Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 píše:
@mmanolka fascinuje me, jak vzdy kdyz se nekdo zmini o fb, tak to hned ostatni berou jako nejakej utok. Me jen zajima, kolik z vas.ho nema. nic vic nic min. Nikoho nesoudim.
To víš, někdo to bere jako útok, a mmch. na mě taky někteří koukaji jako na martana, že fc nemám a je mi to u p…e ![]()
Nemam ho a ziju. Sice jsem diky tomu prosvihla par tridnich srazu a o svatbe spoluzacky jsem se dozvedela az zpetne, ale nevadi mi to. Nekteri proste maji pocit, ze kazdy ma FB a kdyz vyvesi udalost tam, vedi to vsichni a pak se divi, ze jsem neprisla ![]()
Já FB nemám je to 3roky co jsem ho smazala a nechybí mi vůbec. Navíc když se tam podíváš vyskočí na tebe kuře na pekáči co upekla spolužačka ze střední školy k nedělnímu obědu
to nepotřebuji vědět, taky se tam spoustu lidí přetvařuje a ve skutečnosti žijí uplně jiný život než prezentují.
Ahoj, ja ho sice mam, nicmene stale casteji uvazuji o jeho zruseni. Mam ho jen kvuli kamaradce, se kterou se vidam max.1mesicne a tridnim srazum, o kterych se bohuzel jinak nedozvim
Ale kdybych se mela rozhodnout pro jednu socialni sit (fb vs emimino), tak jasne eMimino
Jinak na fb moc nechodim, obcas si napiseme s kamaradkou a fb kontroluji cca 1-2 v tydnu a jen ho projedu a konec, emimino je zavislost
![]()
Neměla jsem a nechci, nenechám se přemluvit, neschází mi to, mám jen email a skipe a to jen kvůli mamce jinak bych ho také nepotřebovala..Ani na mobilu nepoužívám internet..
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 Nemám a nikdy jsem neměl. Sice mi díky tomu uniká, co jedí kamarádi k obědu, nebo jak se poblilo jejich štěně, ale nějak zatím bez toho přežiju a radši to pak od nich slyším u piva.
Mám a jako žrout času mi to nepřijde. Jsem dospělý jedinec, který už jaksi nepodléhá svodům a svárům trávit 5 hodin na mobilu na facebooku nebo někde jinde. Jsou dny kdy tam nejsem vůbec, občas se tam podívám, asi tak během 10 minut mě to přestane bavit. Prostě jak si vzpomenu a nevidím na tom nic špatného. Muž ho má taky a ten tam nechodí vůbec, využívá fb opravdu jen jako komunikační nástroj s přáteli. to už je větší žrout času emimino, tady jsem se přistihla několikrát, že jsem se začetla a 2 hodiny v háji. A rozhodně si nemyslím, že někdo kdo nemá fb žije snad plnohodnotnější život
to jsou takový zcestný řeči občas ![]()
@Premek_Orac píše:
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 Nemám a nikdy jsem neměl. Sice mi díky tomu uniká, co jedí kamarádi k obědu, nebo jak se poblilo jejich štěně, ale nějak zatím bez toho přežiju a radši to pak od nich slyším u piva.
no pozor, ještě ti unikají fotky dětí, plus popisek k tomu „dneska jsme papali mrkvičku“, „roste nám zoubek“, „hurá! kakáme do nočníku!“ ![]()
@Lady Bee ja jsem nikdy nerekla, ze nekdo kdo ho nema zije plnohodnotnejsi zivot. To co jsem ti popisovala bylo spise mysleno na tu mladsi generaci, ktera jen civi do mobilu, a nejaky. navstevy, chozeni ven a tak jim nic nerika… na co.. maji prece fb
to mi prijde prave hrozny.. a diky tomu jelikoz ja do te generace taky patrim si pripadam jako mimon. Nekde se. seznamim,.nebo prijfu do noveho kolektivu a to je hned mas fb? A kdyz reknu ne, tak ba me koukaji jako na blazna a na tel cislo se nikdo nezepta. Neskutecny…
Já mám…přítel má…kamarádi taky
znám pár výjimek, co se týká těch mladších, ale od 50ti výš ho v mém okolí nemá prakticky nikdo. Já ho používám spíš jenom na messenger..stojí mě to jenom nějaká data a mohu si s přáteli takto posílat i fotky a videa a hned je komentovat…kdepak jsou dnes předražené MMSky
jinak samotný Fb moc nepoužívám. Jen se sem tam občas mrknu a zjistím, která ze spolužaček je vdaná…která čeká mimi, která už porodila…ale tím to tak končí
návštěva jednou za měsíc mi stačí. Jak říkám…používám spíš messenger ![]()
@a.n.o.n.y.m.n.í. Já ale nikde nenapsala, že si to byla ty. Někdo to tu psal a nebudu zkoumat kdo. Tak asi mimoň si, co na to jako říct, když ho všichni mají a ty ne, to bez urážky. Prostě taková je doba, dřív se taky posílali pohledy a dnes se píšou sms. A není nic jednoduššího než když se tě někdo zeptá na fb, odpovědět třeba, že nemáš fb, ale ráda dáš telefonní číslo. Případně jestli nejsi odpůrce třeba whatsup, tak si pořídit whatsup, tam se taky dobře komunikuje.
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 třeba čísla já nedávám. Nesnáším, když mě někdo otravuje, ať už smskama, nebo neustálým voláním
messenger si zapnu a vypnu a mám klid
mobil nevypínám…Kdyby třeba náhodou volala mamka, nebo přítel
tak ať se případně dovolají. Ale co se týká lidí mimo mou rodinu
to už musí být, abych dala číslo. Takže já jsem taková
mám ráda svůj klid a soukromí. Teď si asi řekneš, že si protiřečím, když mám Fb a mám ráda své soukromí
nikdy jsem nezveřejnila nic, co by mi mohl někdo omlátit o hlavu
fotku přidám tak cca jednou za rok. Ale nesnáším ty lidi, co přidávají každý den milióny fotek svých dětí. Já to chápu, že z toho mají ty holčiny radost.. Ale jedna fotka jak sedí a směje se..druhá skoro identická, jenom mu jedna ručka klesla…na další se začíná pomalu mračit…No děs ![]()