Kam ten svět spěje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
9.7.16 21:34
@scentini píše:
Nevychovu neschvaluji. Dcera ma 2 a ctvrt. Umi poprosit, podekovak. Kdyz kasle da si ruku pred pusu. Pozdravi sice rika ahoj, ale uz trenujeme dobry den. Dceru nebijeme, venujeme se ji, hrajeme. Vxera jsem byla s dcerou na parniku. Deti si delali co chteli
Rodice nekomunikovali, jen po nich rvali. Nechapu ja s dcerou jsme si povidaly o vodnicich a rybickach atd.

Nj, to s tím řvaním je na houby :( Vždycky mně dojme, když se někdo dítěti hezky věnuje. Na druhou stranu se neukvapuj, až budeš mít těch dětí víc a větších, možná budeš mít taky slabší chvilky :mrgreen:
ALe bez bití se opravdu vychovávat dá a dobře. Pro rodiče, kteří se dětem opravdu věnují, je to podle mně samozřejmé. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.7.16 21:44

@ireeenka
Díky za tip, podívám se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.16 21:45

Zajimava diskuze :lol: Ja mam dite jenom 3 mesicni, takze tady jde jeste vychova/nevychova stranou. Ale mam kamaradku, co syna nechava takto „rozvijet“ :roll: Kluk 3 roky, do matky kouse, do psa kope, jde a psa placne, hrackou mlati do klece s potkanama, jidlo ji vsude po byte, ale ne u stolu, modelina je doma taky vsude, spi s nima na obyvaku na gauci, protoze prece on nechce byt v pokojicku :roll: No je to smrad neskutecnej, ona dela te to nevidi, nic mu nerekne :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.7.16 21:51
@magdickakocicka píše:
Zajimava diskuze :lol: Ja mam dite jenom 3 mesicni, takze tady jde jeste vychova/nevychova stranou. Ale mam kamaradku, co syna nechava takto „rozvijet“ :roll: Kluk 3 roky, do matky kouse, do psa kope, jde a psa placne, hrackou mlati do klece s potkanama, jidlo ji vsude po byte, ale ne u stolu, modelina je doma taky vsude, spi s nima na obyvaku na gauci, protoze prece on nechce byt v pokojicku :roll: No je to smrad neskutecnej, ona dela te to nevidi, nic mu nerekne :pocitac:

Tohle je bohužel typické hledání hranic :( Dítě (a nejen dítě), které nemá hranice, je prostě hledá a zachází dál a dál…a tenhle evidentně nenarazí nikdy :-( Je mi ho líto, čelí velké nejistotě a je to peklo do života. Budu vypadat jak knižní dealer :lol:, ale zkus kamarádku obdarovat třeba k narozkám knihou „Děti potřebují hranice“ - mohla by pochopit, že je to přirozená potřeba každého člověka a ne nějaké potírání osobnosti. Já jsem např. po přečtení té knihy donutila svou mámu, aby MNĚ konečně nastavila ty hranice :mrgreen: Žít bez nich je opravdu nepříjemné. Kdo nezažil, nepochopí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.7.16 21:51

@magdickakocicka tak to začíná, věřím, že bude plácat děti ve školce.. je to k neuvěření, ale my řešili šikanu už ve školce, kdy náš kluk byl takový v té době splachovací, kdy sama jsem viděla, že klučík přišel, něco posměšně řekl a vzal do ruky dvířka od skříňky a plác mu po tváři- já byla dva metry.. křikla jsem na něho, co to jako dělá.. a doprovod se tak nafoukl jak něco.. Já bych klukovi dala slovní čočku, že se tka chovat nesmí a rodič se ještě urazí :nevim:
A takových blyo víc.. Jednou mi ho shodil na kámen, jednou do bláta, ale to jsme věděli najisto, že to udělal schválně bez vyrypování našeho- učitelka mi to sama říkala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
9.7.16 21:54

@ireeenka zatim mam jen dceru a ziju pro ni. No slabe chvilky mivam, dcera je beran a tvrdohlava. Takze boje jsou. Co se mi osvetcilo mluvit mluvit a zase s ni mluvit a neustoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.7.16 21:56
@scentini píše:
@ireeenka zatim mam jen dceru a ziju pro ni. No slabe chvilky mivam, dcera je beran a tvrdohlava. Takze boje jsou. Co se mi osvetcilo mluvit mluvit a zase s ni mluvit a neustoupit.

Bacha na to! Já mám menší dítě hrozně neústupné a trvala jsem si na svém a pak jsem někde zaslechla, že když budu neústupná, naučím ho jedině neustupovat :lol: Tak jsem začla ustupovat tam, kde nešlo o nic důležitého a pomohlo to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.7.16 21:59

@ireeenka Tu doporučenou knížku vyzkouším, protože mám tak tvrdohlavé dítě, že nevím co s ním. K čemu je mi, že pozdraví, poděkuje, když potom plive po lidech a šikanuje zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.7.16 22:00

Já taky ustupuji, ale záleží na situaci.. 2,5 letý ten je ještě takový, že se s ním nedá moc smlouvat, ale už jsou situace, kdy chce ohádku, já řkenu, ne, a on poprosí, tak povolím a řeknu jednu.. dáme jednu sice mrčí, ale jedna a jde se spát..
Kdyby po mě vyřvával a nebo i 7 letýna mě blafal tak to neustupuju, záleží i jak o to požádají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.7.16 22:04

@Russet @Lidym Budu moc ráda, když knížka pomůže vám i vašim dětem :kytka:
Ta knížka by měla být povinná četba pro rodiče 8) - škoda, že ji nečetli naši.
Lidym, kde je agresivita, nejspíš bude nějaký nevyjádřený vztek a v tom by to mohlo opravdu pomoct - žádné zdravé dítě ve skutečnosti nechce ubližovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
9.7.16 22:07

@ireeenka ja neustupuju v tech dulezitych vecech. Jako ze ted si vycistis zuby, umyjes ruce, pres cestu se drzime za ruce atd. Kdyz chce dcrra o bonbon navic tak ji ho dam nebo kdyz chce precist jeste jednu pohadku pred spanim nebo chce jit domu jinou cestou atd. vzycky rekne maminko posim a vykuli kukadla :srdce: to nemuzu rict ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
9.7.16 22:08

Ale musim rict ze dcera je cim dal lepsi partak. Na vsem se domluvime a sceny minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.7.16 22:12

U nás největší problém je ten. že se mi děti rádi předvádí..Jako upřímně napíšu, že občas se něco najde, nějaké zlobení, scéna, ale prostě doma vyjímečně něco řešíme a už vůbec nic zmiňovaného, co se tu uvedlo, od nějaké bití ostatních a nebo, že by nám skákaly po hlavě..
Ale jak někde jsme a je tam víc děti, ví lidi a ještě známé děti a rodiče tak se mi začnou předvádět, hlavně starší, to mi fakt hrají nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
9.7.16 22:13

@ireeenka děkuju podívám se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.7.16 22:14

Ona to ani není agresivita, ale zkouší, co si může dovolit. Zakazuju, vysvětluju i ho seřežu, když je to opakovaně, ale příště to udělá zas. Na druhou stranu to nedělá pořád, někdy se v těchto příkladech chová dobře, jindy špatně. Třeba jsme měli morčata, pořád na ně křičel, honil je, hrozná sranda. Jediné, co pomohlo, když na ně nedosáhl. Klidně se vydržel k nim ráno chovat hezky, ale během dne to sklouzlo do šikanování. Vím, že to malé děti dělají, ale myslela jsem že třeba za měsíc pochopí, že se k nim takto chovat nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí