Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ela515 píše:
Bezcitná byrokracie, která si vynucuje střídavou péči za každou cenu, i za cenu tvrdého psychického teroru malého dítěte.
Nechápu ani dotyčnou úřednici, která na videu je těžce nepříjemná a arogantní babizna a nechápu ani „otce“. Člověk, který něco takového dopustí vůči vlastnímu dítěti, není otec, ale sobecký egocentrický a mstivý hajzl. Evidentně mu nejde o dítě jako takové, ale o nástroj, jak nejsnáze, legálně a s posvěcením státu se pomstít matce.
to je katastrofa tohle. A víš co, tady je názorný příklad, jaká může bát střídavá péče zrůdnost. A odpovědí od zastánců střídavky na tuto hrůzu pácahnou na dítěti bude, že to není chyba střídavka, ale byrokracie nebo rodičů. Prvním problémem je, že je tady vůbec takové uspořádání, které může byrokracie nebo debil. ní rodič využít.
@Anna766 píše:
Právě. Tady se pravo rodičů nadsazuje nad právo dítěte.
No chtěl bych slyšet tvůj názor, když by soud svěřil v tom případě „tvé“ dítě do výhradní péče otci…
To už by ta střídavka nebyla zase až tak špatná a nebo ne?
@Ela515 píše:
„Nejlepší zájem dítěte“ alias střídavá péče v praxi:
http://www.blesk.cz/…-k-otci.html
Zajímavé je že 6 let chlapeček nikdy nebyl u tatínka. No za tu dobu měla maminka jitě spoustu času implementovat mu do hlavy jak ho tatínek týral, bil a jak v tom bude pokračovat, pokud bude muset chlapeček na chvilku k němu.
Né nemusí to tak být, ale může. Neznáme všechna fakta takže hodnotit nemůžeme.
Ale stejně tak nemůžeme tento případ používat jako argument jedné či druhé strany.
@sagina píše:
byla to představa, která mě úplně uchvátila, ale protože jsem zlá a mstivá, tak jsem tuto lákavou nabídku odmítla a navrhla mu, ať si radši vezme do své péče on. no, nechtěl a ještě byl naštvanej*
No to bych chtěl vidět, jak by jsi se tvářila, když by řekl, tak OK.
@terinka4444 píše:
A je nechutně mnoho otců, co jsou ještě horší, než matky.A k téhle tvé větě, to je celá podstata toho, co všichni tvrdí, neumí se vyřešit problém dospělých mezi nimi, tak se to hodí na děti.
Ty más asi s tou střídavkou nějaký osobní problém, viď…
@jkra píše:
ale spousta matek nechce odstrihnout otce, on se odstrihne sam. a deti chteji jeden domov. Ty reci odstrihnout… Spolupracovat, nespolupracovat… spousta otcu take nespolupracuje… stridavku nejde naparit plosne vsude.
A vycházíš z toho, že ty to tak vidíš, že? ![]()
@terinka4444 píše:
A dámy a pánové, tak se tu mějte, Pavlíknás objevil.
No potes koste. A zase uz blaboli moudra.
@terinka4444 píše:
A dámy a pánové, tak se tu mějte, Pavlíknás objevil.
Ahoj
![]()
@PetrVesely píše:
Zajímavé je že 6 let chlapeček nikdy nebyl u tatínka. No za tu dobu měla maminka jitě spoustu času implementovat mu do hlavy jak ho tatínek týral, bil a jak v tom bude pokračovat, pokud bude muset chlapeček na chvilku k němu.
Né nemusí to tak být, ale může. Neznáme všechna fakta takže hodnotit nemůžeme.
Ale stejně tak nemůžeme tento případ používat jako argument jedné či druhé strany.
Jo, často jsou medializované případy hodnoceny velmi jednostranně, bez toho, co tomu předcházelo. Je možné, že matka jen sklízí plody nenávisti, co zasela dříve, jako v tom případě, kdy dítě umístili do neutrálního prostředí, a stejně se to prezentovalo jako chudák matka, chudák dítě, ale že matka několik let cíleně likvidovala vztah otce a dítěte, to už nezmínili. Já to mám i z vlastní zkušenosti, kdy matka nechtěla děti pustit za mnou, i když za oknem brečely, že za mnou chtějí. Zamlkla je, aby nemohly jít ke mně. Bohužel naše soudy takovému jednání matek dávají neuvěřitelný prostor, klidně na měsíce i roky tolerují tohle masírování dětí nenávistí k otci, nechávají matky porušovat usnesení bez jakéhokoliv trestu a pak se diví, jaké trauma dítěti způsobily. Takže opatrně na rychlé úsudky.
@Ela515 píše: Četla jsem tento případ i na jiném portálu. Podle všeho, „otec“ s matkou a synem NIKDY nežil pohromadě. PROČ?? Asi mu tolik o to dítě nešlo. Dále v diskusi někdo uvádí, že „otce“ zná, že je to agresor, který střídá ženy a zná hned několik, které byli od něho fyzicky napadené. Chlapec „otce“ neviděl od svých 2 let vůbec a zřejmě mu tak bylo nejlépe. A nyní si tatík najednou vzpomněl, že má syna a že ho chce do střídavky. A hned ob týden. POKUD by byl hodnej tatík, vstoupil by do jeho života hned po početí a věnoval by se mu, trávil by čas s ním a s jeho matkou. POKUD byl předtím grázl a najednou se mávnutím kouzelného proutku změnil (čemuž nevěřím), tak by sociální pracovnice měly přistoupit na asistované styky dítěte s otcem, at si syn nejdřív na něj aspoň trochu zvykne, vždy na pár hodin, ale ne hned střídavka. To je skutečné týrání dítěte, psychický teror. Další věc je, že takto malému dítěti se ještě nenávist vůči druhému rodiči implantovat nedá. U staršího dítěte už ano, ale ne u takového špunta. Takže pokud se chlapec tak zoufale brání jít k „otci“, pak je s otcem opravdu něco v nepořádku.V tomto případě selhal systém a sociální úřednice na celé čáře a já jen doufám, že soud bude myslet především na skutečný nejlepší zájem dítěte a ne na egocentrismus povedeného „tatíka“.ámen líp bych to nenapsala