Kde sedíš v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7857
20.7.10 15:02
Zaira píše:
vulpes píše:
janinkaz píše:
vulpes píše:
Jinak upadnuté věci nebo vyžádané věci zvládnu podávat za jízdy ať jako samořidič, tak jako spolujezdec, takže to mi jako důvod taky nikdy nenapadlo.
Tak to jsi adept na to se někde vybourat, gratuluji :palec: :roll: Nemyslíš, zaplatíš :nevim:
Nedělá mi potíže za jízdy pustit pravou ruku z volantu, upažit (uchopit vyžádaný předmět) a následně zapažit (podat předmět dítěti) :lol: Pokud ty tohle nedokážeš, pak by mě zajímalo, jak řadíš?! 8-o
Myslim si,ze tady neslo o upazeni, ale spis o hledani veci,co spadly na zem a nesoustredenosti na jizdu,coz muze byt vazne nebezpecne,uz jen proto, ze reakce jsou pomalejsi, kdyz mas ruku vzadu a ne na radici pace..

Přece, pokud mám trochu mozek v hlavě a trochu umím řídit (ne jako některé dámy, co se řítí rychlostí pasoucí se ovce, s čelem obtisknutým na přední sklo a předsmrtnou hrůzou v očích), tak vidím, jaká je situace a jestli se můžu sehnout nebo něco jiného. Mimochodem, k tomu, abych se sehla a podala, nepotřebuji ani uhýbat s očima ze situace přede mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
20.7.10 15:16
vulpes píše:
Zaira píše:
vulpes píše:
janinkaz píše:
vulpes píše:
Jinak upadnuté věci nebo vyžádané věci zvládnu podávat za jízdy ať jako samořidič, tak jako spolujezdec, takže to mi jako důvod taky nikdy nenapadlo.
Tak to jsi adept na to se někde vybourat, gratuluji :palec: :roll: Nemyslíš, zaplatíš :nevim:
Nedělá mi potíže za jízdy pustit pravou ruku z volantu, upažit (uchopit vyžádaný předmět) a následně zapažit (podat předmět dítěti) :lol: Pokud ty tohle nedokážeš, pak by mě zajímalo, jak řadíš?! 8-o
Myslim si,ze tady neslo o upazeni, ale spis o hledani veci,co spadly na zem a nesoustredenosti na jizdu,coz muze byt vazne nebezpecne,uz jen proto, ze reakce jsou pomalejsi, kdyz mas ruku vzadu a ne na radici pace..
Přece, pokud mám trochu mozek v hlavě a trochu umím řídit (ne jako některé dámy, co se řítí rychlostí pasoucí se ovce, s čelem obtisknutým na přední sklo a předsmrtnou hrůzou v očích), tak vidím, jaká je situace a jestli se můžu sehnout nebo něco jiného. Mimochodem, k tomu, abych se sehla a podala, nepotřebuji ani uhýbat s očima ze situace přede mnou.

Nejsi nahodou Saxana? Ja na podlahu vzadu nedosahnu, aniz bych se nemusela ohnout a tim padem posunout uroven oci nekde na uroven steracu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
20.7.10 19:26
vulpes píše:
Jedině vpředu. Vzadu bych si připadala jako retarda a taky by mi nebylo příjemné udělat z muže „šoféra“, co veze zákazníky :nevim:Vy, co sedíte vzadu z důvodu, aby tam dítěti nebylo smutno - jak to děláte, když jezdíte jen vy a dítě? 8-o
Já jezdím s malým sama tak v 90%

K prvni vete - on to manzel zvladne, vezt rodinu, co sedi vzadu, to ja ho zas tak nehyckam.
K druhe vete - jsou i takove z nas, ktere neridi. Treba ja. Takze jak to udelat, kdyz jedeme sami, neresim. Sami v aute se nevyskytujeme.
Ke treti resp. poslednimu odstavci - hruza. Obzvlast ty upadnute veci. Preju, at nezpusobis nehodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
20.7.10 20:08

Vulpes tak já si teda jako retarda nepřipadám jen kvůli tomu,že manžel řídí a já sedím vzadu a absolutně nechápu tvoji poznámku o šoférovi,nic mu neplatím za to,že nás vozí a během jízdy se sním normálně bavím,nevím,co je tak k nepochopení,že někdo jezdí vzadu s dítětem.

Manžel jezdí s autem deno denně do práce a když už tedy jedu,tak s tátovo autem a to většinou dádu s sebou neberu,navíc nerada jezdím s ním sama,jen ve výjmečných případech.

A teda podávat za jízdy zapadnuté pití nebo hračky už se nedivím té nehodovosti.A to si myslím,že mozku v hlavě mám dostatek,ale uvažuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.7.10 20:52

Řídím skoro denně, myslím, že jsem dobrá řidička, ale za jízdy se pro nic neohýbám a nic dozadu nepodávám, i kdybych měla ruku sebedelší a ohnout se nemusela :nevim: Takovejch lidí se ohnulo a jak dopadli …
Viděla jsi někdy lidi rozflákaný v autě? Jak křičí a řvou bolestí, kolabujou, teče z nich krev apod? Já jo, celkem zážitek …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Karin
21.7.10 09:19

ach jo, tady to někdo zase přehání. Viděli jste ty šoty na „nemyslíš, zaplatíš“. Tam se jednalo hlavně o opilé řidiče, nepřipoutané děti, zdrogované řidiče apod, a vy tady hned z mamin, které něco podají ze země uděláte šílenou řidičku. Já jsem průměrná řidička a pokud nejedu někde po dálnici, ale třeba tou 50-kou po vesnici, tak malé dozadu klidně podám pití a nemusím se ani otáčet, stačí jenom dát ruku dozadu.Nebo když mi něco spadně před přední sedadlo, tak se klidně pro to sehnu, aniž bych se přestala dívat na cestu před sebou. Vážně si myslíte, že např. pro tyto úkony je třeba se celá otáčet nebo se nedívat na cestu před sebou? Když to třeba vy nedokážete, tak to přece neznamená, že to nedokáže ani někdo jiný. Jo a abych tomu nasadila korunu a vy jste měly důvod se tady na mne spustit, tak se klidně přiznám, že když jsem jela s malou sama v autě a ona byla ještě ve vajíčku, tak se mnou seděla ve předu. Já bych třeba nesnesla, že jsem na ni neviděla. Občas se mi stalo, že se začala dusit a pokud jedete ve městě, kde je velký hluk, tak dítě vzadu neslyšíte, pokud sedí proti směru jízdy. V tom případě jsem vždycky zastavila a klepala jsem ji po zádičkách. Teď čekám druhé a taky bude sedět se mnou ve předu, pokud bude ve vajíčku

• Citovat
  • Upravit
2532
21.7.10 15:00

Snad není za potřebí to takhle dramatizovat!!! Tak se někdo prostě v autě ohne a podá svému dítěti pití… Také to dělám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
21.7.10 15:41

Jo, tak přesně takhle se o Velikonocích ohnula pro něco dítěti jistá dáma a místo aby vytočila zatáčku, vjela do našeho směru - jeli jsme proti - a kdyby to manžel nestrhnul, tak bylo po nás. Takhle jsme se „jen“ skončili ve svahu (chybělo málo a auto by se převalilo) a přišli o auto - oprava by stála 600.000.

takže děkuju všem, kdo se neohýbají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.Karin
21.7.10 21:12
Eliška píše:
Jo, tak přesně takhle se o Velikonocích ohnula pro něco dítěti jistá dáma a místo aby vytočila zatáčku, vjela do našeho směru - jeli jsme proti - a kdyby to manžel nestrhnul, tak bylo po nás. Takhle jsme se „jen“ skončili ve svahu (chybělo málo a auto by se převalilo) a přišli o auto - oprava by stála 600.000.takže děkuju všem, kdo se neohýbají.

A jak víš, jak se ohýbala, ty jsi ji viděla? Tak pokud se celá ohla a nevěnovala pozornost řízení, tak je jasné, že se může něco stát.

• Citovat
  • Upravit
17928
21.7.10 21:40

Viděla jsem, že je ohnutá, a sama nám to řekla.

Jasně, tak nikdo nestanoví, kde je ta míra. Kde je to ještě bezpečné, kde už ne.
Ono dokud někdo takovou situaci nezažije, tak mu to přijde pořád v pohodě.
Totiž - vy tu situaci můžete zvládnout - sebrat, podat a nikoho neohrozit. Ale taky se může stát, že v té situaci, kdy držíte volant jednou rukou - předpokládám, že levou - jede proti vám blbec, který ohrozí vás a před kterým byste oběma rukama svoje auto strhli stranou a jednou to nezvládnete. Nebo předjíždí někdo zezadu.
Jen chci říct, nevíš dne ani hodiny, neriskujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
21.7.10 21:56
Eliška píše:
Viděla jsem, že je ohnutá, a sama nám to řekla.Jasně, tak nikdo nestanoví, kde je ta míra. Kde je to ještě bezpečné, kde už ne.
Ono dokud někdo takovou situaci nezažije, tak mu to přijde pořád v pohodě.
Totiž - vy tu situaci můžete zvládnout - sebrat, podat a nikoho neohrozit. Ale taky se může stát, že v té situaci, kdy držíte volant jednou rukou - předpokládám, že levou - jede proti vám blbec, který ohrozí vás a před kterým byste oběma rukama svoje auto strhli stranou a jednou to nezvládnete. Nebo předjíždí někdo zezadu.
Jen chci říct, nevíš dne ani hodiny, neriskujme.

já řídím pořád jen jendou rukou (levou) neumím držet volant oběma,(myslím, že takhle řídí hodně lidí) možná proto dokáži pravou rukou podat pití malé do zádu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Karin
22.7.10 06:58

taky řídím pořád jednou rukou-levou, tu pravou mám pořád na řadící páce.

• Citovat
  • Upravit
3549
22.7.10 08:31

nepřijde mi to přehnané,pokud se nějak pravidelně vyskytujete na českých silnicích,pak mi musíte dát za pravdu,že je to boj o život,protože je spousta bezohledných a neopatrných řidičů (tím teď,ale nemyslím vás),kterým absolutně nevadí ohrozit sebe natož ostatní.Podat pití dozadu to beru ještě jako OK,ale sehnutí se za zadní sedačku,kam dítěti něco upadlo už ne,a je jedno kolim dotyčná jede,jestli 50km/h nebo 150km/h však ono i v tom městě se může přihodit ledacos i na vesnici i na polní cestě prostě všude.

Já taky vyváděla v autě dřív,ničeho jsem se nebála,milovala jsem jezdit s kamarádem,který si vysloveně koledoval a říkala jsem,tak co se může stát,jenže jednou mě kamarád vezl na gyndu,aby mi potvrdili těhu (mé první) a při zpáteční cestě jsme díky jeho vlastní blbosti,že se předváděl,vzali přes střechu a skončili na sloupu veřejného osvětlení,kdybych v té chvíli byla připoutaná byla jsem na místě mrtvá,to mi řekli policajti i záchranáři.Nikomu se naštěstí nic nestalo,já se podruhé narodila,miminku se naštěstí nic nestalo,ale od té doby uvažuju co v autě a s autem dělám vážně to stojí zato,dokud se nic nestane je hrdninou každý,pak je boužel pozdě plakat nad rozlitým mlíkem.Dnes když manžel dle mě řídí riskantně mu říkám,aby byl alespoň tak hodný a zabil mě,pokud by se mělo něco stát našemu chlapečkovi,to ho naštěstí vždy uzemní,

Vím,že to sem absolutně nepatří,je to mimo téma,ale to jen tak na vysvětlenou,proč třeba já jsem alergická na přehnanou aroganci řidičů a řidiček.Všem vám přeju,abyste nikdy nezažili žádnou nehodu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.7.10 10:48

Taky řídím levou a pravou má na ř.páce nebo volně … Ale o to nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
22.7.10 12:47

Presne,jak pise Paradise, podat piti je jeste ok,ale to ohybani proste ne.. Clovek pak muze bejt sebelepsi ridic, ale ty reakce jsou zpomaleny, nehlede na to, ze situace na silnici nemusi byt tak, jak jsme zvykle.. muze byt nekde objizdka nebo treba bezohledny ridic,ktery to svihne do protismeru..
Taky ridim jednou rukou, takze ne, ze bych piti neumela podat, ale podle me to za to proste nestoji..
A k te sedacce na prednim sedadle, z hlediska bezpecnosti je to ok, musi vsak byt vypnuty airbag, pokud v aute je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová