domluvíme…aby mi nějaká soudkyně od stolu říkala, kdo a jak bude mít naše dítě, když já a táta ho známe nejlépe a víme, co je pro něj dobrý tak, aby hlavně ono byl v pohodě…Stačí, že se mu rozpadla rodina, jeho jistota…tak netrpí tím, že se týden co týden bude stěhovat
B

to mi pak přijde v pořádku. oba řešíte dítě, oba hledáte řešení, aby dítě bylo s oběma rodiči a vyhovovalo mu to. Ale to není klasická výlučná péče se stykem 2/14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
13.10.16 09:39
@Lama Lama píše:
a proč to tak zevšeobecnuješ?
proč by mělo jít hlavně o prachy?že někdo neposlouchá, co děti chtějí, to není problém střídavky. to je problém dementních rodičů. a tím, že nebude střídavka to naa naslouchání dětem nic nezmění.

Protože první věta zní: chci střídavou péči. A druhá: nedám Ti ani korunu. A třetí: chci půlku slevy na dani na dítě. Opravdu to není o penězích?

• Citovat
  • Upravit
69235
13.10.16 09:44
@Lama Lama píše:
a proč to řekla slečna tobě a rodičům ne?

protože tohle je přesně ten psychický teror, kterým rodiče vystavují své děti. Protože nutí své děti aby cítily, že když řeknou, že chtějí být s jedním, ubližují druhému. Dítě je ale miluje oba, nechce jim ubližovat. Tak potlačí své potřeby. je to stále dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.16 09:55
@terinka4444 píše:
protože tohle je přesně ten psychický teror, kterým rodiče vystavují své děti. Protože nutí své děti aby cítily, že když řeknou, že chtějí být s jedním, ubližují druhému. Dítě je ale miluje oba, nechce jim ubližovat. Tak potlačí své potřeby. je to stále dokola.

jenže to není problém střídavky, to je problém dementních rodičů. výhradní péčet tendle teror nezruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.16 10:02
@terinka4444 píše:
@Pavlos-Grey hele, já to stále nechápu, proč ta střídavka? Úplně vynech nějaká ega a nějaká práva rodičů. Rodiče jsou ti, co zničili rodinu, tudíž jejich nějaká práva jsou těžce pod právy dítěte. Proč nestačí rozšířená péče? Čteš tady x-výpovědí dětí ve střídavce, na všech různých jiných diskuzích jsou výpovědi dětí ve střídavce, a plyne z toho, že to ve velké většině těm dětem nevyhovuje.

tak prvně - ono jen málo kdo bude někam psát, že mu něco vyhovuje. obecně člověk potřebuje někam vyblejt spojí nespokojenost. Stejně tak znám mraky dětí, třeba i ted dospělých, co byli nespokojení s výhradní péčí matky.

a mmch, jaký je konkrétní rozdíl mezi asymetrickou střídavkou a rozšířenou péč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.10.16 10:03
@Lama Lama píše:
jenže to není problém střídavky, to je problém dementních rodičů. výhradní péčet tendle teror nezruší.

jenže pochop, že dementní rodiče nemůžou mít střídavou péči, protože dementní rodiče se prostě nedomluví, a stačí, aby byl dementní jen jeden z nich. A dítě potřebuje, aby za něj měl někdo odpovědnost, nebo jak to napsat aby to vyznělo správně, potřebuje primární rozhodovací a zaopatřovací osobu, aby nemuselo samo čelit demenci rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.10.16 10:07
@Lama Lama píše:
tak prvně - ono jen málo kdo bude někam psát, že mu něco vyhovuje. obecně člověk potřebuje někam vyblejt spojí nespokojenost. Stejně tak znám mraky dětí, třeba i ted dospělých, co byli nespokojení s výhradní péčí matky.a mmch, jaký je konkrétní rozdíl mezi asymetrickou střídavkou a rozšířenou péč?

Asymetrická střídavka je u nás pojem velmi málo známý. a ještě méně dávaný. Z asymetrické střídavky je snadno střídavka symetrická, a stále je to střídavá péče po právní stránce.

Já si myslím, že každé dítě, které má normálního otce musí být nespokojeno s výhradní péčí matky v systému péče 2/14.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.16 10:08
@terinka4444 píše:
jenže pochop, že dementní rodiče nemůžou mít střídavou péči, protože dementní rodiče se prostě nedomluví, a stačí, aby byl dementní jen jeden z nich. A dítě potřebuje, aby za něj měl někdo odpovědnost, nebo jak to napsat aby to vyznělo správně, potřebuje primární rozhodovací a zaopatřovací osobu, aby nemuselo samo čelit demenci rodičů.

a tou zodpovědnou osobou se pasuješ ty?

Hele, já ti sama nevim, jak se postavit ke střídavce proti vůli jednoho z rodičů. Na jednu stranu, ano odnese to dítě. Na druhou stranu to primární nastavení nahrává matce nespolupraccovat, protože jí to zajistí její péči. A další věc- myslím, že je nechutně moc masatek manipulátorek, které chtějí děti od otce odstřihnout a tam je jediná šance, jak jí tomu zabránit, právě střídavka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
13.10.16 10:09
@Pavlos-Grey píše:
To je přesně ono. Rodič, který se odstěhoval prostě na střídavku právo nemá. Tečka.

Víš, co by ti na to odpověděl Hodina? Že tady nejde o právo rodiče na střídavku, ale o „právo dítěte“ na oba rodiče. Tečka. Dítě má právo být s oběma rodiči, i když každý z nich bydlí úplně jinde. A domov má dítě přece tam, kde má rodiče, takže když každý rodič bydlí jinde, dítě má domovy dva. Vždyť přece žádný problém. (tohle jsem ho slyšela říkat v Máte slovo)

Ale jak jsem napsala, s Hodinou by mi přišla i teoretická možnost diskuse jako ztráta času. Je to člověk, který je schopen říct, že dítě má právo na péči biologického otce, který znásilnil jeho třináctiletou matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.10.16 10:09
@terinka4444 píše:
Asymetrická střídavka je u nás pojem velmi málo známý. a ještě méně dávaný. Z asymetrické střídavky je snadno střídavka symetrická, a stále je to střídavá péče po právní stránce.

a kde je problém? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
13.10.16 10:22
@Lama Lama píše:
a tou zodpovědnou osobou se pasuješ ty?Hele, já ti sama nevim, jak se postavit ke střídavce proti vůli jednoho z rodičů. Na jednu stranu, ano odnese to dítě. Na druhou stranu to primární nastavení nahrává matce nespolupraccovat, protože jí to zajistí její péči. A další věc- myslím, že je nechutně moc masatek manipulátorek, které chtějí děti od otce odstřihnout a tam je jediná šance, jak jí tomu zabránit, právě střídavka.

Záleží na tom kdo je ten „proti vůli rodiče“. Když je to otec, tak to nedají. Když je to matka, tak to klidně dají.
Já bych SP nechávala jen v případě, že se rodiče domluví (a ano, chápu, že jeden může nespolupracovat už jen z principu, že dělá naschvály). Al naschvály se dělají i ve výlučné péči. Prostě to nejde nijak zajistit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová