Jsou vaše děti pokřtěné?

1709
19.12.17 12:59

Jsou vaše děti pokřtěné?

Otázka je jasná. Jsou vaše děti pokřtěné? Mam dceru a není, pro mě to není důležité, v boha nevěřím…Jenže někteří členové v rodině to nechápou a říkají mi? ze je to moje povinnost. Myslíte, ze je to naše rozhodnutí, jako rodičů, nebo nám do toho může někdo kecat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7205
19.12.17 13:01

Není to žádná povinnost. Já děti pokřtěné nemám a nechci mít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706

Vaše dítě, vaše volba. U nás v kraji to zvykem už není, možná na Moravě ještě nebo dle založení rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767

Je to vaše rozhodnutí. Moje děti pokřtěné jsou, stejně jako já. Vysvětlovat to nehodlám, on se vždycky najde někdo, komu se něco nebude líbit, je to naše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
19.12.17 13:03
@GabinkaCh píše:
Není to žádná povinnost. Já děti pokřtěné nemám a nechci mít

Já právě taky ne, ale kdo to má pořád poslouchat… :) přitom nikdo z nich do kostela nechodí, ale porad jen melou, ze je to moje povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
19.12.17 13:05

Řekla bych jasně že ne a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
19.12.17 13:05

Já taky nechci dceru křtít. Přítel by chtěl, jeho rodina je věřící.. Vždy když jsem v kostele mám husí kůži a jdu tam jen když musím. Přítelovo rodina se mě pořád vyptává kdy budou křty, já odpovím nikdy, oni to nepochopí a pak se ptají znovu :mrgreen: a přítelovo bratr by chtěl jít za kmotra, nevím, ale když je to holčička tak by asi měla mít kmotru, takže stejně by měl smůlu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
19.12.17 13:06

@radkka Však já proti tomu, ze má někdo děti pokřtěné nic nemam, je to každého věc a rozhodnutí. Jen mě vadí, že mě do toho nutí. Ze když to neudělám, ze se bude mít snad hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
19.12.17 13:08

@Enicka já pokřtěná jsem, manžel nevěřící a já také takže děti nejsou. Mě to řpijde jako moda, nevěřící ale křest jo a to samé svatba v kostele? Jo vlastně je to prý hezké ale k čemu když nevěřím :jazyk:. U věřícíh to beru jako jejich součást že pokřtí i děti. U nevěřících kteří to mají jen jako komedii je to trapné, stejně děti vést k víře nebudou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
19.12.17 13:09
@Enicka píše:
@radkka Však já proti tomu, ze má někdo děti pokřtěné nic nemam, je to každého věc a rozhodnutí. Jen mě vadí, že mě do toho nutí. Ze když to neudělám, ze se bude mít snad hůř.

Jé, tak jsem to ani nemyslela :kytka: :kytka: Je to jenom na vás, nenech si vnucovat cizí nápady ;) Mně spíš teda přijde, že my jsme divný, nikdo z našeho okolí děti pokřtěné nemá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572

Je to tvoje dite a tvoje vec, ja deti pokrtene mam, sama jsem taky, muz neni a ani do kostela nechodime. Nenech se nutit do neceho co nechces :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975

Není.
Křest dítěte chápu u věřících a hlavně praktikujících, ale jen tak že je to v modě, popř. těch věřících, kteří se modlí 1× ročně, na půlnoční o vánocích mi to přijde pokrytecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
19.12.17 13:10

@Markéta80 Tak jak to píšeš, tak to pravě u nich je.Jsou svatí jednou za rok :? Ani to možná ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
19.12.17 13:11

@Enicka
Ano.Na natlak někoho bych deti krtit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
19.12.17 13:11

@radkka Však nenechám, já byla spíš jen zvědavá jak to mají ostatni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová