Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@chiquittas píše:
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 třeba čísla já nedávám. Nesnáším, když mě někdo otravuje, ať už smskama, nebo neustálým volánímmessenger si zapnu a vypnu a mám klid
mobil nevypínám…Kdyby třeba náhodou volala mamka, nebo přítel
tak ať se případně dovolají. Ale co se týká lidí mimo mou rodinu
to už musí být, abych dala číslo. Takže já jsem taková
mám ráda svůj klid a soukromí. Teď si asi řekneš, že si protiřečím, když mám Fb a mám ráda své soukromí
nikdy jsem nezveřejnila nic, co by mi mohl někdo omlátit o hlavu
fotku přidám tak cca jednou za rok. Ale nesnáším ty lidi, co přidávají každý den milióny fotek svých dětí. Já to chápu, že z toho mají ty holčiny radost.. Ale jedna fotka jak sedí a směje se..druhá skoro identická, jenom mu jedna ručka klesla…na další se začíná pomalu mračit…No děs
Souhlas
… mam to dost podobne.
@juliettee píše:
no pozor, ještě ti unikají fotky dětí, plus popisek k tomu „dneska jsme papali mrkvičku“, „roste nám zoubek“, „hurá! kakáme do nočníku!“
Tak teď jsi mě hodně zvyklala, jestli si Fb nezaložit. Chviličku popřemýšlím… hmmmmm… Ne. Nezaložím ![]()
@Premek_Orac píše:
Tak teď jsi mě hodně zvyklala, jestli si Fb nezaložit. Chviličku popřemýšlím… hmmmmm… Ne. Nezaložím
děláš dobře
některý z nich mažu.. a některý z nich jsou moje kamarádky, takže je musím respektovat i s jejich mrňatama a nočníkama
![]()
Mám, ale neležím v tom. Ráda popřeji k narozeninám, o kterých bych třeba jinak nevěděla, díky fb jsem věděla, že má sestřenice pobývá na dovolené poblíž, tak jsme se kontaktovaly, jinak bydlíme na druhé straně ČR..k tomu je to dobré. Ale jak tu už někdo psal, např. vyfocený nedělní oběd, říznutí do prstu a další věci, které tam někdo dává, to je zvláštní…
Nemám, nikdy jsem neměla a nechci ho. Nemá ho ani můj manžel, ségra ho měla, ale zrušila ho.
@juliettee píše:
děláš dobřeněkterý z nich mažu.. a některý z nich jsou moje kamarádky, takže je musím respektovat i s jejich mrňatama a nočníkama
![]()
No bohužel si někteří lidé neuvědomují, že co je zajímavé a důležité pro ně, nemusí být zajímavé a důležité pro zbytek světa…
Upřímně ani moc nechápu, co má za význam vystavovat veřejně svůj život. Mám se špatně? Tak akorát ostantí budou rádi, že černýho Petra mám já a ne oni. Mám se dobře? Tak budu schválně vzbuzovat závist, nebo zvát zloděje domů, protože budu postovat aktuální fotky z ciziny?
Skutečně dobrých přátel bývá v životě tak málo, že si s nimi to důležité opravdu naštěstí stíhám vždy říct osobně. Nějak nepotřebuji, aby spolužáci ze základky a další desítky lidí, se kterými jsem se na část životní etapy sešel, tak jsem je táhnul svým životem dál.
Jistě může aždý namítnout, že si mohu přátele omezit, přístup na profil omezit a publikovat jen minimálně… jenže on celej ten systém sociálních sítí je založen přesně na té soutěživosti o počet přátel, lajků, příspěvků atd., takže by pak bylo lákávé se tím nechat pohltit.
@Premek_Orac já s tebou souhlasím. FB jsem si zakládala někdy ve 14ti letech, takže tam mám přátel mraky
bohužel se mi to nechce promazávat, ono je to fakt na dlouho. Fotky tam nějaký mám, ale spíš jen ty, na kterých mě označila třeba kamarádka. Já jsem si tam vystavila jen profilovou fotku a jednu fotku tam mám s přítelem
jinak fotky z akcí, dovolených a prostě ze soukromého života u mne nikdo nenajde. Píšu si na fb dohromady s asi pěti lidmi, jsou to moji známí se kterýma se moc nevídám a nechci s nima ztratit kontakt. Vidím se s nimi třeba jednou za půl roku, to je prostě málo. Jinak mám v přátelích oprvadu hodně těchhle mamin, který přidávají denně 10 fotek s dítětem, pak tam mám dobrodruhy, kteří vystavují fotky z výletů a dovolených, další skupina jsou „pipinky“ který každý den přidávají svoje 4 selfie s nějakým srdceryvným popiskem, zamilovaý páry s fotkama kde si strkají jazyky až skoro do krku, k tomu samozřejmě láskyplný popisek a za měsíc status: „zklamal si mne, jak si mi to mohl udělat…“ no prostě někdy bez komentáře
asi když uvidím nějakej takovej příspěvek, uživatele smažu. Půjde to pomalu, ale bude to účinné ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Myslíš stejně jako emiminojinak tedy FB taky nemám, stačí mi jeden žrout času… no nic, jdu dělat něco užitečného.
@juliettee Jo, pak to využíváš smysluplně. Jsem se v tom mým příspěvku nějak rozvášnil ![]()
Ještě vlastě znám dobrý story z vyprávění, jak se někdo rozchází s partnery pomocí statusů a jednou jsem v baru slyšel jak byla hádka dvou holek zakončená:,,a víš co, mažu si tě z přátel" a ta druhá teprve v tu chvíli propukla v pláč ![]()
@Premek_Orac píše:
@juliettee Jo, pak to využíváš smysluplně. Jsem se v tom mým příspěvku nějak rozvášnil
Ještě vlastě znám dobrý story z vyprávění, jak se někdo rozchází s partnery pomocí statusů a jednou jsem v baru slyšel jak byla hádka dvou holek zakončená:,,a víš co, mažu si tě z přátel" a ta druhá teprve v tu chvíli propukla v pláč
no přesně o tom mluvím
a to byl ještě malej trest, měla si ji rovnou zablokovat, aby vůbec neviděla její profil
![]()
@anivbl píše:
Nemam ho a ziju. Sice jsem diky tomu prosvihla par tridnich srazu a o svatbe spoluzacky jsem se dozvedela az zpetne, ale nevadi mi to. Nekteri proste maji pocit, ze kazdy ma FB a kdyz vyvesi udalost tam, vedi to vsichni a pak se divi, ze jsem neprisla
ano, školní srazy mi vždy někdo dá vědět e-mailem nebo zavolá. Vědí že fb nemám
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 kamarádka ho nemá, ale ta příliš necestuje a holt komunikuje jinak.
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 píše:
Holky je tady jeste vubec nekdo kdo nema facebook? Je to silene, ve svem okoli neznam nikoho kdo by ho neměl ( kromě mych rodicu). Opravdu me zajima, jestli se najde jeste vubec nekdo, kdo ho nema a zije si svuj zivot!! Nechci tim tady rozvest debatu o tom jestli fb je zlo nebo neni, na to uz.je tady. spoustu temat, jen me vazne zajima, kolik z vas.ho nema a jak se vam bez nej zijeja jsem ho mela, ale nakonec jsem odolala a smazala ho. Jenze kdyz to clovek vidi, tak si připadá jako marťan.
Nemam, nechci, nepotrebuju. JAko martan si nepripadam.
Já nemám. Ale chlap má, založil si ho právě kvůli nutnosti informací kroužků atd. A i já jsem nucena se k němu cca 1× měsíčně podívat, protože prostě chci kouknout někam, kde je pouze Facebook (akce kroužků, mateřského centra, některé jednorázové akce atd.) ![]()