Kdo dává neobvyklá jména a proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3447
9.2.12 17:21
lleennttiillkkaa píše:
Ono v dnešní době jsou neobvyklá jména i staročeská typu Přemysl, Božena, Oldřich…

Přesně tak… jsou vlastně mnohem víc neobvyklá, třeba i ta Žofie, kterou mám tak ráda. Na rozdíl od jmen jako třeba Samuel, Thea atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
9.2.12 17:22
Bábi Zlopočasná píše:
Cudzie, neobvykle mena davaju cigani. [/citace
Přesně tak u nás jedna se jmenuje Esmeralda
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

My chtěli neobvyklé jméno, ale takové které je v kalendáři. Hlavně proto, aby když ho zavolám, tak se ke mě nerozeběhla polovina dětí v doslechu… V okolí máme 5 kluků podobného věku jako je náš malý a jsou to 2+3 Ondrové + Tomášci.
Je to hodně na osobním vkusu. Takže to, co bych nikdy nezvolila, tak se někomu líbí a naopak. Navíc si myslím, že každé jeméno se dá říct hezky a naopak každé jméni jde totálně zkazit.
Proč to lidé dávají? Protože mohou a líbí se jim to.

• Citovat
  • Upravit
65396

Neobvyklá jména mi nevadí…
Spíš takové to…máme Klaudii ale psáno Claudie…
Máme Natálku ale psáno Natali…jako v tom nevidím smysl…stejně to bude Klaudinka,Natálka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
9.2.12 17:23

Já ale myslím, že dnes už vlastně není nic neobvyklé, za mého mládí, když byl někdo jménem Hugo, tak byl vpodstatě chudák, ted znám čtyři malé Hugínky a přijde mi to vlastně uplně běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
9.2.12 17:23

mi máme Samantu, pojmenovali jsme ji proto že se nám to jméno líbí. nenašla jsem žádný český jméno, který by se mi tak strašně líbilo. nudný život určitě nemáme. A v některých kalendářích je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
9.2.12 17:24
JaSa píše:
Líbí se jim, a chtějí aby oni a jejich dítě nezapadli do davu Filípků, Honzíků, Kristýnek a Aniček

tak tak… chci něco trochu jiného. neříkám že naše ema je neobvyklé jméno ale spoustě lidem to tak přijít může :nevim: jako mě přijde neobvyklá třeba Andrea. neznám jich ani pár aby to bylo obvyklé ;) pamatuju že ve třídě jsme byly 4 Katky a dokonce dva Tomášové Pokorní a nebyli z jedné rodiny… nechci na hřišti zavolat „Matýsku“ a pak si vybírat mezi 20 který že je ten můj mates… :D

• Citovat
  • Upravit
38135

Kazdemu se holt libi neco jineho, nebo chce byt jiny nez ostatni, ja se nad tim pozastavim, pripadne si poklepu na celo, ale jinak je to kazdeho vec ;) Jinak znam osobne dve deti s cizim kr. jmenem, Kevina a Amandu, ale teda vcera jsem koukala na Prostreno a uprimne receno, radsi budu mit Jessicu, Amandu nebo Kevina, nez jak mela vcera pani dceru Zakelinu :poblion: ale holt proti gustu.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138

Ahoj,záleží co myslíš tím neobvyklá jména :lol: ..mně se třeba líbí ne tak častá jména z českého kalendáře nebo aspoň psaná česky…asi bych nedala třeba jméno z TOP 10, protože nechci, aby dítě mělo ve třídě další 4 děti se stejným jménem…osobně se mi nelíbí třeba jména psaná cize jako Nicol ..dala bych místo toho radši Nikolu, když žiji v česku nebo potom se mi nelíbí zdvojené souhlásky jako třeba Emma, Ella…ale někomu se třeba nemusí líbit jména, která se líbí mně..je to věc názoru a myslím si že rodiče prostě vyberou pro dítě jméno, které se jim líbí, i když je to třeba ta Jessicca :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
APuccelli píše:
lleennttiillkkaa píše:
Ono v dnešní době jsou neobvyklá jména i staročeská typu Přemysl, Božena, Oldřich…
Přesně tak… jsou vlastně mnohem víc neobvyklá, třeba i ta Žofie, kterou mám tak ráda. Na rozdíl od jmen jako třeba Samuel, Thea atd.

souhlas, sestrenka ma Mikulaska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245

Rodice davaji takova jmena jaka se jim libi. Me osobne ze libi jmena ktera se nedaji moc komolit,zmekcovat,zdrobnovat a buhvi co jeste s nema delat. Asi je to tim ze jsem zila nekolik let v zahranici.
Libi se mi zvucna a krasna jmena nejradeji bez diakritiky. Pro sveho syna,ktery se ma narodit v dubnu jsme vybrali jmeno Samuel. (otec taky Cech) V Ceskem kalendari je. Strasne se mi libi v takovem tvaru v jakem je. I kdyz uz ted mam alergii na Samicka, Samuelecka a jine patvoriny, ktere vyslovuje tchyne :cert: :cert:
Spouste lidi se to jmeno nelibi a povazuje ho za cizi. Pritom v kalendari je a ptaji se nas proc jsem vybrali cizi jmeno. Takze bych nedavala rovnitko za neobvyke = neni v kalendari.
Sestra ma Leontynu. Taky v kalendari neni a nepripada mi to jmeno neobvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
9.2.12 17:25
APuccelli píše:
lleennttiillkkaa píše:
Přesně tak… jsou vlastně mnohem víc neobvyklá, třeba i ta Žofie, kterou mám tak ráda. Na rozdíl od jmen jako třeba Samuel, Thea atd.

Ale Samuel je ceske jmeno a je v kalendari. Me se treba strasne libi
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65396
9.2.12 17:28

Hanapopis…Leontýnka.....nádhera :srdce: to je moje volba pro holčičku…teda jedna z favoritek :lol: jen tu holčičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.2.12 17:29

J8 jsem taky chtěla pro dítě jméno, který nebude mít dalších 5 dětí na hřišti. Třeba v našem bývalém bydlišti byly asi 4 Nelinky v jedné ulici. A přesto, že jsem nechtěla jméno z topky, tak kdybychom měly holčičku, tak by byla Eliška. Můj muž si to přál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
9.2.12 17:30

U Našich v baráku maji Pandoru a Minervu, to jsou podle mě hodně neobvyklá jména, a taky by mě zajímalo proč jim je rodiče dali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová