Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, můžu se taky vtírnout??Všechny Vás moc zdravím!
Taky mám // z konce června, jsem po Ivf dnes 26den od zavedení, na ultrazvuku jsem byla 8.7. ptz mě bolel dost břich a už takhle brzy bylo krásně vidět, že jsou tam DVA mimiflíčky.
Na další jdu teď ve středu, tak čekám co tam uvidíme..:-)
Nevím jaký jsem týden, ptz nevím, jak se to po Ivf počítá, takže budu vědět tento týden.
Jinak mě je hrozně, celý den se mi motá hlava, zvracím, žaludek na facku, prsa ani nemluvím.
Vím, že každá to máme jinak, ale zmizelo Vám to někomu dřív než po prvním trimestru?
Děkuju a hezký těhotný den všem palec:
To já ti neřeknu jelikož jsem asi 7tt+2 ale některé prý zvrací a ustane brzy a někdy až po prvním trimestru mě zatim nic není krom občasné bolesti břicha a bolesti prsou Tobě blahopřeju
a přeju brzké
![]()
@Leník24 píše:
To já ti neřeknu jelikož jsem asi 7tt+2 ale některé prý zvrací a ustane brzy a někdy až po prvním trimestru mě zatim nic není krom občasné bolesti břicha a bolesti prsou Tobě blahopřejua přeju brzké
![]()
![]()
Tak to je paráda, že Ti je takhle
Všechny moje kamarádky ani nevěděly, že jsou těhotné…krásně fungovaly a já jsem úplný chcípáček ![]()
Já jsem šťastná, že se to povedlo…ale toto ![]()
Děkuju za odpověď
A čeká tady prosím někdo dvojčátka? Možná bych se měla vtírnout tam
![]()
Bud ráda mě dr. strašila že to odejde ten den ustalo krvácení a da dny jsem ještě dost špinila potom už klid ležela jsem skoro 5dní jen záchod ležet do ted ale nic nezvedám jen chodím ven a koupim pečivo jinak vubec nic oblékam se ze strachem nesmím moc zvedat ruce… to víš pořád se bojim…nemáme z daleka vyhráno ale byla jsem klidnější když mi řekla v 6tt+2 že z dálky je srdíčko…
moc si ho přejeme…no ono má výhody to blinkání i když ne že bych ho chtěla ale zase se nemužu zbavit kouření hodně moc jsem omezila ale uplně to nejde kouřila jsem moc kdyby mi bylo špatně alespon by to nechutnalo u každé cigarety si nadávám
!a kolik jsi ty??? ![]()
Jooo promin už to čtu… chvilinku moooc držím palečky…No já je asi nečekám:D ale skoro manžel je z jednovaječného dvojčete ![]()
@Leník24 Jéé fakt? Takže jsou dva stejný fešáci ju? To je zvláštní..musí se Ti trochu líbit i brácha ne?
![]()
Tak to je jediný pozitivní..to máš pravdu, protože já jsem taky kuřačka a opravdu to nejde.
Já tedy nevím, ale i některé z kamarádek v těhu kouřily a vše je zaplať pánu bohu v pořádku, ale přišlo mi, že si to těhotenství krásně užily!!
Já miluju espresso..italskou kuchyni a teď!!Kafe mi smrdí a mám chuť na knedlo vepřo zelo. S Jančou když byla těhu, tak jsme papaly rybičky, kafí a jedno cígo a ona byla naprosto v pohodě, tak já si o tom můžu nechat zdát ![]()
Jeee já sem blbá dvouvaječný jsou:D no mě chutná právě vše a nějaké chutě nechutě nemám…pořád stejné tak snad je vše ok
ty cigára mi štvou… kouřila jsem moc a víc jak o pulku zatim omezila stahnout to alespon na 4denně jsem spokojená já vím jsem hrozná bojim se moc o drobka a kouřim!!!:-(snad se drží bojovníček a roste!
![]()
@Světlušška ahoj, nevím třeba jaké bereš léky, ale mě doktorka v předchozím týdnu už vysadila Prednnison a taky snížila dávku Utrogestanu a nevím zda to mělo vlyv, ale od minulého týdne je mi celkem ok. Do 7tt mi bylo opravdu špatně, žaludek jak na vodě, podbříško mě bolelo, hlava se motala, nikam jsem nechodila protože jsem byla jak po pořádné opici. A to bez ohledu na denní dobu. Teď mě už jen bolí prsa a občas se zamotá hlava jak klesne tlak.
Já beru utrigestan 3× denně vaginálně nic mi zatim nedělá…na krvácení jsem měla Pambu… ![]()
@maca36 Jé, Tys brala taky Prednison? A to Ti ho už vysadili? Brala jsi ho preventivně, nebo Ti našli něco s imunitou? Já jen že ho taky beru 5mg/denně (od dubna). Zle mi začíná být až teď, tak to asi Prednisonem nebude. Dle dr ho budu brát až do 16tt.
@JaLa já jsem imunitu neměla v caru, ale trpím na alergie a jek jsem byla na odběru folíků tak se mě doktor ptal, zda mám momentálně příznaky a že mi rovnou něco předepíše, aby se alergie nezhoršila. Dostala jsem prednison, nevěděla jsem na co to je, ale pak jak jsem četla, tak je nejen na imunitu ale i na alergie.
@JaLa a brala jsem ho jen do 7+4tt, jak jsem dobrala balení, dr. řekla že ho už nemám dál brát.
@maca36 Jo to jo, on obecně potlačuje imunitní reakce - ty hodné, i ty zlé a tedy i alergie. Mně našli zvýšenou buněčnou imunitu (konkrétně proti spermiím), která má docela široký záběr a pak likviduje vše, co jí připomíná cizí věc - spermiemi začínaje, embryem a placentou konče. Takže proto ten Prednison beru. Dobře, že jsi ho brala - utlumilo to alergii i případnou takovouhle (nezjištěnou) reakci a bude to dobré ![]()
@maca36 píše:
@Světlušška ahoj, nevím třeba jaké bereš léky, ale mě doktorka v předchozím týdnu už vysadila Prednnison a taky snížila dávku Utrogestanu a nevím zda to mělo vlyv, ale od minulého týdne je mi celkem ok. Do 7tt mi bylo opravdu špatně, žaludek jak na vodě, podbříško mě bolelo, hlava se motala, nikam jsem nechodila protože jsem byla jak po pořádné opici. A to bez ohledu na denní dobu. Teď mě už jen bolí prsa a občas se zamotá hlava jak klesne tlak.
Ahoj, já beru Utrogestan a Estrofem, ale začalo mi být zle cca 20den po transferu, jako první hned dva dny po - mě začala prsa + břicho, pak pohoda a pak tohle ![]()
Ale třeba jak jedou v těle hormony víc a víc a do toho beru tu hromadu prášků
Asi máš pravdu, teda doufám! Ale stěžovat si nechci…moc jsme si to přáli!!