Kapesné a jeho útrata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
21.6.14 19:08
@Antonie Bolavá píše:
Peníze za známky jsou bohapustý nesmysl. Pak když jsou sourozenci a jeden je nadanější, tak bude v balíku a ten druhý se může dřít jako blázen a nedostane nic? No kde je jaká spravedlnost?
:palec: Souhlas.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.6.14 19:17

@Antonie Bolavá - finanční gramotnost je jeho školní nejoblibenejsi predmet a dokonce uprosil s kamaradem učitelku, aby příští rok měli tento předmět jako kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
21.6.14 19:29

@Evka73 hmm zajímavý koníček, ale na druhou stranu já byla zvyklá odmala si šetřit a vydělávat si po brigádách atd a našetřila jsem hodně velkou sumu peněz a vyplatilo se mi to když jsme začali stavět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
21.6.14 19:31

@Evka73 podle mě je to naprosto v pořádku :nevim: s tvým souhlasem prodal svou věc a zbytek přidá ze svých úspor, to je na kluka jeho věku až nezvykle rozumné a dospělé chování :palec: vůbec bych známou neřešila ;)

a prospěch s tím nemá co dělat, kupuje si to za své, takže žádné zaslouží/nezaslouží…

no a s tím, že má na víc - znám několik lidí (hlavně chlapů), kteří střední prolézali s trojkama (třeba i čtyřkama), pak si to konečně srovnali v hlavě, dostali se na vysokou a promovali s červeným diplomem ;) těm klukům to třeba někdy déle trvá, ale dostanou se tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
21.6.14 19:32
@Antonie Bolavá píše:
Peníze za známky jsou bohapustý nesmysl. Pak když jsou sourozenci a jeden je nadanější, tak bude v balíku a ten druhý se může dřít jako blázen a nedostane nic? No kde je jaká spravedlnost?

Přesně. A pak se může stát, že půjdou zbytečně na lehčí střední, jen aby měli jistou odměnu. Peníze za známky taky neschvaluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
21.6.14 19:37

Syn je bezva a kamarádka divná…
kapesné je jeho, na mobil se zeptal tebe..je cílevědomý a ví za čím jde… bude jistě jednou i úspěšný v životě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.6.14 19:49

@Evka73 známou bych asi nechala vymluvit a tím by to haslo.. náhodou, buď ráda, že je spořivý a že si to takhle vymyslel. Já klukovi do toho, za co utratí kapesné, nekecám. Jsou to jeho peníze, tudíž jeho problém. On se tak naučí hodnotu peněz. Jestliže Tvůj šetří, přivydělává si atd, tak je šikovný. Školu bych do toho netahala - to je jiná kapitola :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
22.6.14 17:34

@Evka73
Já se připojuji máš super syna, kterej aji přemýšlí. Byla bych na něj pyšná. Ono v dnešní době je spíš zvykem mami dej, já chci a rodiče daj :roll: ať maj klid. Mě spíš přijde divná ta tvá známá jako by mu to nepřála a záviděla ať už mu, že si koupí novej nebo tobě jak máš šikovný dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jok
68
22.6.14 23:31

Na takového syna bych byla pyšná! A ta tvoje známá je fakt blbá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.17 09:55

Jdu si prosím o radu, naše dcera hraje florbal, nijak závodně, ale má ho ráda. Je jí deset let. Přišla s tím, že potřebuje novou florbalku, že stará je jí malá. No a vybrala si na netu za 1600. Při tom hrají jen tak, žádné ligy, vysvětlovala jsem, že je to hodně peněz, že se dá už dobrá pořídit za 800-1000 a že 1600 je hodně, a ona prosila, že chce tuhle, že se jí strašně líbí a že má našetřeno 500 a že by si na to přidala. Tak jsem řekla fajn, já dala 1100, ona 500 a má tu svou vybranou. A manželovi se to nelíbí, zlobí se na mě, že jsem si od ní neměla brát peníze, že jsem měla ocenit, že navrhla, že mi přidá, ale měla jsem jí říct, ať si je nechá. A ještě jí je chce vrátit do kasičky. Já jsem proti, nezdá se mi to, ale on argumentuje, že prý přeci nebudu brát dítěti našetřené peníze. Teď váhám, máme jí je dát zpět nebo ne? Nejde o to, že by jsme si úplně nemohli dovolit hůl za 1600, ale spíš, všichni v jroužku hrají holemi za 500-600, ve výprodeji měli krásné z 2000 na 800 třeba. Jak to prosím vidíte jako nezaujatá strana? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
5046
9.3.17 10:00

Udělala bych to také tak. Syn když něco chce a vybere si dražší než já uznam za vhodné :), tak se buď spokojí s tím co jsem vybrala já a nebo si doplatí ze svého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
9.3.17 10:08

Tohle mi vůbec nepřijde blbý. Tohle je dobrý že s umí našetřit, a když chce něco co je troch drahé že si na to přidá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
9.3.17 10:10

Myslím, že je to super, bude si toho víc vážit, když si musela přidat i vlastní peníze. Pokud to manželovi tak moc vadí, tak ať ji dá třeba k narozeninám/svátku nějakou „kačku“ navíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
9.3.17 10:11

Děláme to stejně tak, akorát s tím rozdílem, že peníze, které takhle děti vydají ze svého, jim pošleme na účet, o kterém neví a nemají k němu přístup… Efekt to má stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
9.3.17 10:18

Určitě bych jí nic zpětně nevracela, měla habaděj možností si vybrat také ve výprodejích nebo třeba v bazaru. Když chtěla tu dražší, tak holt je správné něco přispět. Naopak tě oceňuji, žes to takhle udělala. Jiný rodič by dceři takhle drahou hůl nekoupil, ani kdyby si dcera na to třetinu přispěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí