Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mile mamenky z Ostravenky, poradite?
Dojela jsem s malym (dvoulety syn) z Finska na tritydenni pobyt u mych rodicu a musim rict, ze to pocasi me zacina uz s..t. Chcije a chcije. Nasi bydli v trojpokojaku v Mariankach, maly pomalu zacina lezt po zdech, jak se nudi. Nemam tu kamaradky, ktere by taky mely male deti, tak se ptam emiminarky, jestli neporadi nejake centrum, hernicku, klub, zabavni park pro deti, destke muzeum, vystavu auticek .......kde se da vyradit, kdyz je venku hnusne a je to hlavne zabava pro kluka. Znama mi rekla, chod s malym ven za kazdeho pocasi, ale uprimne receno, nechat ho splichat se v kaluzich den za dnem a houpat se na mokrych houpackach mi neprijde zrovna jako to vodvaz.
Diiiik Marketa od sobu
Ahoj, my s malým chodíme do centra do Komenských
ů, je tam hernička, a je fakt super.
Pak mám herničku vedle baráku, je ro rodičovské centrum Chaloupka (www.rcchaloupka.cz)
Teď jsem našla - jedna maminka na emimi píše kam zajít v Ostravě, dm sem odkaz, snad to nebude vadit ![]()
Mockrat diky za odkaz i radu. Do Komenskeho
u chodime, Chaloupku jeste neznam. Moc d.
Pěkná herna je ještě tady - http://www.sedmi-kraska.com
Jinak v Přívoze je hasičské muzeum - dá se tam prý na exponáty i lozit, ještě jsme tam nebyli, ale kamarádka chválí.
Syn ještě rád chodí na průlezku do kavárny v Avion Shopping parku a dětského koutku Time Out tamtéž
A chválíme si bazén v Bohumíně, je lepší než všechny ostravské i než Olešná.
Martina
Prosím vás, platí se v Sedmikrásce i za malé miminko? Já to mám pod čumákem, ale stovku za hodinu nedám.
Nedávno jsem byla v Chaloupce, měly jsme tam sraz šátkařek, a zaplatila jsem nejen za batole, ale i za toho času dvouměsíční miminko
(permanentně uvázané v šátku
).
V Sedmikrásce se za nechodící dítě neplatí. (tedy pokud se to nezměnilo, od 1.8. je tam nový majitel).
Martina
Hm, tak jsem koukla na jejich stránky a už se platí i za miminko
Dříve fakt bylo nechodící dítě zdarma.
Martina
Díky moc. Ono je to na stránkách? To jsem nemusela být shnilá kouknout se
.
Mi osobně teda uniká, proč se má někde platit za zcela imobilní dítě, které celou dobu leží jak placka na jednom fleku, anebo se dokonce chová
. S takovou nikam nejdem. (To mi právě v té Chaloupce přišlo ohromně zábavné, že když byli dva rodiče na jedno dítě, platili jedno vlezné úplně stejně jako matka se dvěma dětmi, z toho jedním prakticky neviditelným - na to nějak intelektuálně nestačím
.)
My máme vyzkoušené jen dva dětské koutky: v Shopping Parku - ten je super, hlídání moc milé (já teda měla dítě na hlídání malé, ale co jsem tak odkoukala), a potom ve Futuru, tam jsem ovšem z paní šla do kolen, nejdřív se na mě dívala jak na pošuka, že si chci složené golfky frcnout k ní za recepci a ne je nechat stát za zdí, kde na ně absolutně nevidíme ani já, ani ona, a co hůř, svěřeného cca pětiletého chlapce nechala napospas nejdřív DVD a poté ostatním maminkám, konkrétně mně. Vzhledem k věku mého syna přerostlý hoch mi ohrožoval dítě a následně mě pronásledoval s plastovou sovou
. Paní se začala zajímat teprve v momentě, kdy kluk dostal od jiného chlapečka na budku, to odhodila křížovky a jala se vychovávat…