Kde sehnat široké boty?

9
25.9.17 09:56

Kde sehnat široké boty?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někdo nemáte tip na obuv, případně konkrétní značku dámských bot, které by byly širší? Mám širokou nohu a k tomu ještě vel. 41 - 42. Když už mi bota je, buď je po krátkém nošení výrazně roztažená do šířky přes stélku nebo mám já úplně otlačené malíčky - nezřídka s puchýři, už jsme je měla i pod nehtem na malíčku. Ráda bych nosila pohodlné a „zdravé“ boty, ale téměř nikde jsem na ně nenarazila. Za rady děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
25.9.17 10:01

Jakékoli barefoot -např. www.naboso.cz , vivobarefoot.cz
no a pak mám dobrou zkušenost s keenama. Ale záleží, co myslíš botou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
25.9.17 10:04

Zkus ecco.. tam maji celkem siroke a hlavne pohodlne boty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
25.9.17 10:20

Taky mam problem se sirokou nohou - boty podle typu osvedcene nasledujici:

trekove sandaly - lizard
nepromokave turisticke - pohory Hanwag
sportovni polobotky -Columbia, reebok
městké polobotky i zimní - rieker
kozačky - neřešitelný problém (kdyby měl někdo tip, sem s ním ;-) )
lodicky - holt přežít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.9.17 10:25
@czaky píše:
Taky mam problem se sirokou nohou - boty podle typu osvedcene nasledujici:trekove sandaly - lizard
lodicky - holt přežít :lol:

ty vivobarefoot. ale zatím nikde nejsou, až v před zimou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.9.17 10:36

Pokud chcete hezké, kvalitní a pohodlné společenské boty, tak jedině
 http://www.cliche-shoes.cz/

Jinak různé šířky svých bot dělají výrobci Reiker, Siebel, Mustang, Rieker, Remonte a Romika.

A tedy hlavně - chcete boty s koženým svrškem, který se přizpůsobí velikostí vaší noze- není třeba to rozcházet bolestivě dlouhým chozením, když už jsou na to silikonové přípravky.

Kdo nosí boty s plochou, tenkou podrážkou po asfaltu či dlažbě, zejména pokud už má horší klenbu - ploché nohy, tak dříve či později skončí u ortopeda se zhroucenou klenbou. Bosé chození i v tenkých botách patří na přírodní povrch, ne městský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
25.9.17 10:40

@Ou Tak se na ty cliche dívám a můžeš mi říct, co je na nich širokého? Špičku mají úzkou až hanba. Nechápu, jak by tohle mohly být boty pro někoho, kdo má širokou špičku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
25.9.17 10:42

Nejvíc mě pobavily tyhle boty, které jsou uváděné jako extra široké :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 http://www.cliche-shoes.cz/…untiky-modra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.9.17 10:43
@Ou píše:
Pokud chcete hezké, kvalitní a pohodlné společenské boty, tak jedině
 http://www.cliche-shoes.cz/

Jinak různé šířky svých bot dělají výrobci Reiker, Siebel, Mustang, Rieker, Remonte a Romika.

A tedy hlavně - chcete boty s koženým svrškem, který se přizpůsobí velikostí vaší noze- není třeba to rozcházet bolestivě dlouhým chozením, když už jsou na to silikonové přípravky.

Kdo nosí boty s plochou, tenkou podrážkou po asfaltu či dlažbě, zejména pokud už má horší klenbu - ploché nohy, tak dříve či později skončí u ortopeda se zhroucenou klenbou. Bosé chození i v tenkých botách patří na přírodní povrch, ne městský.

názory se různí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.9.17 10:44
@Kakachna píše:
@Ou Tak se na ty cliche dívám a můžeš mi říct, co je na nich širokého? Špičku mají úzkou až hanba. Nechápu, jak by tohle mohly být boty pro někoho, kdo má širokou špičku. :nevim:
:mrgreen: no, taky si pod pojmem široká bota představuju něco jiného.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.9.17 10:47

Já třeba nosím jen bosé boty, doma chodím na dlažbě bosa, a klemba čím dál lepší.
Ono ani doma, ani ve měst+ě, to prostě žádná rovinka není, městské chodníky mají spoustu podnětů, samá záplata, sem tam kostka, punčíky pro slepé před přechody, obrubník, schody…
Doma koberečky, schody, lehos kostky po zemi, plyšáci,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.9.17 10:50

@Kakachna jako že v tom celém obchodě vidíte jen boty s úzkou špičkou? Asi úplně, ne že.

@Lama Lama názory se různí, ale ortopedi mají plné ordinace. Ono totiž jedna věc je názor a itnernetový marketing a druhá je fyziognomie nohy, mechanika kloubů a fyzika.

Protože podložený a informnovnáý názor je prostě hodnotnější, než laický dojem.

A osobní zkušenost, natož prezentovaná na itnernetu je v tomto případě zcela nevalidní.

vysvětlení zde

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
25.9.17 10:52

@Ou Ano, ať hledám jak hledám, žádné široké nevidím. Mohla byste mi sem prosím dát odkaz na nějaké široké?
Btw ony i názory ortopedů se různí. A to už nemluvím o neurolozích a rhb doktorech. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.9.17 10:52
@Ou píše:
@Kakachna jako že v tom celém obchodě vidíte jen boty s úzkou špičkou? Asi úplně, ne že.

@Lama Lama názory se různí, ale ortopedi mají plné ordinace. Ono totiž jedna věc je názor a itnernetový marketing a druhá je fyziognomie nohy, mechanika kloubů a fyzika.

Protože podložený a informnovnáý názor je prostě hodnotnější, než laický dojem.

A osobní zkušenost, natož prezentovaná na itnernetu je v tomto případě zcela nevalidní.

vysvětlení zde

https://www.youtube.com/watch?…

neboj, nejde o laický názor. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
25.9.17 10:53
@pmetel píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někdo nemáte tip na obuv, případně konkrétní značku dámských bot, které by byly širší? Mám širokou nohu a k tomu ještě vel. 41 - 42. Když už mi bota je, buď je po krátkém nošení výrazně roztažená do šířky přes stélku nebo mám já úplně otlačené malíčky - nezřídka s puchýři, už jsme je měla i pod nehtem na malíčku. Ráda bych nosila pohodlné a „zdravé“ boty, ale téměř nikde jsem na ně nenarazila. Za rady děkuji :)
@czaky píše:
Taky mam problem se sirokou nohou - boty podle typu osvedcene nasledujici:trekove sandaly - lizard
lodicky - holt přežít :lol:

Columbky trekna to běžné nošení jsou výborné :potlesk:
Nedám dopustit na Adidasky a teď zkouším Reebok trek :potlesk:

Naopak jsem vyhodila 900kč za zdravotní baleríny Santé a měla je 2× na sobě a pokaždé skončila s obrovskými puchýři na noze, hrozně se zařezávají zezadu nad patu a naopak roztahují do šířky :zed:

Mam i silné lýtko a vysoké kozačky v zásilk. obchodě OTTO :potlesk:

Objednala jsem si vždy dvoje vel. a šíře a zas vracela, nakonec jsem si nechala ty první vybrané :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová