Kde sedíš v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7858
22.7.10 13:42

Já se těm reakcím tady zas tolik nedivím. Bohužel, hodně ženských řídí tak zoufalým stylem, že se divím, že přitom zvládnou ještě i dýchat :roll: Taková si to hasí třicítkou mezi obcemi, když potřebuje někam odbočit, tak radši pro jistotu zastaví a ještě si u toho připadá, že řídí bezpečně. Ona to ovšem není bezpečnost, je to jen její omezenost. Kdyby třeba někdy našla ve smrtelné křeči za volentem čas znímat provoz kolem sebe, tak by viděla, že její „rádoby bezpečný“ styl jízdy ohrožuje snad úplně všechny, kdo se k ní na silnici přiblíží. Prostě pomalu myslící/pomalu jedoucí ženská je časované bomba. Další kategorie jsou tupé ženské v luxusních vozech, které jim dodají luxusní sebevědomí. Ty jsou taky velmi nebezpečné a ještě k tomu někdy rychlé a někdy arogantní.

Pokud je na tom někdo s řízením tak bídně, že nezvládne ani sundat jednu ruku z volantu nebo švenknout očima jinam, pak by měl radši zahodit svůj řidičák, než aby se snažil „radit“ jiným. Představte si, že takové „chytré šikulce“ spadne něco do oka nebo jí vlítne do kabiny vosa…než stačí dupnout na brzdu (pokud ji zvládne najít), tak zabije všechny kolem…neb poprvé v životě bude muset zavřít jedno oko a mávnout rukou, aby vosu odehnala a je v háji.

A nezlobte se, ale argumetovat taky nějakou vypatlanou paní, co se sehne v zatáčce, tak to snad nemá cenu, ne? Jestli se někdo chtete porovnávat s někým bez mozku, tak prosím, asi máte naději na vítězství, ale já bych raději nějaké rovnocené příklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.7.10 13:50

tak tebe potkat na silnici musí být zážitek :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.7.10 14:11

Vulpes tak nějak s tebou souhlasím. Někteří řidiči jsou v autě vyloženě nebezpeční, buď umí kulový, nebo mají silný auto a děsně „silný“ sebevědomí, nebo včas nereagují, čepičáři atd. Ale jako potkat na silnici auto, které se na 90ce plahočí bezdůvodně 60kou je taky síla. Prostě pozor musíme dávat nejem my jako řidiči na sebe, ale sledovat i ostatní auta, jet normálně, zbytečně neriskovat a chovat se slušně …
Vlítlej hmyz (do auta či do oka), nebo zvíře přes silnci snad řešilo hodně z nás, je to nepříjemný a musí se reagovat hned, o tom žádná :wink:

Já odbočím …
Mě třeba minulou středu dostala jedna chodkyně. Já jako chodec s kočárkem a kamarádkou jsem čekala až nás na přechodu pustí auta. Starší paní skočila do silnice s tím, že přeci máme přednost a šla 8-o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
22.7.10 14:13
Paradise píše:
tak tebe potkat na silnici musí být zážitek :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

Pokud je to na mě, tak PROČ?
Zvládneš odpovědět slovy, nebo tvoje vyjadřovací schopnosti končí u smajlíků?

Příspěvek upraven 22.07.10 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.7.10 14:16

dokážu:)
A abych ti odpověděla na tvoji otázku to bylo na tebe a proč?protože ty podle toho,co píšeš budeš právě jedním z těch bezohledných řidičů,kteří nekoukají napravo ani nalevo a jedou jako o život

Příspěvek upraven 22.07.10 v 14:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
22.7.10 14:28
Paradise píše:
no tak moje vyjadřovací schopnosti jsou zcela v pořádku,nepotřebuju si zvedat sebevědomí nějakýma hloupýma urážkama a ponižováním a nad ostatní se vyvyšovat.A abych ti odpověděla na tvoji otázku to bylo na tebe a proč?protože ty podle toho,co píšeš budeš právě jedním z těch bezohledných řidičů,kteří nekoukají napravo ani nalevo a jedou jako o život

ááá, paní je jasnovidka. Tak to smekám.
Zkus přemýšlet a číst a míň fantazírovat.

Jako o život jedu vždycky, protože na silnici to je o život a mě na něm záleží.
Napravo a nalevo se dívám vždy a kromě toho i před sebe a za sebe :wink: , kdybys četla lépa, dočetla by ses, že právě upozorňuji na to, že některé dámy jedou, jakoby byly na silnici samy!! A to není bezpečné ani v té třicítce, dokonce ani při zastavení ne.

A pokud někdo jede na 50átce těch 50 (a ne 20 jako opatrná dáma) a na 90átce těch 90 (a ne 45 jako opatrná dáma), tak to neznamená, že hazarduje, ale že dodržuje pravidla silničního provozu a neohrožuje ostatní nepřiměřeně pomalou jízdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.7.10 14:38

no vidíš a já myslela,že když je někde značka devadesát,tak to znamená maximální povolenou rychlost a ne předepsanou rychlost,ale co se dá dělat jdu dělat něco užitečnějšího :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.7.10 14:44

Nezastávám se nikoho, ale pokud jedeš 50 na 90ce, tak opravdu riskuješ. Ale když je to nutné, tak zapnout výstražná světla …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
22.7.10 16:01

Vulpes:cepickari a vyplaseny zensky jsou snad nejhorsi kategorii,ktera se na silnici vubec vyskytuje.. a prave takova krava ti muze necekane a bezduvodne zabrzdit uplne kdekoliv a kdyz zrovna neco podavas dozadu, tvoje reakce muze byt pomalejsi, nemusi,ale muze, riziko tu proste je,to je to, co jsem se snazila rict..
Rizik je za volantem spousta, to je jasny, ale zrovna tohle se da treba snizit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
22.7.10 17:41
Paradise píše:
no vidíš a já myslela,že když je někde značka devadesát,tak to znamená maximální povolenou rychlost a ne předepsanou rychlost,ale co se dá dělat jdu dělat něco užitečnějšího :mavam:

Ano, tak to sice znamená maximální povolenou rychlost, ale zároveň je přestupkem i bezdůvodně pomalá jízda, což tedy plahočení se 40-50 na běžné silnici prostě je. A nebezpečné je to taky, protože to „nutí“ ostatní auta k předjíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
22.7.10 18:12
Zaira píše:
Vulpes:cepickari a vyplaseny zensky jsou snad nejhorsi kategorii,ktera se na silnici vubec vyskytuje.. a prave takova krava ti muze necekane a bezduvodne zabrzdit uplne kdekoliv a kdyz zrovna neco podavas dozadu, tvoje reakce muze byt pomalejsi, nemusi,ale muze, riziko tu proste je,to je to, co jsem se snazila rict..
Rizik je za volantem spousta, to je jasny, ale zrovna tohle se da treba snizit..

No, už jsem zažila i situaci, kdy paní byla tak ohleduplná, že na semaforové křižovatce na zelenou najela do křižovatky, ale tam to zamázla, protože jí bylo líto těch chudáků, co mají červenou a začala je pouštět :zed: To byl vážně mazec, jet za ní! Zvlášť na těch semaforech s takovou reakcí moc nepočítám :lol: Stane se ledacos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
22.7.10 19:10
vulpes píše:
Zaira píše:
No, už jsem zažila i situaci, kdy paní byla tak ohleduplná, že na semaforové křižovatce na zelenou najela do křižovatky, ale tam to zamázla, protože jí bylo líto těch chudáků, co mají červenou a začala je pouštět :zed: To byl vážně mazec, jet za ní! Zvlášť na těch semaforech s takovou reakcí moc nepočítám :lol: Stane se ledacos…

Jo, tak tohle už se mi taky několikrát stalo… na přechodu pro chodce se semaforem, taky je nějaký ohleduplný řidič/ka začal pouštět… jsem málem vylítla z auta a šla mu vynadat, ale je fakt, že s tímhle už tak nějak počítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
22.7.10 20:24

Tak i to já jsem zažila :wink: Nebo … Fronta z vedlejší a „dobrák“ z hlavní je začal pouštět :lol: Jako chápu solidaritu, že jsou fronty z obou stran a pouští se navzájem formou „zipu“, ale tohle ne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
25.7.10 20:27

vulpes, přeju ti, abys vypatlanou paní nepotkala.

myslím, že jsem celkem vyježděná, ale teda netrpím takovým sebevědomím jako ty. Ono to nemusí být - kdo rychleji projede, ten vyhraje.

mmch. o dobrém řízení nesvědčí schopnost řídit jednou rukou. umím to taky, ale o čem to vypovídá? to není jízda zručnosti na kole :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
25.7.10 20:35

pro zájemce docela zajímavá diskuse chlapů o držení volantu http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?…
taky nejsou zajedno, ale řekla bych, že se tak neshazujou…
a někteří jsou dokonce názoru, že řídit jednou rukou může být nebezpečný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová