Kde nabídnout štěňata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2603
8.8.19 21:59

@Russet Ano, taky myslím, že spíš ti Vietnamci pejska spapají sami a hostům dají leda odřezky. kuřata jsou levná, navíc většinou běžní nějaká akce, kde je kuře superlevné, kdežto psí maso je dražší. Leda by je někdo zásoboval ve velkém, pak by dali i hostům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
8.8.19 22:01

@Náhodný host
Jojo, Vietnamci jí psy a židé pijí krev křesťanských panen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
8.8.19 22:03
@MayaLevin píše:
@Náhodný host
Jojo, Vietnamci jí psy a židé pijí krev křesťanských panen.

Mícháš dvě věci, na Dálném Východě, tj. nejen Vietnam, ale i Korea, Čína, Japonsko, tam psy skutečně jedí, nijak to netají. Židé nepijí žádnou krev, nábožneství jim to zakazuje, žid si nedá ani jelito nebo polévku z krve. Nedá si ani maso z prasete. Pro Židy jsme my naopak jako pro nás ti Vietnamci nebo japonci nebo Číňané, podobně jsme i pro Araby, tak žádné vepřové, žádnou krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
8.8.19 22:05

Eh.. místo toho, aby jste se snažili pomoc, tu obviňujete Vietnamce z masového vraždění psů.. Mám mezi Vietnamci přátele, ráda je navštěvuji, zato vás bych potkat teda nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
8.8.19 22:06

@Náhodný host
Anežka Hrůzová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.8.19 22:12
@Varya píše:
Eh.. místo toho, aby jste se snažili pomoc, tu obviňujete Vietnamce z masového vraždění psů.. Mám mezi Vietnamci přátele, ráda je navštěvuji, zato vás bych potkat teda nechtěla.

U nás je Vietnamců fůra a mám k nim celkem neutrální vztah. Že se tady bavíme o tom, že někde jedí psy, z nás snad nedělá lidi, co nesnášejí Vietnamce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
8.8.19 22:13

@MayaLevin Nechápu, jak to souvisí s tématem. Vietnamic jedí psy, krysy, potkany, hady a kdo ví co ještě. Nikdo o nich netvrdí, že jsou kanibalové. Jsou domorodci, kteří kanibalové jsou a nestydí se za to.
To nijak nesouvisí s štvanicí na Židy v době víc než 100 let zpátky, kdy se obvinili Židé na základě antisemitské pověry a pomluvy. výše zmíněná dieta východních národů je fakt, stejně jako to, že židé nejedí vepřové a další, co není košer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.8.19 22:16

@pajulinkaa mas SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
8.8.19 22:17

@pajulinkaa Máme dobrou zkušenost s Bazošem (bazos.cz). Naši si před 6 lety přivedli domů z útulku fenu, která byla březí. Zjistili jsme to po asi 3 týdnech, kdy se začala z vychrtliny podivně zakulacovat. Na ukončení bylo pozdě, tak jsme ji nechali porodit, povedly se jí 4 kousky. Rodokmen absolutně neznámý, ona sama je oříšek jako vyšitý, štěňata byla komplet černá, sem tam bílý znak, jako přes kopírák, a hlavně s podivně velkými tlapkami. Takže záruka většího vzrůstu. Měli jsme hrůzu, jestli je udáme, nakonec se povedlo nad očekávání dobře právě přes ten Bazoš, dokonce se nám ozvalo mnohem víc zájemců, než bylo štěňat. :lol:

Řekla bych, že základ jsou dobré fotky, my měli v inzerátu odkaz na Rajče, kde jsme vkládali fotky od úplného narození, prostě takový příběh, jak štěňata rostla. Bylo tam vidět, že jsou socializovaná, vyhraná, vymazlená… Pak taky měla všechna svůj očkovací průkaz s prvním základním očkováním a odčervením. Plus jsme do začátku dávali 3kilový pytlík granulí, na které byli prcci zvyklí.

Jinak potom zkusit pohledat na netu nějakou dočasku, jak tu někdo psal…

Každopádně je mi jasné, že pokud někdo dopustí, aby zabřezla fena „nechtíc“, štěňata nechá narodit, odrůst, a pak najednou řeší, že je nemá komu udat, a v této fázi se rozhodne utratit, tak tenhle člověk asi nic z výše popsaného neudělá, nezainvestuje. A za půl roku bude možná řešit stejný problém. Lidská blbost je nezměrná. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
8.8.19 22:17
@Náhodný host píše:
Před lety jsem taky málem měl knírače, středního, dokonce příbuzná s Havlovou fenou. Pokousala sousedku, tak mi dobří přátelé nabídli. Docela jsem váhal, ale z více důvodů to tehdy nešlo, já bych s tou fenou vyšel dobře, když měla štěnata, normálně jsem je bral do ruky, jen teda přišla ke mně a „kousla“ mě do podrážky u pantofle, trochu se jí to nelíbilo. Taky se zkřížila s jinou rasou. Poměrně malý pes 17 kg nebo kolik, ale hlídala slušně.

Naši mají malýho, má asi 6-7 kg. Zkřížila se s nějakým vorechem, ten má v sobě podle vzhledu baseta a jezevčíka, dost možná ještě něco. Ale štěňata jsou černý jak uhel, po mamince. Ta naše je kliďas, stenda mazlime už teď, jí to nevadí, je takovej flegmous, ale barák hlídá, je to alarm. Ono se říká, že knírači bývají ostří, máme teď třetího a ani jeden nebyl žádnej drsňák, za plotem stekali, ale na nás nikdy nevystartovali ani nevrceli. Moje fenka je poloviční kníračka z toho prvního vrhu a ta je trošku ostřejší, nic hroznyho, jen štěká a vrčí, ale ne na nás. Ona je i celkově víc živější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
8.8.19 22:20
@Náhodný host píše:
@Russet Já bych tak psal nepozřel, ale před lety jsem chodil z práce do tzv. čínské restaurace, fakticky to provozovali Vietnamci, ale čína asi lépe prodává. Co vím, co mi dali za maso, když jsem tam chodíval. Dnes zas jeden Vietnamec přebíral mrkve v supermarketu, sesypával přepravky, nemohl si vybrat. Zkrátka vyberou to nejlepší, zbytek nechají ostatním. Asi proto jsem do nich rýpl, žádný Čech toto nedělá. Někdo třeba nadzdvihne přepravku, když ta horní je vybraná a jsou tam samé nevhodné kusy. Zkrátka Vietnamci nejsou má krevní skupina, rasista nejsem, určité chování mi ale vadí. U toho psal je problém, že může přenášet parazity, nevím svalovce, tasemnice a co ještě. Jak oni vaří a hygiena vůbec, zkrátka radši už tyto restaurace nenavštěvuji.

Tak to máme stejně. Nejsem rasista, ale židé nejsou moje krevní skupina. Určité chování mi vadí. A jsou to bohužel zásadnější věci, než přebírání mrkve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
8.8.19 23:09

@MayaLevin Já se s židy nepotkávám, pokud jde o etnické Židy, tak dnes si národnost nahlásí každý dle svého. Obvykle se tím lidé ani nechlubí. Kdo se jako žid i cítí, a národnostně nebo nábožensky, tak s takovým člověkem jsem se nesetkal, nebo si to nechával pro sebe. Zažil jsem ty lidi v zahraničí, když jsem tam nějakou dobu pracoval, v tom městě jich bylo plno, obchodovali tam s něčím, jezdili na kolech v dlouhých kaftanech, nebo obyčejnější židovská rodina, on jen černý obklek, děti pěkně oblečené, ale kluk se dloubal v nose (do 5 let). Jednou na kole na mě zvonil, vlezl jsem na cyklostezku, které tam mají ukrojené z chodníku, ne jako součást silnice jako u nás. Mám spíš k ním neutrální postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
9.8.19 00:00

@Náhodný host
Debata se poněkud zvrtla od nabídky štěňátek k napadání Vietnamců, kteří by rádi tato štěňátka sežrali, případně nabídli hostům v bistru.

Příspěvek upraven 12.09.19 v 11:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.8.19 05:48
@Celeste97 píše:
Bazos, sbazar :nevim: ale doporučila bych je dát aspoň za 1000, nebo nějaký malý poplatek protože jak budou zadarmo vrhnou se na ně množírny, zadarmo pes, na jehož štěňatech vydělají neber to… :poblion: :poblion: pokud jim jde teda o to aby se měli dobře.. Což asi nejde když se jich chtějí zbavit :poblion:

Mám stejný názor, ale zrovna včera byl inzerát na stenata křížence velkého psa na FB, za 1500 Kč myslím. Nekdo to zkopíroval do drbaci skupiny naseho města a lidi se rozcilovali, že by takový pes mel byt dan jen za cenu očkování o odčervení :zed: Prý když ma jeden z rodičů nejasný původ, není to krizenec ale vorech a ta cena je premrstena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
9.8.19 07:25
@Náhodný host píše:
Nabídni Vietnamcům, ti vezmou hned všechna štěňata, postarají se o ně.

No to je super teda :roll:. Já osobně nemám takový názor, Vietnamci které ja :pocitac: znám, by si určitě kdyby mohli vzali štěně k dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová