Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Evkad píše: Více
Tak jsem za tatou byla a nevypad ato dobře. Pokud se nestane zázrak, tak do seniorské rezidence se uz nedostane…
Ale zázraky se dějí. Take mi maminka v domácím hospicu najednou vstala a jeste skoro rok chodila. Dodnes na to primář z hospicu vzpomíná. Říkáme si, ze měl hezkých 89 let… kdyby byla mama v nebi (nevěřím na to), tak ví ze jsem dělala vše co jsem mohla.
@Anonymní píše: Více
ovšem za 10 - 15 let může být medicína někde úplně jinde…
Neznám Vaší dceru. Asi najít někoho s kým to může sdílet. Důvěrníka. Já se upnul na koníček, kterého ještě chci dosáhnout. Mám tedy cíl. Cíl, plán, vytyčené datum realizace.
Příspěvek upraven 11.06.26 v 10:14
Až mi slzy vyhŕkli.
Vo všetkom sa vždy dá nájsť niečo pozitívne. Nie si na to sama, to je veľký bonus. Buďte si oporou.
@884135 píše: Více
To jasne. Neříkám, ze to je beznadějné. Ale moh si to ten život klidne odpustit.
Navic uz jeden cas (po úraze) byla labilní. Do normálu ji vrátila prace a péče o zvířata.
@otevřená_mysl píše: Více
Taky si myslím, že bude užívat, co to půjde. Její koníček moc bez zraku dělat nejde. Ale třeba to nebude tak hrozné, třeba to nebude tak rychle, třeba se najde nějaká léčba.
Potrebovala by dobrého kamaráda. Ma je kolem koni, tak uvidíme, jestli se někdo osvědčí a bude ji oporou.
@rodinka4 píše: Více
Dik. Mamzel je opora. Neskutečná. Čím víc problémů, tím víc ale potřebuje makat v práci. Sám mi říkal, ať a tím počítám - práce mu pomáhá se od tohohle odreagovat.
Ona už nevidí? Koně jsou super odreagování. Taky mě ty koně pomohli a mám na ně hezkou vzpomínku že za mnou sami přišli.
Příspěvek upraven 11.06.26 v 10:13
Nene, je to zatim celkem dobre. Prislo se na to náhodou. Je jen svetloplacha a šeroslepa, říkali ji, ze to je astigmatismem… Az ted je jasne, ze to byl příznak její nemoci. Doteď řídila auto a to je twd v ohrožení. To velmi těžce nese.
Ano chápu. Podle toho popisu je ještě mladá. Nevím o tom, že by řízení byl problém zatím asi na tom není tak zle. To o čem doktor asi mluvil je, že ty vyhlídky jsou takové a takové, ale to nepřijde hned. A v té chvíli to vypadá jako katastrofa, ale není to katastrofa, protože máte si vemte máte třeba 25 let nebo více protože ona je mladá že? Je ji 20? Tak si to vemte za 20-26 let se toho dá hodně naučit, hodně dosáhnout.
Příspěvek upraven 11.06.26 v 10:12
Nene - hudbu tu zmiňoval někdo jiný. Ona má koně.
Jo, je ji 21. Touzila po správném chlapovi a rodině. Tak uvidime. Ted vidim, jak smutně kouká na svoji 6letou sestru a v hlave ji jede, jestli taky bude mít žakové dite. Nahlas to neřekne, ale znam ji.
Ještě se zeptám na dceru a ten astigmatismus. Psala jste že je šeroslepá. Nepotřebuje náhodou lepší pracovní světlo a když ho nemá tak ji to víc vyčerpává?
Příspěvek upraven 11.06.26 v 11:30
U ní je bohužel vada v sítnici, degeneruji ji svetlocitlive buňky. A snažíme se ji udělat podmínky, jaké potřebuje.
Dcera zatím o sdílení ani terapie nestojí. Nabídla jsem, ale je dospěla, rozhodnout se musí sama. A najít to také dokáže.
Ja chodím už svá roky pravidelně.