Kdo dává neobvyklá jména a proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16245
9.2.12 17:56
jane-e píše:
Gina108 píše:
Tak zrovna Samíky mám v okolí už 4. Takže o neobvyklosti bych moc nehovořila ;) Ještě „horší“ je to s Matyáši, každej si asi myslel, buhví jak nebude originální a mám pocit, že to jméno fakt útočí na top10 :think:
Neutoci, je tam :) http://www.mimi-klub.cz/…a-statistiky

Samuel je tusim 28.. pokud si to pomatuji dobre. Nebo 26tak nejak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
9.2.12 17:56

Ahoj.Jak tady píšete o Samuelovi je pravda,že je jich už hodně.
Mě osobně je jedno ,jaký kdo dává jméno,ale mělo by to kapku sedět s příjmením.
Já jsem si třeba myslela,že dáváme prckovi normální jméno…Tobiáš,ale je hodně lidí co si na to jméno museli zvyknout a prababička mu říká pořád Tadeáš(což je jméno,který se mi nelíbí).Do kalendáře dali tohle jméno až letos a je to hodně blbé datum :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.2.12 17:57
Gina108 píše:
hanapospis píše:
Gina108 píše:
Tak zrovna Samíky mám v okolí už 4. Takže o neobvyklosti bych moc nehovořila ;) Ještě „horší“ je to s Matyáši, každej si asi myslel, buhví jak nebude originální a mám pocit, že to jméno fakt útočí na top10 :think:

To je hrozna zkomolenina Samik… (nic ve zlem :hug: ). Ale jsem strasne alergicka na komoleni jmen. Kdyz se jemnuje Samuel proc se mu tak i nerika. Ja vsem dopredu rikam ze nas syn se bude jemnovat Samuel max zkracene Sam.
Uz ted vzdy vyjedu po tchyni kdyz dojde se Samicekm nebo Samuelouskem… bych vrazdila :pocitac:
My nevybirali podle cetnosti ale podle toho jak se nam libi. A zadneho v okoli nemame (zatim) :pankac:

Hehe, počkej, v pubertě, to mu budou říkat Samec :mrgreen: znám i staršího Sama a takhle dopadl :lol: No vidíš, mně zas přijde divný říkat malýmu děcku Samueli. Samík se mi líbí, Samuelousek je teda úchylný, ale proč to tak mám, to se mně neptejte. :nevim:

Příspěvek upraven 09.02.12 v 17:54

Tchynina kolegyně má vnuka Samuela a když se ptala „mladých“ jak mu má jako říkat, tak jí řekli, že třeba Samečku :lol: Samueloušek je strašné, to souhlasím. To už je lepší Samuelek - to ale používám pouze v případech, že jsem na pokraji psychického i fyzického zhroucení a dalším krokem už by bylo, že ho prohodím oknem :lol:

Já to beru tak, že někdo má rád jména v jejich základní podobě, někdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
hanapospis píše:
JaSa píše:
byron píše:
byron píše:
Evelline píše:
takze ja mam doma exota.. a jsem na nej popravu hrda… Jmenuje se Damián (celým jménem Damián František) a jelikož Damián neni ve starych kalendarich tak je vyvrhel?? :lol: :lol: me se to jemno libi, proto jsem ho tak pojmenovala.. nepotrebuju mit doma ( a tim nechci zadnou z vas urazit!! ) Adama,Dominika nebo Lukase :palec:
Prosím tě a popiš nám, co tě k tomu vedlo :mrgreen:
Soudě podle uvažování některých jste romové?(snad chápeš že to není ve zlém)
:pankac: Damián je nádherné jméno.
krasne, taky se mi libi :pankac:

takyyyyyy,byl jako jeden z favoritu :potlesk: ale nakonec vyhrslo jinejmneo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
Evelline píše:
a kdyz nekdy v budoucnu bude mit Damík setru,tak to bude Evelline nebo Evelin :palec:

Mně se Evelína strašně líbí! :srdce: Ale muž o tom nechce ani slyšet! A stejně tak Justýna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
9.2.12 17:58
Gina108 píše:
hanapospis píše:
Gina108 píše:

To je hrozna zkomolenina Samik… (nic ve zlem :hug: ). Ale jsem strasne alergicka na komoleni jmen. Kdyz se jemnuje Samuel proc se mu tak i nerika. Ja vsem dopredu rikam ze nas syn se bude jemnovat Samuel max zkracene Sam.
Uz ted vzdy vyjedu po tchyni kdyz dojde se Samicekm nebo Samuelouskem… bych vrazdila :pocitac:
My nevybirali podle cetnosti ale podle toho jak se nam libi. A zadneho v okoli nemame (zatim) :pankac:

Hehe, počkej, v pubertě, to mu budou říkat Samec :mrgreen: znám i staršího Sama a takhle dopadl :lol: No vidíš, mně zas přijde divný říkat malýmu děcku Samueli. Samík se mi líbí, Samuelousek je teda úchylný, ale proč to tak mám, to se mně neptejte. :nevim:

Příspěvek upraven 09.02.12 v 17:54

Kamaradka ma Tedease a ten ve svych 4letech na to jmeno neslysi. Protoce cela rodina to jmeno komoli a nikdy mu nereknou tak jak je v RL.
Kdyz mu reknu Tedeasi nebo Tade tak se me zepta co mi provedl ze mu rikam tak skarede.
Tak proc to jmeno davala kdyz se ji nelibi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
9.2.12 17:58
APuccelli píše:
Evelline píše:
a kdyz nekdy v budoucnu bude mit Damík setru,tak to bude Evelline nebo Evelin :palec:
Mně se Evelína strašně líbí! :srdce: Ale muž o tom nechce ani slyšet! A stejně tak Justýna.

ja jsem tedy Eva,ale rodice mi jako male rikali Evelíno a chci aby se tak jednou jmenovala dcera (pokud budu mit to stesti) :palec: celym jmenem Evelin/Evelline Vanda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
9.2.12 17:59
rosslyn píše:
nějaká zpravodajka z řecka se jmenuje Vědunka a příjmení má, myslím, řecké…paní už je postarší, takže to je fakt :zed:

jj, Vedunka Lunardi :palec: prijmeni si nejspis vyvdala, takze spojeni bych neresila, ale aby mi nekdo rikal v 60ti Vedunko, no to by me kleplo, osobne nesnasim zdrobneliny v oslovovani mimo deti, jako napriklad moje sestrenka je ve 30 letech porad Romanka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.2.12 17:59
hanapospis píše:
Angua píše:
hanapospis píše:
Gina108 píše:

A to my ho komolíme rádi, hodně a často :mrgreen: Přece mu nebudu říkat Samueli :roll: To mi evokuje „Bohumile, já ti dám takú po čuni…“ :lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 09.02.12 v 17:53
u me to bude asi tim ze jsem zila 8let v zahranici .Opravdu nemam rada komoleni jmen. Takze ano my budeme oslovovat Same, Samueli.. kamaradk na Slovensku Samko.

Samko je moc hezké, to se mi taky líbí, když mu tak říká přítel manželovy tety :lol: (Slovák)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.2.12 18:00
rosslyn píše:
nějaká zpravodajka z řecka se jmenuje Vědunka a příjmení má, myslím, řecké…paní už je postarší, takže to je fakt :zed:

Jj, Vědunka Lunardi. Kámoš si furt myslel, že je to Věrunka :mrgreen: To se člověk vždycky tak zasměje, když slyší neobvyklé jméno, ale jak to slyším furt z rádia, tak mi to ani nepřijde. Třeba teď ta moderátorka Sandra Parmová. Když začínala, tak ji fakt jedna její kolegyně uvedla jako Parmu Sandrovou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
9.2.12 18:00
Romiša píše:
Já jsem si třeba myslela,že dáváme prckovi normální jméno…Tobiáš,ale je hodně lidí co si na to jméno museli zvyknout a prababička mu říká pořád Tadeáš(což je jméno,který se mi nelíbí).Do kalendáře dali tohle jméno až letos a je to hodně blbé datum :?

Tobiáš je moc krásný jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.2.12 18:01
hanapospis píše:
jane-e píše:
Gina108 píše:
Neutoci, je tam :) http://www.mimi-klub.cz/…a-statistiky
Samuel je tusim 28.. pokud si to pomatuji dobre. Nebo 26tak nejak..

27 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
9.2.12 18:01

Ono u holek člověk vybere jméno hezky padnoucí k příjmení a bůhví jak dopadne holka po svatbě.Ale plno jmen je takových univerzálních, že jdou snad k jakémukoli příjmení…

• Citovat
  • Upravit
50725
9.2.12 18:02
jane-e píše:
rosslyn píše:
jj, Vedunka Lunardi :palec: prijmeni si nejspis vyvdala, takze spojeni bych neresila, ale aby mi nekdo rikal v 60ti Vedunko, no to by me kleplo, osobne nesnasim zdrobneliny v oslovovani mimo deti, jako napriklad moje sestrenka je ve 30 letech porad Romanka :zed:

Já třeba taky nemám ráda, když mi někdo blízký říká Petro, je to divné, tvrdé - taky mi to pak přijde, že mě nemá rád :mrgreen: Třeba švagrová mi říká Peťulko, tak to by už nemusela - to beru tak od babiček, ale ne od vrstevníka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
9.2.12 18:03
Romiša píše:
Já jsem si třeba myslela,že dáváme prckovi normální jméno…Tobiáš,ale je hodně lidí co si na to jméno museli zvyknout a prababička mu říká pořád Tadeáš(což je jméno,který se mi nelíbí).Do kalendáře dali tohle jméno až letos a je to hodně blbé datum :?

To jsem ani netusila ze jich je tolik :think: .. no co nadelame. Me se libi tak maly bude hold mit v okoli kupu spolujmenovcu.
Ja ani nevim jaka jmena se ted davaji v CR. Ja se tam terpve zitra po 8mi letech vracim :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová