Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@radúna je to srozumitelné a pravdivé. Je to o jednotlivcích. Já si učitelek vážím Nemají to jednoduché a zvláště s námi rodiči. Já bych to nedělala ani za zlatý prase. A né kvůli dětem i když to musí být taky občas " pohádka ".
@radúna píše:
Hani, není jediná učitelka na emiminu, která píše s hrubkami.
Vím minimálně o jedné, která má jazyk tak ostrý, že se jí vyhýbám.
Ale můžu Tě ujistit, že ani díky ní neposuzuji učitele jako osoby hodny výsměchu, neboj![]()
.
A určitě nejsem sama.
Tohle povolání je obdivuhodné a špatně hodnocené a učitelů si velmi vážím. Někdy je lituji, zvláště čtu-li tady někdy docela „zvláštní“ reakce rodičů v různých situacích a dělat bych to nechtěla. I když to byl můj sen.
Jsi hodná. Jasně, že učitelky jsou taky lidi, chybu z nepozornosti udělá každý. Předpokládám ale určitou dávku sebereflexe, která je u vzdělaných lidí normální, a ne primitivní uraženou reakci, která tomu ještě nasadí korunu. Velmi zvláštní je, že anonymní učitelka zmizela, objevila se místo ní militantní kadeřnice, která se shodou okolností v češtině alespoň zdánlivě teoreticky rádoby vyzná. Asi náhoda.
Prostě úča by měla tu češtinu zvládat a přes to nejede vlak. ![]()
Teď se zase bavím já…nemá smysl na to asi reagovat, nicméně posuzovat učitele podle toho, jak zvládnou ortografii v diskuzích na e-miminu pro mne osobně vypovídá spíš o soudci než posuzovaném. A nadutost a arogance podobného druhu mne bohužel vždy nutí reagovat, i když k pohoršení zřejmě trochu maniakálních puristů. Nicméně téměř ve všech oborech platí, že striktnost v nesmyslech je přímo úměrná neznalosti celku, bohužel.
@hanka.br. A učitelka fakt nejsem…právě proto, že bych nevyšla s podobnými krákory bazírujícími na tom, co s meritem věci sice nesouvisí, ale dá se tom demonstrovat vlastní inteligence.
@kadernice1 Copak asi demonstruješ ty tím nadužíváním cizích slov? Vyžadovat po učitelích znalost spisovného jazyka se ti může jevit jako extrém, chápu, tolerance k neznalosti je moderní. Ale kombinace neznalosti a přehnaného a nevhodného užívání cizích slov, ta je teda komická hodně. Tak nevím, která z nás je větší blázen!
@hanka.br. Omlouvám se, netušila jsem, že lingvistické znalosti místních břinkoklapek končí u shody podmětu s přísudkem.