Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a teď jsem si vzpomněla, jak jsou ty změny okolo rodičáku a tak.. Že jsou přece karty, na které se mateřská posílá a platí se jimi - že má úřad pod kontrolou, co se z rodičovské kupuje - zdali je to opravdu pro dítě, či si matka nakupuje věci pro sebe a podobně.. Jen teď nevím přesně v jakých případech se vydávají ![]()
Janinna23 píše:
Jo a teď jsem si vzpomněla, jak jsou ty změny okolo rodičáku a tak.. Že jsou přece karty, na které se mateřská posílá a platí se jimi - že má úřad pod kontrolou, co se z rodičovské kupuje - zdali je to opravdu pro dítě, či si matka nakupuje věci pro sebe a podobně.. Jen teď nevím přesně v jakých případech se vydávají
co?to slyším prvně teda mně chodí rodičák normálně na účet
Janinna23 píše:
Jo a teď jsem si vzpomněla, jak jsou ty změny okolo rodičáku a tak.. Že jsou přece karty, na které se mateřská posílá a platí se jimi - že má úřad pod kontrolou, co se z rodičovské kupuje - zdali je to opravdu pro dítě, či si matka nakupuje věci pro sebe a podobně.. Jen teď nevím přesně v jakých případech se vydávají
No nevim, myslíš, že naši rómští spoluobyvatelé kupují za tyhle příspěvky opravdu věci a potřeby pro svoje potomky? to asi těžko. Leda, že by měli jako obvykle tenhle zákon pro sebe upravený…
Crystal87 píše:Janinna23 píše:co?to slyším prvně teda mně chodí rodičák normálně na účet
Myslím že na nějakých těch stránkách, kde byly psané změny to bylo
A bylo to snad jen pro nějaké výjimečné případy
Přišlo mi to takové „pojištění“, že si u někoho hlídají, že opravdu rodičák půjde ve prospěch dítěte a ne třeba matce na cigára ![]()
Siisule píše:Janinna23 píše:No nevim, myslíš, že naši rómští spoluobyvatelé kupují za tyhle příspěvky opravdu věci a potřeby pro svoje potomky? to asi těžko. Leda, že by měli jako obvykle tenhle zákon pro sebe upravený…
Je to nové, už nevím, kdo ty karty dostává
No Ti mají celý zákon jen podle sebe
![]()
J8 ěmla az to že rodičáku se to netýká ne?protože to mi přijde jako blbost jako chápu u já nevím jiný dávky ale toto už by bylo omezování
Janinna23 píše:
Zavolala bych na sociálku, udala jí a čus. Taková dylina nemá právo mít dítě. Jak může nechat 1,5r malé dítě samotné v autě? Řvát na něj a bůhví co ještě? A navíc na něj nemá ani peníze a podobně.. Bože.
Naprosto souhlasím..sociálku na takovou krkavčí matku..
..chudáček dítě..
![]()
http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/3#1.1
Tady to je, snad odkaz jde ![]()
kvaček píše:
A oni jsou nějak na sociálkách a tak???Že nemají peníze a nebo mají a jsou prostě takoví
tak v tom případě o kterém jsme psala já, tak je na sociálce, rodina jí sice dohazovala práci ale udělala tam jen ostudu a pak přestala chodit. Takže raději je na sociálce, bere přídavky, mateřskou a příspěvek na bydlení…ale jak říkám no…
Ta holčička má co jíst, má oblečení…ale co se týče té výchovy tak je to prostě na bodu mrazu… než aby jí nějakým způsobem rozvíjela tak jí šoupne k televizi a nechá jí tam celý den koukat na pohádky…sama doma občas je taky…a nebo jí šoupne k těm starým rodičům, kde maminka má diagnozu na hlavu:-/
Crystal87 píše:
J8 ěmla az to že rodičáku se to netýká ne?protože to mi přijde jako blbost jako chápu u já nevím jiný dávky ale toto už by bylo omezování
Někde jsem to četla i o těch příspěvcích na dítě ![]()
Janinna23 píše:Crystal87 píše:Někde jsem to četla i o těch příspěvcích na dítě
já teda četla že tohohle a důchodu se to týkat nebude
Crystal87 píše:Janinna23 píše:já teda četla že tohohle a důchodu se to týkat nebudeCrystal87 píše:Někde jsem to četla i o těch příspěvcích na dítě
Fakt nevím, ale někde jsem to četla
Možná to byla nějaká diskuse a byla o tom spekulace
Ale každopádně by to bylo pro určité lidi dobré, jako je například zakladatelčina „kamarádka“, aby peníze nezneužívala pro něco jiného ![]()
Crystal87 píše:Janinna23 píše:Děkuji,poslední byla nehoda no…bylo v plánu až za 5 let ale ted sjem ráda že přišlo takhle brzo:DAle to víš okolí blbě kouká je mi 24 a čekám třetíCrystal87 píše:Teď koukám na metříky
ty jo je to fakt hnus to zas buud mít tohle nějakou dobu v hlavě,mému mladšímue j rok a půl a fakt si neumím přdstavit že byhc se k němu chovala takto.....no hnus jsem zas neměla tohle otvíratto azs bude něoc pro moje těhu hormony
Gratuluju k dalšímu miminku
![]()
![]()
Jéjé
My teda moožná plánujem další, ale až fakt za dlouho, zatím ten jeden rarach stačí ![]()
Janinna23 píše:Crystal87 píše:JéjéJaninna23 píše:Děkuji,poslední byla nehoda no…bylo v plánu až za 5 let ale ted sjem ráda že přišlo takhle brzo:DAle to víš okolí blbě kouká je mi 24 a čekám třetíCrystal87 píše:Teď koukám na metříky
ty jo je to fakt hnus to zas buud mít tohle nějakou dobu v hlavě,mému mladšímue j rok a půl a fakt si neumím přdstavit že byhc se k němu chovala takto.....no hnus jsem zas neměla tohle otvíratto azs bude něoc pro moje těhu hormony
Gratuluju k dalšímu miminku
![]()
![]()
My teda moožná plánujem další, ale až fakt za dlouho, zatím ten jeden rarach stačí
My neplánovali ani rpvního ten byl fakt šok,doktor mi tvrdil že otěhotnět nemůžu
![]()
Nám vždycky ve vývojové psychologii tloukli do hlavy: „Lepší špatná matky než ústavní péče“…Tím myslím špatnou matku, ne tyranku…Takže: Pokud dítě není špinavé, není bito, není hladové, nebývá doma samo atd., tak bych si s kamarádkou vážně promluvila…
Třebaze sebe takto dělá chudinku, aby jí kamarádky na dítě přispívaly nebo ji litovaly…