Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Micaella22 píše:
Muzes kamkoliv.
Nemůže. Musí na úřad, kde matka požádala o zrušení jejího dosavadního trvalého pobytu.
@Akonitina píše:
Nemůže. Musí na úřad, kde matka požádala o zrušení jejího dosavadního trvalého pobytu.
A proc by nemohla, pokud uz ma tp zrusene, resp. na urade, tak o op muze zadat kdekoliv.
@j.a.n.i1 píše:§ 10 odst. 5 zákona o evidenci obyvatel
A proc by nemohla, pokud uz ma tp zrusene, resp. na urade, tak o op muze zadat kdekoliv.
@Akonitina Ale ona zadnou zmenu hlasit nebude, kdyz uz ji máma odhlásila, tak uz tp na urade ma. Ona uz bude resit jen novou op. Koneckoncu je to v tom odkazu i napsane…
@Anonymní píše:
Potrebovala bych na par mesicu mit trvalak na urade (bydlime na Praze 5)
Mohujit ohledne toho trvalaku a noveho OP na jakykoliv urad, nebo musim jit na urad podle toho Chodova - Ocelikova?
Dekuji
Z toho jsem pochopila, že trvalák na úřadě ještě vyřízený nemá.
a řeší, jestli může mít i trvalé bydliště na jiném úřadě. Trvalý pobyt bude mít (po ukončení správního řízení) tam, kde ji matka odhlásila. O nový OP si může zažádat kdekoliv.
@Akonitina Na jinem urade mit trvalak nemuze, takze na tom neni co resit s tedy o op muze zadat kdekoliv.
@j.a.n.i1 píše:
@Akonitina Na jinem urade mit trvalak nemuze, takze na tom neni co resit s tedy o op muze zadat kdekoliv.
Já to vím, ale pochopila jsem, že to neví ona. Zase nechápu, proč by se ptala jen na vydání OP, když na to najde odpověď na netu během pár vteřin ![]()
Nebyla by první (ani poslední), která si myslí, že lze mít trvalý pobyt na libovolném úřadě. ![]()
@Akonitina Pak ale neni duvod ji tvrdit, že musi jit na ten konkrétní úřad, informuji ji na kteremkoliv a op ji udelaji taky.
Dobry den, mela jsem trvalak (i se synem) u mamy v byte (Praha 4 (11) Chodov)
Rozhodla se byt prodat, takze nas oba odhlasila.
Potrebovala bych na par mesicu mit trvalak na urade (bydlime na Praze 5)
Kde ted bydlime mit trvalak nemohu.
Potrebovala bych poradit.
Mohu jit ohledne toho trvalaku a noveho OP na jakykoliv urad, nebo musim jit na urad podle toho Chodova - Ocelikova?
Dekuji