Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někdo nemáte tip na obuv, případně konkrétní značku dámských bot, které by byly širší? Mám širokou nohu a k tomu ještě vel. 41 - 42. Když už mi bota je, buď je po krátkém nošení výrazně roztažená do šířky přes stélku nebo mám já úplně otlačené malíčky - nezřídka s puchýři, už jsme je měla i pod nehtem na malíčku. Ráda bych nosila pohodlné a „zdravé“ boty, ale téměř nikde jsem na ně nenarazila. Za rady děkuji ![]()
Jakékoli barefoot -např. www.naboso.cz , vivobarefoot.cz
no a pak mám dobrou zkušenost s keenama. Ale záleží, co myslíš botou.
Taky mam problem se sirokou nohou - boty podle typu osvedcene nasledujici:
trekove sandaly - lizard
nepromokave turisticke - pohory Hanwag
sportovni polobotky -Columbia, reebok
městké polobotky i zimní - rieker
kozačky - neřešitelný problém (kdyby měl někdo tip, sem s ním
)
lodicky - holt přežít ![]()
@czaky píše:
Taky mam problem se sirokou nohou - boty podle typu osvedcene nasledujici:trekove sandaly - lizard
kozačky - neřešitelný problém (kdyby měl někdo tip, sem s ním)
lodicky - holt přežít
ty vivobarefoot. ale zatím nikde nejsou, až v před zimou
Pokud chcete hezké, kvalitní a pohodlné společenské boty, tak jedině
http://www.cliche-shoes.cz/
Jinak různé šířky svých bot dělají výrobci Reiker, Siebel, Mustang, Rieker, Remonte a Romika.
A tedy hlavně - chcete boty s koženým svrškem, který se přizpůsobí velikostí vaší noze- není třeba to rozcházet bolestivě dlouhým chozením, když už jsou na to silikonové přípravky.
Kdo nosí boty s plochou, tenkou podrážkou po asfaltu či dlažbě, zejména pokud už má horší klenbu - ploché nohy, tak dříve či později skončí u ortopeda se zhroucenou klenbou. Bosé chození i v tenkých botách patří na přírodní povrch, ne městský.
@Ou Tak se na ty cliche dívám a můžeš mi říct, co je na nich širokého? Špičku mají úzkou až hanba. Nechápu, jak by tohle mohly být boty pro někoho, kdo má širokou špičku. ![]()
Nejvíc mě pobavily tyhle boty, které jsou uváděné jako extra široké
![]()
http://www.cliche-shoes.cz/…untiky-modra
@Ou píše:
Pokud chcete hezké, kvalitní a pohodlné společenské boty, tak jedině
http://www.cliche-shoes.cz/Jinak různé šířky svých bot dělají výrobci Reiker, Siebel, Mustang, Rieker, Remonte a Romika.
A tedy hlavně - chcete boty s koženým svrškem, který se přizpůsobí velikostí vaší noze- není třeba to rozcházet bolestivě dlouhým chozením, když už jsou na to silikonové přípravky.
Kdo nosí boty s plochou, tenkou podrážkou po asfaltu či dlažbě, zejména pokud už má horší klenbu - ploché nohy, tak dříve či později skončí u ortopeda se zhroucenou klenbou. Bosé chození i v tenkých botách patří na přírodní povrch, ne městský.
názory se různí. ![]()
@Kakachna píše:
@Ou Tak se na ty cliche dívám a můžeš mi říct, co je na nich širokého? Špičku mají úzkou až hanba. Nechápu, jak by tohle mohly být boty pro někoho, kdo má širokou špičku.
Já třeba nosím jen bosé boty, doma chodím na dlažbě bosa, a klemba čím dál lepší.
Ono ani doma, ani ve měst+ě, to prostě žádná rovinka není, městské chodníky mají spoustu podnětů, samá záplata, sem tam kostka, punčíky pro slepé před přechody, obrubník, schody…
Doma koberečky, schody, lehos kostky po zemi, plyšáci,
@Kakachna jako že v tom celém obchodě vidíte jen boty s úzkou špičkou? Asi úplně, ne že.
@Lama Lama názory se různí, ale ortopedi mají plné ordinace. Ono totiž jedna věc je názor a itnernetový marketing a druhá je fyziognomie nohy, mechanika kloubů a fyzika.
Protože podložený a informnovnáý názor je prostě hodnotnější, než laický dojem.
A osobní zkušenost, natož prezentovaná na itnernetu je v tomto případě zcela nevalidní.
vysvětlení zde
@Ou Ano, ať hledám jak hledám, žádné široké nevidím. Mohla byste mi sem prosím dát odkaz na nějaké široké?
Btw ony i názory ortopedů se různí. A to už nemluvím o neurolozích a rhb doktorech. ![]()
@Ou píše:
@Kakachna jako že v tom celém obchodě vidíte jen boty s úzkou špičkou? Asi úplně, ne že.@Lama Lama názory se různí, ale ortopedi mají plné ordinace. Ono totiž jedna věc je názor a itnernetový marketing a druhá je fyziognomie nohy, mechanika kloubů a fyzika.
Protože podložený a informnovnáý názor je prostě hodnotnější, než laický dojem.
A osobní zkušenost, natož prezentovaná na itnernetu je v tomto případě zcela nevalidní.
vysvětlení zde
https://www.youtube.com/watch?…
neboj, nejde o laický názor. ![]()
@pmetel píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někdo nemáte tip na obuv, případně konkrétní značku dámských bot, které by byly širší? Mám širokou nohu a k tomu ještě vel. 41 - 42. Když už mi bota je, buď je po krátkém nošení výrazně roztažená do šířky přes stélku nebo mám já úplně otlačené malíčky - nezřídka s puchýři, už jsme je měla i pod nehtem na malíčku. Ráda bych nosila pohodlné a „zdravé“ boty, ale téměř nikde jsem na ně nenarazila. Za rady děkuji
@czaky píše:
Taky mam problem se sirokou nohou - boty podle typu osvedcene nasledujici:trekove sandaly - lizard
kozačky - neřešitelný problém (kdyby měl někdo tip, sem s ním)
lodicky - holt přežít
Columbky trekna to běžné nošení jsou výborné ![]()
Nedám dopustit na Adidasky a teď zkouším Reebok trek ![]()
Naopak jsem vyhodila 900kč za zdravotní baleríny Santé a měla je 2× na sobě a pokaždé skončila s obrovskými puchýři na noze, hrozně se zařezávají zezadu nad patu a naopak roztahují do šířky ![]()
Mam i silné lýtko a vysoké kozačky v zásilk. obchodě OTTO ![]()
Objednala jsem si vždy dvoje vel. a šíře a zas vracela, nakonec jsem si nechala ty první vybrané ![]()