Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nene, satni skrin pro nas, chceme prave velkou ctyrdverovou, ale za malo penez, pac se za par let stejne postehujeme… Spokojena moc nejsem, skoro vse co jsme tam koupili z nabytku tak bylo s nejakou komplikaci, at uz nekvalitni nebo proste neschopnej personal…Ale na textil a tyhle drobnosti si myslim, ze to je IKEA v mensim, takze ok, rucniky mam dosud a spokojenost, kosicky a takovy ty drobny ulozny prostory taky nezkazi:-) Povleceni se priznam, ze jsem si tam moc nevybrala, ale spis vzor, nez material, ale uvidis.
No, jeste porad je tu co delat a myslim, ze do toho porodu to bude tip top:-)
No drahy jsou, ale koupila jsem to baleni jedno a proste na zkousku…urcite je uziju, vic ji prikupovat nebudu, na to nemam…proste kdyby mela dny, ze to normlni ctvercovka neda, nebo na noc…a s tema svrchnakama uvidim, ale ty klasicky polyesterovy co jsme mely jeste my a koupila jsem je, asi moc spokojena nebudu, bojim se, ze budou vse poustet ven a neprijdou mi moc pohodlny, no tak kdyztak holt dokoupim jeste ty drazsi…
Jasny, to byl for:-) Ja si davam abstinencni obdobi ale uz se tesim, az se mala nebude tak casto kojit, ze ji do toho neco „ostrejsiho“ vzdycky prikapnu:-)
Fakt planujes brigadku? Ja si rikam, ze treba tak za rok, az dodelam skolu a az bude dite samostatnejsi, tak nejaky doucko doma…no ale zatim je to dost v rovine sci-fi:-)
Jo taak, i to je potreba a aspon to budete mit vse na jednom miste. Je fakt, ze ja tam byla tak pred rokem a koupili jsme si tam levnou postel a povleceni s tim, ze to pak v tom podnajmu nechame. Matrace uz je dost prolezela a povleceni jsem po 2 vypranich vyhodila, mel to byt saten
A treba polstar zapomneli na jedne strane sesit ![]()
Tak snad doplnili zbozi i o kvalitnejsi kousky, no mrknu tam.
Rozhodne to budete mit tip top:-)
Jasne, uvidime, jak to pujde. A ty vicevrstvy jsou bavlneny nebo bambusovy? Ja mam vsechno bambusovy a to schne hrozne dlouho. Tak bych mozna prikoupila…
Ja taky nenasavam, ale na ten burcak jsem mela desnou chut
Driv jsem pivo nesnasela a ted obcas upijim priteli u obeda.
Jo jo, mam to rozjednany v praci a pritel by mi mozna domluvil i nejakou domaci praci u nej ve firme. Ale fakt uvidim. Treba se mi nebude do niceho chtit a budu se bavit jen plinkama, takze taky spis sci-fi ![]()
Ted proklizim skrin a asi zajedu k Tescu to hodit do tech kontejneru. Snad to dorazi na potrebna mista ![]()
No jako v Jysku jsou vtipni, verim, ze sesitej polstar tam nikoho nemohl rozhodit:-)) Zaprisaham se vzdycky, ze uz tam nevkrocim a stejne tam neco koupim a pak se divim:-) Povlečení teď měli v Lidlu - máma mi ho tam jednou koupila - je teda flanelový ale kupodivu drží už roky - ale maj debilní barvu - růžovo-bílou.
Plínky bavlněný, 6ks za 239,–, tak uvidím co to bude zač, píšou tam, že schnou relativně rychle, tak jim budu věřit:-)
Chvályhodná práce, já takhle pročišťovala před stěhováním, doufám, že spoustu lidí jsem učinila šťastnými:-))
Teď mám za sebou další nákup, peníze opět v háji.
U paní v Palackého jsem nakonec koupila ty peřinky i s polštářkem, časem se to stejně užije, měla to za 500, k tomu povlečení, moc pěkný, hezčí jak v IKEE a standartní rozměry, to bylo za 419,–, kojící podprsenku za 300,– - je teda dost děsivá, ale tak promenádovat se nebudu, koupila jsem jednu a další kdyžtak jinde. No a pak ještě termočepičku - 200!! Ve srovnání s peřinkama teda dost příšerná cena, ale když už jsem tam byla…Fusaky měla blbý barvy, tak internet.
Jo - kdybys chtěla termolegíny, tak za 70,– v Benešce u Vietnamců.
Teď si jdu dát obklad na čelo a na účet se raději podívám až zítra:-)
Jsme hrozny, taky se casto zaprisahavam:-)
Hele, ale ta ruzovo-bila by ti mohla jit k pokojicku male, ne? Budete nejak jeji cast dekorovat? Ja asi ne, moc zasahu by mi tady neproslo ![]()
Tak to je super cena za 6plinek, snad budes spokojena:-) Podle tvych budoucich recenzi kdyz tak dokoupim:-)
Dobreee, to ses pochlapila:-)
Co to je termocepicka? Ja mam 2bavlneny a 2 chlupatky. Tu jednu bavlnenou mam od mamky a je fakt obycejna jen stala necely 300 ![]()
Ja jsem si pred tydnem koupila svoje prvni leginy. Spis budu potrebovat nejaky zestihlujici ![]()
Taky jsem dnes utracela, ale ve srovnani s tebou jsem bridil. Koupila jsem v akci F&F deku za 124kc a obyc. kompletek za 59kc, ale fakt jen na doma…je slaboucky. A chlapovi na stavbu triko s dl. rukavem za 188…
Z takovych nakupu mam vzdy radost ![]()
No my máme v ložnici jednu stěnu oranžovou a černo-bílý doplňky, takže růžová není na plánu:-)
Malý to nijak zkrášlovat asi nebudeme, koupila jsem neutrální žlutý povlečení, od kolegyně mám půjčená nebesa (spíš teda lapač prachu:-)) a ještě k tomu chci sehnat nějaký padnoucí kapsář na postýlku, když na ní budu i přebalovat…
Hele nevím co je termočepička, tomu tak říkala ta pani:-) Je to takováta chlupatá s ouškama, vevnitř bavlna…
Leginy jsem si dnes vzala na sebe, ač černé, bohužel nezeštihlují:-))
Jj, koukám, u tebe to je výhodný nákup, takové mě taky naplňují hřejivým pocitem…:-) ne jak u mě:-) Já byla v tom albertu, tak ty plíny měli za 359 - ale je jich 108, zlevněno z 449, tak nevím, jestli to bylo tak výhodné, nicméně už je mám:).
Zítra nám to už na cviční vyjde?:)
My taky tak:-)Pani, kapsar jeste nemam…
Hele, zarizovala sis v DM tu tehotenskou slevu, je tam i par uzitecnych veci…
Vyhodne jsem poridila prebalovaci podlozky, barevny plinky, caje, jednorazovy kalhotky, atp
Hm, tak to bude asi ta chlupatka, jak mam i ja…je to strasne roztomily, vid?:-)
Chichi, taky mam prozirave cerne ![]()
Dnes jsem se na ne divala a meli jen velky velikosti
Snad jeste doplni zbozi. Za 108ks je to dobra cena!
Pocitam s tim:-) Jen nemam vyprany zadny delsi triko, ze vsech mi leze bruch. Dnes jedna od nas ze skupiny porodila…trosku me to znervoznilo ![]()
Tak těhotenskou slevu nemám, to teda budu muset zajistit:-) DM mám ráda, ale je drahý, tak krom akcí tam nic nekupuju…jsem rozmazlená z Německa kde mají vše o polovinu levnějc…
Jo, je to super s těma ouškama, už jsem natěšená jak to bude trčet z kočáru…:-)
V tom Albertu? Já vzala ty 3-6kg…myslíš, že pro novorozeně to bude velký, že to bude chtít NewBorny?
Jako fakt a nějak hodně předčasně?
No triko nějaký dám, ale ty spodky, to mě ničí…:-)
A taky už zítra budu volat k té doktorce, nakonec zkusím tu mojí, Lerchovou, prý je hodně dobrá…tak si říkám, aby měla ještě volno, nic v záloze teda nemám…
Fakt? Jeste jsem v DE v DM nebyla… Ale prozatim si ji opravdu zrid:-)
Kdybys chtela do Billy pro ty Newborn vel.1 za 300 Pampers Premium Care, tak ti karticku pujcim:-)
Tak ta s tim predcasnym porodem brzy posupajdi domu, narodila se v 34+0 a vaha 2660g a 48cm…me by to i stacilo ![]()
Tak jak jsi u ni dopadla?
Uz mas vanocni darky? Mela bych rychle nakoupit, at pak netaham malyho nikde po obchodacich…
Jeste se zeptam na posledni vec… jakou mas zkusenost se jmenem Samuel? Je uz to caste jmeno? Ptam se nejpovolanejsi ![]()
Zdar, jsem po vikendu konecne doma, tak se sem dostavam…
Zitra jdu asi do mesta, tak pokud by ses potulovala taky, muzem do te Billy skocit, ale neni to akutni, verim, ze nejaka akce jeste bude:-)
Jo, V DE je to sakra levný, to se nedá srovnat!
Hmm, tak na 34 jsou to pekny miry, presne, 2,5 kila se asi rodi pekne…:-) Ale donoseny mimi je donoseny mimi.
Dneska jsem sla kolem domu zdravi - tak Lerchova tenhle roku uz novorozence nebere, prej skoda, ze to necekam po novym roce:-) Tak jsem zabehla vedle ke Cvrckovy a ta bere v pohode, dala mi letacek s ordinacnima hodinama a prehledem ockovani a dal uz je to tak ja se pise na netu - v den propusteni z porodnice zavolam adomluvime se co dal… Pry je taky ok, tak dobry.
Zadnyho Samika neznam, taky to bude jedno z moderních jmen, ale tolik jich neni, po představu přehledný gráfek:)))
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Taky ještě nemáte definitivně rozhodnuto?:-)
Ahoj, jak bylo?:-)
Zitra v planu ani nic nemam, takze se muzem sejit. V kolik tak to potulovani planujes? Snad ta akce jeste je ![]()
Skoda, ze se tam ted dost dlouho nedostanu. Jinak pritel jede pristi tyden na otocku do NL, tak jsme premysleli, ze pojedu taky. Radsi rodit nekde s nim, nez tady sama:-) Ale jeste uvidim.
Fakt? To asi kvuli tem prispevkum na nove pacienty, ze? A jak na tebe Cvrckova pusobila?
Tak to je dobre, na tento web jsem taky koukala a potesilo me to ![]()
No vubec, mame uz dost variant, ale definitivni rozhodnuti padne asi az po porodu…podle toho, co mu bude sluset:-)
Vy jste nejak s vyberem pokrocili?
A co skrin? Uz vam ji privezli?
Bylo super, ve známých končinách, připomenout si pracovní problémy)) Už mě to na tý mateřksý neba, tak snad to půjde rychle…jela jsme tam a zpět autem, kolegyně trochu plašily, že už bych řídit neměla, ale nemůžu si pomoct - nejsem nemocná, jen v jiným stavu, tak chci pořád dělat věci jako normálně…Takže když pojedeš, určitě se nic nestane, ale aspoň si to užijete ještě ve dvou, s miminem to bude horší:-)
Zítra taky nic nemám, tak klidně dopoledne, cca 10, 11 někde? Plíny mají do středy jsem koukala - jaké má ten tvůj balík cos koupila číslo? Mělo by to být 1, 0 jsou nedonošený jsem koukala, nebo mají vše?
Hele nevím nic ani o příspěvku:-) Je to možný, nebo holt má jen plno, netuším, Cvrčková působila příjemně, ale nemůžu soudit, viděla jsem jí fakt asi minutu, střední věk, normální..:-)Máma říkala, že je taky dobrá, jsem ráda, že mám někoho, vždycky jde přejít jinam…Jinak mi mamina chce taky zařídit nadstandard tak se snad mineme a nevyfoukneme…i když je mi to vcelku jedno, na dvoulůžáku přežiju těch pár dní v pohodě, stejně budu vykulená z mimina…
Jo, no my pořád necháváme ty tři a se uvidí, všichni se pořád ptají a nechápou jak nemůžeme vědět, já zas nechápu, že to někdo ví už od dvou čárek:-) Všechny ty jména jsou prostě jména a nevím, který mi přijde nejpřirozenější pro něco co jsem neviděla:-)
Jeste zes mi to pripomnela - ohledne skrine meli volat v patek a nic, rozcilujou me, jdu je popohnat:-)
Hm, chapu, vim o cem mluvis. Aspon jsi mohla chvili resit i neco jineho, nez plinky, porod a kila, co? Ja taky porad ridim a nehodlam na tom nic menit. Jen si radeji pujcuju pritelovo auto, ma ho bezpecnejsi. Poridila sis ten tehotensky pas do auta? Ja ne, jen se kontroluju, ze je dost nizko.
Tam bych si uzivala maximalne sama, on bude resit praci a ja bych se pocourala po obchodacich.
Cas je v pohode:-) Vetsinou parkuju prave u Billy, abych nemusela resit parkovani ve meste. Jo jo, mam vel.1. Ale myslim, ze tam meli akci na vic velikosti.
Ty jo, ja se za ni stavim taky. Uz nevim, kdo mi ji doporucoval, abych se poptala vic.
Neboj, urcite tam maji vic nadstandardu:-)
Taky bych to urcite na normalnim pokoji prezila a urcite to ma i sve vyhody, zalezi, na koho clovek narazi.
No nekdo to vi uz od puberty ![]()
Takze dopadnete jako my a rozhodnete se podle tvaricky:-)
Oujee, tak hodne stesti:-)
No, tak prej příští pondělí…ať už je tu a Jysk never more…
Ok, tak kompromis 10:30? At nevstavame brzo:-)Sraz pred vstupem do Billy? Zvu te na revanz na kavu:-)Sorry, caj:)
Ne, mám normalni pas a vubec mi to nikde nevadi, hodim ho pod pupik a dobry…
No, tak ji zkus, uvidis…ja se neptala zatim na nic, pac nevim na co - ockovani poresim az to bude aktualni…
No tak i shopping v NL je zmena oproti Jihlave:-) Clovek prijde na jiny myslenky citi se normalnejc:-)
Jo, no hlavne aby to bylo zdravy a jmeno se vzdycky sejde!
Mazec a meli aspon nejakou kloudnou vymluvu?
Dobre, v 10:30 pred Billou. Prosim tebe, na kaficko nebo cajik zajdem, ale bez te revanze…to by se ti sleva pak moc nevyplatila ![]()
Taky me zadna otazka nenapada, treba neco zitra vymyslime. Stavim se tam bud zitra, nebo ve stredu. A pri nejhorsim se s ni jen domluvim, jestli by nas taky vzala ![]()
Presne tak, hlavne at jsou deticky zdrave. Prijde mi, ze mam vetsi strach, nez treba pred 2mesici…uz blbnu:-)
Ahojky nikkynko, rada bych se k tobe pripojila, a vyrazila na prochazku.mam rocni holcicku a take hledame kamaradku.