Kam ten svět spěje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
9.7.16 15:27

Pozdrav, prosim, dekuji, to je samozrejme. A kdyz kluci obcas „zapomenou“, zadanou vec odebiram jako @zrcadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
9.7.16 15:28

Taky koukam co tem detem dovoluji a hlavne co z nich roste za smrady. Prijdou na navstevu rozhazi celej pokoj a kdyz zavelim uklizet, tak se klidi. Koukali na me jak z jara, jak kamaradka tak dite, kdyz jsem po nich ten uklid proste vyzadovala. Dalsi kamaradky decka dostanou hracku a za pul hodky se vali v koute a oni se nudi! Moje dcera si kazdou hracku s kindervajcka schovava. Vidim to kolem sebe dost casto a nejhorsi je, kdyz dcera o nich ty moresy odkoukava, to je des.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
9.7.16 15:29

Mně je smutno z toho, že můj syn bude mezi těmito dětmi vyrůstat. učím ho prosím, děkuji, promin… ostatní to moc neumí a rodiče jen čumí. mně to vadí velmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.16 15:36
@lecka píše:
Rozhodne nevychovu neschvaluji a jsem na děti takhle vychovávané dosti alergicka :oops:
Můj syn od 2,5 let cca umí pozdravit říct prosím a děkuji a přijde mi to jako samozřejmost.Příspěvek upraven 09.07.16 v 15:31

Parada jeste se maminka douci cestinu a bude na svete krasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.7.16 15:39

Je zásadná rozdíl mezi tím jestli člověk dítě nezvládá a zanedbává - tedy ho nevychovává a nebo ho vědomě a cíleně vychovává svobodně/„nevýchovou“ a podobně.

Nevychovaní spratci jsou většinou důsledkem toho že rodiče jsou bezradní, nebo je to prostě nezajímá. Naopak děti vedené „alternativními“ rodiči pomocí netradičních způsobů výchovy bývají dobře adaptované děti.

To že některé vypečené matky svůj nezájem svádí na „volnou výchovu“ je pochopitelně možné. Oni jim to ty výchovně zanedbané děti vrátí nejpozději v pubertě.

Stesky „kam ten svět spěje“ ovšem může signalizovat dost nelichotivé změny v povaze a vřele doporučuju proti nim aktivně bojovat. Protože na jedné straně spratci a slepice, na druhé straně zapšklé báby…

To že kolem sebe má člověk několik rodin, s jejímiž výchovnými metodami nesouhlasí při uvažování bez módu „zapšklá bába v záběhu“ opravdu nejde vyhodnotit jako že vše je špatně, dřív bylo líp, tihle mladí už jsou zkažení, bude konec světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.7.16 15:41

@Ráchelia bych ti odpovedela kam, ale je to sprosty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.7.16 15:42

Holky,
já myslím, že vy i ty „nevýchovné“ matky si pletou liberální výchovu s „dřívím v lese“ :nevim:
Navíc některé děti jsou prostě hůř zpracovatelné, takže bych nesoudila podle sebe…
Já jsem rozhodně proti mlácení a vynucování určitého typu chování (nejsem dokonalá, taky ujedu), přesto moje děti velmi brzy uměly říkat děkuju, prosím atd. Protože základem demokratické výchovy (nevím, co je nevýchova, tak použiju tento výraz) je vlastní příklad a také samozřejmě hranice. Bohužel asi ty maminky, o kterých mluvíte, nepoužívají ani jedno a výsledky jejich péče se potom dávají za vinu demokratické výchově.
Děti se zkrátka naučí děkovat, prosit atd. od rodičů, kteří jim také děkují a prosí je. Potom je asi opravdu zbytečné to chování vynucovat, pokud na to dítě není zralé, dříve nebo později k němu dospěje :kytka: Moje máma nenechala donedávna na mé výchově „nit suchou“ a ejhle, ono se to začíná obracet a s kamarády z nátlakových rodin jsou spíš čím dál větší potíže - revolta, nesebevědomí atd. S demokratickou výchovou je velká práce, musím opravdu NEUSTÁLE přemýšlet, jak se zrovna zachovat, ale musím říct, že děti se chovají k ostatním hezky, jsou oblíbené u dětí i u rodičů, hlavně ten starší, kterého jsem stihla výchovou poznamenat víc :-)
Takže demo. výchova je super, ale musí se umět použít. Moje švagrová dítě nevychovávala, dělalo si co chtělo a jsou teď nešťastné obě :-(
Možná ti rodiče i „zneužívají“ jméno „nevýchovy“ k tomu, aby omluvili své výchovné selhání :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.16 15:44

@Ou tvůj názor je mi velmi sympatický, z historického hlediska se máme čím dál tím lépe. Tak ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.7.16 15:45

Jinak čistě statisticky - poslušné děti a nevychovaní spratci tu byli odjakživa a vždy budou.

A před dvaceti, třiceti i čtyřiceti lety těch spratků čistě statisticky muselo být víc, protože demografie a pokles porodnosti. To že si na ně z dětství nepamatuju, nevypovídá nic o tom, jestli byli a nebo nebyli.

To je právě ta chyba v úsudku, kterou způsobuje mód „zapšklá bába“, proti kterému je třeba se bránit a nepodléhat mi. Nechce-li se člověk onou zapšklou bábou stát.

Nic z výše uvedeného neříká, že rozmazlený spratek na veřejnosti neexistuje a že by jeho rodiče nezasloužili důkladnou převýchovu, aby posléze uměli opravit, co zatím pokazili.

Příspěvek upraven 09.07.16 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.7.16 15:46
@Ou
@Ou píše:
Je zásadná rozdíl mezi tím jestli člověk dítě nezvládá a zanedbává - tedy ho nevychovává a nebo ho vědomě a cíleně vychovává svobodně/„nevýchovou“ a podobně.

Nevychovaní spratci jsou většinou důsledkem toho že rodiče jsou bezradní, nebo je to prostě nezajímá. Naopak děti vedené „alternativními“ rodiči pomocí netradičních způsobů výchovy bývají dobře adaptované děti.

To že některé vypečené matky svůj nezájem svádí na „volnou výchovu“ je pochopitelně možné. Oni jim to ty výchovně zanedbané děti vrátí nejpozději v pubertě.

Přesně tak. Nezaměňujme demokratické styly výchovy za nezájem o výchovu nebo neschopnost vychovávat :nevim:

Příspěvek upraven 09.07.16 v 15:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
9.7.16 15:47

Vás všechny bych chtěla mít kolem sebe v reále :palec: (příspěvek jsem začala psát než se zapojila Ou a Pipi punčochatá :-) )
Jak píšete, souhlasím snad se všemi názory.
Např. to, že kluk nepozdraví, protože se stydí, nebo nemá náladu, ano to přejdeme s úsměvem a řekneme si, že příště to bude lepší. Rozhodně ho nenutím. Ale děkuju a prosím, to dělají mile, oba. Většinou z toho totiž něco kápne, to jim jde :lol: Jen chci říct, že je nenutím nějakým abnormálním způsobem, je to pro nás „přirozené“. Kdežto o těch maminkách co jsem psala se to říct nedá. Vyloženě to děti neučí. Mávnou nad tím rukou. Není to o dítěti, ale o mamince. (každá známe že děti mají své dny a v ty s nima prostě nehneme). ¨
Mně osobně se líbí názor z jedné francouzské knížky. Děti mají mít řád a uprostřed řádu volnost. Nediktuju jim každou minutu života. ALe samozřejmě řád mají.

Jen vsuvka, Obě maminky holčiček, první dva příklady, čekají na podzim druhé dítě. A to bude teprve mazec při této výchově…

I ve školce u nás se teď uplatňuje nová metoda. Je tam paní ředitelka, která prosazuje volnost. Děti mají smíšené třídy od 2-6 let a mají si den plánovat sami. Ráno na nástěnce se rozhodnou, jakou aktivitu budou dnes dělat. (6 různých aktivit po určitém počtu dětí, od výtvarky, přes pracovky, po tělocvik..). Ráno si prý zabookují svou denní činnost. Kdo přijde poslední, má smůlu. Dítě může celý rok dělat např. jen tělocvik, pokud bude chodit ráno první. Že nebude připravené na držení tužky při výtvarce paní ředitelka neřeší. Dále se děti mají samy rozhodovat kdy si vezmou svačinky. Průběžně chodí jíst. Prostě tam děti rozhodují samy. To také nechápu. Odjakživa se děti přece musely do věcí trochu nutit, aby z nich něco vyrostlo…? Nechte 2leťáka rozhodovat o životě…? Jedl by hranolky, pik kolu a hleděl na Bořka stavitele, ne? 8o

Příspěvek upraven 09.07.16 v 15:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.7.16 15:48

@Ráchelia Ahoj…ano, i já jsem z matek, které děti „tlačí“ poprosit, poděkovat, pozdravit, učím k respektu ke starším osobám, učitelům apod. Učím svou pětiletou dceru, že osoba, o které mluví, není ona, on či to, ale má jméno. A ano, umím dát i přes zadek, ruku, dát trest. Vyrůstala jsem v 70tych letech, od rodičů jsem dostala i opaskem apod. Byly tresty, ale víte co, následky to na mě rozhodně nenechalo a hlavně si umím vážit lidí, kteří si to zaslouží, mám respekt k nadřízenému. Takže za mě, rozhodně „nevýchovu“neschvaluji!!!A ano, i mně je špatně z toho, kam tento svět spěje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
9.7.16 15:49

@Ali-Ali to je bezva, taky chci dát syna do alternativní školky. Waldor je na mě moc nábožensky orientovaný, ale máme už vyhlédnutou jinou moc prima školku, která funguje také v podstatě jako jedna velká tvořivá dílna a s non stop přístupem ven. Třídy jsou smíšené, tvořené cca 10-15 dětmi a třemi tetami, které na ně pečlivě a láskyplně dohlížejí. K šikaně tam také vůbec nedochází.
A je to přesně tak, jak jsi psala, někdo se za alternativní styl vzdělávání jen schovává a maskuje tak vlastní neschopnost se vypořádat s agresivitou, škodolibostí nebo jinou negativní stránkou svého dítěte, kterou zasahuje do osobní integrity jiných dětí.
Pokud je dítě agresivní ke svým hračkám, no klidně. Ale jakmile začne být zlé na jiné děti, tak tady končí všechna sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.16 15:53

@Ráchelia to je právě omyl, dítě není blbec ani sebevrah :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
9.7.16 16:02

@Pipilota Citrónie tak můj velmi živý syn se klidně rozběhne k okraji lomu, ale jeho motorické schopnosti ještě zdaleka nejsou takové, aby to spolehlivě ubrzdil. Taky se v zápalu hry rozběhne do silnice, po které jezdí auta. Zkušenosti nemá, nabrat je samozřejmě nějak musí, ale tím, že je zatím nemá, tak s velkou nadsázkou „blbcem“ a „sebevrahem“ zatím stále je.
Mimochodem teď jsem četla, že tři malé děti zabil granát, který našly a hrály si s ním. To docela popírá to, co jsi napsala ne… asi moc koukáš na Pipi.

Příspěvek upraven 09.07.16 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect