Jsme exoti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
17.7.15 12:43
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o zachovani anonymu.Jsem doma na materske a chtela bych si nekdy pozvat nejakou kamaradku at si deti pohraji atd.No,ale premyslim nad jednou veci. Mozna se budete smat, ale zajima me vas nazor.Byt mame celkem pekny, bohati nejsme, spis setrime no. Trochu se stydim vzit kamosky do obyvaku, kde mame doted klasickou televizi, proste ne plazmu, kterou maji dnes vsichni, ale klasickou krabici. Pritel odmita koupit novou, dokud to hraje.No a obyvaci stenu mame tez uz nemoderni.Je pekna stale, ale je to takove to: sama skrinka+vitrina. Bylo to moderni tak pred 15 lety. Proste se za to trochu stydim, kdyz ma kazdy dnes vse moderni.Jsem zvedava, co mi na to reknete.

My jsme si LCD tv do obyvaku koupili teprve letos a to jen protože nam stará asi 20r.tv, kterou jsme měli po rodičích, přesně na Štědrý den :zed: exla.
Takže už jsme si na dělili novou, ale kdyby ještě jela tak by jsme si ji nechali.
K bydlení se vyjádřit nemůžu, to jsme fakt na moderní, ale každý podle svých možnosti přece. Každý nějak zacina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
17.7.15 12:48

@SussieS přesně můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
17.7.15 12:50

My máme také starou kuchynskou linku, stěu v obývaku taky, ale je pěkná, šetříme na nové, ale zatím dáváme eníze do dětí a tak, myslím si že za to by se nikdo stydět neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
17.7.15 12:58
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o zachovani anonymu.Jsem doma na materske a chtela bych si nekdy pozvat nejakou kamaradku at si deti pohraji atd.No,ale premyslim nad jednou veci. Mozna se budete smat, ale zajima me vas nazor.Byt mame celkem pekny, bohati nejsme, spis setrime no. Trochu se stydim vzit kamosky do obyvaku, kde mame doted klasickou televizi, proste ne plazmu, kterou maji dnes vsichni, ale klasickou krabici. Pritel odmita koupit novou, dokud to hraje.No a obyvaci stenu mame tez uz nemoderni.Je pekna stale, ale je to takove to: sama skrinka+vitrina. Bylo to moderni tak pred 15 lety. Proste se za to trochu stydim, kdyz ma kazdy dnes vse moderni.Jsem zvedava, co mi na to reknete.
:mrgreen: :mrgreen: televizi máme z 9O. let a obývací stěnu někdy ze 70. Nevím jak tvoje kamarádky, ale moje chodí za mnou, ne za televizí a nábytkem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.7.15 13:02

Zakladatelko, napíšu ti osobní zkušenost z dětství: moje máma se taky styděla za náš byt, hlavně za to, že nemáme vymalováno (sama by to s dvěma dětmi nezvládla, otec to odmítal). Když už k nám někoho velmi sporadicky a nerada pozvala, tak se prakticky celou dobu omlouvala za to, jak to tam vypadá. Takže domů nikoho nezvala a co myslíš? Byli jsme za exoty a asociály, kteří se straní. Přitom když jsem už jako starší někoho vzala domů během nepřítomnosti rodičů, tak nám byt chválili, měli jsme tam třeba hezký starožitný nábytek nebo spoustu knih a LPček.
Takže jestli ti můžu něco poradit: zvi si koho chceš, když máš chuť a hlavně je neotravuj s řečmi, jak máte hrozný byt, neupozorňuj na staromódní televizi atd. Věř mi, je to otravné a nikoho to nejspíš zajímat nebude. Můžu ti říct, že mě dodneška dost otravuje, když jsem u někoho na návštěvě a on se mi omlouvá za každé smítko nebo rozházené hračky dítěte. Je mi to jedno a nejspíš bych si toho vůbec nevšimla, stejně jako toho, jestli někdo má nebo nemá televizi a jakou. Když jdu k někomu na návštěvu, tak tam jdu, protože ho chci vidět a povídat si s ním, ne abych tam čuměla na telku, to můžu dělat doma. Mimochodem, my nemáme televizi jako takovou vůbec a nestydím se za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
17.7.15 13:33

Zakladatelko, vůbec nic takovýho neřeš. Lidi se kterýma bys chtěla kamarádit takový věci neřeší. A ti, kteří na tom bazírují zase nemá cenu řešit.
Já mám starou kuchyň (odhaduji, že je tak 30 let stará) a vůbec mi to nevadí. Jestli někomu jo, tak ať k nám nechodí. Televizi krabici jsme měli ještě nedávno, teď hraje u tchána. Obývák jsme postupně „degradovali“ na hrací pokoj pro děti.
Hele, když jdu k někomu na návštěvu, tak si jdu popovídat. Nenapadlo by mě řešit nábytek nebo televizi (abych pravdu řekla, nesnáším když jí někdo při návštěvě pouští).
No a od tý doby co mám děti mě nezaskočí ani provozní nepořádek, počmárané zdi a řvoucí děti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
17.7.15 13:45

Vy ještě vedete televizi? No fuj! A plazma? Dvakrát fuj! 8o
Ne, vážně… my televizi nemáme a když se někdo ptá, jsme na to po exotsku hrdí… udělejte si z bedny z nouze ctnost a kašlete na to.
PS: pokud tohle řešíte, vadí ta krabice více vám než komukoli jinému ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
17.7.15 14:08
@Anonymní píše:

Televizi nemáme vůbec 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
17.7.15 14:22

Kolegyně, moje dobrá kamarádka zůstala po rozvodu sama se dvěma dětmi. Byt jí koupili rodiče a vybavení splácala tak nějak všelijak. Pokaždé, když k ní přijdu, tak se tam cítím ohromně příjemně. Neumím to popsat, ale ten byt - nemoderní, starý nábytek má svoje kouzlo. Takže bych kamarádku klidně pozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
17.7.15 15:41

Souhlasím, že když jdu ke komukoliv na návštěvu, tak vůbec neřeším, jak to tam mají zařízené. Důležité, že není špína, že je kam si sednout, ale nábytek a televizi bych fakt neřešila :)
A pokud to má zakladatelka tak jak to má, pak souhlasím s tím, co píše @Litta na první stránce - z poliček bych vyndala všechny blbosti a serepetičky, já osobně bych vyndala i skla, pokud to nějaké má, koupila bych si třeba i nové moderní úchytky, pokud to má nějaké starodávné, a tak z toho může být klidně nadčasový nábytek, ani nový, ani starý, prostě normální nábytek, za který se nemusí nikdo stydět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.7.15 17:53

No vida :D
My už tv nemáme asi 1,5 měsíce :-) a ani stolek :lol:
Měli jsme taky klasickou bednu, jednou v ní zachrastilo, a hotovo :lol:
Nová bude až příští měsíc ;)
A ani nikomu nechybí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
17.7.15 18:01

Tak nemáme ani televizi a ani stěnu v obýváku a nehodláme to měnit. Návštěvy si zveme rádi a chodí opakovaně, takže buď v klidu a nedumej o blbostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.7.15 18:09
@Anonymní píše:

NEŘEŠ!!!
Telku jsme donedávna neměli vůbec žádnou. Všichni na nás koukali jak na magory, ale nikdo to nijak zdlouhavě neřešil. Teď jsme si koupili obří 3D, ale zase ji používáme jako monitor(není v ní signál) - to už lidi nechápou vůbec, protože jako na co ji teda máme, že :lol: No, že funguje jako obří monitor pobere tak 80 % lidí :lol: Nemoderní nábytek bych vůbec neřešila, důležité je, jak se u kámošky cítím, jestli se neštítím dotknout hrnku s kafem a vůbec ne, jestli má vše podle poslední módy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
17.7.15 18:16
@Anonymní píše:

helééé, ty bydlíš v našem obýváku? :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
99
17.7.15 21:41

Ahoj. My máme v obyváku televizi jako máte vy. Starou 12 let. Tv stojí na truhle a jinak zde máme už jenom gauč 2 skříně, a spoustu hraček. S manželem jsme za jedno, že pokud tv funguje novou kupovat nebudeme a nábytek dokupujeme postupně jak se na něj našetří. Důležité je, že máme kuchyn kde uvaříme a ložnici, kde se hezky vyspíme a máme doma čisto. A jsme bez dluhů. Moje kamarádky co se navštěvujeme mají obě plazmové televize a v životě by mě nenapadlo být kvůli tomu méněcenná. Pokud jsou to opravdové kamarádky řešit to nebudou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová