Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6661
7.4.17 08:12

Tak do včerejška bych tomu příběhu i věřila, kukačka v rodině není nic neobvyklého, ale toto? Ne, záměna dítěte v porodnici, kdy by matka našla své dítě mrtvé (tenkrát navíc neměla dítě u sebe na pokoji) a se svou kamarádkou zdravotní sestrou je nenápadně vyměnila za jiné :zed:… s klidem se ujala cizího dítěte, sestra vymazala jméno, které se na děti psalo a evidentně i sfalšovala zdravotní záznamy :zed: Ne, to opravdu ne. Někdo tady pěkně lže - buď matka kukačky (protože to je nejpravděpodobnější vysvětlení dané situace) a nebo rovnou zakladatelka diskuze (se slušnou fantazií) a dělá si ze všech srandu. Takových vymyšlených diskuzí tady na eMiminu už za ta léta bylo… A vždy se hodně lidí nachytalo.

• načítám...
29350
7.4.17 08:17
@rozand píše:
Ehm. A co kdyby šlo o dvě Novákové? Nemluvím teda o tom, že ta fixa není nesmyvatelná, takže když se chce, všechno jde.

nepsalo se to fixou, ale genciánou a ta opravdu přetrvávala dost dlouho poté…

• načítám...
78491
7.4.17 08:27

@bartsch tak ale tady se nikdy v žádné diskuzi nedozvíš, zda ta diskuze, ten problém, je pravdivý nebo vymyšlený, nebo aspoň přikrášlený, už mockrát jsem nad tím přemýšlela, to je zas nevýhoda anonymity tady, třeba na facebooku se až tak lhát nedá, ale tady…
a já nevím, jestli toto je pravdivé, nedokážu posoudit, ale buď si to celé zakladatelka vymyslela, ale opravdu si to nedovolím posoudit, možnost že lže matka se mi moc nezdá, protože toto vysvětlení se záměnou v porodnici, vysvětluje chování k zakladatelce v dětství

• načítám...
623
7.4.17 08:30

S napětím jsem dočetla až sem. Vůbec si nepřipouštím, že si zakladatelka vymýšlí. Je to šílená situace a život opravdu může psát různé příběhy. Třeba moje babička žila v jedné vesnici, kde žila i paní, která jí byla strašně podobná, narodily se ve ve stejný den a rok (mezi válkami) a obě stovku kilometrů odtud ve stejném městě! Celý život si myslím, že byla dvojčata (a neví o tom), jedna z nich byla daná z pravé rodiny pryč (moje babička) a z tohoto vychází spoustu neštěstí v rodině, zejména citových.. které se táhnou další generace. Zakladatelku od začátku chápu, že chce znát pravdu, hodně se tím vysvětlí ceý její život, zvlášť když tam má tolik „neradostí“ a necitu v rodině. Vysvětlení matky s porodnicí je úplně šílené a být na místě zakladatelky, došla bych do konce - zjistit pravdu. Nemá co ztratit! Moc držím palce!! :roll:

• načítám...
78491
7.4.17 08:32
@Regina Hero píše:
nepsalo se to fixou, ale genciánou a ta opravdu přetrvávala dost dlouho poté…

a nejde genciána něčím smýt? V době, kdy děti nebyly s matkami, by tento příběh, i když trošku přitažený za vlasy, mohl vyjít, dřív se myslím mrtvé miminka ani matce neukazovaly, pokud je to pravda, tak to mohlo být zkratovité jednání rodičky a její známé, a je fakt, že už to potom nešlo vrátit zpět, i když si asi maminka uvědomila, že to nebylo dobré řešení, prostě už nešlo couvnout

• načítám...
78491
7.4.17 08:37

@SarkaZn no ale bude to těžké, v dnešní době ochrany osobnosti a tak, nevím, nevím, jak jí vyjdou v té porodnici vstříc, navíc je to práce navíc, něco hledat v archivu, myslím, že ji odpálkují

• načítám...
6661
7.4.17 08:49
@stinga píše:
@bartsch tak ale tady se nikdy v žádné diskuzi nedozvíš, zda ta diskuze, ten problém, je pravdivý nebo vymyšlený, nebo aspoň přikrášlený, už mockrát jsem nad tím přemýšlela, to je zas nevýhoda anonymity tady, třeba na facebooku se až tak lhát nedá, ale tady…
a já nevím, jestli toto je pravdivé, nedokážu posoudit, ale buď si to celé zakladatelka vymyslela, ale opravdu si to nedovolím posoudit, možnost že lže matka se mi moc nezdá, protože toto vysvětlení se záměnou v porodnici, vysvětluje chování k zakladatelce v dětství

Nevysvětluje, mohli se k ní rodiče tak chovat i v případě, že by byla kukačka. Ten pocit viny za nevěru, nechtěné dítě, které tu nevěru a její následky stále připomínalo… Komunikace mezi zakladatelkou a její matkou vždy vázla, mohla jí nakecat tedy cokoliv. Říct jí do očí, že se spustila jinde a byla z toho zakladatelka, může být pro její matku horší, než srdceryvný příběh o mrtvém dítěti a následném zoufalém (a zároveň trestném) činu (ala seriál na Nově), ze kterého může vlastně matka i vyjít jako chudinka a oběť.

• načítám...
5708
7.4.17 08:53
@stinga píše:
@SarkaZn no ale bude to těžké, v dnešní době ochrany osobnosti a tak, nevím, nevím, jak jí vyjdou v té porodnici vstříc, navíc je to práce navíc, něco hledat v archivu, myslím, že ji odpálkují

Záleží na sociální inteligenci zakladatelky a na jejím umu manipulace a citového nátlaku. Já ve své práci potřebovala kolikrát citlivé údaje a když člověk pěkně pohovoří, tak zákon nezákon, lidi ti stejně řadu informací poskytnou.

• načítám...
623
7.4.17 09:02

@stinga Jasně, ale tohle není hra „kam jste mi schovali autíčko“, ale vážná věc. Za prvé by měla mluvit matka - říct své „dceři“ všechno. Pokud je to pravda, zničila třeba život jak jí (mohla vyrůstat v láskyplném prostředí místo celoživotního odmítání a nelásky), tak třeba rodičům, kterým sebrala dítě.. Pak by měl promluvit „otec“. Copak chtějí své svědomí schovávat do smrti?? Třeba se uleví i jim, ať to dopadne jakoliv. Dále by měla hovořit ta „známá z porodnice“. Holt třeba i na policii.. Jako, tohle je snad případ i na soud, ne?? A pokud si matka vymýšlí „historka z porodnice“ a je v tom nevěra, taky by měla jít s pravdou ven - a pohrozit jí soudem. Kažopádně džím palce!

• načítám...
78491
7.4.17 09:18

@SarkaZn to si teda fakt nemyslím, že by něčemu přispělo, řešit to teď přes policii a zničit život x lidem

• načítám...
904
7.4.17 09:23

testy

Tuším, že některé dámy budou ječet, ale ať je tento příběh smyšlený nebo není, pravdou je, že by se pokroky v genetice měly akceptovat i v této oblasti. Povinné provedení testu otce po porodu by udělalo jasno, testy by se vzhledem počtu výrazně zlevnily, zabránilo by se i možným záměnám dětí v porodnici. Stejně jako jestřábí oko při tenisových zápasech pomohlo vyjasnit situaci při rozhodování, u dalších sportů v současné době k zavádění technických prostředků právě dochází. Velmi mne fascinovalo to, že při neúmyslné záměně dětí v porodnivi byly vysouzeny miliony, zatímco v případě kukačky otec nemá šanci se podvodu jakkoliv bránit, pokud prošvihne nějaký nehorázně krátký termín a platí jako mourovatý roky, i když má už jasno a poměry v rodině jsou stejně na draka.
Jenom by se některým povedeným manželkám, či přítelkyním zmenšil manévrovací prostor a to je ten hlavní problém.

• načítám...
16694
7.4.17 10:37

@pocestny a víš, že bych s tím i souhlasila? Pokud má být otec zapsaný do RL, proč neprovést test DNA? Případně otec, který ví, že není biologický, by podepsal papír, že souhlasí s uvedením do RL i bez tohoto testu. Kdyby to bylo zavedeno plošně, nedalo by se mluvit o nedůvěře mezi partnery. Navíc když jsou ti dva manželé, tak už se chlapa nikdo ani neptá, zda chce nebo nechce být v RL. Prostě tam je :think:

• načítám...
78491
7.4.17 10:38

@pocestny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no jo chlap, zakladatelka se narodila před více než 25 lety, takže tvůj výkřik je bezpředmětný

• načítám...
78491
7.4.17 10:40

@Kakika a to by bylo povinné? A kdo by to platil? Test, který jediný berou nyní soudy v potaz, stojí 14 000,–-. A co ti otcové, co by tohle nechtěli podstupovat?

• načítám...
16694
7.4.17 10:47

@stinga já nejsem navrhovatel zákona, takže do praxe to převádět nebudu :lol: ale říkám, že myšlenka jako taková by snížila počet kukaček v hnízdech. Vyřešilo by to část potíží nebio otcům, kteří platí na děti, které nejsou jejich. Zase by to zkomplikovalo život nevěrným ženám. Ale není v zájmu státu a paradoxně ani dítěte tohle plošně zavádět. Takže stejně je to jen teoretická rovina…asi tak jako "kdybych vyhrála ve sportce, co bych s těmi penězi dělala :lol: " a to ani nesázím :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová