Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@veveruschka uvidíme ráno, stejně s tím nic jiného neudělám. Kdybych byla začátečnice, tak neřeknu. Ale ten strach, že by čárka slábla už nechci zažít. Proto jsem i vydržela až do 10 dne. No a vidíš, stejně jančím. ![]()
@Danny001 Já se stresovala taky… takže chápu
Měla jsem pořád strach, že by to mohl být Ovitrelle nebo tak… protože jsem právě začala testovat až tak pozdě… ale říkala jsem si, že už musí být pryč. Jsem si pak nadávala, že jsem netestovala hned, abych viděla, jak mizí
No ale 14. den od ET jsme měli HCG 1100
Ale byla jsem ještě ten 11. a to bylo HCG 404 - to jsem byla jako samoplátce, protože jsem už nevydržela…
@veveruschka @Danny001 holky moc moc gratuluji tohle je opravdu tak nádhera!!! to se tady teda pořádně těhotní jen tak dál!
@Simi11 píše:
Holky ostatní, doufám, že jsme pro Váš všechny tady vzpruha. Tak schutí do píchání Dexamedu, budete další várka v pořadí![]()
![]()
![]()
![]()
U mě si ještě dliuho počkáš…
@veveruschka píše:
@Simi11 Ono už se to tu trochu řešilo - teda @milas si toho všimla, když jsem sháněla akutně paní doktorku právě s pozitivním testemOna mi totiž psala, že mě chce vidět hned! Nejlépe ten den
@Danny001 Musíš myslet jen pozitivně! Žádné jiné varianty si nepřipouštět a zahánět je. Protože člověk by se utrápil - to bys musela řešit úplně všechno. Tak se pěkně radujte a co nejdřív se domluv s paní doktorkou!
Tak tak holka všímavá moc gratuluji k ![]()
Holky výsledky už mám. Ale toto mi Dr. napsala spolu s nimi. Vůbec nevím co mám dělat…Mám jí poslechnout a už se na to vyprdnout, smířit se s tím, že už další mimčo nebude? Nebo mám do toho jít i přes její varování?
Dobrý den, v příloze zasílám zprávu s výsledky. Imunologické nálezy jsou
aktuálně celkem slušné, byť pro případnou graviditu ne úplně ideální.
Navrhuji imunointervenční léčbu pouze v případě, že v dohledné době
plánujete embryotransfer. Vezměte však prosím v úvahu také skutečnost, že příroda dobře ví, proč má Vaše ochranné buněčné mechanizmy nastaveny
právě takto - zřejmě Vás potřebuje chránit proti infekcím, nádorům,
dalším škodlivinám… Opakovaným vstupem do správného nastavení Vašich
lymfocytů (např. Dexamedem nebo jinými léky) můžeme napáchat i škody.
Dobře chápu Vaši snahu o graviditu, chci však upozornit na to, že
děťátko je sice důležité, ale Vy jste důležitá neméně.
Přeji správné rozhodnutí (a myslete i na své děti, které už máte
),
KM
@maraida píše:
Holky výsledky už mám. Ale toto mi Dr. napsala spolu s nimi. Vůbec nevím co mám dělat…Mám jí poslechnout a už se na to vyprdnout, smířit se s tím, že už další mimčo nebude? Nebo mám do toho jít i přes její varování?Dobrý den, v příloze zasílám zprávu s výsledky. Imunologické nálezy jsou
aktuálně celkem slušné, byť pro případnou graviditu ne úplně ideální.
Navrhuji imunointervenční léčbu pouze v případě, že v dohledné době
plánujete embryotransfer. Vezměte však prosím v úvahu také skutečnost, že příroda dobře ví, proč má Vaše ochranné buněčné mechanizmy nastaveny
právě takto - zřejmě Vás potřebuje chránit proti infekcím, nádorům,
dalším škodlivinám… Opakovaným vstupem do správného nastavení Vašich
lymfocytů (např. Dexamedem nebo jinými léky) můžeme napáchat i škody.
Dobře chápu Vaši snahu o graviditu, chci však upozornit na to, že
děťátko je sice důležité, ale Vy jste důležitá neméně.
Přeji správné rozhodnutí (a myslete i na své děti, které už máte),
KM
Ty bláho? co teď? nemáte náhodou v rodině rakovinu a podobně?,hrozí ti to?
@maraida Uff, tak to nebude moc jednoduché rozhodování. Ale stejně to bohužel bude na Tobě. My totiž do Tvé hlavy nevidíme a nevíme, jak moc po dalším děťátku toužíš a jestli by ses moc trápila, pokud by to nešlo a jestli by Ti to změnilo život… Pokud ne tolik, tak bych se asi zaměřila na své děti, které máš. A třeba Viktorka je ještě malinká. A je pravda, že je potřeba na sebe dávat pozor i kvůli sobě! Moc jsem neporadila, já vím. Ale tohle bohužel za Tebe neuděláme…
@milas nic vážného…genetika mi dopadla dobře.
Určitě to má souvislost i s mým věkem
Nevím jestli by mi toto napsala i kdyby mi bylo třeba o 5,10 let míň ![]()
@maraida píše:
@milas nic vážného…genetika mi dopadla dobře.
Určitě to má souvislost i s mým věkemNevím jestli by mi toto napsala i kdyby mi bylo třeba o 5,10 let míň
Nevím netuším ale pokud chceš mimi tak bych to zkusila dál já na tom budu asi pidoně neboť v dohledné době asi nepůjdem na ket
@maraida Ta zmínka o nádorech mě popravdě vyděsila a tohle by pro mě byl silný argument. Ale když člověk touží po dítěti, tak i toto by riskl - to je jasné… Ale brala jsem to ze svého hlediska - jelikož toužím po prvním a kdyby to se nedařilo, tak bych byla ochotná riskovat, že prostě třeba budu žít kratší dobu nebo tak. Ale jak je to s dalším - to si nedokážu představit. Ale vím, co by dělal manžel a znám jeho názor - ten by byl raději, kdybych já byla v pořádku…
@veveruschka no právě. Kdyby se jednalo o mé 1.dítě, vím, že bych na tuto zprávu asi prděla a šla si za svým snem.Ale já mám děti 3 a je fakt, že nemocná nebo nedej bože žádná máma je jim asi k ničemu. Moc bych chtěla, aby Vika měla věkově blízkého sourozence…na 2.stranu je plno jedináčků…a ona vlastně až takový jedináček vlastně nebude.Bude tu mít bráchu a ségru, i když o 2O let starší…
Takže chápu správně, ty bys do toho už nešla…
@veveruschka píše:Úplně stejný názor jak ten tvůj má i ten. můj, a ty nádory to my máme tajy tu tnf alfu a ještě něco taky bojím se co bude??
@maraida Ta zmínka o nádorech mě popravdě vyděsila a tohle by pro mě byl silný argument. Ale když člověk touží po dítěti, tak i toto by riskl - to je jasné… Ale brala jsem to ze svého hlediska - jelikož toužím po prvním a kdyby to se nedařilo, tak bych byla ochotná riskovat, že prostě třeba budu žít kratší dobu nebo tak. Ale jak je to s dalším - to si nedokážu představit. Ale vím, co by dělal manžel a znám jeho názor - ten by byl raději, kdybych já byla v pořádku…
@maraida píše:
@veveruschka no právě. Kdyby se jednalo o mé 1.dítě, vím, že bych na tuto zprávu asi prděla a šla si za svým snem.Ale já mám děti 3 a je fakt, že nemocná nebo nedej bože žádná máma je jim asi k ničemu. Moc bych chtěla, aby Vika měla věkově blízkého sourozence…na 2.stranu je plno jedináčků…a ona vlastně až takový jedináček vlastně nebude.Bude tu mít bráchu a ségru, i když o 2O let starší…
Takže chápu správně, ty bys do toho už nešla…
No a co takhle adopče nebo pěstounství aby nebyla Viki sama?