Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Naty12 píše:
@sonakrhounek Když jsem byla malá a táta si mě bral na procházky, tak mě taky brával do hospůdky na zahrádku, kde bylo hřiště a on si tam nějaké to pivo dal. Já to vždy brala tak, že je to prostě chlap a chlapi pivo pijou… A tříleťák se určitě bude zaobírat otázkou, jestli jeho táta není náhodou alkoholik
To je v pohodě. Já si občas taky dám pivo a nevadí mi to ani u druhých. Já to myslela tak obecně, jaký bude mít pro syna příklad táta, který si nedokáže odepřít pivo… Řešíme tady situaci 4 piva za pět hodin na sluníčku versus sám na malé dítě…
@Čekatelka píše:
Jako upřímně: ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak neznám chlapa, kterej by byl po čtyřech pivech v takovým časovým intervalu ožralej… a pro budoucí reakce raději opouštím debatu, v kuchyni mi teplá víno
Asi si taky naleju, ale nemám vychlazený. No co, začnu červeným ![]()
@Crystal87 píše:
Jako střízlivá mám rozhodně rychlejší reakcePrávě proto, že stát se může cokoli, bych si to nelajzla a naštětí ani můj chlap ne.
Tak to je skvělé, že jsi tak zodpovědná
aspoň někdo ![]()
Já jsem na toho svýho taky alergická, když pije pivo, a to zatím nemáme děti. Ale 4 piva za tolik hodin s chlapem snad nic neudělají, ne? Teda pokud neváží 50kg. A nazývat ho alkoholikem, to je teda hodně hysterické.
Já myslím, že 4 piva v horku při hlídání malého dítěte je až moc…srovnat můžu jen s tím, jak přítel říká (sama pivo nepiju, on si občas dá) že už po jednom pivu cítí jak mu tuhnou svaly a že třeba před výkonem (v práci, při sportu) by pít nemohl, protože by nezvládl vše na 100%…a jde zejména o ty reakce a rychlost úsudku…já bych si stála za svým názorem a zkusila se s manželem domluvit, že pokud bude sám hlídat dítě, tak ať alkohol vynechá…vždyť se proboha jednalo (v tomto konkrétním případě) jen o pět hodin, to by určitě vydržel…a nechci už moc mudrovat, ale pokud by se malému něco stalo, přijela by policie, manžel by se jim nezdál, dali by mu fouknout a on by nafoukal (po čtyřech pivech myslím, že určitě ano) tak je to na sociálku a na obvinění ze zanedbání péče o svěřenou osobu z důvodu vlivu návykové látky(nebo tak něco)…však kolik takových případů se poslední dobou řešilo (byť šlo převážně o ženy a o extrémní případy)?
@Čekatelka píše:
Jako upřímně: ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak neznám chlapa, kterej by byl po čtyřech pivech v takovým časovým intervalu ožralej… a pro budoucí reakce raději opouštím debatu, v kuchyni mi teplá víno
Já se ted schválně ptala manžela…po 4 pivech na sluníčku by si děti fakt netroufnul hlídat
Ale nemám doma pijana, co nasává denně. A fakt se nestačím divit, kolika ženskejm by to nevadilo
No, ještě že já tohle řešit nemusím ![]()
@Lenick píše:
Nevím, jestli je to pitomec, ale je to alkoholik, který si svou závislost nechce přiznat. A ty asi taky ne, když ho bráníš. Toť můj názor.
alkoholik? Že si dá 4 piva na koupáků?
![]()
@sonakrhounek píše:
Je to snad i jeho syn, tak by se neměl vyprdnout ho někam brát.
přesně
prý „JÍ“ se na to vyprdne
Myslela jsem si, že mám odhad, ale tolik tolerance k alkoholu, jako je v tomto tématu, jsem teda nečekala
Jsem ráda za svou míru tolerance k alkoholu ![]()
@Crystal87 píše:
Já se ted schválně ptala manžela…po 4 pivech na sluníčku by si děti fakt netroufnul hlídatAle nemám doma pijana, co nasává denně. A fakt se nestačím divit, kolika ženskejm by to nevadilo
No, ještě že já tohle řešit nemusím
Ja jsem se zeptala take a muz ma na to stejny nazor. Jedno, maximalne dve, ale ctyri jedenactky na slunicku a u vody, kde to nestesti je fakt hned..A to upozornuji, ze muj muz si ty dve piva po veceri v lete rad da, takze abstinent neni.
Kovbojku bych z toho nedelala, ale durazne bych partnera pozadala, aby se priste pri hlidani omezil a pivo si dal az vecer.
@Crystal87 píše:
Já se ted schválně ptala manžela…po 4 pivech na sluníčku by si děti fakt netroufnul hlídatAle nemám doma pijana, co nasává denně. A fakt se nestačím divit, kolika ženskejm by to nevadilo
nemám doma pijana ani alkoholika a opravdu mi to nevadí ono záleží i na postavě já to beru z pohledu svého chlapa kterej má 90 a 4 piva s ním nic neudělaj. A myslím že dokážu i posoudit zda zvládá dítě nebo ne a nikdy nebyl problém
@Crystal87 píše:
Já se ptala svého táty (dědy), která má pivo velice rád a ten by si taky netroufnul hlídat dítě po 4 pivech (viz ta konkrétní situace… A podotýkám, že to není žádné tintítko, ale chlap přes dva metry a přes 100 Kg…
Jo já se taky zeptala a řek mi že by takovou ženskou co by buzerovala za 4 piva nechtěl ![]()
@Crystal87 píše:
mě by to vadilo. Prostě po 4 pivech ty reakce nejsou 100%. Jo stát se může i za střízliva, ale proč chodit neštěstí naproti.
@horakyne píše:
Jo já se taky zeptala a řek mi že by takovou ženskou co by buzerovala za 4 piva nechtěl
Chytrej chlap ![]()
@Chocoloco píše:
Ja jsem se zeptala take a muz ma na to stejny nazor. Jedno, maximalne dve, ale ctyri jedenactky na slunicku a u vody, kde to nestesti je fakt hned..A to upozornuji, ze muj muz si ty dve piva po veceri v lete rad da, takze abstinent neni.
Kovbojku bych z toho nedelala, ale durazne bych partnera pozadala, aby se priste pri hlidani omezil a pivo si dal az vecer.
Já bych taky zkusila domluvu a požádala ho, aby si ty piva vypil až večer…