Kde najít sílu v těžké situaci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11991
10.6.26 15:26

K tatínkovi - záleží jak na tom je. Můj strejda byl čupr do 80 let a pak to samé pád a občas dezorintace. V takovém zařízení pak ještě žil přes 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.6.26 15:35

Držím vám moc palce a posílám aspoň trochu síly a klidu do dalších dnů :kytka: opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.6.26 15:37

Procházím si náročným životním obdobím, takže dám pár tipů ze své zkušenosti jak najít sílu žít dál

1. mysli na sebe. Dcera i ostatní na tobě visí, musíš někde brát sílu, musíš si najít volný čas, aby měla pak tu sílu předat ostatním. Pokud to zanedbáš, dostihne tě to a s tebou ostatní, kteří na tobě visí
  2. nauč se dělat si drobné radosti a rituály a vychutnávej si je, např. když jsem se ráno probudila a měla pocit, že už to fakt nedám, udělala jsem si dobré kafe, u něj jsem se uklidnila, sevřela šálek v náručí
  3. nauč se techniky uzemňování a dýchání
  4. nauč se najít radost se života, nevím jak, já na to ještě nepřišla, ale snažim se těšit se na drobné věci, moc mi to ještě nejde
  5. měj se ráda, tohle je hrozně důležité, buď k sobě laskavá, nevyčítej si že něco nezvládneš, pro ostatní stačí že prostě JSI, i když zrovna unavená nebo protivná, protože dnes už fakt nemůžeš
  6. pokud to nedáváš vyhledej psychologa, někoho kdo pomůže, my jsme odbornou pomoc měli a dala nám velmi cené rady, jak fungovat
  7. nevyčítej si, že nezvládáš co ostatní, jsi v jiné situaci, ty máš za sebou maraton a před sebou maraton, máš energii vyčerpanou
  8. dobíjej baterky drobnými radostmi, nebude to na 100% ale třeba jen na 2% a to se počítá

Přeji hodně sil v náročném životním období!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.26 16:11

Ahoj, posílám mnoho síly a chápu to. Také mi přijde, že poslední roky se toho na mě valí hodně. Začalo to v roce prvního syna, kdy mě našli velké cysty a hrozilo, že mi odeberou vaječníky. Operace proběhla v pořádku a my se snažili o druhé mimčo. Bohužel potrat a vyčištění opět pod narkózou. Za půl roku jsem znova otěhotněla a celé těhotenství jsem trpěla těhotenskou depresí. Dva dny před porodem dostal starší syn diagnózu PAS a bylo mi řečeno, že možná nikdy nebude mluvit. Už je to rok a řešíme jen zdravotní problémy syna, jezdíme po terapiích, pracujeme doma. Syn se moc zlepšil. Bohužel teď začínám pozorovat zase nějaké PAS znaky i u mladšího syna..
sama jsem uplně vyřízená, unavená, zanedbaná..
ale přesto jsem šťastná, jen se to táhne nějak moc dlouho a přemýšlím, jestli ještě někdy budu bezstarostná. Posílám sílu a hlavně naději, nic není nemožné, třeba se to ještě spraví. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
18
10.6.26 16:20

Bude to dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
10.6.26 16:21
@Anonymní píše: Více
:hug: mně přijde, že takto těžké zkoušky a život má obvykle ten, který si to absolutně nezaslouží :( :hug:
zbývá doufat u dcery v lepší progres, zkusit se potěšit z maličkostí, co udělají aspoň trochu radost, opřít se o manžela… s tátou se vám uleví, když bude mít odbornou péči..
posílám moc sil a držím palce :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16994
10.6.26 16:31
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

to mě moc mrzí. U dětí prožíváme vše daleko hůře, právě proto, že pro ně chceme jen to nejlepší. Oslovila jsi nějaké tyflopedické organizace? Určitě by poradili a pomohli - být v kontaktu s lidmi, kteří žijí se stejným verdiktem, resp s vadami zraku. Věřím, že by pro tebe a dceru byli i oporou. Vidět že ten život mají také barevný, plný zážitků a obohacený zase trošku jinak.

Zároveň si myslím, že by bylo vhodné se obrátit i na nějakou psychologickou pomoc - vybírej pečlivě, vyčkat se podle mě v tomto oplatí. A probrat to s odborníkem. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.6.26 16:37

Meditace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
10.6.26 17:14

I já posílám hodně sil a energie :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
10.6.26 17:23

Nevim jestli to nejak pomuze ale i nevidomi muzou studovat nektere obory na VS.

Chci tim rict, ze i se slepotou si dcera muze najit svoji cestu. I kdyz je to tezke samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2308
10.6.26 17:48

Posílám též svůj podíl sil a energie, snad napomůže aspoň trochu. :hug: :) Také něco z toho mám za sebou a jednoduché to také nebylo. Ale žít musíme dál a podobným situacím čelit. Nejhorší je samozřejmě začátek, když nevíme, jak s nově nastalou situací naložit. Pokud je nemoc neléčitelná, ještě to neznamená, že to tak opravdu dopadne, stále tam nějaká naděje je. :)

Určitým způsobem by snad mohlo pomoci podívat se na filmy s podobnou tematikou. Že v tom prostě člověk není sám. Velmi dojal například film Jeden litr slz či seriál a manga Tvá dubnová lež. A našlo by se jistě více.

Věřím, že snad i s naší dopomocí budeš mít dost sil na to i tuto nelehkou situaci zvládnout. :hug: Hodně štestí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.26 20:41

@Zarrka dekuji za shrnutí. Dobíjím :) Nekdy to jde lepe někdy hůř. Pomáhají me tady ty vaše příběhy a přání. Bohužel mam kolem sebe malou sociální bublinu - kamarádi se nějak odklonili a nedaří se mi obnovit vazby ani navázat nové.
Dik a taky hodne sil :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.26 20:44

@Zarrka dekuji za shrnutí. Dobíjím :) Nekdy to jde lepe někdy hůř. Pomáhají me tady ty vaše příběhy a přání. Bohužel mam kolem sebe malou sociální bublinu - kamarádi se nějak odklonili a nedaří se mi obnovit vazby ani navázat nové.
Dik a taky hodne sil :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.26 20:46
@jejjej píše: Více

Ona o zrak přijde až tak za 10-15 let. Ale o tak… studovat nechce. Ted si nasla hezkou praci ve strojírenské laboratoři. Ale vašem - bůh ví. Je to práce na počítači…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.6.26 20:48
@Secure píše: Více

Tato schopnost me opustila před 7lety. Ted me to zase tak zacinalo jit a uz mam zase hlavu k nezastaveni. Ale snazim se. Bývalo to osvěžující jak hodiny spánku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová