Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maca36 no jo, ale zas pro dvojky je taky hezký výběr, ne? Něco jsem občas zahlídla, když jsem hledala před 3mi lety sourozenecký
No budeš mít veselo a v peněžence průvan ![]()
@Taminka aha, takže já bych měla TP 7.3., měla jsem MS 31. ![]()
@vierra tož luxus, mám vybráno ![]()
@Oz možná jo, protože my v případě že teda opravdu půjde vše jak má, tak i tak budeme rodit císařem, protože jsem po operaci a mám zjizvené porodní cesty, proto je u mě císař samozřejmostí…ikdyby bylo jen jedno mimčo ![]()
a tak ráda bych měla přrozený porod ![]()
Mě se líbí TFK Twinner Twist, ale to je ještě daleká písnička…
@maca36 tak já naštěstí rodím přirozeně, sice vždycky řvu, ať mi udělají císaře, že už to nevydržím, ale taky by mě císař mrzel, stejně tak, když se kojení nedaří, mám to všechno ráda tak, jak to má být. A přitom to vůbec není důležité, když porodíš císařem a nebudeš kojit (myslím obecně, ne tebe), tak se nic hrozného neděje, důležité je, aby bylo miminko (nebo dvě
) spokojené a zdravé. Já jsem malou kojila jen 5 měsíců a ořvala jsem to řádně, dlouho mě to drželo, připadala jsem si neschopná
přitom ta malá čaramůra to prostě nechtěla, asi už jsem měla rozhozenou štítnou žlázu a nechutnolo jí, sunar docela pila.
@maca36 kočárek vypadá dobře
já si vždycky něco vyhlídnu, pak si tu přečtu diskuze a hledám další ![]()
@Oz buď v klidu, já ani kojit možná nebudu, má po mammaplastice, měla jsem giga prsa a hodně velký problém, tak jsem je musela dát hodně zmenšit. Je dost možné že nebudu kojit, ale to není důvod, abych neměla děti, no ne?
A to jsem právě zástance přirozených porodů a kojení
holku jsem kojila rok, ale, pak jsem onemocněla zápalem plic, a jí to mlíko přestalo chutnat jak jsem měla antibiotika, tak jsem musela odstavit
ale tak ten základ jsem jí dala.
@Oz píše:
Mně bijou furt biologické hodiny, prostě po něm toužím, hmotnou nouzi nemáme, v domku místa dost… A chci si ho užít, první jsem si neužila, narodil se dřív, druhé bylo moc brzo po prvním, takhle už mám oba ve školce a budu se ňuchňat s mimouškem
Tak ja se citim uplne stejne. Prvni dve deti maji rozdil jen 17 mesicu, tak jsem si chtela uzit jeste jednoho miminecka na nuchnani. Chtela jsem i mnohem driv, ale dalo mi praci premluvit manzela.
@maca36 píše:
@Oz buď v klidu, já ani kojit možná nebudu, má po mammaplastice, měla jsem giga prsa a hodně velký problém, tak jsem je musela dát hodně zmenšit. Je dost možné že nebudu kojit, ale to není důvod, abych neměla děti, no ne?
A to jsem právě zástance přirozených porodů a kojeníholku jsem kojila rok, ale, pak jsem onemocněla zápalem plic, a jí to mlíko přestalo chutnat jak jsem měla antibiotika, tak jsem musela odstavit
ale tak ten základ jsem jí dala.
tak já malého kojila 14 měsíců, ale jak jsem otěhotněla, tak už mu to moc nechutnalo a malou jen 5, ta byla totál nemléčná, do ní dostat mléko, to byl zázrak, takže jsem se nervovala, dokud nezačala jíst
Taky jsem zastáncem kojení, klidně do 2 let. Říkala jsem si i do 3, ale když vidím malou, představa, že ji kojím mně přijde divná ![]()
@Kiara77 tak to je super, to je na chlup stejné
a kolik ti je? Sorry, já to v té záplavě informací prostě nemám v hlavě uložené, určitě jsi to psala ![]()
@Oz taky mi přijde kojení do dvou let tak akorát
no já jsem zvědavá jak dopadnu já ![]()
podle dr se vše uvidí až po porodu, ale vzhledem k tomu že už teď mám prsa o číslo větší, tak nějak doufám že se stane zázrak… když si to tak sama sobě vysvětluju, tak když žena otěhotní, tak jsou to snad právě mléčné žlázy, které rostou, ne? a to by pak vypadalo nadějně… no uvidíme
@maca36 píše:
@Oz možná jo, protože my v případě že teda opravdu půjde vše jak má, tak i tak budeme rodit císařem, protože jsem po operaci a mám zjizvené porodní cesty, proto je u mě císař samozřejmostí…ikdyby bylo jen jedno mimčo
a tak ráda bych měla přrozený porod
Ja mela u prvniho take komplikace, cystu na placente, ktera malemu brala vyzivu, ze se narodil planovanym cisarem a mel 1780 gr.
Strasne si ale preji, abych mohla zazit normalni porod s manzelem u toho:-)
@potato87 píše:
Ja mela u prvniho take komplikace, cystu na placente, ktera malemu brala vyzivu, ze se narodil planovanym cisarem a mel 1780 gr.Strasne si ale preji, abych mohla zazit normalni porod s manzelem u toho:-)
jé, malý měl 1750 g
druhý porod super, malá 3700 g, strašně jsem si to v porodnici užila ![]()
@maca36 @Obr Koloděj me taky uplne stejne, taky 20.2.
jinak ja kojit nebudu. Musim brat leky, které se ale dostavaji do mleka, tak to mam zakazane
@Oz ahoj
. Jsme na tom skoro stejně
. Ja mam teda zatim hodne slabeho ducha, takze v tehu nevim, ale posledni ms den pred Tebou…tak jestli to vyjde, a carky budou silit, budeme mit podobny termin
.