Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Reflex píše:
Hezká myšlenka ale u mě to vůbec takto není. Na mě hrozně působí genius loci a pokud mi to někde nesedí, tak tam můžu mít sebelepší podmínky a stejně tam nebudu šťastná, budu přežívat. Naopak, kde mi to sedne, nepotřebuju ke štěstí nic extra a jsem happy. V Praze jsem chcípala a věřím, že bych tam chcípla.
Ja tomu i verim, ja bych chcipla na vesnici nebo malem meste, jsem si tim jista. I když jsem bydlela a pracovala ve vetsim meste ve Stredoceskem kraji, nejmene jednou tydne jsem musela do Prahy… Na chalupu si jet odpočinout klidne, ale jinak fakt ne.
@mroe píše:
Ja tomu i verim, ja bych chcipla na vesnici nebo malem meste, jsem si tim jista. I když jsem bydlela a pracovala ve vetsim meste ve Stredoceskem kraji, nejmene jednou tydne jsem musela do Prahy… Na chalupu si jet odpočinout klidne, ale jinak fakt ne.
No a já i tohle mám vysloveně podle konkrétního místa. Na některém městě o několika desítkách i stovkách tisíc obyvatel bych byla nešťastná a byla bych schopná říct, že je to díra a na některých vesnicích bych byla schopná žít. Prostě jde o ten pocit a nejsem schopná najít nějaké vnější ukazatele, proč tomu tak je. Většila lidí kolem mě bych řekla, že tyhle věci neřeší.
@baimoli píše:
Já Prahu miluju! Žila jsem tam 15 let, sladký studentský život v Dejvicích, skvělá práce, zábava, atmosféra. Ted mám rodinu a přestěhovali jsme se na debilní francouzskej venkov, kde je víc krav než lidí. Plus věkový průměr našeho skomírajícího městečka je tak 80 let. Asi tu chcípnu nudou.
Upřímně jsem se zasmála zároveň chápu. Já Prahu miluju a bydlím tez v oblasti kde mám pocit,že jsem v posledním tažení ![]()
@mroe píše:
Mám to úplně stejně. Do písmenka. Žiju tu skoro 30let, naplavila jsem se hned po maturitě na VŠ a jinde už si sama sebe představit moc nedokážu. Chvíli jsem si myslela, že by to jinde bylo lepší, ale nebylo..něco by mi chybělo.
Ona si to zakladatelka taky nějak srovná.
@Reflex píše:
V Praze jsem chcípala a věřím, že bych tam chcípla.
Nechcípla, člověk si zvykne i na smrt ![]()
Bane, asi chápu, jak to cítíš. Každý jsme jiný.
Já mám ale ze zakladatelky pocit (a když jsem dočetla, tak nejen já), že pes nebude zakopaný ve městě (Praha x ČB není Praha x Horní Maxov třeba ), ale v jejím celkovém nastavení …prostě řeší, co dál se sebou.
A i kdyby, zkusí Budějovice, uvidí, jak si stojí a třeba za rok zase vyrazí směr Praha… ![]()
Měla jsem kamarádku, ta se jela hledat až na Island, docela drahá sranda, protože se tam bohužel taky nenašla ![]()
@beta72×xx píše:
Nechcípla, člověk si zvykne i na smrt
Bane, asi chápu, jak to cítíš. Každý jsme jiný.Já mám ale ze zakladatelky pocit (a když jsem dočetla, tak nejen já), že pes nebude zakopaný ve městě (Praha x ČB není Praha x Horní Maxov třeba ), ale v jejím celkovém nastavení …prostě řeší, co dál se sebou.
A i kdyby, zkusí Budějovice, uvidí, jak si stojí a třeba za rok zase vyrazí směr Praha…
Měla jsem kamarádku, ta se jela hledat až na Island, docela drahá sranda, protože se tam bohužel taky nenašla
Já nevím, jaká ona je nátura, jestli věčně všude nespokojená, nebo pokud by byla jako já, tak prostě ještě nenašla místo, kde by jí to sedlo. Je ale zvláštní, že nemá vztah k městu, kde je doma, kde má kořeny. To je taková jistota, že tam většinou lidi dobrý pocit mívají.
Mě třeba Praha tak nějak bavila.
Metro a MHD se mi líbilo. Ale nejezdil sem centrem, tak sem asi nikdy nepotkal až takový davy lidí. Bydlel sem v Bohnicích, takže klídek, žádnej velkej provoz.
Jediný co mě nebavilo, že pokud chtěl člověk někam autem, tak musel furt poskakovat v kolonách, pak když dojel, tak měl problém, kde vůbec zaparkovat.
Taky fajn bylo když si člověk chtěl neco koupit, tak vše mě dostupné u rypáku.
Co mě nebavilo byla pražská pracovní doba. Raději budu začínat v 6 hodin a skončím za světla, než chodit na devátou a domů se ploužit tmou.
No a se zaváděním modrých zón, opravama dálnic, nesmyslnejma cenama bydlení sem se na Phu už před několika roky vyprdnul.
Chyběla mi zahrada a garáž, a život bez zvuků z okolních bytů je taky fajn. Prostě na ten prostor, když máte barák nic nemá.
Ale je divný, že tobě se vesměs nelíbí nikde. Chce to chlapa ![]()
@cocomoon píše:
Mě třeba Praha tak nějak bavila.
Metro a MHD se mi líbilo. Ale nejezdil sem centrem, tak sem asi nikdy nepotkal až takový davy lidí. Bydlel sem v Bohnicích, takže klídek, žádnej velkej provoz.
Jediný co mě nebavilo, že pokud chtěl člověk někam autem, tak musel furt poskakovat v kolonách, pak když dojel, tak měl problém, kde vůbec zaparkovat.
Taky fajn bylo když si člověk chtěl neco koupit, tak vše mě dostupné u rypáku.
Co mě nebavilo byla pražská pracovní doba. Raději budu začínat v 6 hodin a skončím za světla, než chodit na devátou a domů se ploužit tmou.
No a se zaváděním modrých zón, opravama dálnic, nesmyslnejma cenama bydlení sem se na Phu už před několika roky vyprdnul.
Chyběla mi zahrada a garáž, a život bez zvuků z okolních bytů je taky fajn. Prostě na ten prostor, když máte barák nic nemá.Ale je divný, že tobě se vesměs nelíbí nikde. Chce to chlapa
Barák můžeš mít i v Praze ![]()
Ale na něco zajímavého jsi narazil, na tu úchylnou zálibu mimopražských ve vstávání
Hlavně, abychom šli z práce dříííív. .
![]()
9.00 je pro mne minimální pohodlný začátek pracovní doby. Lidi, co začínJÍ v šest jsou podle mě zombie, produktivita práce na nule, plouží se tam, zívají, lidí do sebe litry kafe a stejně se probudí tak v osm ![]()
@Anonymní píše:
Před 2 roky jsem se přestěhovala do Prahy, očekávala ani nevím co a jsem zklamaná. Měl to tak taky někdo? Rozhodla jsem se vrátit se zpět, původně jsem z Českých Budějovic i když ani tam se mi nelíbí. Ale nebaví mě dlouhé dojíždění z Budějc do Prahy, nesnáším metro a všechny ty davy lidí. Nenašla jsem tu za tu dobu kloudnou práci. Přijdu si jak blázen, Praha je přece tak úžasná, všichni ji milujou a mě leze na nervy. Nechci rady, spíš mě jen zajímá, jestli se to někomu taky stalo. Jediný co mě štve, že se musím vrátit zpět k rodičům a už nebudu bydlet sama, samozřejmě se bojím ponorky no.
Prosím anonym, citlivé info
No já šla kdysi za prací mimo rodné město, jedině kam jsem nechtěla je Praha, ani nevím proč. No a zkončila jsem tam
. Je to město jako každé jiné větší, holt za prací se dojede a nejluxusněji se jede metrem. To že je všude hodně lidí je holt daň za velké město - i v Brně je to dost podobné, v tom mi přijde Praha stejná jako Brno. A zácpy jsou taky všude. No a na vesnici dále od města zase já nevydržím bydlet, potřebuji k životu to město. ![]()
@Anonymní píše:
Před 2 roky jsem se přestěhovala do Prahy, očekávala ani nevím co a jsem zklamaná. Měl to tak taky někdo? Rozhodla jsem se vrátit se zpět, původně jsem z Českých Budějovic i když ani tam se mi nelíbí. Ale nebaví mě dlouhé dojíždění z Budějc do Prahy, nesnáším metro a všechny ty davy lidí. Nenašla jsem tu za tu dobu kloudnou práci. Přijdu si jak blázen, Praha je přece tak úžasná, všichni ji milujou a mě leze na nervy. Nechci rady, spíš mě jen zajímá, jestli se to někomu taky stalo. Jediný co mě štve, že se musím vrátit zpět k rodičům a už nebudu bydlet sama, samozřejmě se bojím ponorky no.
Prosím anonym, citlivé info
a proč musíš bydlet u rodiču? já bych v Praze taky nevydržela…stačí když tam musím občas zajet pracovne a brrrr… už par dní předtim mam stažený žaludek. miluju malý mesta a nesnáším davy lidí uplně bytostně. miluju prostor, lesy louky pole… síš bud rada že jsi na to přišla takto brzy a začni budovat život v CB - jsem kousek od CB a neměnila bych
@mroe píše:
já to mám stejně. Sice nyní bydlím první vesnici za Prahou, ale v podstatě to beru jako Prahu ![]()
@Bábrdl píše:
Barák můžeš mít i v Praze![]()
Ale na něco zajímavého jsi narazil, na tu úchylnou zálibu mimopražských ve vstávání
9.00 je pro mne minimální pohodlný začátek pracovní doby. Lidi, co začínJÍ v šest jsou podle mě zombie, produktivita práce na nule, plouží se tam, zívají, lidí do sebe litry kafe a stejně se probudí tak v osmHlavně, abychom šli z práce dříííív. .
![]()
![]()
Tak mě vyhovuje něco mezi, ani ne na 6 hodi, ani ne na 9 hodin. Většinou začínám kolem 8 hodiny po té co odvedu děti. ![]()
@Kakachna píše:
To nesouvisí s tím, jestli mám nebo nemám problém někam dojet, ale jestli si ještě připadám jako v Praze. A třeba na Čerňáku si tak fakt nepřipadám.
A jak si tam připadáš? Jako v Opavě?
Žiju v Praze celý život, žila jsem i na sídlišti, jezdila tam za kámoškama. ŘEknu, že se mi to někde nelíbí, řeknu, že je to daleko od centra atd. A město je město, Háje, Luka, Stodůlky, Čerňák… žít bych si tam nevybrala, ale zase raději milionkrát 2+kk na tom Čerňáku, než 4+1 v prvorepublikovém bytě na náměstí v Budějovicích. A to fakt.
Praha je fajn,má obrovské kouzlo.Aspoň pro mě.Ale moje vesnice je nej
Hlavně v tom,že se nebojim pustit dítko ven,že mi ho nebude obtěžovat nějaké individuum
@elen-ka píše:
já to mám stejně. Sice nyní bydlím první vesnici za Prahou, ale v podstatě to beru jako Prahu
Však to tak je. Hezky řečeno. ![]()
Ty moje kamarádky - vykládají, jak „měly Prahy dost“, ale práce v Praze, děti škola v Praze, na vínko chodíme do Prahy, nakupují v Praze, kina, divadla, koncerty všechno v Praze… V té vsi vlastně jen přespávají a občas zajdou na nějakou akci. ![]()
Myslím, že kdyby měly prachy na barák v Praze, tak neodejdou.