Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lleennttiillkkaa píše:
Ono v dnešní době jsou neobvyklá jména i staročeská typu Přemysl, Božena, Oldřich…
Přesně tak… jsou vlastně mnohem víc neobvyklá, třeba i ta Žofie, kterou mám tak ráda. Na rozdíl od jmen jako třeba Samuel, Thea atd.
Bábi Zlopočasná píše:
Cudzie, neobvykle mena davaju cigani. [/citace
Přesně tak u nás jedna se jmenuje Esmeralda
My chtěli neobvyklé jméno, ale takové které je v kalendáři. Hlavně proto, aby když ho zavolám, tak se ke mě nerozeběhla polovina dětí v doslechu… V okolí máme 5 kluků podobného věku jako je náš malý a jsou to 2+3 Ondrové + Tomášci.
Je to hodně na osobním vkusu. Takže to, co bych nikdy nezvolila, tak se někomu líbí a naopak. Navíc si myslím, že každé jeméno se dá říct hezky a naopak každé jméni jde totálně zkazit.
Proč to lidé dávají? Protože mohou a líbí se jim to.
Neobvyklá jména mi nevadí…
Spíš takové to…máme Klaudii ale psáno Claudie…
Máme Natálku ale psáno Natali…jako v tom nevidím smysl…stejně to bude Klaudinka,Natálka…
Já ale myslím, že dnes už vlastně není nic neobvyklé, za mého mládí, když byl někdo jménem Hugo, tak byl vpodstatě chudák, ted znám čtyři malé Hugínky a přijde mi to vlastně uplně běžné.
mi máme Samantu, pojmenovali jsme ji proto že se nám to jméno líbí. nenašla jsem žádný český jméno, který by se mi tak strašně líbilo. nudný život určitě nemáme. A v některých kalendářích je.
JaSa píše:
Líbí se jim, a chtějí aby oni a jejich dítě nezapadli do davu Filípků, Honzíků, Kristýnek a Aniček
tak tak… chci něco trochu jiného. neříkám že naše ema je neobvyklé jméno ale spoustě lidem to tak přijít může
jako mě přijde neobvyklá třeba Andrea. neznám jich ani pár aby to bylo obvyklé
pamatuju že ve třídě jsme byly 4 Katky a dokonce dva Tomášové Pokorní a nebyli z jedné rodiny… nechci na hřišti zavolat „Matýsku“ a pak si vybírat mezi 20 který že je ten můj mates… ![]()
Kazdemu se holt libi neco jineho, nebo chce byt jiny nez ostatni, ja se nad tim pozastavim, pripadne si poklepu na celo, ale jinak je to kazdeho vec
Jinak znam osobne dve deti s cizim kr. jmenem, Kevina a Amandu, ale teda vcera jsem koukala na Prostreno a uprimne receno, radsi budu mit Jessicu, Amandu nebo Kevina, nez jak mela vcera pani dceru Zakelinu
ale holt proti gustu.. ![]()
Ahoj,záleží co myslíš tím neobvyklá jména
..mně se třeba líbí ne tak častá jména z českého kalendáře nebo aspoň psaná česky…asi bych nedala třeba jméno z TOP 10, protože nechci, aby dítě mělo ve třídě další 4 děti se stejným jménem…osobně se mi nelíbí třeba jména psaná cize jako Nicol ..dala bych místo toho radši Nikolu, když žiji v česku nebo potom se mi nelíbí zdvojené souhlásky jako třeba Emma, Ella…ale někomu se třeba nemusí líbit jména, která se líbí mně..je to věc názoru a myslím si že rodiče prostě vyberou pro dítě jméno, které se jim líbí, i když je to třeba ta Jessicca ![]()
APuccelli píše:lleennttiillkkaa píše:Přesně tak… jsou vlastně mnohem víc neobvyklá, třeba i ta Žofie, kterou mám tak ráda. Na rozdíl od jmen jako třeba Samuel, Thea atd.
Ono v dnešní době jsou neobvyklá jména i staročeská typu Přemysl, Božena, Oldřich…
souhlas, sestrenka ma Mikulaska ![]()
Rodice davaji takova jmena jaka se jim libi. Me osobne ze libi jmena ktera se nedaji moc komolit,zmekcovat,zdrobnovat a buhvi co jeste s nema delat. Asi je to tim ze jsem zila nekolik let v zahranici.
Libi se mi zvucna a krasna jmena nejradeji bez diakritiky. Pro sveho syna,ktery se ma narodit v dubnu jsme vybrali jmeno Samuel. (otec taky Cech) V Ceskem kalendari je. Strasne se mi libi v takovem tvaru v jakem je. I kdyz uz ted mam alergii na Samicka, Samuelecka a jine patvoriny, ktere vyslovuje tchyne
![]()
Spouste lidi se to jmeno nelibi a povazuje ho za cizi. Pritom v kalendari je a ptaji se nas proc jsem vybrali cizi jmeno. Takze bych nedavala rovnitko za neobvyke = neni v kalendari.
Sestra ma Leontynu. Taky v kalendari neni a nepripada mi to jmeno neobvykle.
APuccelli píše:lleennttiillkkaa píše:Přesně tak… jsou vlastně mnohem víc neobvyklá, třeba i ta Žofie, kterou mám tak ráda. Na rozdíl od jmen jako třeba Samuel, Thea atd.
Ale Samuel je ceske jmeno a je v kalendari. Me se treba strasne libi
![]()
Hanapopis…Leontýnka.....nádhera
to je moje volba pro holčičku…teda jedna z favoritek
jen tu holčičku
J8 jsem taky chtěla pro dítě jméno, který nebude mít dalších 5 dětí na hřišti. Třeba v našem bývalém bydlišti byly asi 4 Nelinky v jedné ulici. A přesto, že jsem nechtěla jméno z topky, tak kdybychom měly holčičku, tak by byla Eliška. Můj muž si to přál.
U Našich v baráku maji Pandoru a Minervu, to jsou podle mě hodně neobvyklá jména, a taky by mě zajímalo proč jim je rodiče dali