Kde sedíš v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28414
25.7.10 21:03

To je ale známý, že jednou rukou by se řídit nemělo :nevim: Správný držení je dvěma, třeba tady … http://www.novinky.cz/…-zaklad.html Jenže většině ta jedna ruka nejvíc vyhovuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
25.7.10 22:29
Eliška píše:
vulpes, přeju ti, abys vypatlanou paní nepotkala.

myslím, že jsem celkem vyježděná, ale teda netrpím takovým sebevědomím jako ty. Ono to nemusí být - kdo rychleji projede, ten vyhraje.

mmch. o dobrém řízení nesvědčí schopnost řídit jednou rukou. umím to taky, ale o čem to vypovídá? to není jízda zručnosti na kole :roll:

Proboha, kde jsi zase vzala, že bych psala něco o rychlosti?! 8-o To jsou nějaké halucinace nebo co? 8-o Řeč byla o plynulosti :-?
Ovšem, když už jsme u toho, tak právě křižovatka je nejrizikovější část a pokud se v ní nějak zdržíš, místo abys jí plynule projela, tak velmi riskuješ a velmi ohrožuješ ostatní. To ti řekne snad každý slušný řidič :nevim: Ty tam hodláš nějak rozjímat nebo jak jsi na tu tvojí větu přišla? Ty snad křižovatku neprojíždíš plynule? 8-o

A to s tou jednou rukou asi nebylo na mě, že? O řízení trvale jednou rukou jsem vážně nikde nic nepsala :lol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17939
26.7.10 14:08

Vulpes, omlouvám se, pokud jsem psala podle tvého z cesty :wink: Já to pochopila tak, že když píšeš, že jezdíš „jako o život“, tak jezdíš rychle („o život“ je pro mě rychleji než povolenou rychlostí, ale viditelně jsem to pochopila špatně).
Na křižovatce se nezdržuju, to, co jsi popisovala - zastavení v křižovatce - je fakt nebezpečný.

Držení trvale (nebo převážně) jednou rukou tu zaznělo
od Kačenky, Karin a Janinky, možná ještě od někoho.

Můj dědeček vždycky říkal - řiď tak, že myslíš nejen za sebe, ale i za řidiče okolo, protože oni možná nemyslí. Počítej s tím, že za volantem proti tobě může být opilec, začátečník, střelec nebo hlupák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101657
26.7.10 15:18
Eliška píše:
Můj dědeček vždycky říkal - řiď tak, že myslíš nejen za sebe, ale i za řidiče okolo, protože oni možná nemyslí. Počítej s tím, že za volantem proti tobě může být opilec, začátečník, střelec nebo hlupák.

Tak pod tohle se podepisuju :-) jen místo toho hlupáka bych dala něco ostřejšího ;-)

A k tomu držení volantu, ono záleží na spoustě věcí, jiné je to hustém městském provozu, kde má člověk opravdu tu druhou ruku spíše na řadící páce než na volantu a jiné je to na klikatých silničkách mimo obce… A taky hodně záleží na tom, zda má auto posilovač řízení nebo ne. Pro některé manévry jsou nutné obě ruce ruce na volantu, ale zas by měl řidič být schopen za běžné situace ovládat volant i jednou rukou, třeba aby byl schopen bezpečně řadit - a to bohužel u všech není samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová