Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Náhodný host píše:
@welovefashion Pamatuji na jeden kurz angličtiny, chodila tam jedna Vietnamka, přišlo jí divné, že u nás nejíme psy. Pamatuji, jak jsem jednou viděl fotku z Vietnamu, někdo tam nesl uzené potkany, málem jsem se poblil.
Jinak kříženci švýcarského (kanadského) ovčáka a černého labradora můžou být hezcí. Labradoři ale moc nehlídají, to spíš ti ovčáci, ti ano, srovnatelně jako německý ovčák, z nich se odrodili.
Psa bych nepozřela, do vietnamského bistra nechodím, ale když si vzpomenu, jak si na Velikonoce pochutnávám na jehňátku… ![]()
@Russet Já bych tak psal nepozřel, ale před lety jsem chodil z práce do tzv. čínské restaurace, fakticky to provozovali Vietnamci, ale čína asi lépe prodává. Co vím, co mi dali za maso, když jsem tam chodíval. Dnes zas jeden Vietnamec přebíral mrkve v supermarketu, sesypával přepravky, nemohl si vybrat. Zkrátka vyberou to nejlepší, zbytek nechají ostatním. Asi proto jsem do nich rýpl, žádný Čech toto nedělá. Někdo třeba nadzdvihne přepravku, když ta horní je vybraná a jsou tam samé nevhodné kusy. Zkrátka Vietnamci nejsou má krevní skupina, rasista nejsem, určité chování mi ale vadí. U toho psal je problém, že může přenášet parazity, nevím svalovce, tasemnice a co ještě. Jak oni vaří a hygiena vůbec, zkrátka radši už tyto restaurace nenavštěvuji.
@Náhodný host píše:
@Russet Já bych tak psal nepozřel, ale před lety jsem chodil z práce do tzv. čínské restaurace, fakticky to provozovali Vietnamci, ale čína asi lépe prodává. Co vím, co mi dali za maso, když jsem tam chodíval. Dnes zas jeden Vietnamec přebíral mrkve v supermarketu, sesypával přepravky, nemohl si vybrat. Zkrátka vyberou to nejlepší, zbytek nechají ostatním. Asi proto jsem do nich rýpl, žádný Čech toto nedělá. Někdo třeba nadzdvihne přepravku, když ta horní je vybraná a jsou tam samé nevhodné kusy. Zkrátka Vietnamci nejsou má krevní skupina, rasista nejsem, určité chování mi ale vadí. U toho psal je problém, že může přenášet parazity, nevím svalovce, tasemnice a co ještě. Jak oni vaří a hygiena vůbec, zkrátka radši už tyto restaurace nenavštěvuji.
No, babky se občad přehrabují docela obstojně.
Pokud psi nejsou z okolí, těžko se najdou lidi, co pojedou zachraňovat psy někam k hranicím s Polskem. Přijde mi to podobné, jako když jakési aktivistky zachraňují staré vyběhané chrty. Pokud bych měla důkazy, že lidi mají množírnu, nahlásila bych to na veterinární správu, ale jinak bych teda řešila jiné problémy světa.
@Náhodný host píše:
@Azeretereza Takový pes, to je jak kočka, 6 kilo.
Jo, skladnej je
taky mám ráda velký psy, ale do paneláku to zkrátka nechci, naší mají sice barák a zahradu, ale malýho psa. Je to knírač. Měli jsme nemeckyho ovčáka a myslim, ze z velkých psů jsme vyléčení, sice jsou krásný, ale starostí víc než s malým.
@Russet Já si taky vybírám, ale tím spíš eliminuji, že už jdu k přebranému. Prostě nestojím o nejhorší zbytky, jinak by mi nevadil postup dostat bez vybírání, jak když by třeba chleba vybírala prodavačka a zákazníka se neptala. Babky chodí asi nakupovat ráno, což bývám v práci.
nemyslím, že by někdo toto řešil, kdo psy množí, ti lidé mají čistokrevné psy, buď papíry, nebo bez nich, ale hlídají, aby to nebylo zparchantělé. A kdo to dělá na kšeft, tak by křížence rázně zlikvidoval a brzy fenu připustil znovu.
@Azeretereza píše:
Jo, skladnej jetaky mám ráda velký psy, ale do paneláku to zkrátka nechci, naší mají sice barák a zahradu, ale malýho psa. Je to knírač. Měli jsme nemeckyho ovčáka a myslim, ze z velkých psů jsme vyléčení, sice jsou krásný, ale starostí víc než s malým.
Před lety jsem taky málem měl knírače, středního, dokonce příbuzná s Havlovou fenou. Pokousala sousedku, tak mi dobří přátelé nabídli. Docela jsem váhal, ale z více důvodů to tehdy nešlo, já bych s tou fenou vyšel dobře, když měla štěnata, normálně jsem je bral do ruky, jen teda přišla ke mně a „kousla“ mě do podrážky u pantofle, trochu se jí to nelíbilo. Taky se zkřížila s jinou rasou. Poměrně malý pes 17 kg nebo kolik, ale hlídala slušně.
Zakladatelko, co kontaktovat nějakou dočasku? O pejsky se starají vzorně a postarají se, aby se dostali k dobrým lidem.
Bazos, sbazar
ale doporučila bych je dát aspoň za 1000, nebo nějaký malý poplatek protože jak budou zadarmo vrhnou se na ně množírny, zadarmo pes, na jehož štěňatech vydělají neber to…
pokud jim jde teda o to aby se měli dobře.. Což asi nejde když se jich chtějí zbavit ![]()
@Russet
Ty si doopravdy myslíš, že ve vietnamských bistrech nabízejí psí maso? Máš představu, kolik kilo masa se tam spotřebuje? A myslíš, že místo aby koupili kilo kuřecích prsíček za stovku, mají nějaký tým lidí, který brouzdá po vlastech českých, hledá a odchytává toulavé psy, následně je zabíjí, stahuje, kuchá, porcuje? Fakt si to myslíš ![]()
@Náhodný host píše:
Před lety jsem taky málem měl knírače, středního, dokonce příbuzná s Havlovou fenou. Pokousala sousedku, tak mi dobří přátelé nabídli. Docela jsem váhal, ale z více důvodů to tehdy nešlo, já bych s tou fenou vyšel dobře, když měla štěnata, normálně jsem je bral do ruky, jen teda přišla ke mně a „kousla“ mě do podrážky u pantofle, trochu se jí to nelíbilo. Taky se zkřížila s jinou rasou. Poměrně malý pes 17 kg nebo kolik, ale hlídala slušně.
Jako štěně od Ďuly, jo? ![]()
@Náhodný host píše:
@Ba-stet Tak zkouší to i tady, proč ne, někdo se ozvat může.
No ale zatím se nejvíc ozýváš Ty
![]()
@MayaLevin píše:
@Russet
Ty si doopravdy myslíš, že ve vietnamských bistrech nabízejí psí maso? Máš představu, kolik kilo masa se tam spotřebuje? A myslíš, že místo aby koupili kilo kuřecích prsíček za stovku, mají nějaký tým lidí, který brouzdá po vlastech českých, hledá a odchytává toulavé psy, následně je zabíjí, stahuje, kuchá, porcuje? Fakt si to myslíš
Nevím, jedla jsem to párkrát a chutnalo to jako kuřecí. Nedělej ze mě blbou, spíš si myslím, že si to mohou uvařit sami pro sebe a porcovat to třeba ve stejné kuchyni. Asi jako kdybych si zřídila v Indii bistro a sem tam si uvařila ve stejném hrnci rozlítané ptáčky z hovězího.
@Russet ne štěně, ale sestra, jen nevím, jestli ze stejného vrhu, už si nejsem jist. Možná i to, že i tatínek byl stejný, nejen maminka.
@Russet Ano, taky myslím, že spíš ti Vietnamci pejska spapají sami a hostům dají leda odřezky. kuřata jsou levná, navíc většinou běžní nějaká akce, kde je kuře superlevné, kdežto psí maso je dražší. Leda by je někdo zásoboval ve velkém, pak by dali i hostům.