Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No první by se mělo uzákonit aby byly povinné návševy u pediatrů že? No by se asi snížil počet týraných dětí ![]()
kvaček píše:
no on by byl stejně k ničemu, stačilo by, kdyby tam byla uřednice nějaká mura a bylo by hned..
Myslím tím, že by nic neviděla, kdyby měla něco kontrolovat..
Navíc když tak nad tím přemýšlím, kdyby bylo dítě na tom až tak zle, píšu o zakladatelce, přece i ta dětská musí vidět, že něco neni ok..Přece se chodí docela často na prohlídky. Nechce se mi věřit, že by dětská nepoznala, aže dítě špatně jí a nebo vůbec, když tady občas vidím, jak některé maminky mají hrůzu z dětské, že nedali ještě příkrm, jak to mají nalinkované od dětské
Tak ona může říct, že třeba jíst nechce, nebo že jí špatně
To dr. těžko dokáže žejo
Některé děti mají třeba problém s přibíráním, já to tak měla taky. Tak třeba dr. za tím nevidí problém co se týče matky, ale třeba že je to dítětem
A nebo to taky na něm vůbec být znát nemusí ![]()
Já jsem psala, lepší špatná matka než ústavní péče…Myslíte si, že děti, které vylezou z ústavu vědí co se životem víc než děti špatné matky?
Já si to nemyslím…Neříkám, že to není blbé nebo že je to dobré, ale je to tak…
Kaczenka píše:
Já jsem psala, lepší špatná matka než ústavní péče…Myslíte si, že děti, které vylezou z ústavu vědí co se životem víc než děti špatné matky?Já si to nemyslím…Neříkám, že to není blbé nebo že je to dobré, ale je to tak…
Asi záleží na člověku. Viděla jsem, či četla, příběhy některých lidí a jsou z nich slušní lidé, protože si dokáží vážit toho, co mají
A myslím že i na život se tam dá připravit ![]()
ConyELi píše:
dryada píše:Jenže to by ta matka taky musela trochu chtít…jenže se mi zdá že jim to tak vyhovuje-..... bohužel
mrkla bych na net na neziskovky, co se tím zabývají, někdy maj i jiné možnosti, nebo aspoň rady, než jen sociálka. Zadala bych nezisková organizace ohrožené dítě a koukla se co z netu vyleze.
nemyslím, že to je jen pro spolupracující matky, každopádně vědí líp než my co s tím, mají zkušenosti od jakýho stupně to už je nebezpečný atd. zkusila bych to.
Asi bych taky zavolala socialku. Ale po zkušenosti tady od nás, kdy sociálka dá dopředu vědět ,že přijde se podívat na podmínky atp… Kdy má matka možnost dát všechno do pořádku , naklidit , uvařit dělat spokojenou maminku a dětátko tak nevím ![]()
holky, žádnou radu nemám, ale v posledních měsících jsem viděla film Gone baby gone, jestli jste to neviděly, tak to rozhodně stojí za to. fakt k velkému zamyšlení.
Jitka007 píše:
Asi bych taky zavolala socialku. Ale po zkušenosti tady od nás, kdy sociálka dá dopředu vědět ,že přijde se podívat na podmínky atp… Kdy má matka možnost dát všechno do pořádku , naklidit , uvařit dělat spokojenou maminku a dětátko tak nevím
Přesně tak a co je špatná matka? my byli u přítelovo kolegyně malý pro helmu. Cigaretový kouř, že nebylo vidět na metr, normálně šli s cigaretou k dětem do pokojíku pro tu helmu, všude chlupy od zvířat, že jsem ponožky doma musela vyhodit, děti si hrály na vojáky ve stohu špinavýho prádla a oni nadšeně vyprávěli, že byli o víkendu na horách a jak si to užili. Vůbec neměli ponětí, že bych si o nich mohla myslet, že to vedou špatně.
Nečetla jsem diskuzi, každopádně hned zavolej sociálku, dokud má chlapeček šanci umístit se v náhradní rodině bez újmy na psychice…Čím bude starší, tím to pro něj bude zbytečně horší.
xangel87 píše:
Nečetla jsem diskuzi, každopádně hned zavolej sociálku, dokud má chlapeček šanci umístit se v náhradní rodině bez újmy na psychice…Čím bude starší, tím to pro něj bude zbytečně horší.
no tak to je slušně naivní. Já vím, že to myslíš dobře, ale myslíš, že je to tak jednoduchý, že přijde sociálka k nim domů, vezmou jí malýho, kouknou do pořadníku a odvezou ho k náhradním rodičům? to by bylo za chvilku víc těch náhradních než původních.
Nelluška píše:xangel87 píše:no tak to je slušně naivní. Já vím, že to myslíš dobře, ale myslíš, že je to tak jednoduchý, že přijde sociálka k nim domů, vezmou jí malýho, kouknou do pořadníku a odvezou ho k náhradním rodičům? to by bylo za chvilku víc těch náhradních než původních.
Možná naivní, upřímně jsem nikdy nebyla ani v DD ani sociální pracovnice.Ale jsem si jistá tím, že i kdyby kluk vyrůstal v ústavu, spíš tu změnu vezme líp v 1,5 než v 5-ti letech.
A mimochodem ano, myslím si, že 1,5 roční se udá do rodiny stokrát líp než 7-mi letý třeba.
Příspěvek upraven 24.02.12 v 11:11
Anonymní píše:Jitka007 píše:Přesně tak a co je špatná matka? my byli u přítelovo kolegyně malý pro helmu. Cigaretový kouř, že nebylo vidět na metr, normálně šli s cigaretou k dětem do pokojíku pro tu helmu, všude chlupy od zvířat, že jsem ponožky doma musela vyhodit, děti si hrály na vojáky ve stohu špinavýho prádla a oni nadšeně vyprávěli, že byli o víkendu na horách a jak si to užili. Vůbec neměli ponětí, že bych si o nich mohla myslet, že to vedou špatně.
Asi bych taky zavolala socialku. Ale po zkušenosti tady od nás, kdy sociálka dá dopředu vědět ,že přijde se podívat na podmínky atp… Kdy má matka možnost dát všechno do pořádku , naklidit , uvařit dělat spokojenou maminku a dětátko tak nevím
I z takových dětí můžou vyrůst bezva maminky. Právě proto, že se jim začne takové prostředí hnusit a začnou toužit po pravém opaku (většinou jsou pak až moc kritické samy k sobě)…
Kaczenka píše:Anonymní píše:I z takových dětí můžou vyrůst bezva maminky. Právě proto, že se jim začne takové prostředí hnusit a začnou toužit po pravém opaku (většinou jsou pak až moc kritické samy k sobě)…Jitka007 píše:Přesně tak a co je špatná matka? my byli u přítelovo kolegyně malý pro helmu. Cigaretový kouř, že nebylo vidět na metr, normálně šli s cigaretou k dětem do pokojíku pro tu helmu, všude chlupy od zvířat, že jsem ponožky doma musela vyhodit, děti si hrály na vojáky ve stohu špinavýho prádla a oni nadšeně vyprávěli, že byli o víkendu na horách a jak si to užili. Vůbec neměli ponětí, že bych si o nich mohla myslet, že to vedou špatně.
Jenže ony ty děti byly šťastný, chápeš? jim to vůbec není divný, prostě s nima tráví veškerý volný čas, jezdí na lyže, na kola, rodinný výlety atd. Normálně bohatý lidi. Vůbec neví, že něco dělají špatně. Proto se ptám, co je špatná matka. Ona o tom nemá ani tuchy.