Kamarádka je příšerná matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1254
24.2.12 09:42

Jo a teď jsem si vzpomněla, jak jsou ty změny okolo rodičáku a tak.. Že jsou přece karty, na které se mateřská posílá a platí se jimi - že má úřad pod kontrolou, co se z rodičovské kupuje - zdali je to opravdu pro dítě, či si matka nakupuje věci pro sebe a podobně.. Jen teď nevím přesně v jakých případech se vydávají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
24.2.12 09:46
Janinna23 píše:
Jo a teď jsem si vzpomněla, jak jsou ty změny okolo rodičáku a tak.. Že jsou přece karty, na které se mateřská posílá a platí se jimi - že má úřad pod kontrolou, co se z rodičovské kupuje - zdali je to opravdu pro dítě, či si matka nakupuje věci pro sebe a podobně.. Jen teď nevím přesně v jakých případech se vydávají :think:

co?to slyším prvně teda mně chodí rodičák normálně na účet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
24.2.12 09:46
Janinna23 píše:
Jo a teď jsem si vzpomněla, jak jsou ty změny okolo rodičáku a tak.. Že jsou přece karty, na které se mateřská posílá a platí se jimi - že má úřad pod kontrolou, co se z rodičovské kupuje - zdali je to opravdu pro dítě, či si matka nakupuje věci pro sebe a podobně.. Jen teď nevím přesně v jakých případech se vydávají :think:

No nevim, myslíš, že naši rómští spoluobyvatelé kupují za tyhle příspěvky opravdu věci a potřeby pro svoje potomky? to asi těžko. Leda, že by měli jako obvykle tenhle zákon pro sebe upravený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
24.2.12 09:48
Crystal87 píše:
Janinna23 píše:
co?to slyším prvně teda mně chodí rodičák normálně na účet

Myslím že na nějakých těch stránkách, kde byly psané změny to bylo :think: A bylo to snad jen pro nějaké výjimečné případy :nevim: Přišlo mi to takové „pojištění“, že si u někoho hlídají, že opravdu rodičák půjde ve prospěch dítěte a ne třeba matce na cigára :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
24.2.12 09:48
Siisule píše:
Janinna23 píše:
No nevim, myslíš, že naši rómští spoluobyvatelé kupují za tyhle příspěvky opravdu věci a potřeby pro svoje potomky? to asi těžko. Leda, že by měli jako obvykle tenhle zákon pro sebe upravený…

Je to nové, už nevím, kdo ty karty dostává :nevim: No Ti mají celý zákon jen podle sebe :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
24.2.12 09:49

J8 ěmla az to že rodičáku se to netýká ne?protože to mi přijde jako blbost jako chápu u já nevím jiný dávky ale toto už by bylo omezování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
24.2.12 09:49
Janinna23 píše:
Zavolala bych na sociálku, udala jí a čus. Taková dylina nemá právo mít dítě. Jak může nechat 1,5r malé dítě samotné v autě? Řvát na něj a bůhví co ještě? A navíc na něj nemá ani peníze a podobně.. Bože. 8o

Naprosto souhlasím..sociálku na takovou krkavčí matku.. :cert: :cert: ..chudáček dítě.. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
24.2.12 09:51

http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/3#1.1

Tady to je, snad odkaz jde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
24.2.12 09:52
kvaček píše:
A oni jsou nějak na sociálkách a tak???Že nemají peníze a nebo mají a jsou prostě takoví

tak v tom případě o kterém jsme psala já, tak je na sociálce, rodina jí sice dohazovala práci ale udělala tam jen ostudu a pak přestala chodit. Takže raději je na sociálce, bere přídavky, mateřskou a příspěvek na bydlení…ale jak říkám no…
Ta holčička má co jíst, má oblečení…ale co se týče té výchovy tak je to prostě na bodu mrazu… než aby jí nějakým způsobem rozvíjela tak jí šoupne k televizi a nechá jí tam celý den koukat na pohádky…sama doma občas je taky…a nebo jí šoupne k těm starým rodičům, kde maminka má diagnozu na hlavu:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
24.2.12 09:52
Crystal87 píše:
J8 ěmla az to že rodičáku se to netýká ne?protože to mi přijde jako blbost jako chápu u já nevím jiný dávky ale toto už by bylo omezování

Někde jsem to četla i o těch příspěvcích na dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
24.2.12 09:53
Janinna23 píše:
Crystal87 píše:

já teda četla že tohohle a důchodu se to týkat nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
24.2.12 09:57
Crystal87 píše:
Janinna23 píše:
Crystal87 píše:
já teda četla že tohohle a důchodu se to týkat nebude

Fakt nevím, ale někde jsem to četla :think: Možná to byla nějaká diskuse a byla o tom spekulace :D Ale každopádně by to bylo pro určité lidi dobré, jako je například zakladatelčina „kamarádka“, aby peníze nezneužívala pro něco jiného :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
24.2.12 10:01
Crystal87 píše:
Janinna23 píše:
Crystal87 píše:
ty jo je to fakt hnus to zas buud mít tohle nějakou dobu v hlavě,mému mladšímue j rok a půl a fakt si neumím přdstavit že byhc se k němu chovala takto.....no hnus jsem zas neměla tohle otvírat :roll: to azs bude něoc pro moje těhu hormony
Teď koukám na metříky :potlesk: Gratuluju k dalšímu miminku :hug:
Děkuji,poslední byla nehoda no…bylo v plánu až za 5 let ale ted sjem ráda že přišlo takhle brzo:DAle to víš okolí blbě kouká je mi 24 a čekám třetí :lol: :lol: :lol:

Jéjé :D My teda moožná plánujem další, ale až fakt za dlouho, zatím ten jeden rarach stačí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
24.2.12 10:02
Janinna23 píše:
Crystal87 píše:
Janinna23 píše:
Crystal87 píše:
ty jo je to fakt hnus to zas buud mít tohle nějakou dobu v hlavě,mému mladšímue j rok a půl a fakt si neumím přdstavit že byhc se k němu chovala takto.....no hnus jsem zas neměla tohle otvírat :roll: to azs bude něoc pro moje těhu hormony
Teď koukám na metříky :potlesk: Gratuluju k dalšímu miminku :hug:
Děkuji,poslední byla nehoda no…bylo v plánu až za 5 let ale ted sjem ráda že přišlo takhle brzo:DAle to víš okolí blbě kouká je mi 24 a čekám třetí :lol: :lol: :lol:
Jéjé :D My teda moožná plánujem další, ale až fakt za dlouho, zatím ten jeden rarach stačí :mrgreen:

My neplánovali ani rpvního ten byl fakt šok,doktor mi tvrdil že otěhotnět nemůžu :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
24.2.12 10:05

Nám vždycky ve vývojové psychologii tloukli do hlavy: „Lepší špatná matky než ústavní péče“…Tím myslím špatnou matku, ne tyranku…Takže: Pokud dítě není špinavé, není bito, není hladové, nebývá doma samo atd., tak bych si s kamarádkou vážně promluvila…
Třebaze sebe takto dělá chudinku, aby jí kamarádky na dítě přispívaly nebo ji litovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová