Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K tatínkovi - záleží jak na tom je. Můj strejda byl čupr do 80 let a pak to samé pád a občas dezorintace. V takovém zařízení pak ještě žil přes 5 let.
Držím vám moc palce a posílám aspoň trochu síly a klidu do dalších dnů
opravdu.
Procházím si náročným životním obdobím, takže dám pár tipů ze své zkušenosti jak najít sílu žít dál
Přeji hodně sil v náročném životním období!
Ahoj, posílám mnoho síly a chápu to. Také mi přijde, že poslední roky se toho na mě valí hodně. Začalo to v roce prvního syna, kdy mě našli velké cysty a hrozilo, že mi odeberou vaječníky. Operace proběhla v pořádku a my se snažili o druhé mimčo. Bohužel potrat a vyčištění opět pod narkózou. Za půl roku jsem znova otěhotněla a celé těhotenství jsem trpěla těhotenskou depresí. Dva dny před porodem dostal starší syn diagnózu PAS a bylo mi řečeno, že možná nikdy nebude mluvit. Už je to rok a řešíme jen zdravotní problémy syna, jezdíme po terapiích, pracujeme doma. Syn se moc zlepšil. Bohužel teď začínám pozorovat zase nějaké PAS znaky i u mladšího syna..
sama jsem uplně vyřízená, unavená, zanedbaná..
ale přesto jsem šťastná, jen se to táhne nějak moc dlouho a přemýšlím, jestli ještě někdy budu bezstarostná. Posílám sílu a hlavně naději, nic není nemožné, třeba se to ještě spraví. ![]()
@Anonymní píše: Více
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
to mě moc mrzí. U dětí prožíváme vše daleko hůře, právě proto, že pro ně chceme jen to nejlepší. Oslovila jsi nějaké tyflopedické organizace? Určitě by poradili a pomohli - být v kontaktu s lidmi, kteří žijí se stejným verdiktem, resp s vadami zraku. Věřím, že by pro tebe a dceru byli i oporou. Vidět že ten život mají také barevný, plný zážitků a obohacený zase trošku jinak.
Zároveň si myslím, že by bylo vhodné se obrátit i na nějakou psychologickou pomoc - vybírej pečlivě, vyčkat se podle mě v tomto oplatí. A probrat to s odborníkem. ![]()
Nevim jestli to nejak pomuze ale i nevidomi muzou studovat nektere obory na VS.
Chci tim rict, ze i se slepotou si dcera muze najit svoji cestu. I kdyz je to tezke samozrejme.
Posílám též svůj podíl sil a energie, snad napomůže aspoň trochu.
Také něco z toho mám za sebou a jednoduché to také nebylo. Ale žít musíme dál a podobným situacím čelit. Nejhorší je samozřejmě začátek, když nevíme, jak s nově nastalou situací naložit. Pokud je nemoc neléčitelná, ještě to neznamená, že to tak opravdu dopadne, stále tam nějaká naděje je. ![]()
Určitým způsobem by snad mohlo pomoci podívat se na filmy s podobnou tematikou. Že v tom prostě člověk není sám. Velmi dojal například film Jeden litr slz či seriál a manga Tvá dubnová lež. A našlo by se jistě více.
Věřím, že snad i s naší dopomocí budeš mít dost sil na to i tuto nelehkou situaci zvládnout.
Hodně štestí. ![]()
@Zarrka dekuji za shrnutí. Dobíjím
Nekdy to jde lepe někdy hůř. Pomáhají me tady ty vaše příběhy a přání. Bohužel mam kolem sebe malou sociální bublinu - kamarádi se nějak odklonili a nedaří se mi obnovit vazby ani navázat nové.
Dik a taky hodne sil ![]()
@Zarrka dekuji za shrnutí. Dobíjím
Nekdy to jde lepe někdy hůř. Pomáhají me tady ty vaše příběhy a přání. Bohužel mam kolem sebe malou sociální bublinu - kamarádi se nějak odklonili a nedaří se mi obnovit vazby ani navázat nové.
Dik a taky hodne sil ![]()
@jejjej píše: Více
Ona o zrak přijde až tak za 10-15 let. Ale o tak… studovat nechce. Ted si nasla hezkou praci ve strojírenské laboratoři. Ale vašem - bůh ví. Je to práce na počítači…
@Secure píše: Více
Tato schopnost me opustila před 7lety. Ted me to zase tak zacinalo jit a uz mam zase hlavu k nezastaveni. Ale snazim se. Bývalo to osvěžující jak hodiny spánku.