Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rok spolu bydlíte? Jak vychází s dětmi? Otcové předchozích nefungují vůbec?
Nevím no…chápu že tě tlačí věk a jsi zamilovaná, ale počkala bych. Nepřijde mi to rozumné. Rok je dost krátká doba. Nejdřív bych asi řešila svatbu.
Jinak já moc vícečetných rodin neznám, ale je fakt že víc mám kamarádek se třemi dětmi než se dvěma a méně. Sama mám dvě z prvního manželství a jedno z druhého. Též věřím, že to dáme na desítky let. Ale známe se 21 let ( též první láska) a před těhotenstvím jsme spolu byli 4 roky. Nejmladší se mi narodil v 35. Dohromady máme celkem 4 děti, ale bio rodiče ze všech stran fungují.
@kalie píše:
Tak kdyz se lidi zvladnou postarat a nejsou zavisli na socialnich davkach, tak je mi jedno, jestli maji decko jedno nebo pet. Jako ctyri deti s trema chlapama je ale dost dobrej vykon. Jestli se na tebe nekdo blbe diva, tak asi kvuli tady tomuto, me nevyjimaje.
Sousedí mi to moc přeji tento vztah. Sice mi říkají ať si nedělám děti nu ať počkám až po svatbě. Hi. Protože mě viděli pořád samotnou. Tak jsou rádi že jsme konečně šťastná
@Anonymní píše:
Hihi. Já si našla práci. Ale zrovna dneska na mě vykouzlili dvě čárky nečekaně. Takže půjdu do práce max na 6-7mesicu a pak půjdu domů. Na md zase nu 😃 taky toho právě chci využít dokavad jsem mladá, že můžu mít děti. Partner má 8mistne auto, dodávku a 5mistneje to sranda sousedí koukaj kolik máme aut
on je hrozně na auta pořád kupuje nové ale žádné jiné neprodá
Takže už je vyřešeno. Holt držím palce, ať to opravdu teď už vyjde. Děti si to zaslouží.
Já čekala čtvrté, když mi bylo 34, a nebylo poslední. Tatínka ale mají všechny děti stejného. Okolí jsem nikdy nijak neřešila, oni naše děti živit a vychovávat nebudou. Navíc nějaký okázalý kritik se ani nenašel, ale kdyby jo, jsem s ním rychle hotová.
V tomhle musíš mít vnitřně jasno, pak tě lidi s předsudky, provokatéři nebo hlupáci zas tak nerozhází.
@Anonymní píše:
Sousedí mi to moc přeji tento vztah. Sice mi říkají ať si nedělám děti nu ať počkám až po svatbě. Hi. Protože mě viděli pořád samotnou. Tak jsou rádi že jsme konečně šťastná
Tak on by si clovek mel ty deti porizovat, az toho druhyho taky trochu pozna ze…jinak muze dopadnout treba jak ty…muzu se zeptat, proc si delas dite tak strasne brzy, kdyz uz mas za sebou dve spatne zkusenosti?
@andelka83 píše:
Rok spolu bydlíte? Jak vychází s dětmi? Otcové předchozích nefungují vůbec?
Nevím no…chápu že tě tlačí věk a jsi zamilovaná, ale počkala bych. Nepřijde mi to rozumné. Rok je dost krátká doba. Nejdřív bych asi řešila svatbu.
Jinak já moc vícečetných rodin neznám, ale je fakt že víc mám kamarádek se třemi dětmi než se dvěma a méně. Sama mám dvě z prvního manželství a jedno z druhého. Též věřím, že to dáme na desítky let. Ale známe se 21 let ( též první láska) a před těhotenstvím jsme spolu byli 4 roky. Nejmladší se mi narodil v 35. Dohromady máme celkem 4 děti, ale bio rodiče ze všech stran fungují.
U mě bohužel tatínci nefunguji. Ten první si bere děti jednou za tři měsíce na víkend, a děti už k němu ani nechtějí. Vidí to sami, že se o ně nestará a moje první láska z dětství. Ten se ani nezeptá, zapomíná platit alimenty a taky jednou za 3-4 mesice na víkend si vezme dítě. A už to přechází v ten moment co si dítě asi už brát nebude. Nemá zájem. ![]()
Já sice čtyři děti nemám, ale kamoska jich má asi 8 nebo 9, nebo kolik, už ani nevim, se třema chlapama a co má být? Proste dva delší vztahy nevyšly a třetí, to už je “to ono”. Já mám druhé dítě a taky s jiným partnerem a jsem taky konečně doopravdy šťastná
takže co. Taky by si na mě mohl někdo ukazovat prstem, že jsem byla ještě před třicítkou rozvedena a s dítětem - no tak ať si ukazuje a pak si ho strčí víme kam ![]()
@Semtex píše:
Já sice čtyři děti nemám, ale kamoska jich má asi 8 nebo 9, nebo kolik, už ani nevim, se třema chlapama a co má být? Proste dva delší vztahy nevyšly a třetí, to už je “to ono”. Já mám druhé dítě a taky s jiným partnerem a jsem taky konečně doopravdy šťastnátakže co. Taky by si na mě mohl někdo ukazovat prstem, že jsem byla ještě před třicítkou rozvedena a s dítětem - no tak ať si ukazuje a pak si ho strčí víme kam
@Anonymní píše:
U mě bohužel tatínci nefunguji. Ten první si bere děti jednou za tři měsíce na víkend, a děti už k němu ani nechtějí. Vidí to sami, že se o ně nestará a moje první láska z dětství. Ten se ani nezeptá, zapomíná platit alimenty a taky jednou za 3-4 mesice na víkend si vezme dítě. A už to přechází v ten moment co si dítě asi už brát nebude. Nemá zájem.
To je škoda. Hodně velký přešlap při výběru. No co už. Snad teď už to vud opravdu to pravé. Aspoň vám nebudou tatínci starších kecat do života. Hlavní je abyste se sladili, všechny děti brali stejně a byli opravdu rodina.
Docela mě překvapuje že on děti nemá? Když je starší, zajištěný, pro rodinný?
Možná je dobrá strategie mít pět dětí a každý s jiným tatínkem.
To je 5× výživné od 5 chlapů.
Pořád lepší než mít 5 dětí s jedním chlapem co by to nakonec nevyšlo a těžko by mu dali 50% z příjmu alimenty…
Brala bych to jako rozložení rizika investic
![]()
Přece jen 5× 3.500 je 17.500 a je málo pravděpodobné, že by ani jeden neplatil…
Holky myslete ![]()
Ale ne, náhodou super a já vícečetným rodinkám moc fandím! Je to super do života, lepší než platit si bydlení v Praze nebo nové mobily, dovolený, auta…
To je hezký, že jsi šťastná. Já hlavně přeju těm dětem, aby byly stejně natěšené a aby jim to nadšení zůstalo. Ono je hezký mít sourozence. Ale musí to být spravedlivé. Ne aby mělo jedno dítě tatínka pořád a podle obecnýho mínění skvělýho, skvělé prarodiče a bratrance a sestřenice, další dítě nic a další dvě děti za tatínka debila a za babičku čarodějnici. (dávám příklad). To strašně zašmodrchá jejich vztahy do budoucna. Doufám, že aspoň alimenty máš pořádně vysoké od všech zúčastněných, když teď budeš na rodičáku.
Ja se klidně přiznám, na ženu jako ty, vedet o tobě jen to co jsi napsala, tak asi vylitne obočí. S nikým bych tě teda nedrbala a dál neřešila, na to má myslím málokdo čas dneska. Ale prostě případas mi pořád naivní. S tím chlapem jsi rok a už jsi těhotná. Je sice hezky, že sbírá auta jak pokemony, ale růžově brýle odpadají ve vztazích až kolem toho roku a půl, první větší krize obvykle kolem tři let. Už máš tři děti, víš, jak to zamává se vztahem, tak mi případas jako dost střelec no. Byt tebou, zatlačim na svatbu, ať aspoň to další koupeny auto je váš majetek, nikoliv jen jeho zábava, kterou si odveze pokud vám to nevyjde. Ale říkám, neber to špatně, znám holky, co to mají v reálu taky dost posmrdrchany, ale jsou to super ženský a mámy. Když na sebe prasknes jen to, že máš čtyři děti a tři tatínky, tak se blbě říká „dobra prace“.
Nemit ani ve 30 letech 4 deti se 3 tatinky mi prijde dost ujete. Nedivim se, ze to rodine prijde divne. To si porizujes deti s kazdym, do ktereho se zamilujes?
Já mám 3 děti, tatínka mají všichni stejného, ale i tak se na mě spousta lidí dívá blbě. Mně nepřijde divný mít hodně děti, mně přijde divný mít k nim hodně tatínku…po svych zkušenostech bys už mohla být moudrejsi a nedelat si dite s nekym po roce vztahu… Jak dlouho spolu bydlíte? Jak vychází s dětmi? Co svatba? Super je, že se stěhoval on k tobě, ne naopak. No přeju ti (hlavně teda detem), ať ti to tentokrát vyjde.